Nokia smartphones met Android One

Alle Nokia-smartphones draaien vanaf 2018 allemaal op Android One waardoor je altijd de nieuwste updates ontvangt en je telefoon veilig én snel blijft. En misschien wel het mooiste: je telefoon gaat véél langer mee. Voor elke portemonnee is er wel een Nokia-smartphone met Android One.

Android One

Bij het kopen van een nieuwe Android-smartphone kijk je meestal als eerste naar de hardwarespecificaties maar het is de software die grotendeels bepaalt hoe snel je telefoon is én hoe lang je ‘m op een veilige manier kunt blijven gebruiken. De nieuwe Nokia-smartphones bieden hiervoor dé oplossing, aangezien ze op Android One draaien.

Nokia is daarmee het enige merk dat al zijn nieuwe smartphones voorziet van Android One. In deze pure, gebruiksvriendelijke versie van het besturingssysteem krijg je géén verplichte apps die alleen maar extra ruimte innemen en die je meestal nooit gebruikt. Zo houd jij dus meer ruimte over voor je favoriete apps en mooiste foto’s.

Nokia smartphone kopen? Vergelijk hier de prijzen

Bekijken

Nokia 9 PureView: ontdek elk detail

De Nokia 9 PureView is de nieuwe telefoon van Nokia voor mensen die het meeste willen halen uit smartphone fotografie. De telefoon beschikt over vijf afzonderlijke Zeiss lenzen aan de achterkant van het toestel. De vijf 12-megapixel camera's werken tegelijk, waardoor je volgens Nokia het best mogelijke, meest gedetailleerde beeld vast kunt leggen.

Features

Camera
Vijf camera's uitgerust met Zeiss lenzen. De vijf camera's van 12 MP werken perfect samen en vangen tot 10 keer meer licht dan één enkele kleurensensor op smartphonecamera's.

Scherm en geluid
Nokia 9 PureView heeft een pOLED QHD-scherm dat van rand tot rand 5,99" meet met een resolutie van 2K. Dankzij de PureDisplay-technologie krijg je nauwkeurige kleuren te zien en blijft je content goed leesbaar, ook bij helder zonlicht.

Besturingssysteem
Android 9 Pie maakt gebruik van Artificiële Intelligentie om je voorkeuren te begrijpen en biedt een gebruikerservaring die continu beter wordt.

Ontwerp en prestaties
Puur en krachtig beeld, draadloos opladen, stevige behuizing van bewerkt aluminium, moeiteloos ontgrendelen.

Getest op locatie: de Nokia 9 Pureview 

Vijf lezers van fotografieblad Zoom.nl kregen de kans om in Studio34X de Nokia 9 PureView te testen en prachtige foto's te maken van een oldtimer Porsche en model Stacey de Klerk. De prachtige foto's en hun bevindingen zie en lees je in dit artikel.

Lees meer

Sfeervideo:  smartphonefotografie

Een kijkje achter de schermen tijdens de Nokia 9 PureView testdag. Tijdens het testen krijgen de deelnemers tips en trucs van fotograaf en smartphone-expert Claire Droppert. Bekijk hier hoe zij deze tips in de praktijk brengen!

Deze pagina is tot stand gekomen in samenwerking met Nokia.