Sony SEL55F18Z - Reviews

Specificaties
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
49 mm
Grootste diafragma
1,8
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 31 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SEL55F18Z op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

ALFRED 17-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

lichtsterk ,scherp , mooie achtergrond onscherpte.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Dit is een kwaliteit objectief , de scherpte is top.
Maar ook de achtergrond onscherpte is erg mooi.
Licht gewicht.

Pluspunten

  • lichtsterk
  • erg scherp

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Tony 04-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Compact, snel en super scherp!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Geweldige lens! Dit is de eerste lens die ik gekocht heb icm met A7 III. Ik zat te twijfelen tussen de Tamron 28-75mm f2.8 of deze FE 55m f1.8. Uiteindelijk voor de FE 55m gegaan vanwege de compactheid en het lage gewicht, een persoonlijk belangrijk argument voor mirrorles objectief. Een lichtsterke objectief was ook belangrijk omdat ik veel (potret) foto´s binnehuis maak van mijn jonge kinderen. Mijn kids bewegen constant, dan is het ideaal dat deze prime lens supersnel kan autofocussen en haarscherpe foto's aflevert over de hele range. Met mijn voorgaande spiegelreflex had ik vaak net het mooiste moment gemist. Voordeel van de A7 III is dat ik ook op 82mm kan te schieten in Super35 modus.

Pluspunten

  • Licht en compact
  • Snelle en stille autofocus
  • Haarscherp
  • Algemene bouwkwaliteit

Minpunten

  • Relatief duur voor een nifty fifty
  • geen water/stof sealing

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

olivier 04-01-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

super lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
superscherpe lens. Zee rtevreden met de kwaliteit en bouw wijze.
Voldoet volledig aan de verwachtingen van een top prime lens

Pluspunten

  • kwaliteit
  • scherpte
  • bokeh

Minpunten

  • geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

AP 02-01-2019
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Sony Zeiss 55mm 1.8 voor Sony FE

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

10,0
Beste objectief ooit gemaakt voor op de Sony A7 xx mirrorless camera's. Een aanrader!!!! Scherp. Autofocus. Veelzijdig inzetbaar objectief. Mooi voor portret, street, landschap. Top lens !!!!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

angela 19-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Haarscherpe foto's, heel geschikt voor portretfoto's

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Heel blij met deze lens. In combinatie met de Sony A7R mark III gekocht. Ik gebruik de lens voornamelijk voor portretfoto's en ben zeer tevreden over het resultaat: haarscherpe portretfoto's, prachtige kleuren, mooi contrast, helder beeld, eenvoudig in gebruik. Ik kan deze lens iedere portretfotograaf aanraden.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Remco 03-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Sony FE 55mm F/1.8 Zeiss Sonnar T*

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Sinds drie weken in het bezit van deze lens. Vanwege de hoge prijs heb ik lang getwijfeld om deze lens aan te schaffen, en, of ik de meerwaarde van deze lens zou waarderen. Maar eigenlijk ben ik vanaf het eerste moment meer dan tevreden over de kwaliteit van de beelden die je met deze lens schiet. Het is een dure investering, maar als je voor een kwaliteit lens gaat, dan is deze lens absoluut het investeren waard. Ik ben blij dat ik de stap genomen heb.

Pluspunten

  • Prachtige potretfoto's
  • Mooi design
  • Ook uitstekend voor landschapfotografie
  • Snelle scherpstelling

Minpunten

  • Hoge aanschafprijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Stefan 01-08-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Perfecte 50mm prime lens om mee te beginnen!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Perfecte starters lens voor een Sony A7III! Ik heb deze lens gekocht in combinatie met een A7III en ben er zeer tevreden over. De lens is compact, licht van gewicht en ligt uitstekend in de hand. De lens beschikt over een snelle en geruisloze autofocus motor, waarbij de gezichts- en oogdetectie perfect werken. Scherpstellen was nog nooit zo makkelijk.

De foto's die ik heb gemaakt zijn haarscherp, hebben een natuurlijke tot koele kleurweergave en zijn zeer contrastrijk. Manuele focus is ook goed te doen, vooral met de tools die Sony biedt. De bokeh van deze lens vind ik persoonlijk ook erg mooi, al is dat natuurlijk erg subjectief. Er sprake van vignetting, maar dat is makkelijk aan te passen in bijvoorbeeld Adobe Lightroom.

De lens heeft helaas ook een paar nadelen. Allereerst is de prijs erg hoog, 900 euro voor 'slechts' een 50mm F1.8 lens. Voor hetzelfde geld kun je ook een Sigma ART 50mm lens kopen die een F1.4 diafragma heeft. Ook vind ik het ontbreken van een AF/MF schakelaar op de lens een gemis. De nadelen zijn duidelijk, maar wel te overzien. Over het algemeen ben ik dan ook zeer tevreden met deze aankoop!

Pluspunten

  • Snelle en stille autofocus
  • Haarscherp
  • Licht en compact
  • Perfecte combinatie bij een A7III
  • Algemene bouwkwaliteit

Minpunten

  • Hoge prijs
  • Ontbreken manuele focus schakelaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Joris 30-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Compact en super scherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Fijne lens met snelle en stille autofocus. Ten opzichte van de 50mm FE van Sony is deze lens veel beter van bouwkwaliteit en ook qua scherpte aan de randen van het beeld. Jammer dat de lens geen water en stofsealing heeft anders kreeg dit product 10/10. Ik gebruik deze lens op mijn Sony a7sii voor video en deze is daarvoor uitermate geschikt. Ondanks de grote investering ben ik erg tevreden met mijn aankoop.

Pluspunten

  • stille autofocus
  • bouwkwaliteit
  • compact
  • zeer scherp

Minpunten

  • geen water/stof sealing
  • prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Frank 30-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Lekker licht voor een FE lens en zeer scherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Er zijn veel 50mm alternatieven op de markt en ik heb gekozen voor dit lichte model omdat ik hem ook gebruik op een gimbal en ondanks de brandpuntsafstand prima resultaten oplevert

Pluspunten

  • gewicht
  • scherpte
  • bokeh

Minpunten

  • geen AF/MF knop

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Maikel 08-06-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtige lens met wat kleine minpunten

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

8,0
Prachtige lens! Ik moest een beetje wennen aan het wat tragere scherpstellen dan ik van mijn andere lenzen gewend ben, maar daar valt prima omheen te werken. Aanrader!

Pluspunten

  • Scherp
  • Bokeh
  • Mooie kleurweergave
  • Degelijke bouw

Minpunten

  • Focus distance halve meter
  • Hunting bij beperkt licht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Goed

Reageer

Retuow 27-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Extreem scherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Prachtig design, en (in deze prijsklasse) ongeëvenaarde scherpte. Raad dit product ten zeerste aan! Werkt goed icm met de Sony A7R III.

Pluspunten

  • Scherpte
  • Bokeh
  • Lichtsterkte

Minpunten

  • Focusafstand niet heel dichtbij

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Joris 08-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ongekende scherpte

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Eerste prime lens in mijn collectie maar zit er nu wel als default op! Helaas ontbreekt er wel functionaliteit die andere lenzen wel bieden.

Pluspunten

  • Enorme edge to edge scherpte
  • Zeer snelle lens

Minpunten

  • Beperkte extra functionaliteit op lens
  • Geen stabilisatie in lens

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anthony Kadic 09-12-2017
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Ultra scherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Compact en voelt lekker kwaliteitsvol aan. Het is niet zomaar van plastiek zoals een standaard A7 lens.
De grote pluspunt van deze lens is dat deze uitzonderlijk scherp is. Het lijkt alsof je toestel plots meer pixels heeft !
En de bokeh op 1.8 is ook top!

Pluspunten

  • Super scherp !
  • Bokeh
  • Scherp tot in de hoeken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

C. De Vos 08-12-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Sony SEL55F1.8Z

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

9,0
Fantastische prime - lichtgevoelige lens, zeer scherpe resultaten. Uitstekende Zeiss kwaliteit. Voor all-round photography, ook voor portret fotografie. Werkt uitstekend in combinatie met Sony a7rii camera. Ook een relatief licht gewicht, ideaal voor een fullframe systeemcamera. Zeker een lens dat een fotograaf in zijn tas moet hebben!

Pluspunten

  • scherpte
  • gewicht, handig
  • kwaliteit

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

shimi 11-07-2017
  • Product paar dagen in bezit

amazing lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL55F18Z

Algemene score

8,0
Amazing lens! Very sharp (best at F4, and still good bokeh), excellent colors and contrast, and relatively small

Pluspunten

  • sharp
  • colors

Minpunten

  • price!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Raden ZFR 17-06-2015
  • Product kwartaal in bezit

Algemene score

9,4
de Sony SEL 55 1.8 is DE scherpste lens in deze range. De lens is gemaakt als een tank, de zonnekap is echter van hoogwaardig plastic. De prijs is hoog, maar de kwaliteit ook, en you get what you pay for. In dit geval is het elke euro waard.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

dutch j 04-03-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,0
De scherpte bij volle opening is uitstekend en ook de hoeken van het beeld presteren dan goed. Dat was voor mij de reden om het objectief te kopen, omdat ik regelmatig bij weinig licht werk. Het contrast is bij F1,8 ook al goed en de kleurweergave mooi natuurlijk. De scherpstelling van de Sonnar is snel en accuraat. De bouw is solide en bij handmatig scherpstellen loopt de scherpstelring mooi soepel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

enkhome 19-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,8
Dit Zeis prime objectief is een must have als basis lens voor je A7 camera die de kwaliteit van camera en objectief pas echt laat "zien". Een prachtige dept of field, en een ongekende beeldkwaliteit.
Een vette 10

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Seeky 19-02-2015
  • Product maand in bezit

Algemene score

9,4
Deze lens presteert uitzonderlijk goed op alle gebieden. Scherpte is al hoog in het centrum op f1.8, en rond f2.8 is de scherpte hoog over het hele beeld.
De Zeiss coatings zorgen voor een contrastrijk beeld, wat de scherpte ten goede komt, en ook fantastische kleuren oplevert.
Scherpstelling is natuurlijk afhankelijk van de camera waarop de lens gebruikt word, maar op de Sony ILCE-7 of A7 is de scherpstelling snel en nauwkeurig. Voor manuele focus is er de prachtige soepele metalen scherpstelring. Autofocus is geruisloos, en vindt intern plaats.
De bouwkwaliteit of degelijkheid is zeer hoog zoals bij de meeste FE lenzen. De buitenkant is volledig van metaal en voelt hoogwaardig aan. Tevens is de lens stof- en spatwaterdicht, wat de degelijkheid ten goede komt. De lenskap is gedeeltelijk van metaal en past kwalitatief goed bij de lens.

Tenslotte, de hoge scherpte, prachtige bokeh en luxueuze bouwkwaliteit maken het de prijs zeker waard!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Robert-Paul Jansen 14-02-2015
  • Product paar weken in bezit

Algemene score

9,0
Na lang twijfelen toch voor de 55mm gekozen in plaats van de 35mm. En zonder spijt! Dit is echt een geweldige lens, waarmee handmatig scherpstellen echt zeer prettig werkt in combinatie met de kleuren die de onderwerpen die in focus zijn belichten. Ik ben daardoor steeds meer handmatig gaan focussen wat de foto's nog persoonlijker maakt.

Wanneer ik de kinderen fotografeer zet ik de lens op autofocus en die werkt echt perfect. Snel en accuraat.

Meestal gebruik ik de lens 'open' op f/1.8. Echt een aanrader, zeker in vergelijkmet de standaard lens. Met deze lens moet je wellicht een keer stap naar achter zetten maar de kwaliteit is echt vele malen beter.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews