LG 65G56LS / OLED / 65 inch / 2025 - Televisies

LG 65G56LS / OLED / 65 inch / 2025
LG 65G56LS / OLED / 65 inch / 2025
65 inchOLED4K UltraHD
Dit product wordt aangeboden door 8 aanbieders met een prijs vanaf € 2.299,00 Bekijk alle aanbieders
9.1

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 54 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG 65G56LS / OLED / 65 inch / 2025 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

j*****************@h**********15-10-2025

Topkwaliteit

Ik had al een LG oled tv uit 2017 wat goed beviel. Zocht nu een iets groter scherm. Geen spijt van deze aankoop het beeld is veel helderder en staat prachtig in het interieur doordat hij strak aan de muur hangt.
Pluspunten
  • Scherp beeld
  • Strak aan de muur
s*****@h******08-10-2025

Mooie nieuwe TV van een vertrouwd merk.

Reeds langer ervaring met TV's van LG. Nu van een 55 inch naar een 65 inch gegaan. Tevens het nieuwste model aangeschaft. Tot op heden erg tevreden.
Pluspunten
  • helderheid
  • gemak
Minpunten
  • weet er geen
w******************@g********08-10-2025
+ scherpte beeld + zwartwaarden + kleuren (niet zo koel als bij Philips of te fel als bij Samsung) - Dolby Vison, maar geen HDR10+ (-)
b*****************@g********03-09-2025

Indrukwekkend helder, maar automatische helderheid matig

Ik heb de LG OLED G5 nu een tijdje in huis en ik moet zeggen: dit is zonder twijfel één van de mooiste OLED-tv’s die ik tot nu toe heb gebruikt. Wat me meteen opviel, is hoe helder dit scherm is. Bij mijn vorige OLED had ik overdag altijd het probleem dat het beeld wat flets werd zodra er zonlicht in de woonkamer kwam. Bij de G5 is dat een heel ander verhaal. Dankzij de verbeterde helderheid en de nieuwe anti-reflectielaag blijft het beeld gewoon krachtig en goed zichtbaar, zelfs midden op de dag met de gordijnen open. Dat maakt het voor mij een veel prettigere tv om ook in de middag en vroege avond te gebruiken. Als gamer ben ik erg blij met hoe soepel alles loopt. De inputlag is vrijwel niet merkbaar en games zien er waanzinnig uit: levendige kleuren, diep zwart en HDR-effecten die er echt uitspringen. Vooral in snelle games merk je hoe responsief dit scherm is. Ik gebruik de tv met mijn console en het voelt bijna alsof je er een dedicated gaming-monitor bij krijgt, maar dan in OLED-kwaliteit. Toch is er één ding waar ik me aan blijf storen: de automatische helderheid. Dit is iets wat ik ook al op de LG C2 had gemerkt en helaas is het op de G5 nog steeds niet opgelost. Overdag werkt het systeem prima: de sensor ziet veel licht en het scherm wordt feller. Maar zodra het donker wordt, dimt de tv veel te weinig. Het gevolg is dat ik ’s avonds alsnog handmatig naar een andere “picture mode” moet schakelen, omdat het beeld gewoon te fel blijft voor een donkere kamer. Dat haalt een beetje de magie weg, want juist op dit prijspunt verwacht je dat zulke basics goed geregeld zijn. Een simpele software-update met meer instelmogelijkheden zou dit probleem waarschijnlijk al oplossen. Ik hoop echt dat LG hier nog iets aan gaat doen. Al met al ben ik erg tevreden met de G5. Het scherm is schitterend, gamen voelt geweldig en het design is strak en modern. Maar als LG de automatische helderheid beter zou afstemmen op avondkijkers zoals ik, dan zou dit voor mij de perfecte OLED-tv zijn.
Pluspunten
  • Helder
  • Kleuren
Minpunten
  • Automatische helderheid
j***************@m*****27-08-2025

Geweldige televisie

Ik heb deze televisie meerdere weken mogen testen. De poot heeft een mooie, moderne uitstraling en was makkelijk te bevestigen. De televisie heeft een mooie zilverkleurige rand. In vergelijking met mijn andere televisie viel het mij op dat dit scherm wat meer spiegelend was toen beide televisies uitstonden. Toen ik hem later aanzette, merkte ik dat er tijdens het kijken nauwelijks verschil in zat. De anti-reflectielaag die erin verwerkt zit, werkt echt goed! In vergelijking met mijn QLED (2024) tv zijn de zwarte kleuren nóg dieper. Met de felle kleuren doet de televisie nauwelijks onder voor die van mijn huidige televisie. Het verschil zag ik eigenlijk pas toen ik beide televisies naast elkaar aan had staan. De kleuren waren iets minder levendig dan de QLED. Het was echt een geweldige televisie om te mogen testen. Wat ik schitterend vond, was de reflectie die de tv liet zien: zonlicht, kunstlicht en andere weerspiegelingen. Het leek net alsof je door een raam naar buiten keek tijdens het kijken. Je merkt echt dat deze tv weer een nieuwe generatie technologie bevat.
Pluspunten
  • Zwarttinten
  • Design
Minpunten
  • QLED laat nog iets mooiere kleuren zien.
s**********@g********27-08-2025
Ik heb deze televisie een tijd mogen testen en ik ben erg onder de indruk van deze televisie. Hij kan erg fel, wat fijn is tijdens daglicht/wanneer de zon naar binnen schijnt en de kleuren komen goed naar voren. Echt een topper! Klein minpunt is de afstandsbediening die geen cijfers meer heeft om makkelijk te kunnen zappen.
timvanzeggeren14-08-2025
Ik heb deze televisie enkele weken mogen testen voor Review.nl. Ik heb zelf al jaren een OLED televisie van LG en was erg benieuwd wat er de laatste jaren is verbeterd. Daarnaast wilde ik eigenhandig zien hoe het anti-reflectiescherm werkt aangezien de TV in een glazen uitbouw van de woonkamer staat en overdag de zon er recht op schijnt. De reflectie is echt niet weg, maar het scheelt al wel een hele hoop waardoor overdag tv kijken veel beter mogelijk is. Daarnaast lijkt het scherm de felheid van delen van het scherm goed aan te passen naargelang de hoeveelheid licht er op valt. De kleuren worden duidelijk beter weergegeven en aangepast dan op mijn oude televisie. De kleuren zijn feller en beter aan te passen. Ook is het beeld veel vloeiender, mede door de 165 Hz verversingssnelheid, en werkt het upscalen van content naar 4K beduidend beter dan zijn voorganger. Het nieuwe LG WebOS werkt door de nieuwe processor erg snel en vloeiend icm de nieuwe afstandsbediening welke erg intuïtief aanvoelt en werkt. Alle smart-apps werken sneller en vloeiender en de TV herkent zelf wat voor externe input er is aangesloten op de HDMI-poorten en past hierop de weergave en het geluid automatisch aan. Het geluid dat de televisie produceert is voor een televisie een dikke prima, maar haalt het begrijpelijk niet bij een los surround-systeem of soundbar. Al met al een zeer goede upgrade en zeer veel televisie voor het geld.
Den1980202508-08-2025

Wow echt WOW

Ik heb de LG OLED65G56LS nu een aantal weken staan en zeer tevreden eigenlijk super blij. Na het uitpakken viel er gelijk op dat er aan de klant gedacht is. De doos (en dan vooral de piepschuim blokken) helpen je al met installeren. Ik wilde de tv gewoon neerzetten en dit ging supermakkelijk om de voet eraan te monteren. Je kan de piepschuim blokken zo neerzetten dat je tv er precies zo in past dat je de voet makkelijk staand kan installeren. Toen viel het ultra strakke design al op. De kabels kan je achterop de tv netjes wegwerken en staat er een plaatje op de kast!! De echt indrukwekkende beeldkwaliteit is direct zichtbaar. Zeker omdat je via makkelijk te volgen stappen de tv met AI installeert naar de voor jouw als klant juiste instellingen. Met de OLED evo-technologie met 4-staplagen en de snelle Alpha 11 AI-processor zijn beelden super scherp, erg kleurrijk en perfect vloeiend. Vooral HDR-content en de Dolby Vision ziet er ongeëvenaard uit en is zwart ook echt zwart. Het anti-reflectiescherm doet goed z’n werk, zeker ook bij invallend zonlicht blijft het beeld goed zichtbaar. De geluidskwaliteit via de interne speakers is voor de standaard speakers meer dan goed voor een deze 65” platte tv. Wat ik al vertelde over de AI instelling van de tv werkt dat erg prettig doormiddel van het tonen van plaatjes welke je dan als kijker het beste vindt passen bij jouw kijkervaring. Zo kan iedereen makkelijk zijn wensen kenbaar maken. Dit is ook heel makkelijk aan te passen in de menu’s van de tv en de AI instellingsknop op de remote. Vrijwel alle apps als YouTube, Netflix en Videoland enzovoorts waren in supersnel geïnstalleerd. Alles werkt erg soepel en het WebOS-platform is overzichtelijk.Wel staat er best veel reclame en aanbevelingen in het hoofdscherm wat als vervelend gezien kan worden. Ook was via de LG ThinQ app mijn smartphone zo verbonden. Wat ook een handige toevoeging op de tv is de HomeHub app. Hiermee schakel je en bedien je al je aangesloten apparaten zoals lichten en andere aangesloten slimme content. Verder kan je de tv met je stem bedienen wat het nog makkelijker maakt door even Hi LG te zeggen.
Pluspunten
  • AI begeleiding/instellen
  • fenomenaal beeld
  • geluid van de tv speakers
Minpunten
  • prijs
m**********@g********06-08-2025
Ik heb dit product mogen testen en ben zeer tevreden over de LG G5 65 inch Oled. Initieel was ik niet heel erg onder de indruk aangezien ik nog zeer tevreden was over mijn Oled uit 2018, en het duurde ook even voordat ik de TV instellingen naar wens had ingesteld. Maar toen dat eenmaal gedaan was kon ik eigenlijk niet meer terug naar mijn oude OLED. Ik had ze nog even naast elkaar gezet en het verschil was toch wel erg groot. De kleuren zijn accuraat en het beeld een stuk helderder. Het leek alsof er een soort film over mijn oude OLED hing. Kortom zeer mooie kleuren, en sterk helder beeld voor een OLED scherm, ook heeft de tv een mooi strak design. Al kon de voet wellicht wat compacter.
c*****@l******06-08-2025

Mooie tv met prachtig beeld

Ik heb deze tv mogen testen. De LG tv is echt een aangename verrassing in de wereld van televisie. Het 65-inch scherm is groot genoeg om een bioscoopervaring in je woonkamer te creëren. De OLED-technologie zorgt voor diepe zwartwaarden en een ongelooflijk contrast, wat vooral goed zichtbaar is bij donkere scènes in films. De kleurweergave is ook fantastisch: levendig, helder en natuurlijk. Het design is slank en modern, wat de tv een premium uitstraling geeft. Dankzij de AI-beeldverwerking zie je films en series in een verbluffende helderheid en scherpte. Ik ben vooral onder de indruk van de upscaling van lagere resoluties. Kortom, een topkeuze voor iedereen die van kwaliteit houdt.
Pluspunten
  • Fantastisch beeld
  • Goed geluid voor zo'n dunne tv
Minpunten
  • Prijzig
Austin Huizinga05-08-2025

Zeker een aanrader!

De LG OLED65G56LS is een televisie met een erg strak en modern design. De dunne rand is precies goed – stijlvol zonder te fragiel. De meegeleverde stevige voet ziet er degelijk uit, maar wij hebben gekozen voor wandmontage met een Vögle beugel. Dat staat super strak. Na jarenlang een Samsung-tv te hebben gehad, was het LG-menu even wennen, maar de beeldkwaliteit maakt alles goed. Dankzij de OLED evo technologie en de 165 Hz verversingssnelheid is het beeld werkelijk subliem. Kleuren, contrast en beweging zijn echt van topniveau. Een minpuntje is het reflecterende scherm. LG claimt een anti-reflectiecoating, maar in de praktijk valt dat wat tegen. Met een raam achter ons is de reflectie nog best duidelijk zichtbaar. Niet zo storend als bij onze oude curved Samsung, maar toch merkbaar. De automatische helderheid vonden we hinderlijk, maar die was eenvoudig uit te schakelen. Ook de AI-spraakherkenning werkte storend: de tv reageerde uit zichzelf tijdens films of gesprekken. Deze functie hebben we uitgezet – wat ons betreft nog niet volwassen. Voor gaming met de PlayStation 5 is deze tv geweldig. Spellen als MotoGP25, Gran Turismo 7 en Call of Duty zien er fantastisch uit en spelen heerlijk soepel. Echt een flinke upgrade vergeleken met onze vorige setup. De Magic Remote is verrassend handig. Je gebruikt ‘m als een soort luchtmuis – voelt bijna magisch. De bediening is intuïtief en ligt prettig in de hand. Wat we nog wel ervaren: af en toe kort geluid uitval. Of dit door de tv of onze Sonos-set komt, weten we niet zeker. Met onze vorige tv hadden we dit probleem niet. Conclusie: de LG OLED65G56LS is een toptelevisie met briljant beeld en fijn gebruiksgemak. Enkele kleine puntjes kunnen beter, maar we hebben er absoluut geen spijt van en verwachten er nog lang plezier van te hebben.
Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Bediening
Minpunten
  • Prijs
lucasuijtt04-08-2025
Ik ben echt ontzettend blij met deze tv. Ik had hiervoor de LG G4, die ik al prachtig vond, en het design is bij deze G5 nog steeds hetzelfde – strak en stijlvol, precies wat ik mooi vind. Maar wat me vooral opvalt, is dat het beeld nog net wat feller is dan bij de G4. Ik dacht eigenlijk dat mijn vorige tv al perfect was, maar deze is gewoon weer een stapje beter en moderner. Wat ik vooral fijn vind, is dat hij zelfs in een lichte woonkamer fantastisch kijkt. Als de zon op het scherm staat, blijft het beeld superhelder en goed zichtbaar, en door het nieuwe scherm heb je bijna geen last meer van spiegelingen. Het maakt niet uit of ik overdag een film kijk of ’s avonds een serie: alles ziet er gewoon geweldig uit. Kleuren spatten van het scherm, zwart is echt zwart en de details zijn indrukwekkend. Ook qua geluid ben ik positief verrast. Films en series klinken ruimtelijk en vol, alsof je een kleine bioscoop in huis hebt. Het is gewoon een tv waar je met plezier naar kijkt, elk moment van de dag. Kortom: dit is veruit de beste tv die ik ooit heb gehad. Ik was al fan van de G4, maar de G5 doet er echt nog een schepje bovenop. Als je een keer een tv wilt die in alles top is, dan is dit ’m.
Myrthe0104-08-2025

Prachtige TV van hoge kwaliteit

Deze tv heeft me oprecht verbaasd het beeld is zo gaaf! Het OLED evo-scherm met 4-stack technologie levert een prachtig en helder beeld met diepe zwartwaarden en levendige kleuren. Vooral tijdens het gamen zie je het verschil, graphics springen eruit en het voelt bijna alsof je er echt in zit. Dankzij de 165 Hz verversingssnelheid is alles vloeiend en scherp, ideaal voor snelle games. De AI op de tv is ook superhandig: met spraakcommando’s open je apps, zoek je films of start je een game zonder te typen. Daarnaast kun je de tv in stand-bymodus een schilderij of afbeelding laten tonen, waardoor het perfect past in je interieur. De prijs is hoog, maar de ervaring is het dubbel en dwars waard!
Pluspunten
  • Mooie graphics
  • Werkt heel snel
Minpunten
  • Duur
javaneyk04-08-2025

Wisselende ervaringen

De LG OLED65G56LS is een stijlvolle en krachtige televisie die indruk maakt met zijn beeldkwaliteit en slimme functies. Toch zijn er enkele kanttekeningen die afhankelijk van de gebruiker zwaarder kunnen wegen. Pluspunten Unboxing & installatie De handleiding is helder en het uitpakken verloopt soepel. Kabels kunnen netjes worden weggewerkt achter een bijgeleverde kap en door de voet, wat zorgt voor een strak uiterlijk. Installatie met voice ondersteuning De eerste setup verloopt vlot dankzij duidelijke instructies en spraakondersteuning. Uitstekende compatibiliteit met AirPlay & Google Cast AirPlay werkt vlekkeloos en ook streamen via Google gaat goed, al moet de TV wel eerst handmatig worden aangezet. Sublieme beeldkwaliteit Zoals je mag verwachten van een OLED-scherm: diepe zwartwaarden, levendige kleuren en haarscherpe details. CI+ kaart werkt perfect Het instellen van zenders via een CI+ module van de provider gaat probleemloos en volgens de handleiding. Twijfelpunten Afstandsbediening: generatieverschil De afstandsbediening met aanwijzingsfunctie (Magic Remote) valt niet bij iedereen in de smaak. Jongere gebruikers vinden het intuïtief en handig, terwijl oudere gebruikers (40+) het juist onhandig vinden en het ontbreken van numerieke toetsen als een gemis ervaren — vooral bij traditioneel zendergebruik. Minpunten Beperkte app-aanbod in de WebOS Store Geen reguliere Ziggo app beschikbaar, enkel een Beta-versie. Voor F1-liefhebbers ontbreekt een officiële F1 TV app. Spraakbediening werkt onvoorspelbaar De spraakassistent van LG activeert soms spontaan zonder dat het commando “Hey LG” is gegeven, wat storend kan zijn. Geen numerieke toetsen op de afstandsbediening Dit maakt het snel wisselen van kanalen omslachtig, vooral voor gebruikers die gewend zijn aan zendernummers. Problemen bij streamen van F1 via Chromecast De taal wijzigt automatisch naar Engels en de afstandsbediening biedt geen controle over de uitzending. Bij meerdere pogingen liep de stream vast. Conclusie De LG OLED65G56LS is een indrukwekkende televisie met een schitterend beeld en moderne functies. Voor gebruikers die vooral streamen en houden van een strak design is dit een uitstekende keuze. Traditionele TV-kijkers en gebruikers die waarde hechten aan een klassieke afstandsbediening met numerieke toetsen kunnen echter tegen beperkingen aanlopen. Ook het beperkte app-aanbod en de instabiliteit bij bepaalde streams zijn aandachtspunten.
Pluspunten
  • OLED helderheid
  • AI functies
  • connectiviteit
Minpunten
  • ontbreken van coax en HDMi kabel
  • afstandsbediening geen numerieke toetsen
  • spraak assistsent gaat soms vanzelf aan
b*********@g********02-08-2025

Prima tv maar nog veel verbeteringen nodig

Ik heb de LG G5 65 inch een tijdje mogen testen en moet zeggen dat dit absoluut een knap staaltje techniek is ondanks de gebreken. Dankzij de OLED evo met 4-stack technologie is de tv enorm helder wat heel erg goed werkt in een verlichte ruimte al is 't zelfs op 10% helderheid eigenlijk nog steeds teveel van 't goede in een donkere ruimte waardoor ik een lamp aan moest zelfs. Films kijken in HDR / Dolby vision met Dolby Atmos is een absoluut pretje dat dan weer wel omdat de kleuren echt er vanaf spatten. De tv zou tevens beschikken over een antireflectie laag al heb ik hier zelf weinig van gemerkt helaas. Zodra je de helderheid van de tv wat lager zet dan 100% blijft er weinig meer van over en zie je elke reflectie in de kamer vanuit elke hoek. Dit is dan ook een absoluut minpuntje omdat het vrijwel niets toevoegd. De afstandbediening voelt erg goedkoop aan en zodra je de OK knop oftewel 't scrollwieltje aanraakt krijg je een irritante aanwijzer te zien die zeer slecht werkt op je scherm. Daarnaast heb ik gemerkt dat de upscaling van content vaak wazig oogt vooral in video games zowel via de pc op 165hz als via de console wat zeer storend is op bepaalde momenten helaas, maar gelukkig vallen deze momenten relatief mee. Ook het geluid zelf heeft z'n kwaaltjes. Zo nu en dan vervormt 't geluid of valt 't even weg. Ondanks alle aanpassingen in de menu's en energysavers die ik uitgezet heb blijft 't probleem terugkomen. Dit blijkt na uitvoerig testen toch echt aan de tv te liggen. Zou ik deze tv aanraden? Ja en nee. Het is absoluut geen slechte tv ondanks z'n kwaaltjes die mogelijk met nieuwe firmware nog verholpen kunnen worden.
Pluspunten
  • Snel
  • Dolby Vision/Atmos
  • Zwart is echt zwart
  • Geen reclame in menu
  • Kleuren spatten van 't scherm
Minpunten
  • Haperingen geluid
  • Software loopt soms vast
  • Reflectie laag
  • Te helder in donkere ruimte
Karim C01-08-2025

LG G5 OLED65G56LS – Strak design, maar niet zonder nadelen

Getest: LG G5 OLED65G56LS – Strak design, maar niet zonder nadelen Ik heb de G5 OLED van LG getest en hoewel het duidelijk een premium model is, viel niet alles in de smaak. De helderheid is indrukwekkend, maar in een donkere kamer bijna té veel van het goede. Vooral bij ondertiteling krijg je een fel, haast storend effect dat afleidt van de film. De beloofde anti-reflectielaag maakt in mijn ogen ook weinig verschil: reflecties van bijvoorbeeld een deur of raam blijven goed zichtbaar. De afstandsbediening ziet er strak uit, maar is wel erg minimaal. Voor wie houdt van fysieke knoppen en directe toegang tot functies voelt het wat beperkt. Aan de andere kant: het design is geweldig. De tv hangt extreem strak tegen de muur en oogt luxe. Beeldkwaliteit is top, met diepe zwarttinten en sterk contrast. Zeker bij gaming laat dit scherm echt zijn spierballen zien – dankzij ondersteuning voor 165Hz, VRR, G-Sync en meer. Wat mij opviel is dat LG opvallend veel licenties ondersteunt, zoals Dolby Vision én Dolby Sound. Daardoor komt film kijken echt op een hoger niveau. Eindoordeel: Zowel de G5 als andere modellen uit LG’s OLED-lijn leveren uitstekende beeldkwaliteit en prestaties. De G5 steekt er met zijn strakke design en extra functies net wat bovenuit, vooral voor gamers of wie echt het maximale uit zijn tv wil halen. Maar als je het geld liever in je zak houdt, dan zit je met een model uit de C-serie ook absoluut goed. Kun je het extra bedrag missen, dan is de G5 een prachtige upgrade – anders mis je met een C eigenlijk weinig.
Pluspunten
  • strak op de muur
  • mooi beeld
  • zwart is echt zwart
  • 165hz
Minpunten
  • te helder in donkere ruimtes
  • afstandsbediening heeft te weinig knoppen
  • prijzig
Mark B31-07-2025

Beeldkwaliteit van topniveau, installatie wat stroef

Ik heb de kans gekregen om de LG OLED65G56LS uit te proberen, en over het geheel genomen ben ik zeer te spreken over deze televisie. Het toestel weet echt te imponeren, vooral op het gebied van beeldweergave. Fysieke installatie Het in elkaar zetten van de TV verliep vlot. De instructies zijn helder en logisch opgebouwd. Wel zaten er twee kunststof kapjes in de verpakking die ik nergens terug kon vinden in de handleiding — dat zorgde even voor verwarring, maar had verder geen invloed op de installatie. Software-installatie: niet zonder hobbels De initiële software-setup via de LG-app liep niet bepaald soepel. Ondanks een bekabelde internetverbinding duurde het drie pogingen voordat de app überhaupt verbinding maakte. Na het volledig doorlopen van de wizard viel de koppeling toch weer weg. Uiteindelijk ben ik overgestapt op de traditionele installatie via de afstandsbediening, en dat werkte gelukkig vlekkeloos. Mijn advies: bespaar jezelf de moeite en gebruik gewoon de afstandsbediening. Oogstrelende beeldweergave Zodra de TV eenmaal draait, is het genieten geblazen. De OLED65G56LS levert een schitterend helder en contrastrijk beeld met ongelooflijk natuurgetrouwe kleuren. De levendigheid en kleurdiepte tillen je kijkervaring naar een nieuw niveau — het voelt bijna alsof je door een raam naar de echte wereld kijkt. Ook overdag indrukwekkend Wat opvalt is hoe goed het scherm presteert bij daglicht. Dankzij het uitstekende anti-reflecterende paneel heb je nauwelijks last van hinderlijke schitteringen, zelfs met zonlicht in de kamer. Dat maakt deze TV erg geschikt voor lichte woonkamers. Geluidskwaliteit: verrassend degelijk Normaal gesproken gebruik ik een soundbar, maar het geluid van deze TV is verrassend goed. Voor regulier TV-kijken of een filmavond heb je eigenlijk geen externe speakers nodig. Natuurlijk blijft een soundbar een meerwaarde, maar het is fijn dat het niet per se hoeft. Samengevat De LG OLED65G56LS blinkt uit in beeldkwaliteit en gebruiksgemak tijdens het kijken. De installatie vergt wat geduld, zeker als je de app gebruikt, maar dat is snel vergeten zodra je de eerste beelden ziet. Al met al een televisietoestel van hoog niveau dat absoluut de moeite waard is.
Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Kleurenweergave
Minpunten
  • Installatie
Marcus-REVIEWER30-07-2025

Review LG OLED65G56LS

De beeldkwaliteit is van zeer hoog niveau. Als filmliefhebber vind ik de LG OLED65G56LS vanwege de belofte van topbeeld een ware belevenis, en dat wordt meer dan waargemaakt. De helderheid is fenomenaal, zelfs overdag met veel licht in de kamer. Kleuren spatten van het scherm en zwart is écht zwart. HDR-content ziet er adembenemend uit... echt top! Pluspunten Ongelooflijk helder en kleurrijk beeld Perfecte zwartweergave Geluid De 60 watt speakers geven vergeleken met andere tv's die ik heb gezien/gehad of gehoord toch een meer dan redelijk goed geluid... opzich voor normale televisie geen toevoeging voor nodig, maar met een soundbar of stereo aansluiting via een versterker komen films gecombineerd met de beeldkwaliteit pas echt op bioscoop niveau je woonkamer binnen. Een belevenis opzich... Minpunten Geen ondersteuning voor HDR10+ WebOS toont soms ongewenste content ( reclame) op het startscherm.
ercanilman28-07-2025

Mijn Eerste Dagen met de LG OLED65G56LS

Mijn Eerste Dagen met de LG OLED65G56LS: Ik Ben Echt Verliefd Ik heb ongeveer 10 jaar mijn LG UHD 4K-tv gebruikt, maar toen ik overstapte naar de LG OLED65G56LS was het echt een openbaring. Vanaf het moment dat ik het OLED-scherm zag, was ik meteen verkocht. De kleuren zijn zo levendig en realistisch dat het kijken een compleet nieuwe ervaring is. Het uitpakken en installeren ging heel makkelijk — de verpakking was zorgvuldig en netjes. Mijn enige kleine puntje van kritiek is dat één van de schroeven (Philips-kop) snel beschadigd raakte, wat een beetje vervelend was. Ook zitten er kleine openingen aan de onderkant links en rechts van de schermrand. Waarschijnlijk productietoleranties, maar het valt wel op en ziet er niet perfect uit. Tv kijken in zonlicht is nu geen probleem meer. Het anti-reflecterende scherm werkt fantastisch; geen last meer van hinderlijke reflecties zoals bij mijn oude tv. Ook hoef ik me minder zorgen te maken over inbranden dankzij de nieuwe 4-laagse OLED-technologie, wat me geruststelt bij dagelijks gebruik. De processor en beeldverwerking zijn geweldig. Zelfs oude video’s zien er bijna uit als 4K — zo scherp en levendig, dat had ik niet verwacht. De 165 Hz verversingssnelheid zorgt voor een vloeiende weergave, vooral bij sport en actiefilms. De WebOS-interface is snel en intuïtief, en dankzij de krachtige processor schakelt het menu moeiteloos. Het ingebouwde geluidssysteem overtrof mijn verwachtingen. Muziek klinkt heerlijk thuis, en de geluidseffecten bij films zijn echt meeslepend, bijna alsof je in de bioscoop zit. Kortom, ik ben echt verliefd op deze tv. Hij is elke cent waard. Als je de wereld van OLED wilt ervaren, moet de LG OLED65G56LS zeker op je lijstje staan.
Pluspunten
  • Haarscherpe beeldkwaliteit
  • Anti-reflectiescherm
  • Dolby Vision & Dolby Atmos
  • OLED evo met 4-stack technologie
Minpunten
  • hoge prijs
Majelle0128-07-2025

Prachtige volle kleuren en haarscherp beeld.

Wij hebben deze prachtige televisie mogen testen voor Review en er ging een wereld voor ons open. Onze huidige tv is al zo’n 14 jaar oud en daardoor konden wij het verschil goed zien! Wat een prachtige kleuren en wat een scherp beeld! De installatie was heel eenvoudig, net als het gebruik van het menu en de apps. Wij hebben ons surround-systeem aan de tv gekoppeld wat het bioscoop-gevoel nog groter maakt. Onze PlayStation hebben we er nog niet op aangesloten maar dit zal ongetwijfeld ook prachtige beelden geven. Nu teruggaan naar onze oude tv zal wel weer even wennen zijn. Want wat een prachtige tv!
Pluspunten
  • Haarscherp beeld
  • Prachtige volle kleuren
  • Gebruiksvriendelijk
  • Dun design
Minpunten
  • Geluid valt iets tegen
Dubby28-07-2025
Ruim een week heb ik deze LG OLED getest. Tijdens dit testen heb ik een aantal games gespeeld om te zien hoe de 165Hz werkt. En dit zag er voor mijn ongetrainde ogen erg goed uit. Beelden waren soepel en ik was onder de indruk van de game ervaring. Bij normaal gebruik is de verversingssnelheid 120Hz en dat was kijkt heel fijn. Dit werd ook geholpen door de beeldkwaliteit van deze OLED. Ik had donkere zwart tinten verwacht, maar hoeveel meer contrast en detail hebben mij verrast. Ik kijk in een heldere ruimte met tegenlicht, maar daar gaat deze LG prima mee om. Op die punten is dit ook echt een aanrader. De afstandsbediening met scroll wiel en point to click vind ik top. Zoveel fijner en sneller dan alles met knopjes te moeten doen. Ik ben nog niet zo overtuigd van het hele AI gebeuren dat LG hier toevoegt, maar dat kan je ook prima links laten liggen.
Cor28-07-2025
Werkelijk een prachtige OLED tv de LG 65G5 , dit is mijn vierde OLED tv, deze is veruit de allerbeste De scherpte spat van het beeld, kortom kan niet beter Wel weer aan de prijs
Pluspunten
  • Beeld
  • Scherpte
j************@h**********28-07-2025

Prachtige volle

a********@z*******27-07-2025

Mooie TV met prachtig beeld en strak design

We hebben deze tv mogen testen voor Review. We waren erg onder de indruk van deze tv. Met name de beeldkwaliteit is door het OLED scherm en HDR ondersteuning echt prachtig. De kleuren zijn heel helder met veel contrast en diepzwarte effecten. De kijkhoek is ruim, vanuit elke hoek van de bank was het beeld prima te zien. Door de game-modus is de tv ook voor gamers heel goed te gebruiken, met 144Hz beeldverversing is de input lag heel laag. Het geluid van de tv is genoeg maar niet bijzonder. Zo’n mooie tv verdiend ook een mooi geluid dus hebben we het surround systeem aangesloten, hiermee heb je echt een bioscoop ervaring in huis. De smartfuncties zijn duidelijk en intuïtief, er is zelfs AI aanwezig waarmee je de beeldkwaliteit nog kunt verhogen. Alle apps zijn eenvoudig te installeren, ook zijn er leuke spelletjes vanuit het WebOS beschikbaar. De installatie gaat met ondersteuning van spraakhulp (ze praat wel wat snel ) eenvoudig. Conclusie: We vonden de tv erg mooi van design en met name de beeldkwaliteit heeft ons echt positief verbaasd. De tv is zijn geld meer dan waard.
Pluspunten
  • Beeldkwaliteit
  • Kleuren
  • Design
Minpunten
  • Geluid
ercanilman25-07-2025

Mijn Eerste Dagen met de LG OLED65G56LS

Pluspunten
  • Haarscherpe beeldkwaliteit
  • Anti-reflectiescherm
  • Dolby Vision & Dolby Atmos
  • OLED evo met 4-stack technologie
Minpunten
  • hoge prijs