Na jaren te hebben gefotografeerd met een Nikon D3100 was het tijd voor een upgrade. Nu ben ik nogal een twijfelkont dus heb ik me uitgebreid geïnformeerd over de verschillende Nikon camera's (ik ben al in het bezit van verschillende goede Nikon DX lenzen dus een nieuwe Nikon camera was een logische stap). Eerst wilde ik gaan voor een full frame camera, maar omdat mijn lenzen dan niet de volle kwaliteit van de fullframe sensor benutten, ging ik uiteindelijk voor een van de beste crop camera's van Nikon. Een week voor mijn vakantie naar de Italiaanse Dolomieten heb ik hem besteld bij Kamera Express. Beetje tricky, want je moet een nieuwe camera toch leren kennen. Nou, ik heb absoluut geen spijt gehad van deze aankoop. De menustructuur is hetzelfde als bij mijn oude D3100 (uiteraard een stuk uitgebreider), dus was ik binnen no time gewend aan mijn nieuwe camera. De resultaten waren als de Dolomieten zelf; FANTASTISCH!! DE camera is snel, je ziet duidelijke verbetering van de kwaliteit t.o.v. mijn oude camera (met dezelfde lenzen), het kantelbare scherm is erg handig wanneer je uit wat moeilijkere posities fotografeert, de mogelijkheden zijn eindeloos. Natuurlijk ook minpuntjes. Zo heeft de camera helaas maar 1 cardslot en is er geen mogelijkheid om een batterygrip te monteren. Onbegrijpelijk dat Nikon dit heeft laten vallen. Desalniettemin ben ik erg tevreden met dit toestel en verwacht ik er weer jaren veel plezier van te hebben.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit
- Bekende Nikon ergonomie
- kantelbaar scherm
- 6 beelden per seconde
Minpunten
- helaas maar 1 cardslot
- Geen batterygrip mogelijk
- gebruiksduur batterij