SteelSeries Arctis Nova Pro Omni Hi-Res Wireless Certified Gaming Headset - Midnight Blue
Na het overlijden van mijn SteelSeries Arctis 7+ heb ik deze headset gekocht. Qua geluidskwaliteit is dit echt een enorme vooruitgang. Met de hub die erbij zit kun je ook meerdere apparaten tegelijk aansluiten en audio tegelijkertijd afspelen.
Het grootste pluspunt vind ik de verwisselbare accu. Je kunt er altijd één opladen terwijl je de andere gebruikt, waardoor je eigenlijk nooit zonder batterij zit.
Tot nu toe ben ik er erg tevreden mee en vind ik hem de prijs zeker waard.
Fijne koptelefoon met zuiver geluid
Had de eer om deze super fijne multi inzetbare koptelefoon te testen.
Het multi koppel systeem is erg prettig, moeiteloos schakel je over van de tv-koppeling met Bluetooth naar de OmniPlay van de GameHub die op mijn pc is aangesloten om te gamen met de headset. Alle benodigde bekabeling om hem aan te sluiten zitten allemaal in de verpakking, dus dat is ook prima geregeld.
De geluidskwaliteit is geweldig, erg zuiver en mooi diep geluid. Via de GameHub kan je meerdere equalizer instellingen aanpassen.
Wat ook erg prettig is, is de Active Noise Control optie, wanneer deze ingeschakeld wordt, alle geluiden van buitenaf echt stukken minder, het zij totaal komen te vervallen. Fijn tijdens het gamen of met een film of serie kijken als je verder niemand lastig wil vallen met jou geluid, maar dat geld dan ook andersom...
Wat de batterijduur betreft is dat echt prima voor mekaar met deze headset. Door het Infinte Power System en de 2 swappable batterijen zit je eigenlijk nooit met een lege batterij. Heb hem nu al een geruime poos in gebruik en nog steeds op de 1e laadbeurt, dus de batterijduur is ook meer dan prima! Een dingetje wat misschien handig was geweest, dat er een mogelijkheid zou zijn om de batterijen ook los op te kunnen laden, dit kan nu alleen in de koptelefoon.
Al met al is de Steelseries Arctis Nova Pro Omnoi een zeer fijne, prettig zittende headset, met boordevol opties.
Pluspunten
- Multi koppelingen met verschillende apparaten
- Comfortabele pasvorm
- ANC
- Erg goed geluid
Minpunten
- Geen mogelijkheid om een batterij los op te laden
SteelSeries Arctis Nova Pro Omni = gamechanger!
Ik heb de SteelSeries Arctis Nova Pro Omni nu een tijdje en het is zonder twijfel de beste headset die ik ooit heb gehad.
Het geluid is echt next-level: kristalheldere hi-res audio (24-bit/96kHz) met diepe bass en super details, zowel voor competitief gamen als voor muziek. De OmniPlay-functie is een gamechanger: ik kan tegelijkertijd verbinding maken met PC, PS5 en mijn telefoon en audio-bronnen moeiteloos mixen.
De ClearCast Pro microfoon klinkt professioneel en de AI-ruisonderdrukking werkt uitstekend. En met de twee hot-swappable batterijen heb je letterlijk nooit meer een lege headset. Comfortabel voor lange sessies, goede ANC en de SteelSeries software maakt het helemaal af.
Kortom: veelzijdig, premium en écht de moeite waard als je het beste wilt op elk platform. Sterk aanbevolen! 🔥
Pluspunten
- swappable batterij
- Goede range
- comfortabel
- geluid
- Steelseries software
Top headset
Ben je op zoek naar een headset die moeiteloos al je apparaten bijhoudt? Dan is dit model een uitstekende keuze. Het grootste pluspunt is ongetwijfeld de mogelijkheid om met 4 apparaten tegelijk te koppelen. Dit maakt het schakelen tussen werk en privé ontzettend efficiënt. Wat ook direct opvalt tijdens lange werkdagen, is het hoge draagcomfort; het design zit erg lekker en gaat niet knellen.
Ook over de prestaties heb ik weinig te klagen. De batterij gaat lang mee, wat een hoop gedoe met tussentijds opladen scheelt. Daarnaast is de microfoon super goed, waardoor je collega's of vrienden je altijd kraakhelder horen zonder achtergrondruis.
Er is echter één irritatiefactor: bij het opstarten pakt de Bluetooth niet automatisch het laatst verbonden device. Je moet daardoor regelmatig zelf even handmatig verbinding maken in je instellingen.
Kortom: een comfortabele en betrouwbare partner voor je dagelijkse digitale bezigheden, mits je het handmatige verbinden niet storend vindt.
Pluspunten
- Batterij gaat lang mee
- Microfoon is er goed!
- Bluetooth gaat erg ver
Superfijne headset
Het is een fantastische headset voor lange gamesessies. Hij zit erg comfortabel, waardoor je uren kunt spelen zonder last van je oren te krijgen. Het Infinite Power System is een groot pluspunt: je wisselt de accu binnen enkele seconden, zonder je game te onderbreken. Ook de geluidskwaliteit is uitstekend en dankzij ANC kun je je volledig op de game focussen. De connectiviteit met meerdere systemen werkt soepel. Het enige nadeel is de hoge prijs, maar daar krijg je wel veel kwaliteit voor terug.
Pluspunten
- Geluid
- Comfortabel
Ultieme gaming headset met topgeluid
Ik gebruik de SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless nu een tijdje en vooral de Omni Wireless functie maakt deze headset echt top. Het is super handig dat je tegelijk verbonden kunt zijn met je PlayStation én bijvoorbeeld je telefoon via Bluetooth. Zo kun je tijdens het gamen gewoon Discord, muziek of telefoontjes blijven horen zonder gedoe. Ook is er mogelijkheid om PC en Xbox o.i.d. aan te sluiten middels USB-C. Alle kabels zijn bijgeleverd, echt top!
Het geluid zelf is ook echt geweldig: helder, krachtig en met veel detail tijdens games. Ook de ANC doet echt goed zijn werk en filtert veel omgevingsgeluid weg. Wel merk ik dat de oorkussens daardoor vrij warm kunnen worden tijdens langere game-sessies. Verder zit de headset comfortabel en voelt hij stevig aan. De verwisselbare batterij is ook ideaal, want daardoor hoef je eigenlijk nooit zonder geluid te zitten.
Wat mij daarnaast echt opviel, is hoe goed de ClearCast microfoon werkt. Zelfs achtergrondgeluiden worden bijna volledig weg gefilterd, waardoor vrienden op Discord je altijd duidelijk verstaan.
Het enige nadeel is de prijs, want goedkoop is hij zeker niet. Maar als je veel gamet en gemak belangrijk vindt, dan is deze headset absoluut het geld waard.
Pluspunten
- Omni Wireless
- Geluidskwaliteit
- ANC
Minpunten
- Prijs
Ik heb deze headset een tijdje gebruikt ter vervanging van het vorige model en de upgrade is het wat mij betreft zeker waard. Vooral de ANC is echt een stuk beter geworden, je sluit je omgeving veel beter af. Geluidskwaliteit is top (merkbaar Hi-Res) en het draadloze bereik is een stu beter. Ik kan gewoon naar de keuken beneden lopen voor drinken zonder dat de boel hapert. Maar het beste is toch dat Infinite Power systeem met die wisselbare batterijen. Geen gedoe meer met oplaadkabeltjes tijdens het gamen, je klikt gewoon de volle erin. Verder werkt de OmniPlay via de GameHub top voor mij. Ik switch heel simpel tussen pc en m'n telefoon en soms mix ik ze gewoon door elkaar. Mic (ClearCast Pro) is volgens mijn maten op Discord ook helderder dan m'n oude. Hij zit lekker, heeft een strak design, gewoon een heel degelijk ding.
De SteelSeries Arctis Nova Pro Omni levert precies wat ik zocht: uitstekend geluid, veel instelmogelijkheden en een hoog draagcomfort. Vooral in shooters helpt de nauwkeurige positionele audio enorm. De headset voelt premium aan en de microfoon presteert goed. De prijs is hoog, maar de kwaliteit en functies maken dat voor mij goed. Na enkele weken gebruik nog steeds erg tevreden.