De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 407 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Huawei Mate 20 Pro / 128 GB / Zwart op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Super batterij, mooi scherm en formaat. Megasnel en dan ruim geheugen al in huis.
Camera is reden dat ik gekozen heb voor dit toestel. Geen seconde spijt van gehad.
Zoals alle type Huawei heeft ook dit toestel een goed bedienings gemak. Hiervoor een P9 gehad waar ik ook heel tevreden over was. 3 jaar gebruikt. Hij is snel en bij een matig tot intensief gebruik "leeft" de batterij bijna 2 dagen. Mooi groot schermmet een prima helder beeld.
Tijdens een bruiloft had een kennis deze telefoon. Via de portret functie maakte zij hier erg mooie foto's mee. Daarop besloten naar de prijs te kijken. Deze was 636 met toevallig een 100 euro cashback actie. Na goed zoeken vond ik een ongebruikt, enkel geopend, tweede kans model op coolblue voor 550. In combinatie met de cashback heb ik dus slechts 450 euro betaald voor dit model. Mijn Galaxy s9, die op dat moment 6 maanden oud was, heb ik voor 400 kunnen verkopen. Technisch gezien kostte de upgrade mij dus maar 50 euro.
De pluspunten zijn dat dat de telefoon een mooi en groot scherm heeft. Ondanks het grote scherm gaat de batterij veel langer mee dan bij andere telefoons. Mijn s9 moest ik einde van de dag in de lader stoppen zodat hij niet uitviel. Bij deze telefoon kom ik soms met meer dan 1.5 dag niet laden weg. Dat geeft toch een fijn gevoel tegenover de s9 waarbij ik de hele tijd aan mijn batterij moest denken.
Daarnaast zijn de foto's echt super. De 3x zoom valt me wel een beetje tegen. Naar mijn idee had dit optisch moeten zijn maar ik merk dat het een digitale zoom is en dat de kwaliteit erdoor achteruit gaat.
Over de filmpjes ben ik minder goed te spreken. Ik zie duidelijk een verschil met de s9. Deze telefoon is nou eenmaal minder goed geschikt om te filmen. De kwaliteit hiervan is niet evenredig met die van de foto's. Dat is jammer.
Op het gebied van software laat Huawei soms ook wat steken vallen. Hisearch word vaak per abuis geactiveerd als je over het scherm swiped. Dat is enorm irritant. Je kan dit niet uitzetten tenzij je via de developer mode in de pc bepaalde commando's uitvoert. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En ook wat andere functies zoals hoe de contact personen lijst werkt zijn soms wat onhandig. Als ik voicememos afspeel in WhatsApp en het volume harder wil zetten wil het weleens gebeuren dat de telefoon mijn scherm uitzet. Ook de sensor die registreert hoe fel het scherm moet zijn maar soms rare sprongen. Dit zijn allemaal kleine minpunten maar niet iets wat je in de software van een telefoon van 636 euro verwacht.
Tenslotte lijkt het geluid van de speaker uit de USB c poort te komen. Als je de telefoon in de oplader stopt klinkt deze daarom een stuk zachter en holler.
Als je helemaal tot hier hebt gelezen zul je meer minpunten dan voordelen zien. Dat komt omdat die makkelijker te benoemen zijn en je de goede punten makkelijk voor lief neemt. Maar al met al is het een goed toestel. Hij is snel, gaat lang mee, maakt prachtige foto's, heeft een groot en helder scherm, ziet er strak uit en doet alles wat je van een smartphone verwacht.
Het is een snelle en gebruik makkelijke telefoon met veel intern geheugen.
Ondanks de vele apps die ik heb draaien gaat de accu 2 volle dagen mee en als deze leeg is kan men hem met de bij geleverde snel lader in 1 uur tijd weer tot 100% opladen.
Ik ben zeer tevreden over het toestel.
De telefoon is erg mooi, van de achterkant en de voorkant. Ik ben erg groot fan geworden van Emui 9 waar de telefoon op de draait. De batterij is heel erg goed, ik krijg met gemak 8 uur screen-on time. Ook de camera is bizar goed. Je richt en schiet met veel gemak een mooi plaatje. Helaas heeft hij geen headphonejack maar daar heb ik eigenlijk geen last van gehad want er zijn usb-c oortjes meegeleverd.
Na altijd alleen maar Samsung te hebben gebruikt nu overgestapt naar Huawei. Ik wilde een iets goedkoper maar goed toestel en dat is zeker gelukt. Ik ben er helemaal blij mee! Hij doet zeker niet onder voor mijn voorgaande telefoons. Happy customer! :-)
ik heb deze telefoon al meer dan een maand in handen en het bevalt me ontzettend goed. De beeld kwaliteit is exceptioneel ik had hiervoor een iPhone 7 en dit beeld en de vinger print scanner is op het scherm zelf. Werkt echt supper snel en de prijs kwaliteit verhouding is ook beter dan bij anderen alternative zoals Samsung of Motorola.
Zeer mooie en fijne telefoon. Beeldscherm perfect. Prachtige foto's. En ook slim in gebruik. Daarbij ligt ie fijn in de hand!! Aanrader voor iedereen ook vanwege de prijs.
Echt een geweldige ervaring met deze accu en mooie scherm. Ook de camera's zijn echt super mooi en haarscherp. Een overduidelijk verschil met mijn P20 lite.
Ik koos de Huawei mate 20 Pro om zijn prijs/kwaliteit verhouding. Deze is gewoon uitstekend. De accu gaat zelfs bij erg intensief gebruik de hele dag gewoon mee. Daarbij maakt deze telefoon foto's op het niveau van topankers als de Samsung galaxy s10. En dat voor 300 euro minder. Zeker geen spijt.
GeluidskwaliteitUitstekend
MogelijkhedenGoed
GebruiksgemakVoldoende
VormgevingGoed
DegelijkheidUitstekend
Pluspunten
Accu gaat lang mee
Mooie Goede camera
Groot Ramgeheugen
Harde speaker
Minpunten
Vingerscan in scherm werkt nietmet screenprotector
Wordt gecompenseerd door gezichtsherkenningfunctie
Ik had een nieuwe mobiel nodig met een grote accu die snel opgeladen moest zijn. Na even zoeken toch bij de huawei mate 20 pro uitgekomen en tot zo ver zeker geen spijt van.
Altijd een iPhone gehad en was toe aan een andere tel. Omdat de prijs van een iPhone Belachelijk is keek ik naar iets anders. Alle testen reviews enz gelezen en toen de stap gewaagd.
Wat een fijne telefoon is dit zeg. Super scherm mooi design voelt degelijk, sneller dan de meeste telefoons uit z'n klasse en daar boven. En dan die foto's.... fantastisch. En mogelijkheden en instellingen in overvloed. Opladen gaat supersnel, ook draadloos.
Mocht iemand nog twijfelen of dit merk bij de top hoort.... Ga kijken pak vast en ervaar. Nog geen seconde spijt van gehad. Echt meer waar voor je geld dan bij de concurrenten. Top product wat ik zeker aan anderen aanraad
Van 'het appeltje' na heel veel twijfel overgestapt naar huawei, maar jeetje wat ben ik tevreden! De huawei heeft een enorm mooi beeld, maakt werkelijk prachtige foto's! Ik ga op mijn reis door Thailand genieten van de mooie camera functies, de enorme batterijduur, het goede bereik, series kijken op dit grote scherm en ga maar door. Ik ben blij, en dan voor echt een heel zacht prijsje..! dankjewel Huawei
Telefoon met een prachtig design. Installatie ging makkelijk en ook de cashback zonder problemen. Accu gaat 1.5 dag mee bij intensief gebruik en is binnen 20 minuten weer gereed voor een dag gebruik.
Tot nu toe geen minpunten.... Kom van de Samsung maar heb geen spijt.
Een hele fijne telefoon. Houd prettig vast in de hand. Scherm is uiteraard kleurrijk en foto worden haar scherp weergeven.. Kleuren zijn goed en niet over saturated...
Geluidskwaliteit is goed maar niet waanzinnig.
Echt shine doet deze telefoon met zijn kamera. De foto's van deze telefoon zijn veruit schitterend en haarscherp.
Ook de batterij is uitstekend. Plus minus 2dagen bij niet intensief gebruik, anderehalf dag bij goed gebruik, en een volle dag bij heel intensief gebruikt.
Heerlijk toestel. Uitstekende prijs kwaliteit! Uitstekende camera en accu. Waterproof.
Voor deze prijs geen smartphone te vinden met deze specificaties. Doei Apple, doei Samsung.
Na lang twijfelen toch op aanraden een vriend de stap gemaakt van Apple naar deze Huawei. Absoluut een aanrader. Supersnel, veel geheugen zéér gebruiksvriendelijk en een prachtig beeld. En niet te vergeten een geweldige camera erin. Kortom veel meer telefoon voor veel minder geld dan bij Apple. Zéér blij verrast door deze telefoon.
Aangeschaft €400 en enkele weken dit apparaat in bezit. Zeer tevreden ermee. Hij presteert goed, is snel en soepel. Maar dat zou die ook moeten doen, voor zijn specs.
Verder is zijn 4,200mAh goed voor 1,5 dag gebruik. Plus 40W snelladen zorgt voor dat die binnen no-time opgeladen is.
Het minpunt van dit apparaat is de vingerafdrukscanner. Hij is niet zo responsive als een fysieke scanner. Voor het gemak gebruik ik de gezichtsherkenning ipv vingerafdrukscanner, ondanks mijn twijfel aan hoe secure hij is. De gezichtsherkenning werk snel en in het donker.
Na jarenlang Samsung nu overgestapt naar Huawei, geen moment spijt van! Gekozen voor dit toestel omdat er een mooie actie was. De telefoon bevalt super, mooi en duidelijk scherm. En een goede camera voor mooie foto's!
Ik ben zeer tevreden.
Ik heb sinds 2 weken de Huawei mate 20 pro in de kleur twilight. Na jaren Samsung te hebben gehad en met mijn laatste toestel de s8 met plezier weg doe toch een Huawei uitgezocht. Wat heeft de mate 20 pro een mooi scherm en hij is snel, alles loopt vloeiend en het het spel pubg mobile oogt vele malen mooier dan op mijn Samsung s8. Waar ik voornamelijk naar keek was de batterijduur en wat ben ik hier blij mee. Daar waar mijn vrouw met haar s8 33% heeft zit ik met intensievere gebruik nog makkelijk in de 60+.
Al met al een super telefoon.
Dit is mijn tweede toestel van Huawei dat ik gebruik. De Mate 20 Pro bevalt prima. Hij laadt snel internetpaginas en de accu is fenomenaal. 2 dagen zonder laden geen problemen.
Ben je op zoek naar een toestel met een groot scherm dat nog gewoon te gebruiken is als een mobiel is dit je toestel.