• Test panel 8 okt 2021
Voeg toe aan vergelijker Prijs volgen
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 33 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de LG DQP5 zwart op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Wout 06-01-2022
  • Product getest

Mooi desgin en makkelijk aan te sluiten

Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Het design is mooi en alles is makkelijk aan te sluiten. Het is volgens mij wel bedoeld voor kleinere ruimtes, bij ons is het geluid wat verloren gegaan. Handige afstandsbediening en verschillende opties voor zowel muziek, film en gamen.

Pluspunten

  • Bluetooth
  • Makkelijke app
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen WiFi
  • Voor kleinere ruimtes

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

j**1@h**l.com 04-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Toestellen
De soundbar is compact en heeft een mooi design. Deze zal mooi staan in elke huiskamer. Je voelt dat de soundbar en subwoofer van degelijk materiaal zijn en tegen een stootje kunnen. Subwoofer zal snel met de soundbar verbinden en heeft dus enkel een stroomkabel nodig. Heel makkelijk indien je hem wilt verplaatsten.
Wel beetje jammer dat de lichtjes in de soundbar aan de voorkant zitten en dus in het gezichtsveld.
Ook tevreden van afstandsbediening die vanuit verschillende hoeken werkt en goed in de hand ligt.
De bijhorende app is handig indien je alles via de smartphone wil bedienen en het geluid wat wilt aanpassen.

De soundbar start en stopt samen met het aan/uitzetten van de tv. Ook het omzetten naar andere geluidsbronnen ( Bluetooth, usb ...) is makkelijk. Let op geen wifi mogelijk.

Geluid
Qua geluid is het echt een grote verbetering in vergelijking met de standaard speakers van onze tv. We hebben de connectie gemaakt via HDMI ARC (HDMI kabel nog apart bijkopen). Zeer tevreden indien we het geluid goed hard zetten. Deze intensiteit kan de soundbar en subwoofer goed aan en dan heeft deze veel power/vol geluid. Wanneer we stiller tv aan het zien zijn, heeft de subwoofer minder meerwaarde.
Je kan ook een groot buurtfeest houden indien je via bluetooth muziek afspeelt. Heel fijn om de soundbar helemaal open te zetten en toch nog kwalitatief geluid te horen.
Ook tijdens het gamen krijg je een veel beter geluid dan de speakers in de tv.

Conclusie
Mooie soundbar met kwalitatief geluid, zeker bij een hoge intensiteit

Pluspunten

  • Design
  • Gebruiksvriendelijk
  • Geluid bij hoge volumes

Minpunten

  • Geen HDMI kabel
  • Geen meerwaarde van subwoofer bij lage volumes

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

M B 02-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Aanrader voor compacte soundbar of kleine TV kamer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Stap 1 unboxing:
Alles netjes verpakt, batterijen voor de afstandsbediening & een optische kabel worden meegeleverd.
Stap 2 installeren:
Eerst de sub woofer dan de speaker, dit loopt allemaal zeer gemakkelijk!
Stap 3 luisteren:
▪ Dolby Atmos: surround effect beperkt door kleine speaker
▪ 4K Sound: ondersteuning voor 4K beelden en geluid, dit is stilaan de basis vereiste!
▪ Intensiteit: muziek ongeacht het genre klinkt prima
▪ Kwaliteit: zeer stevig materiaal, duidelijk gemaakt om een lange tijd mee te gaan!
▪ Volume: deze set kan jouw medebewoners zeker wakker maken
▪ Trillingsarme subwoofer: geeft een stevige punch
▪ Al Sound Pro: kunstmatige intelligentie maakt films zonder atmos ruimtelijker
▪ Gebruiksgemak: je hoeft de speakers niet manueel aan te zetten. Starten automatisch met de TV, erg handig!
▪ Verbinding (bluetooth): muziek streamen gaat prima, houdt je GSM wel dichtbij
▪ Geluid aanpassen: eenvoudig met afstandsbediening of GSM app
Stap 4 conclusie:
▪ Design:
Wil je een kleine, mooie soundbar dan ben je hier alleszins aan het goede adres.
De set is zeer compact van ontwerp en brengt toch verbazingwekkend goed geluid.
Kortom:
In een kleine kamer is het geluid van deze set indrukwekkend!
In een grote kamer merk je toch wel dat het geluid uit een kleine set speaker komt.
Bv. een voorbij vliegende helikopter komt met deze speakers niet helemaal tot z’n recht.

Pluspunten

  • Compact
  • Goed uitgerust
  • Mooi design

Minpunten

  • Beperkte surround
  • ontbreken HDMI kabel

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

v**4@g**l.com 01-01-2022
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

zeer goed product !

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb het product nu enige tijd mogen testen en ik moet zeggen dat ik aangenaam verrast ben.
Toen ik het pakket op pakte woog ik het verschil al onmiddellijk met andere soundbars die ik in het verleden gekocht had.
Het was een stevig gewicht wat meestal en zoals ook hier het geval was kwaliteit uitstraalt.
Na het uit de verpakking te hebben gehaald en de handleiding gelezen te hebben was het zeer snel geïnstalleerd op onze LG televisie.
Ik heb het aangesloten via de HDMI ( ARC ) aansluiting en dit werkt perfect.
De soundbar zelf kon ik gemakkelijk door zijn compacte en mooie uitstraling voor de televisie plaatsen zonder het zicht te hinderen van het beeldscherm, de subwoofer past hier perfect bij.
De soundbar en de subwoofer connecteren gemakkelijk via bluetooth met elkaar.
Ik heb mijn gsm gekoppeld via bluetooth en een song met deftige beats opgezet en was zeer aangenaam verrast van het geluid , zowel van de soundbar ( hogere tonen ) als van de subwoofer ,wauw!!
Ook voor naar films te kijken is het zeer aangenaam om naar te luisteren, een enkel minpuntje hierbij is dat het actiegeluid veel luider wordt weergegeven dat het gebabbel waardoor ik eerst wel effe verschoot.
De beste stand voor het geluid vind ik de instelling " Al Sound Pro ",hierbij geeft hij de volste en warmste sound weer, het geluid vult dan echt de kamer.
De app zelf die je kan gebruiken vind ik persoonlijk niet echt een meerwaarde, deze zou nog kunnen uitgebreid worden zodat hij interessanter zou zijn.
Zou ik deze soundbar aanbevelen?
Dat zou ik zeker doen, ook wat de prijs betreft.
Ok, echt goedkoop is hij niet maar je krijgt zeker waar voor je geld!
Wij zijn er zeer tevreden over dat we deze soundbar mochten testen want het was echt een ervaring.

Pluspunten

  • makkelijk te installeren
  • echt mooi en vol geluid
  • mooi design
  • subwoofer draadloos
  • zeer goede kwaliteit

Minpunten

  • bijgeleverde app
  • volume verschil actie en conversatie geluid
  • geen wifi

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jeroen P. 31-12-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Zuiver geluid, zeker bij hoger volume

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Dit product mogen testen en ik moet zeggen dat dit een zeer leuke ervaring was.
In de doos zitten naast de optische kabel en de netsnoeren vooral 2 robuuste speakers, een grote subwoofer die je in een hoekje kan wegmoffelen, maar door zijn design nergens echt in de weg staat en dan een kleinere soundbar zelf van zo'n 30 cm (ik heb het niet gemeten ;-) ). Mijn echtgenote was blij dat deze iets minder groot was.
We hebben de soundbar aangesloten via de optische kabel op onze LG-televisie en ervoor gezorgd dat de afstandsbediening van onze televisie ook instaat voor het volumeregeling, heel makkelijk, hierdoor heb je de bijgeleverde afstandsbediening niet nodig.
Snel even een Netflix-titel opgezet waar er een Dolby Atmos logo'tje bijstaat en het geluid is werkelijk voortreffelijk, vooral als je het lekker luid zet. Bij een lager volume is de toegvoegde waarde wat minder.
Nadien de bluetooth-verbinding gelegd met mijn telefoon en dan ook eens de 'boxen opgezet'. Met dit systeem kan je best een klein feestje bij jou thuis houden zonder professionele speakers te moeten huren. Wij hielden het wel wat rustiger met Kerst, maar op de achtergrond een leuk muziekje dat niet stoort, maar toch goed beluisterbaar is, is heel leuk.
Kortom, ik raad dit product zeker aan !

Pluspunten

  • Zuiver geluid
  • compacte speaker (voor op de kast)
  • subwoofer ondersteunt de ervaring

Minpunten

  • zware subwoofer
  • meerwaarde bij laag volume is kleiner

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

JVdC 29-12-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ideale compacte soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Wij hebben de LG DQP5 mogen testen aan de hand van een testpanel. Het product zit compact verpakt met het nodige beschermingsmateriaal. De soundbar voelt stevig en kwaliteitsvol aan, hetzelfde geldt voor de subwoofer.

Er wordt een optische kabel meegeleverd en geen HMDI-kabel. Wij hebben geopteerd om het geluid via een HDMI 2.1 te testen en te ervaren. Het plaatsen en installeren van de soundbar verliep zeer vlot met behulp van de LG soundbar App. Via de App kan je enkele geluidsopties (AI Sound Pro, Music with Meridian,etc), connectiemogelijkheden (Bluetooth, HMDI, Optical, USB) kiezen. Tevens kan de soundbar in- en uitgeschakeld worden via de App. Alle instellingen kunnen ook bediend worden via een afstandsbediening.

De soundbar kan geplaatst worden onder een LG CX 55 inch zonder dat deze storend voor het tv-scherm staat. Het geluid (volume) van de soundbar kan ook bediend worden met de afstandsbediening van de TV

Filmbeleving:
Qua geluid valt er weinig op aan te merken. De soundbar klinkt goed tot heel goed, zeker gezien de grote kan dit ding heel wat lawaai produceren. De kamer wordt goed gevuld door het geluid, dat zowel door de front speakers als top speaker komt. Wat wel opviel was dat de soundbar zeker op 50% moet staan om alles tot zijn recht te laten komen (werking soundbar met subwoofer). Hoe luider je dit zet hoe beter de beleving en werking van de subwoofer. Bij een lager volume klinkt de soundbar vrij leeg, beetje zoals een gewone Bluetoothspeaker. Tijdens scènes waar er veel interactie is lijken bepaalde ‘minder belangrijke geluiden’ er minder door te komen. Vermoedelijk heeft dit te maken met het kleine aantal aanwezige speakers (5) en de compacte vorm.

Bij het testen van Dolby Atmos (Vision) clips kom je pas te weten wat de soundbar in zijn mars heeft en dit klinkt heel goed. Het geluid staat dan wel op 80% - 90% wat niet altijd mogelijk is in bepaalde situaties (rijwoning, appartement) om dit effect te bekomen. Als je het geluidsniveau terugschroeft naar 50% valt er een hele beleving weg.

Muziek:
Qua geluid tijdens het afspelen van muziek heb ik dezelfde opmerkingen zoals bij het kijken van films. De soundbar speelt het geluid heel zuiver, enkele wanneer het volume op maximum staat kunnen er bij bepaalde tonen eens een valse noot zitten, maar hoe vaak staat het geluid op het maximum is dan weer de vraag?

De beleving van een trillingvrije subwoofer is een andere manier dan ik gewend was, (zware daverende subwoofers). Ik moet zeggen dat de subwoofer goed klinkt en hoge tonen aan kan, maar ook hier dient het volume op minimum 50% te staan om zijn aanwezigheid te tonen. Tenzij je specifieke songs luistert met zware bass zoals rap, drum & bass etc. Als je de gewone radio beluistert op een normaal volume, waarbij je nog tegen elkaar kan praten, klinkt de subwoofer vrij ‘braaf’. Er mag wat meer pit zijn wanneer deze op lager volume staat, maar dat is iets persoonlijk.

Conclusie:
Ideale soundbar wanneer je niet over veel ruimte beschikt en alles vrij compact wil houden. Het geluid dat geproduceerd wordt door het kleine ding, kunnen we allesbehalve slecht noemen. Over het design kunnen we het vrij kort houden; onopvallend, strak, ook al is dit opnieuw iets persoonlijk. De subwoofer mag van mij iets meer pit tonen wanneer het volume lager staat. De soundbar geeft alle interacties terug zoals het hoort, enkel bij drukkere scènes lijken er enkele speakers te ontbreken. Misschien iets voor LG om mee te nemen, wanneer ze een tweede versie de Eclair zouden uitbrengen en de soundbar iets vergroten.

Voor de scherpe prijs, soundbar + subwoofer krijgt men er toch veel beleving en plezier voor terug.

Pluspunten

  • Kwaliteitsvol
  • Compact en strak
  • Scherpe prijs
  • Zuiver geluid
  • Trillingvrije subwoofer

Minpunten

  • Moet minstens op 50% staan
  • Subwoofer klinkt wat “braafjes”

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Hoosbeek 28-11-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

LG DQP5 test

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze soundbar namens Kieskeurig enkele weken mogen testen en heb het product niet zelf aangeschaft.

Het belangrijkste voor een soundbar is natuurlijk het geluid. Het moet beter zijn dan het geluid van je tv zelf (niet moeilijk) en voor mij beleving toevoegen aan je film/serie/game ervaring.
Het geluid dat uit deze LG soundbar komt is goed, heel erg goed als ik het vergelijk met mijn eigen soundbar. De diepe tonen klinken vele malen beter, het geluid klinkt helderder en de surround simulatie is vele malen beter dan wat ik gewend ben. Wat geluidskwaliteit betreft is dit een topapparaat.

De vormgeving is ook erg belangrijk, want een soundbar is altijd zichtbaar. Ook hier zit het goed, al zal ieder daar een eigen mening over hebben. De speaker is compact en degelijk vormgegeven. Het zal in vrijwel geen enkel huishouden misstaan. De subwoofer is groot, groter dan ik gewend ben, en in mijn huis wat lastiger te plaatsen. Dat het geheel draadloos werkt is wel fijn. Instellen gaat via de app en daar kun je ook instellingen wijzigen en updates uitvoeren.

Een nadeel vind ik persoonlijk het ontbreken van een klein display op de speaker voor bijvoorbeeld volume. Dit is uitgevoerd met een led die minder fel wordt naarmate je het volume lager zet. De led is echter enorm fel als je niets met het volume doet en irriteert enorm. Dit had anders gekund.
Mijn tv is al ouder en heeft geen bluetooth dus wellicht dat het volume op nieuwe tv’s beter zichtbaar is.

Het koppelen doormiddel van bluetooth aan een ander apparaat is zo gebeurd en ook bij het afspelen via bluetooth is het geluid erg goed. Ik koos er steeds weer voor om de soundbar te gebruiken in plaats van mijn audio installatie.

Al met al is het een top apparaat en zou ik het zeker aanbevelen.

Pluspunten

  • Geluidskwaliteit
  • Vormgeving
  • Connectiviteit

Minpunten

  • Volume niet zichtbaar
  • Extreem felle led

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

info@batman.be 03-11-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stevig materiaal met een goede sound.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Van zodra je hem uitpakt voel je direct dat het om kwalitatief materiaal gaat. Stevig gewicht & mooi afgewerkt. De subwoofer is best wel zwaar voor zijn grootte.Het instaleren gaat zeer vlot en is eigenlijk kinderspel. Ik heb de speaker aangesloten op een LG TV, dit met een optische kabel, en daarna via bluetooth. Uiteindelijk is via bluetooth heel makkelijk. Het geluid kan ik best omschrijven als een vol en warm geluid. Zeker bij films komt het geluid tot zijn recht. Bij een gewoon TV programma, (nieuws, spelprogramma,...) staat het volmue wat lager en komt de spraak iets te 'ver', en neemt het het randgeluid wat de bovenhand. Ook de beperkte aantal instellingen (bass, treble) is te beperkt. Wel zijn er een aantal voorgeprogrameerde settings zodat je wel een juiste weergave vindt.
Er is een app bij, maar die geeft op zich niet veel toegvoegde waarde.
Conclusie : stevig materiaal voor een stevige prijs. Mooi design en best wel goed geluid.

Pluspunten

  • stevig gebouwd
  • vol geluid

Minpunten

  • beperkte settings
  • minder geschikt voor gewoon TV

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

m**e@g**l.com 23-10-2021
  • Product getest

Algemene score

9,0
Als tech lover was ik al gauw blij om iets anders te mogen testen. De LG DQP5 in dit geval was tot mijn verbazing best klein en past precies onder mijn monitor.

De installatie was vanzelfsprekend en ik kon mijn mobiel aansluiten zonder de manual, wat het al stukken leuker maakt rechtstreeks uit de doos.

Ik wilde het vesrschil horen tussen mijn studio monitoren en een soundbar en het is overduidelijk. Met de LG soundbar voelde ik meer bass en kon mij meer inleven in de 3 shrek films die ik heb afgemaakt hiermee. Ik raad de AI sound Pro aan als standaard setting omdat het al goed genoeg meer bass toevoegd aan dagelijks muziek. Verder kan ik u gerust stellen dat jij noch de buren het geluid of de trillingen van de subwoofer niet voelen. Dit heb ik nagevraagd! :)

De ingeboude Dolby atmos meekomt was voor mij als pc gebruiker als win voorwie het niet gratis is. Verder verliest de speaker geen geluid kwaliteit bij hoge volumes zelfs voor 4K sound.
Om 4K sound te krijgen voor films heb ik de soundbar HDMI via mijn videokaart aangesloten waardoor het best een cinema leek in mijn kamer.

Ten slotte wil ik het hebben over het design. De compacte sounbar met weinig bedrading vind ik goed passen bij mij omdat ik niet van veel snoeren overal hou. Ook ziet de mesh eromheen er modern en stylish uit. De soundbar is niet te groot dus pas precies onder mijn bureau en heeft ook geen zichtbare irritant lampje in het donker.

Reageer

m**d@g**l.com 18-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeker een aanrader

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Na uitvoerig gebruik kan ik met zekerheid zeggen dat dit een top soundbar is.
Naast het prachtige design zorg het ook voor top geluid door heel de kamer.

Enkele minpunten zijn dat de soundbar geen wifi heeft.
En dat de soundbar niet makkelijk connecte met een universele afstandbediening.

Maar zeker meer plus dan minpunten.
alle kabels zaten mee in de verpakking. En binnen 10 minuten was alles up and running.
Design was een absolute plus. De subwoofer is geen lelijke vierkante doos maar een proper afgewerkt kastje dat je zeker in de living kan zetten. Doordat de soundbar zo klein en compact is, kan je ze ook perfect op de kast zetten zonder dat het een eyesore is.

Pluspunten

  • design
  • gebruiksgemak
  • geluid

Minpunten

  • aansluiten op universele afstandbediening
  • geen wifi

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

p**1@g**l.com 15-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Klein in formaat maar groot in geluid!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Wat ik heel fijn vond is dat het geen mega lange soundbar is maar een klein formaat. Maar dit betekent niet dat het geluid dan ook minder is zeer zeker niet! Ik had nog niet van dolby atmos gehoord maar kan dit zeer zeker aanbevelen. Ten opzichte van onze oudere LG soundbar is dit echt een enorme verbetering! Kamervullend geluid, de intensiteit van het geluid is enorm! Als er al 1 minpuntje is, dan is het alleen dat als er ineens veel actie is (bv auto's die voorbij razen) dat je dan bijna uit je stoel schiet van het geluid! Niet iedereen zal dit trouwens een minpuntje vinden natuurlijk. Qua bediening is het heel gebruiksvriendelijk en ook het aansluiten is echt een piece of cake. Kortom: zeker een aanrader!

Pluspunten

  • gebruiksgemak
  • geluid

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

w**8@h**l.com 15-10-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product getest

Geweldig en mooie soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
De LGDQP5 is een zalige een makkelijke soundbar met draadloze subwoofer. Doordat je er ook uit verschillende mogelijkheden van geluid kan kiezen heb je als je naar een film kijkt echt het gevoel in een cinemazaal te zitten.
De Bluetooth functie is ook een leuke feature waardoor je ook muziek van je smartphone kan afspelen. De subwoofer is trillingsvrij waardoor je er gerust iets kan op plaatsen. Het geluid dat de soundbar met subwoofer geeft is echt zuiver en mooi geeft ook alle details van geluid die je anders met de gewone boxen van de tv niet hoort. Het aansluiten was een beetje zoeken maar uiteindelijk wijst het zijn eigen uit en is het niet zou moeilijk. En de app die je kan downloaden op je smartphone is ook leuk.

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

m**s@h**l.com 14-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Ideaal voor series en films

Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Wij zijn al langere tijd op zoek naar een degelijke soundbar en dus waren we maar al te blij om dit exemplaar van LG te mogen testen.

De soundbar is goed en veilig verpakt. Alle kabels zijn voorzien om deze aan te sluiten aan de tv maar je kan ook bluetooth gebruiken om te verbinden. Wifi heeft deze niet wat jammer is in deze prijsklasse. De installatie was een fluitje van een cent en duurde nog geen 10minuten.

Het geluid zelf vond ik heel aangenaam bij series en films. De subwoofer doet subtiel zijn werk en viel eigenlijk niet op todat er een zwaardere bas op de tv kwam. De dolby atmos is ook wel de moeite en plaatst je precies in een surround omgeving. De details in het geluid zijn ook opmerkelijk zelfs bij lage volumes, je ervaart echt een nieuwe dimensie in vergelijking met de standaard luidsprekers in de tv. Om deze soundbar te gebruiken voor muziek op de achtergrond ben ik minder tevreden. Je moet echt recht voor de soundbar zitten voor optimaal geluid.

Al bij al zijn we tevreden over deze soundbar maar het blijft een stevige investering. Zeker als je nog een apart systeem moet overwegen voor muziek of radio.

Pluspunten

  • Compact
  • Design

Minpunten

  • Minder voor muziek

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Frederique Tielens 14-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Compact, stevig en krachtig

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

10,0
Ik had er eerst een onzeker gevoel bij, het testen van een soundbar, ik heb jaren film /TV gekeken via een 7.1 dolby opstelling.
Ik kreeg een klein doosje thuis gestuurt en dacht is dit het?
Maar ik heb me hier toch wel even laten verassen, de soundbar is eerst en vooral bijzonder compact en stevig gebouwd, zowel de zeeer zeer kleine speaker als de bijzonder fijn afgewerkte sub woofer doet wat ze moeten doen, en bijzonder gemakkelijk te instaleren je plugt de hdmi en de optic kabel er in stroom kabeltje er bij en alles werkte binnen 10 min alsook de app is makkelijk in gebruik.

De subwoofer in het bijzonder doet wat beloofd word, deze geeft weinig tot geen trillingen maar wel een krachtig en direct Bass geluid.

De speaker is voor zijn kleine omvang krachtig en helder van geluid ik heb een niet al te grote ruimte maar het lijkt net of ik ik de film /série zit.

De dolby atmos is mijn eerste ervaring en ik kan je zeggen dit is me geweldig goed bevallen het geluid vult de kamer en komt tot leven.

Ik heb deze nu 2 weken kunnen testen via deze site en ik ben er nog telkens van onder de indruk.
Ik heb namelijk verschillende dingen gedaan met dit toestel.
Zowel muziek streamen via bleutooth, als films/series en TV gekeken via Netflix of streamings apps.

Prachtig en super zuiver geluid

Als je voor een complete en compacte opstelling wil gaan raad ik deze zeker aan!!

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit afwerking
  • Geluid/subwoofer
  • Gebruiksgemak
  • Verstelbare instellingen
  • Draadloos

Minpunten

  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Manon Dijkhuizen 07-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stijlvolle set met prima geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Goed geluid maar aan de prijs.

De soundbar en woofer komen in een compacte doos, waar alle benodigdheden in zitten. Het aansluiten van het systeem is een fluit van een cent via HDMI, optisch of Bluetooth. Het verbinding maken met de draadloze subwoofer werkte eerst niet helemaal goed.

Eenmaal werkend is het geluid prima, al is het hoog en midden wel erg overheersend. De lage tonen komen niet helemaal lekker door en zijn, via de app, ook niet goed bij te sturen naar een fijn niveau. Dit is overigens wel afhankelijk van de ruimte waar de subwoofer gebruikt wordt en de afstand tot de muur. In een kleinere ruimte komt deze set beter tot zijn recht. De kwaliteit van het geluid is prima; helder en voldoende volume. Het Dolby Atmos effect heb ik niet kunnen horen.

Het design is iets waar deze zet in uitblinkt. Het is compact en valt in het niet ten opzichte van een gangbare soundbar. De subwoofer is ook mooi vormgegeven en misstaat niet in veel interieurs.

Pluspunten

  • Uiterlijk
  • Helder geluid
  • Connectiemogelijkheden
  • Formaat

Minpunten

  • Bas komt niet goed tot zijn recht
  • Dolby Atmos niet/slecht hoorbaar

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Erik.V 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

goede middenklasser

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
De DQP5 wordt verzonden in een compacte verpakking waarin alles stevig op zn plek zit. Na het openen had ik binnen 10 minuten alles werkend aangesloten op mijn LG Oled tv en kon ik gemakkelijk verbinding maken via bluetooth mbv de LG sounbar app. Hiermee was ook vrij simpel het geluid aan te passen aan onze wensen.

De geluidservaring van deze soundbar is goed tot zeer goed te noemen, vooral bij gebruik van Spotify of Youtube. Door het intens kamervullende geluid en de bass van de subwoofer is het net of je bij een festival als Dominator zelf aanwezig bent.
Ook je buren zullen dat vinden, of ze het ook waarderen is een 2e.

Wat ik wel wat minder vond (en daarom ook slechts een 7 geef) is dat je het effect van dolby atmos in deze soundbar niet zo goed kan onderscheiden. het komt iets in de buurt van de wat duurdere sets, maar omdat de DQP5 er geen sidespeakers bij heeft komt bijvoorbeeld een helikopter toch wat minder goed door de kamer heen gevlogen dan waarop ik gehoopt had.

Al met al is deze set voor mensen met een kleinere beurs die toch graag goed geluid uit de tv willen hebben prima geschikt.
Voor de betere bioscoopervaring is het toch verstandiger om wel een set te halen waar de sidespeakers er wel bij zitten

Pluspunten

  • ideaal voor muziek

Minpunten

  • dolby atmos niet zo goed als gehoopt

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Marco Baks 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Waar voor je geld, goede kwaliteit voor een prima prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
De LG DQP5 is zeer gemakkelijk aan te sluiten. Ik heb de set aangesloten op mijn televisie (smart tv) door middel van de bijgeleverde optische kabel. Opvallend vind ik dan wel dat er geen HDMI kabel is meegeleverd om bijvoorbeeld een Blue Ray speler op aan te sluiten.

De gebruiksaanwijzing is redelijk beperkt, kan me voorstellen dat het voor iemand die voor het eerst zo'n apparaat aansluit niet direct duidelijk is, maar ik had hem zo aan de praat. De subwoofer was direct al gepaird met de centerspeaker. Keurig.

De geluidskwaliteit is voor het kijken naar televisie erg goed, vooral goed in het laag. Het is wel even zoeken naar de juiste geluidsinstelling vanaf de tv om de soundbar echt goed tot zijn recht te laten komen. Maar ook als je de basisinstelling van de tv gebruikt, levert het een prima geluid op.
Voor het afspelen van muziek (concert BlueRay, maar ook Spotify (hoogste kwaliteit) via bluetooth) schiet de set duidelijk te kort. Het laag is en blijft prima, de bassen zijn echt trillingsvrij, maar het geluid blijft naar mijn menig te veel hangen in het middengebied, waardoor het geheel dynamiek mist.

Kijkend naar de prijs van de set is de algehele geluidskwaliteit zeker goed te noemen.

Dolby Atmos: ik had daar geen ervaring mee, maar de weergave vind ik verrassend ruimtelijk vanuit zo'n kleine set.

Een minpunt van de set is de bluetooth verbinding. Bij het streamen van Spotify vanaf mijn iphone naar de set valt de verbinding na maximaal 10 minuten weer terug naar de optische verbinding met de televisie. Deze verbinding werkt dus niet lekker. Ik heb dat opgelost door maar te streamen naar de tv, om zo wel ononderbroken te kunnen luisteren.

Pluspunten

  • gemakkelijk aan te sluiten
  • optische kabel meegeleverd
  • mooi laag
  • klein formaat

Minpunten

  • geluidskwaliteit voor muziek valt wat tegen
  • bluetooth verbinding niet stabiel

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

rmh 01-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Verrassende kwaliteit voor zo'n kleine soundbar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

8,0
Installatie :
De installatie was erg simpel. Door middel van Pairing was de subwoofer gemakkelijk te verbinden.
Met een HDMI kabels aangesloten op de TV (HDMI-ARC) en diverse apparaten (Blu Ray en Minix Mediaspeler).
Bleutooth functie en USB maken aansluiting volledig . Echter geen WIFI

Geluid
Geluid is zuiver en getest voor film , muziek en sport . Zowel bij hoog volume als laag volume was het genieten. Super heldere klanken , gevoel of je in de film zit of echt bij een concert. Is niet te vergelijken met een viertal aparte boxen in je kamer maar komt aardig dichtbij. Het is opnieuw genieten van al eerder gekeken concerten of films maar dan met een perfect geluid. Helicopters die over lijken te vliegen , drumsolo’s die je voelt in je buik.
Verschillende soundeffecten mogelijk. Al Sound Pro/Standaard / Bioscoop en Game

Design :
Dat er uit zo’n kleine soundbar en subwoofer zo’n geluid kan komen is geweldig. Dit past in elk interieur en is te verkrijgen in wit of zwart

Conclusie :
Perfecte oplossing om kwalitatief goed geluid te hebben zonder in elke hoek van de kamer een box te hebben staan.

Pluspunten

  • Helder geluid
  • Doly Atmos
  • Design

Minpunten

  • geen HDMI kabel bijgeleverd
  • beknopte handleiding

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Peter Koster 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Compacte, krachtige soundbar met subwoofer.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

9,0
Ik heb deze set nu zo'n 2 weken in huis. Het geluid van mijn televisie viel wat tegen en daarom wilde ik graag wat meer 'body' in mijn geluid, maar ik wilde niet een hele grote soundbar. Deze set voldoet daar volledig aan.
Doordat deze LG DQP5 gebruik maakt van de nieuwste techniek, waaronder; Dolby Atmos, 4K Sound is het een soundbar die mij positief heeft verrast. Het geluid is kamervullend en ook de bas lekker aanwezig, maar niet storend of overheersend. De bas en treble zijn ook in de app nog aan te passen. Dat is erg fijn. Het geluid is helder en is in 4 verschillende standen ook echt verschillend in te stellen. Ik zet 'm meestal op 'cinema' of 'AI-soundpro'. Cinema geeft de stemmen duidelijk weer. AI soundpro is meer ruimtevullend en zorgt voor dynamische geluidsbeleving. De box kan flink wat geluid produceren. Dit verbaasde mij als ik de omvang van de bar zie. Dat is voor mij echt een dikke plus!

De subwoofer kan draadloos verbonden worden met de basisset. Dit is heel makkelijk te doen doormiddel van een verbindingsknop onder de subwoofer. Ik heb de subwoofer naast de bank (uit beeld) gezet. De subwoofer geeft, zoals al eerder aangegeven, een mooie volle bas. Ik ervaar geen trillingen vanuit de kast.

De set beschikt ook over Bluetooth. Dit is heel handig, maar zeker ook niet weg te denken in deze tijd. Wat ik een minpuntje vind is dat er niet automatisch een verbinding wordt gemaakt met mijn iPhone. Dit betekent dat ik altijd eerst even op de BT-knop moet drukken op de afstandsbediening en daarna nog even in de instellingen de verbinding moet maken. Dit is wat minder gebruiksvriendelijk, maar geen dealbreaker wat mij betreft.

Het uiterlijk van het geheel is erg strak en minimalistisch. De soundbar is te vergelijken met een eierdoos. De subwoofer is makkelijk weg te zetten, vanwege de draadloze verbinding.

Ik heb de zwarte versie en die vond ik een wat blauwige gloed hebben. Ik vind het niet storend.

Eindconclusie: Een hele goede set!

Pluspunten

  • krachtig en vol geluid
  • compact
  • snel te installeren
  • handige afstandsbediening
  • geluid is aan te passen via de app

Minpunten

  • Bluetooth verbinden gaat niet automatisch
  • zwart heeft een blauwe gloed

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

d**e@g**l.com 30-09-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooi design, goed geluid

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG DQP5 zwart

Algemene score

7,0
Ik heb dit product een aantal weken mogen testen. Het aansluiten heeft me aangenaam verrast. Subwoofer werkt op Bluetooth dus het aansluiten was een fluitje van een cent.
Het is een zeer compact ontwerp dat makkelijk weg te werken is.
Het geluid van tv programma’s vind ik helaas wat tegenvallen. Heb best moeten spelen met de verschillende opties icm het geluid van de tv. Dat je de soundbar op movie moet zetten om fatsoenlijk geluid in een tv show te hebben vind ik wat apart. Daarentegen is het geluid in films en muziek prachtig. Al met al is het een goede aanvulling

Pluspunten

  • Design
  • Makkelijk aan te sluiten

Minpunten

  • Gezoek naar instelling voor gewone tv series
  • Je kunt niet zien hoe hard hij staat

Review criteria:

Goed
Voldoende
Goed
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Toon meer reviews