Samako CleanDetect Steelstofzuiger

Samako CleanDetect Steelstofzuiger

8.4

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 13 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Samako CleanDetect Steelstofzuiger op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

n************@g********28-06-2026

De Samako CleanDetect: innovatief en gebruiksvriendelijk

De Samako CleanDetect is een gebruiksvriendelijke steelstofzuiger die op een aantal punten positief verrast. Het ingebouwde groene lampje is een slimme toevoeging: het maakt stof direct zichtbaar en verhoogt zo de reinigingsefficiëntie. Praktisch is ook de continue aan/uit-knop, waarmee de stofzuiger blijft werken zonder dat je de knop ingedrukt hoeft te houden. Daarnaast wordt de stofzuiger geleverd met vier opzetstukken, die erg handig zijn voor dagelijkse klusjes zoals het opzuigen van kruimels op het aanrechtblad of andere moeilijk bereikbare plekken. Ook de accuduur is zeer positief: dankzij het display is het bovendien erg handig om in één oogopslag te zien hoelang de batterij nog meegaa Toch zijn er ook minpunten. Als handstofzuiger valt het gewicht tegen, wat bij langdurig gebruik merkbaar is. Daarnaast produceert deze net wat meer geluid dan mijn huidige steelstofzuiger.
Pluspunten
  • slimme stofdetectie
  • accuduur
  • handige opzetstukken
Minpunten
  • zwaarder als handstofzuiger
  • geluidsniveau
s***********@g********28-06-2026
Ik ben erg tevreden over deze steelstofzuiger. De accuduur is goed en voldoende om de bovenverdieping en de trap in één keer te stofzuigen. Daarnaast is hij super wendbaar en ligt hij niet zwaar in de hand, waardoor stofzuigen een stuk prettiger wordt. Wat ik wel erg onhandig vind, is de werking van de boostknop. Als ik de aan/uit-knop ingedrukt houd terwijl de stofzuiger draait, schakelt hij naar de hoogste stand. Zodra ik de knop loslaat, gaat de stofzuiger echter helemaal uit. Dat is irritant als ik af en toe wat extra zuigkracht nodig heb, maar niet constant op vol vermogen wil stofzuigen of steeds handmatig tussen de verschillende standen wil wisselen. Misschien zie ik iets over het hoofd, maar ik vind dit niet erg gebruiksvriendelijk. Het legen van het stofreservoir gaat ook makkelijk en hygiënisch. De verlichting op de zuigmond vind ik echt een pluspunt omdat je daardoor stof en vuil veel beter ziet liggen. Ook is het handig dat de stofzuiger aan de wand kan worden opgehangen en dat de hulpstukken netjes in de houder opgeborgen kunnen worden. Een klein nadeel is dat de stofzuigermond vrij hoog is, waardoor ik lastig onder het bed of andere lage meubels kan komen. Al met al ben ik erg tevreden want het is een krachtige, gebruiksvriendelijke en complete steelstofzuiger met een goede accuduur en handige extra's.
Irma27-06-2026

Super handig in gebruik

Fijne stofzuiger, voelt degelijk aan en ziet er leuk uit. Met de 4 meegeleverde opzetstukken, is elke taak snel en makkelijk uitgevoerd. De stofzuiger heeft 4 verschillende standen, maar de ECO stand is prima voor normaal gebruik, de accu gaat dan bijzonder lang mee. Wat ik echt een plus punt vind van deze stofzuiger is dat de borstels makkelijk te verwijderen en schoon te maken zijn. Nou moet ik zeggen dat de haren van onze hond niet eens vast draaien in de borstel van de zuigmond, deze heeft namelijk korte zachte borstels. Wat ook ideaal is om haren van een deurmat te verwijderen. en de verlichting zorgt ervoor dat je alle stof/haren/kruimels goed kan zien liggen. Hij heeft ook zeker een minpunt, door de omvang van het motorgedeelte/handvat en accu kan de stofzuiger niet plat op de vloer, waardoor je niet onder diepe meubels en kasten kan stofzuigen. hierdoor moet je dan toch weer een andere stofzuiger erbij pakken en dat is heel jammer. Ook het stof reservoir is met een hond in huis gelijk vol en moet na elk gebruik geleegd worden, maar dat is een kleine moeite. De zuigmond maakt op harde vloeren wel een beetje een krassend geluid.(maar er zitten wel zachte wieltjes en bescherming onder) Je pakt een accu stofzuiger er toch makkelijker bij dan een normale stofzuiger. na het eten even snel kruimels opzuigen, even snel de trap, de matrassen, de vensterbanken met 1 van de opzetstukken. Ik vind hem ideaal.
Pluspunten
  • Borstels makkelijk te verwijderen en schoon te maken
  • verlichting op stofzuigermond
  • Accuduur
Minpunten
  • Zwaar in de hand
  • kan niet goed onder lage/diepe meubels
m*********@g********27-06-2026

Fijne stofzuiger

Ik ben heel erg tevreden met deze stofzuiger. Ik had hiervoor een goedkopere steelstofzuiger, en het verschil merk je duidelijk. Dit model is stevig en heeft voldoende zuigkracht. Ik heb de Pro-versie besteld, dus ik kreeg veel accessoires meegeleverd, en die waren het zeker waard. Je kunt er gemakkelijk de bank, het tapijt en de trap mee stofzuigen. De drie zuigstanden werken prettig: de max-stand is echt sterk en heel geschikt voor tapijt, terwijl stand 1 of 2 voor harde vloeren eigenlijk al ruim voldoende is. Ook het groene licht is erg handig om vuil beter te zien, vooral in donkere of schemerige ruimtes. De stofzuiger is iets zwaarder dan sommige andere modellen. Voor mij weegt dat echter ruimschoots op tegen de hogere kwaliteit. Als minpunt zou ik de batterij noemen. Op de laagste stand gaat hij ongeveer een uur mee, maar op de hoogste stand is de gebruiksduur veel korter, ongeveer 20 minuten. Daardoor moet je soms goed plannen hoe je hem gebruikt, zeker als je een grotere ruimte wilt schoonmaken. Daarnaast moet je even wennen aan het aan- en uitzetten en het wisselen tussen de standen, omdat dat niet meteen heel intuïtief is. Al met al vind ik dit echt een geweldige stofzuiger: krachtig, praktisch en een waardevolle aanwinst voor in huis
Pluspunten
  • Stevig
  • Makkelijk te gebruiken
Minpunten
  • Batterij
S*****************@g********25-06-2026
Positief verrast over deze stofzuiger! Het in elkaar zetten ging erg snel, binnen 2 minuten kon ik de stofzuiger al in gebruik nemen. De stofzuiger is licht en goed wendbaar, kan redelijk plat waardoor ik ook gemakkelijk onder de bank kan stofzuigen ermee. Voor de moeilijk bereikbare plekken zitten er meerdere opzetstukken bij. Stofzuiger heeft ook kruimeldetectie, hierdoor mis je niks op je vloer. Groot pluspunt is ook dat de stofzuiger zelfstandig rechtop kan blijven staan. Stofzuiger werkt goed om mijn pvc vloer, maar ook is de zuigkracht hard genoeg om mijn tapijt makkelijk schoon te krijgen. Het snoerloze ontwerp geeft veel vrijheid, stofzuiger is makkelijk gepakt en makkelijk op te bergen. Het opvangbakje is wel wat gepriegel om weer terug te klikken aan de stofzuiger. Stofzuiger is ook redelijk snel weer geladen na gebruik. Ik raad deze stofzuiger zeker aan, goede prijs kwaliteit verhouding.
w*************@h**********25-06-2026

Fijne, soepel sturende steelstofzuiger

Bij het openen van de doos valt deze prachtige steelstofzuiger direct op. Prachtig design! Alle beloofde onderdelen zitten in de doos en er zat zelfs een halfvolle accu bij, dus ik kon een vliegende start maken! De buis en stofzuigmond moet je er zelf aan klikken. Opvallend was dat dit bij mijn vorige steelstofzuiger toch wat handiger ging. Nieuwsgierig als ik ben wil ik dan ook direct weten hoe dit met loshalen zit. Ook dit kost echt wel wat meer moeite. Jammer, toch een klein minpuntje. Nou goed, aan de slag! Even uitvogelen hoe de stofzuiger aan en uit gaat. Ik had de handleiding kunnen lezen, maar ik ben iets teveel een doener om mezelf die tijd te gunnen. Na een aantal keer op de knop aan het handvat had ik door dat als je een maal drukt, het apparaat aan gaat en als je dan nogmaals drukt dan zuig hij de laatste rommeltjes even uit zn stofzuigermond en buis en gaat hij daarna uit. Aan de bovenkant op het display kun je de verschillende zuigstanden selecteren. Ik heb hem eerst op de 'standaard' laten staan bij aanzetten. Hier liep ik al gauw tegen een kleine struggle aan. Op deze standaard stand rolt het haar van mij en mijn kat op in de vloerbedekking en wordt het niet opgepakt. Even een andere stand uitgetest, hier pakte de stofzuiger de haren gelukkig wel. Het is dus even spelen met de standen en wat het beste werkt voor jouw oppervlakte. Grindkorrels uit de kattenbak belanden hier ook nog wel eens iets voor de bak. De stofzuiger pakt ook dit in de 2e, iets stevigere stand, beter op als in de basisstand. Die laatste gaat overigens op gladde vloeren verder prima! Mocht je echt veel vuil hebben is er ook nog een stand met nog meer power, en er is een autostand die zich aanpast aan de bevuiling. Ik kon met een halve acculading mijn hele benedenverdieping en bovenverdieping grotendeels stofzuigen. Dat geeft de burger moed! Later bleek dat ik op 1 acculading ook prima mijn hele woning door kan. De kop van de stofzuiger is fijn wendbaar en hij stofzuigt ligt en zonder al te veel herrie. Wil je om een hoekje stofzuigen kan het zijn dat je de stofzuiger per ongelijk in de staande stand klikt. Dit is simpel op te lossen door met je voet de stofzuigmond weer even terug naar de grond te duwen, dan klikt hij gemakkelijk en snel weer los. Het legen van het stofreservoir is wat lastiger. Ook dit onderdeel kreeg ik niet heel handig van het apparaat en schoot me uiteindelijk los, zo de prullenbak in. Oeps! Het reservoir komt los van de stofzuiger, waardoor je ook alleen met het reservoir naar je prullenbak of container kan lopen. Dat is toch wel iets compacter dan wanneer je het hele bovenstuk van de stofzuiger mee moet slepen. Het legen ging gemakkelijk en het terugzetten van het reservoir ook zonder al teveel moeite. De opzetstukken maken het makkelijk om ook op andere plekjes in huis altijd een handzame en praktische stofzuiger voor handen te hebben. Een kierenzuiger voor de kleine hoekjes en de kleine losse kop met rolborstel vind ik prettig voor stoffen meubilair of het schoonmaken van het interieur van de auto. Al met al een prima steel stofzuiger voor deze prijsklasse. Je moet even wat handigheid krijgen in het koppelen en losmaken van de verschillende onderdelen, maar als je dat onder de knie hebt is het zeker een goede aankoop.
Pluspunten
  • Stuurt soepel
  • Alleen met rommelbakje naar de container
  • Fijne groene laserlamp
  • Voldoende zuigkracht
  • Lange accuduur
Minpunten
  • Veel gewicht aan handvat
  • Koppelen en losmaken van stang en andere onderdelen gaat wat lastiger
marthijsvdspek25-06-2026

Veelzijdige Steelstofzuiger

De Samako CleanDetect is een veelzijdige steelstofzuiger. Hij is erg toegankelijk voor mensen die nog nooit eerder een steelstofzuiger gebruikt hebben. Ik was van tevoren onzeker over de zuigkracht van een steelstofzuiger ten opzichte van een bedrade stofzuiger. Maar ik was aangenaam verrast door de zuigkracht van deze Cleandetect. Hij had geen enkele moeite met het opzuigen van stof en als kruimeldief werkt hij ook goed. Er was een cactus gevallen en met de Cleandetect kon ik zonder moeite de aarde opzuigen die op de grond was gevallen. Bij het uitzetten draait de motor nog kort op hoge snelheid, dat is even wennen in het begin en het apparaat is redelijk zwaar in vergelijking met een traditionele stofzuiger. De opzetstukken zijn divers; vooral het mondstuk met de borstel die omhoog en omlaag kan biedt praktische flexibiliteit voor verschillende oppervlakken. Een aanrader voor iedereen die een steelstofzuiger wilt proberen.
Pluspunten
  • zuigkracht
  • kruimeldief
  • draagbaar
Minpunten
  • gewicht
Ferdi Tas25-06-2026

Compleet pakket, geweldige prestaties!

De steelstofzuiger is mijn "nieuwe" grote schoonmaakvriend, ik ben erg verrast van de kwaliteit van de opzetstukken en de afwerking het gewicht van deze stofzuiger. Hij zorgt ervoor dat ik graag wilt stofzuigen, dit is voornamelijk door de grote wielen onder de stofzuigmond. Hierdoor is hij erg wendbaar en glijdt hij vanzelf over je vloer heen. De accu houdt het tevens gemakkelijk 50 minuten vol op de automatische stand, en de zuigkracht is erg sterk. Door de groene-led is vuil en stof duidelijk zichtbaar zelfs overdag, en in de avond kun je hierdoor niets meer over het hoofd zien. Het geluid van de stofzuiger is op de normale stand dik in orde, hij is niet storend en zeker niet luidt. Mocht je verschillende vloeren hebben dan is dit geen probleem d.m.v. de verschillende opzetstukken die standaard worden meegeleverd. Kortom zeer compleet en uitstekende prestaties!
Pluspunten
  • Compleet pakket
  • Zuigkracht
  • Accuduur is uitstekend
  • Glijdt over je vloer heen!
Minpunten
  • Ik kan ze helaas niet ondekken!
Stukato24-06-2026

Meer dan zijn prijs belooft

Lange tijd heb ik getwijfeld of een stofzuiger buiten het premiumsegment het stofzuigen van drie woonlagen aankan. Na gebruik van de Samako CleanDetect ben ik aangenaam verrast. De zuigkracht is beter dan ik had verwacht. In de meeste gevallen kom ik met de laagste of middelste stand al prima uit en de automatische modus die de kracht aanpast aan het oppervlak werkt in de praktijk goed. Op tapijt verhoogt hij juist de zuigkracht en op laminaat schakelt hij deze juist weer naar een lagere stand. Ik had bij mijn vorige steelstofzuiger ook al een verlichte zuigmond, maar de groene laser van de CleanDetect loopt over nagenoeg de hele breedte van de borstel. Dit maakt vuil over een grote breedte goed en scherp zichtbaar, zeker op donkere vloeren. Alle opzetstukken heb ik inmiddels gebruikt en ze doen wat ze moeten doen. Dat ik de steelstofzuiger ook kan inzetten als kruimeldief vond ik een aangename verrassing en gebruik ik dan ook zeer regelmatig. Mogelijk was de CleanDetect ook zonder de laser al een goede keuze, maar ik moet zeggen dat dit het stofzuigen wel echt effectiever maakt.
Pluspunten
  • Laser over volle breedte
  • Prima accuduur eco-stand
  • Sterk voor de prijs
Minpunten
  • Luid op maximale stand
c*******@o**********24-06-2026

Fijn apparaat

Ik heb dit product mogen testen en was er super nieuwsgierig naar. Heb vogels in een kooi in huis en om de kooi heen liggen iedere dag veel zaadjes. Normaal deed ik even snel met een kruimeldief alles opzuigen, maar dat werkt toch niet ideaal. Met deze steelstofzuiger is het echt een fluitje van een cent n cent. Zeker met de automatische modus gaat het echt heel erg makkelijk. Maar ook met de andere standen wordt alles makkelijk en snel opgezogen. Klein nadeel is wel dat de batterij snel leeg gaat. Zeker als je de power modus gebruikt, maar het opladen van de batterij duurt gelukkig niet heel erg lang. Wat vooral erg handig is aan deze steelstofzuiger is dat hij zelfstandig kan staan zonder dat hij ergens aan vast gemaakt moet worden of ergens tegenaan moet leunen. Ook het licht aan de voorkant van de zuigmond is erg handig om zo ook voor het oog onzichtbaar vuil op te kunnen sporen. Ik ben tevreden over deze steelstofzuiger.
Pluspunten
  • Kan zelfstandig staan
  • Goede zuigkracht
  • Batterij is snel op te laden
Minpunten
  • Batterij gaat snel leeg
kleut8923-06-2026

Prima zuiger vooral als kruimeldief

Het is een prima stofzuiger die doet wat hij moet doen, maar wij gebruiken hem vooral als kruimeldief door o.a. de automatische zuigkracht/Accu. Als je hoogste zuigkracht wilt dan slurpt hij de accu snel leeg waardoor je een normaal huis niet in 1 beurt goed kunt zuigen. De automatische zuigkracht past zich op een grind, parket en PVC vloer nauwelijks aan waardoor je zelf continu moet doen. Op de tapijt vloer is dit echter wel helemaal top. Stofzuiger heeft een prachtig design en mag zeker gezien worden als je hem in het zicht hangt, de accesoires erbij zijn top voor o.a. kruimeldief functie, plafons en keukenkastjes/bankstel. Hij zuigt de (honden) haren altijd goed weg. Wendbaar is hij minder, waardoor je niet makkelijk in alle hoekjes en gaatjes komt en je dus sneller van accesoires moet wisselen waardoor een stofzuiger beurt langer duurt, hij is wel makkelijk en licht in de handen waardoor en zeker niet te zwaar wat heel fijn is als je even snel erdoorheen wilt met de zuiger. De resultaten verschillen per vloer, op de tapijt vloer zijn wij heel blij ermee, de pvc lijkt het alsof er altijd toch iets blijft liggen maar dit zal meer komen door de wendbaarheid, je komt gewoon net niet overal ermee. Al met al een leuke stofzuiger voor kleine ruimtes zonder veel spullen.
r**************@g********23-06-2026
Ik heb de Samako CleanDetect enkele weken mogen gebruiken en vind het een welkome aanvulling in huis, maar er zijn verbeterpunten. Allereerst voelt de stofzuiger erg degelijk aan en klikken de verschillende accessoires eenvoudig in elkaar. Dit laatste geeft het vertrouwen dat deze aansluitingen lang mee gaan, daar waar dit bij andere stofzuigers misschien nog wel kwetsbare plekken zijn. De automodus lijkt redelijk goed te fungeren, maar omdat wij de stofzuiger voornamelijk voor erbij gebruiken, stofzuigen wij veelal op maximaal vermogen. De zuigkracht is dan meer dan goed en lijkt de mond alles goed op te kunnen zuigen, zoals steentjes, takjes enzovoorts. Wij hebben 2 katten, maar ook de kattenharen op de trap, in de hoekjes, worden goed weggezogen. Qua grip vind ik de stofzuiger wat hard en minder ergonomisch aanvoelen. Het handvat is rond en je mist hier toch een beetje de vorm van de hand/vingers. Ook voelt de stofzuiger wat zwaarder aan, ook in combinatie met de steel. Dit maakt de stofzuiger minder wendbaar. Voor deze twee punten geldt voor ons ook; de stofzuiger hebben wij vaak niet langer dan 15 minuten in de hand, dus is het niet zo’n heel groot probleem. Groot pluspunt is de aanwezigheid van een HEPA-filter, wat op sommige steelstofzuigers nog wel eens ontbreekt. Daarnaast vinden wij de roterende delen van zowel de grote- als kleine mond erg prettig. Deze zijn zo ontworpen dat er niet te veel haren aan vast blijven zitten en hoeven dus niet continu schoongemaakt te worden. Qua prijs/kwaliteit denk ik dat deze stofzuiger een uitstekende keuze is wanneer je naast deze stofzuiger ook nog een normale stofzuiger in huis hebt.
Daan7922-06-2026

Fijne steelstofzuiger

Een handige steelstofzuiger met een goede zuigkracht. Dit is zelf te regelen maar er zit ook een automatische stand op. Die automatische stand detecteert zelf hoeveel vuil er ligt en past zijn snelheid/zuigkracht daar op aan. Ik vond deze stand wel een beetje tegenvallen. Er moet behoorlijk wat vuil liggen wilt hij harder gaan. De meegeleverde hulpstukken zijn erg handig voor de verschillende klussen in huis. De wieltjes draaien soepel en zacht maar ik vind de wendbaarheid wat minder. Bochtjes maken gaat wel goed, maar onder een kast, bank of bed wordt lastig. Een stukje lukt wel. Het geluidsniveau is acceptabel, in de laagste stand is hij prima, in de hoogste is het best veel geluid. Opladen gaat erg makkelijk, de stofzuiger kan rechtop blijven staan en met de meegeleverde lader kun je hem overal neerzetten en opladen. De accuduur is ook erg netjes. Erg fijn dat je een steelstofzuiger gewoon overal mee naartoe kan nemen. In huis maar ook om de auto eens uit te zuigen. Ik ben er blij mee.
Pluspunten
  • Zuigkracht
  • Hulpstukken
Minpunten
  • Flexibiliteit
TLieve 22-06-2026

Handig en veelzijdig inzetbaar

Ik ben erg tevreden over de Samako Clean Detect. Het toestel is zeer gebruiksvriendelijk en was verrassend makkelijk in elkaar te steken door de meegeleverde handleiding. Er worden veel handige onderdelen meegeleverd, waardoor je voor verschillende schoonmaakklussen het juiste hulpmiddel hebt. Het legen van het reservoir gaat eenvoudig, al moest ik in het begin wel even zoeken hoe het precies werkte. Eens je het doorhebt, gaat alles vlot. Een praktische en veelzijdige stofzuiger die doet wat hij belooft.
Pluspunten
  • Snoerloos
  • Vuildetectie
Minpunten
  • Goed wendbaar
  • Vele onderdelen
E***************@h**********22-06-2026
Deze steelstofzuiger bevalt uitstekend. Vooral het speciale opzetstuk voor meubels is een groot pluspunt, omdat je daarmee eenvoudig stof en haren van banken en andere meubels verwijdert. Kattenharen worden moeiteloos opgezogen en de zuigkracht blijft goed. De steelstofzuiger maakt niet veel herrie, waardoor je kunt stofzuigen zonder veel overlast. Kortom, een fijne en efficiënte steelstofzuiger.