Ik heb de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor nu vier dagen in bezit. Hiervoor heb ik een jaar lang een staafmixerset met een hakmolen gebruikt, maar na lang twijfelen heb ik er toch voor gekozen om een foodprocessor te kopen. Mijn oog viel direct op de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor en na er nog twee dagen over nagedacht te hebben, heb ik deze foodprocessor toch maar besteld. En dat had ik véél eerder moeten doen!
Hoewel ik nog lang niet alle functies heb uitgeprobeerd, ben ik tevreden met de functies die ik wel heb gebruikt:
- Een potje kokosboter was in vijf minuten gemaakt;
- Een potje pindakaas was in vijf minuten gemaakt;
- Pesto was in zo'n veertig seconden gemaakt;
- Een smoothie met aardig wat ingrediënten was ruimschoots binnen een minuutje klaar.
Ook het snijden en raspen van wortelen, zoete aardappelen en courgettes ging erg snel.
De handleiding is zeer duidelijk. Bovendien wordt er los van de handleiding een overzichtje bijgeleverd waarin uitgelegd wordt hoe je de verschillende onderdelen van de foodprocessor in elkaar dient te zetten. Daardoor hoef je de eerste paar keer dat je de foodprocessor gebruikt, en misschien nog niet helemaal weet hoe je een onderdeel in elkaar zet, niet steeds het boekje door te bladeren op zoek naar de juiste bladzijde.
Ook op het gebied van veiligheid heb ik geen aanmerkingen. Wanneer je het apparaat aan wilt zetten, dan dienen eerst de onderdelen die je gebruikt op de juiste manier te zijn bevestigd. Als bijvoorbeeld de blender niet op de juiste manier is vastgeklikt, dan kun je de foodprocessor dus niet aanzetten. Hierdoor is het vrijwel onmogelijk voor iemand (bijvoorbeeld nieuwsgierige kinderen) om in aanraking te komen met een mesblad wanneer de foodprocessor aanstaat. Daarbij werken de zuignapjes onderop de foodprocessor ook goed, zowel op het aanrecht als een tafel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de foodprocessor opeens van een tafel trilt wanneer je de foodprocessor enkele minuten op vol vermogen aan hebt staan.
Oh, en alle onderdelen (met uitzondering van twee kleine onderdelen) zijn vaatwasmachinebestendig. Helaas heb ik daar zelf niets aan, maar het is wel het vermelden waard.
- MogelijkhedenUitstekend
- GebruiksvriendelijkheidUitstekend