Informatie over klokken

Er bestaan veel verschillende soorten klokken. Het grootste verschil zit in de weergave, deze kan analoog of digitaal zijn. Daarnaast zijn er diverse vormen, maten en kleuren. De meeste klokken werken op batterijen en moeten handmatig ingesteld of verzet worden. Bij zendergestuurde klokken is het niet nodig de klok handmatig te verzetten.

Bekijk alle Klokken

Digitaal of analoog

Een klok met een analoge weergave heeft in elk geval 2 wijzers om de tijd te kunnen aflezen. In sommige gevallen is een derde wijzer aanwezig, welke de seconden aangeeft. Analoge klokken zijn verkrijgbaar met of zonder wijzerplaat en met of zonder weergave van de cijfers 1 t/m 12. Sommige klokken hebben Romeinse cijfers op de wijzerplaat.

Een digitale klok heeft een display waarop de tijd weergegeven wordt in cijfers. Bij een digitale klok kun je vaak kiezen of je de tijd in een 12-uurs- of een 24-uurs weergave wilt zien. Sommige digitale klokken hebben daarnaast een functie om bijvoorbeeld de temperatuur of de datum weer te geven.

Soorten klokken

De wandklok is een populaire klok. Deze kun je op elke gewenste wand ophangen. Er zijn wandklokken met veel verschillende designs zodat je er altijd één kunt vinden die past in de ruimte waar je hem wilt ophangen.

Daarnaast zijn er hang- en staande klokken. Dit zijn klokken die een wat klassiekere uitstraling hebben. De meeste hangklokken en staande klokken geven elk uur of elk half uur een geluidssignaal. Denk bijvoorbeeld aan de bekende koekoeksklok die het geluid van een koekoek laat horen.

Klokken die speciaal gemaakt zijn voor kinderen zijn leuk om op te hangen in de kinderkamer. Een kinderklok heeft vaak een leuk design met felle kleuren en afbeeldingen die kinderen aanspreken. Ook voor kinderen die nog moeten leren klokkijken zijn deze klokken erg leuk.

Beste klokken
Populairste klokken