Wow, wat een apparaat! Had hiervoor een Philips HR775/00, waarvan de motor (helaas na de garantieperiode van 2 jaar) het na 3 jaar begaf. Niet meer te repareren, dus nu gekozen voor een Magimix met 12 jaar (!) garantie op de motor.
Ben blij voor deze grote versie gekozen te hebben, zo hoef ik de kom niet tussentijds te legen. Overigens, ik heb een gezin met 2 kinderen.
Nu een paar dagen in mijn bezit en een aantal dingen uitgeprobeerd;
- Uitje (2 stuks) snipperen in binnenste kom: geen last van vieze andere kommen, zoals anderen melden.
- Quacemole(schrijf ik dat goed?) gemaakt; heerlijk fijne structuur, erg goed, voor herhaling vatbaar zo lekker. Ook in de binnenste kom: ook hier geen last van vieze andere kommen.
- Cakebeslag met het metalen hakmes gemaakt, ging uitstekend, cake staat nu af te koelen, ziet er prima uit. Wel het metalen mes gebruiken en niet te lang mengen (is mijn gevoel), omdat het anders te hard gaat. Ik heb om de eieren stuk voor stuk erdoor te mengen de pulseknop gebruikt en na alle 3 eieren de on knop, ong. 1 minuut.
- Citruspers werkt prima; draait wel erg snel, geen probleem, moet alleen nog uitvinden hoe ik dat duwding zonder gevaar voor mijn vingers ga gebruiken...
- Groente in dunne plakjes gesneden (prei 2x, champignons bakje, rode ui 1x) als een champignonroerbakmix, vond de prei aan de dunne kant, misschien toch nog een 6mm schijf aanschaffen? Dat kijk ik nog even aan. Bovengenoemde paste er allemaal net in, dus de middelste kom is groot genoeg.
- Smoothie gaat ook prima met de blendermix (nieuw onderdeel), al gaat het met een staafmixer net zo makkelijk en met minder afwas.
- Gemakkelijk schoon te maken, ik vind het geen bezwaar om met de hand af te wassen, al staat in de gebruiksaanwijzing dat het op 40gr. wel in de vaatwasser kan, zonder het droogprogramma. Denk toch dat het mooier blijft als het met de hand afgewassen wordt.
Nog uit te proberen;
- appeltaartdeeg
- brooddeeg
- groente hakken met metalen hakmes in grootste kom
- misschien nog wel meer, ik zal dit later aanvullen.
Kortom, tot nu toe een geweldig apparaat, waar je zelfs cakebeslag mee kunt maken, waarvan in sommige reviews staat dat dit apparaat hiervoor niet geschikt zou zijn.
- MogelijkhedenGoed
- Gebruiksvriendelijkheid