Access points - Vergelijken & kopen

Een access point legt een (extra) draadloos netwerk aan in je huis of kantoor. Plaats ‘m in de ruimte waar je wifi wilt hebben en verbind hem met een netwerkkabel met je router. Op deze pagina vergelijk je de beste access points, onder meer op merk, prijs en snelheid. Zo kun je het sterkste accespoint voor thuis uitkiezen. 

Filteren

AVM FRITZ!Repeater 6000 Edition International

AVM FRITZ!Repeater 6000 Edition International
1 reviews

ZyXEL WAP3205 v3

  • Ondersteunde standaarden IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n
ZyXEL WAP3205 v3

D-Link Covr

D-Link Covr

SonicWALL SonicWave 231c

SonicWALL SonicWave 231c

Juniper WLA532

Juniper WLA532

TP-LINK EAP235

TP-LINK EAP235

Cisco CBW143ACM

Cisco CBW143ACM

DrayTek VigorAP 960C

DrayTek VigorAP 960C

Aruba AP-315

Aruba AP-315

MikroTik SXT SA5 ac

MikroTik SXT SA5 ac

Engenius EWS377AP WiFi 6 Managed AP Indoor Dual Band WiFi6 11ax AX1800 1148+2400Mbps 4T4R 2.5GbE PoE.at 3dBi ia

Engenius EWS377AP WiFi 6 Managed AP Indoor Dual Band WiFi6 11ax AX1800 1148+2400Mbps 4T4R 2.5GbE PoE.at 3dBi ia

LevelOne AC1200 Dual Band Wireless Range Extender, EU Power Plug

LevelOne AC1200 Dual Band Wireless Range Extender, EU Power Plug

MikroTik wAP ac

MikroTik wAP ac

Access Point Netwerk


In het digitale tijdperk waarin we leven, is een betrouwbaar en krachtig internetnetwerk van cruciaal belang. Een access point netwerk speelt hierin een belangrijke rol. Het garandeert een sterke en stabiele WiFi-verbinding in uw huis of bedrijf. Echter, de kosten voor een access point netwerk kunnen sterk variëren, afhankelijk van de specificaties en het merk van het product. Daarom is het belangrijk om prijzen te vergelijken. Door prijzen van verschillende aanbieders naast elkaar te leggen, kunt u aanzienlijk besparen op de aankoop van een access point netwerk. Bovendien krijgt u een beter inzicht in de functies en capaciteiten van verschillende modellen, waardoor u een beter geïnformeerde keuze kunt maken. Het vergelijken van prijzen helpt u dus niet alleen geld te besparen, maar zorgt ook voor een betere investering op de lange termijn.


Wat is een access point in een netwerk?


Een access point in een netwerk is een apparaat dat draadloze connectiviteit biedt aan apparaten in een bepaald gebied. Het zorgt ervoor dat apparaten zoals smartphones, laptops en tablets verbinding kunnen maken met het netwerk en toegang hebben tot internet.

Hoe installeer en configureer ik een access point?


Het installeren en configureren van een access point kan verschillen afhankelijk van het merk en model. Over het algemeen moet je het access point aansluiten op de netwerkbron en de vereiste software of app installeren. Vervolgens moet je de juiste instellingen configureren, zoals het netwerknaam (SSID) en het wachtwoord.

Wat is het verschil tussen een router en een access point?


Een router en een access point hebben beide betrekking op het verbinden van apparaten met een netwerk, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Een router zorgt voor de verdeling van het internetverkeer tussen verschillende apparaten en kan ook dienen als een access point. Een access point biedt daarentegen alleen de mogelijkheid om draadloze verbindingen tot stand te brengen zonder de routerfuncties.

Hoeveel access points heb ik nodig voor mijn woning of bedrijf?


Het aantal access points dat je nodig hebt, hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van het gebied dat je wilt bestrijken, de hoeveelheid apparaten die verbinding moeten maken en de gewenste signaalsterkte. Het kan nuttig zijn om een site survey uit te voeren om de optimale locaties en hoeveelheid access points te bepalen.

Wat zijn de beste merken en modellen van access points?


Er zijn verschillende merken en modellen van access points op de markt, die allemaal hun eigen kenmerken en voordelen hebben. Het beste merk en model hangt af van je specifieke behoeften en budget. Het is raadzaam om onderzoek te doen naar de verschillende merken en modellen, reviews te lezen en advies in te winnen bij experts om de beste keuze te maken.

Beste access points
Populairste access points