Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW - Espressomachines

Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW - Espressomachines

8.3

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 70 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens EQ.9 Plus Connect s500 TI9553X1RW op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Sascha22-11-2018

Mooi deseign, eenvoudig te bedienen en heerlijke koffie!

Bij het in gebruik nemen van het apparaat valt direct het strakke design op. Een sieraad op het aanrecht. Let op: je moet er wel de ruimte voor hebben. De installatie van de melkkan duurde het langst. Ik kreeg het tuutje niet goed geplaatst, waardoor er alleen stoom kwam ipv melkschuim. Maar inmiddels onder de knie en hoe verrast waren wij als gezin door de heerlijk koffie varianten die er uit de machine komen. Het apparaat is eenvoudig en duidelijk in bediening: een kind kan de was (nou ja , de koffie) doen! Wij hebben inmiddels een tiental kopjes koffie per persoon mogen nuttigen. Niets dan lof! Er zitten zoveel koffievariaties in en via de app nog meer toe te voegen, dat iedereen van ons gezin als een echte barrista zijn koffie kan klaarmaken. Door de homeconnect-app en het duidelijke display is het echt een heel eenvoudig te bedienen apparaat. Ik vind het apparaat redelijk stil zijn werk doen in vergelijking met andere volautomaten. Reinigen is een eitje, dat was bij eerdere machines echt wel een dingetje. Kortom: een aanrader!
Pluspunten
  • eenvoudig in gebruik
  • stil
  • veel keus in smaken
  • op afstand bedienen leuke gadget bv bij visite
Minpunten
  • aan de prijs
Assepoester197021-11-2018

Een aanwinst voor het aanrecht én de smaakpapillen

Siemens EQ9+ S500 TI9553X1RW Home Connect Sinds een aantal weken zijn we in het bezit van de Siemens EQ9 S500 espressoapparaat met de zogenaamde home-connect (WiFi) functie. Het apparaat is met zijn aluminium / staalkleur een aanwinst in onze keuken. Naast dat het een mooi apparaat is om te zien is hij absoluut erg stil en zet hij heerlijke koffie. De mogelijkheden van het apparaat zijn bijna ongekend. Je kunt hoeveelheid, temperatuur en maling aanpassen aan je eigen wensen. Deze wensen kun je onbeperkt opslaan in je persoonlijke profiel. Daarnaast kun je via de app (WiFi) functie diverse voorkeuze soorten koffie zetten. Op het apparaat zelf zijn uiteraard ook diverse keuzes zoals cappuccino – latte – flat white – espresso – dopio etc. te selecteren. De melk (hoeveelheid) is ook apart in te stellen. Het voordeel van de melkhouder is dat deze zo in de koelkast past en heel eenvoudig aan te sluiten én te reinigen is. Het reinigen van het apparaat en het bijvullen van water is ook kinderspel. Een ander voordeel is dat onze waterkoker ook verplaatst is naar de zolder omdat het apparaat theewater geeft dat erg helder is door o.a. de toepassing van een ‘Britta’ filter. Het enige nadeel dat wij ondervonden hebben is dat we met enige regelmaat de melding kregen om de ‘zetgroep’ te reinigen. Dat was soms al na één kop koffie. Na het compleet resetten van het apparaat lijkt de melding verdwenen te zijn. De winkeladviesprijs van bijna 2100 euro is fors aan de prijs. Kijkend naar het prijsverschil met de versie waarop geen WiFi / HomeConnect zit is de extra prijs gigantisch. Zonder WiFi is het ook een prima apparaat. Nadeel is tevens dat het apparaat, na het aanzetten, eerst de leidingen doorspoelt met wat heet water. Bij het ‘op afstand zetten van een kop koffie via de WiFi’ heb je dus altijd eerst een restje ‘afvalwater’ in je koffie. Niet aan te bevelen dus. De enige kritische noot is dus dat de meerprijs van wel 600 euro voor de HomeConnect functie niet zinvol is. Een nadeel is wel dat je geen twee soorten bonen (bijvoorbeeld cafeïne vrije koffiebonen) kunt toevoegen. Dat kan bij enkele andere Siemens apparaten weer wel. Maar, er kan via een apart bakje, reeds gemalen koffie toegevoegd worden. Al met al hebben we erg veel plezier van de Siemens EQ9. Het is naast een aanwinst op het aanrecht een aanwinst voor de smaakpapillen.
Pluspunten
  • Mooie styling / kleur
  • Veel soorten koffie
  • Makkelijk schoonmaken
  • Melk simpel toe te voegen
Minpunten
  • HomeConnect functie niet functioneel
  • Geen twee soorten bonen tegelijk
Boris21-11-2018

Super stille machine

De Siemens is een super stille machine. Ik heb al heel wat volautomatische koffiemachines gehad en die maken altijd een behoorlijk kabaal wanneer de bonen gemaald moeten worden. Dat is bij de Siemens echt een pluspunt. Als je dol bent op melkvariantien dan heb je aan de Siemens een goede keus. Er zijn beel verschillende variaties en het komt er ook goed uit. De smaak en temperatuur van de koffie is goed. De WiFi functionaliteit heb ik niet aan de praat gekregen en ik zie daar ook de toevoeging niet van. Het materiaal van de machine valt me toch wel tegen. Het kopje trilt alle kanten op wanneer je bv een espresso zet. De kopjes die bovenop staan die trillen ook weg. De bouw vind ik voor deze prijs tegen vallen.
  • Veel koffie samen
Minpunten
  • Design
  • Prijs
  • Degelijkheid machine
Celesta Dhuyvetter21-11-2018

Heerlijke koffie uit een stille machine

Onwijs blij dat we dit koffie apparaat hebben mogen testen. Heel veel verschillende soorten koffie die he kunt maken en kunt personaliseren door de hoeveelheid, sterkte, melk aan te passen. Het apparaat is heel stil als de koffie word gezet. Paar minpuntjes is dat je vaak de opvangreservoirs moet legen en de heet water optie nog niet de waterkoker kan vervangen.
  • Mooi klein design
  • Personaliseerbaar
  • Veel verschillende soorten koffie
Minpunten
  • Vaak opvang bakken legen
Ranya21-11-2018

Lekkere latte precies hoe ik ‘m wil

Vind het een mooi apparaat, die makkelijk in gebruik is. Ik drink vooral de Latte machiato en die maak ik perfect zoals ik wil. Het is wel jammer dat de latte aan de lauwe kant is, hij kon zeker wel heter. Ook vind ik de prijs aan de hoge kant.
Pluspunten
  • Makkelijk in gebruik
  • Veel variaties
  • Makkelijk schoon te houden
Minpunten
  • Prijs
  • Melk blijft aan de lauwe kant
Vassie20-11-2018

Mooi machine alleen melk reservoir niet goed

Een volautomaat is zoveel lekkerder dan een Senseo of Nespresso. Van de Senseo was te smaak altijd te waterig en met een Nespresso was dit prima alleen had je minder instel keuze. Daarom de stap gewaagd en deze automaat mogen uitproberen. Wat een verademing, met de juiste bonen en instelling zet je heerlijk snel koffie. De vele keuzes maken het zo dat er voor ieder type persoon wel een heerlijke koffie variant tussen zit. De ware barista komt in iedereen naar boven met een machine als deze. Even gemakkelijk kan je via de Home Connect app nog extra soorten koffie kiezen of zelfs een playlist aanmaken waar je dus achter elkaar verschillende soorten koffie kan zetten. Verder kan je de automaat er mee aan en uit zetten of afstand. Echter de machine spoelt hem wel altijd eerst bij het aanzetten. Dus lui vanuit je bed 's ochtends koffie zetten is het niet omdat je anders koffie met spoelwater krijgt. Dit is helaas niet uit te zetten. Het melk systeem hebben ze waarschijnlijk toch iets veranderd met de eerdere versies(EQ7 serie) want bij deze automaat pakt die helaas niet altijd het melkreservoir goed als je deze los gehaald hebt. Hierdoor geeft die dan dus heet water ipv melk. De tips die Siemens geeft in de handleiding geven geen verbetering. De enige oplossing die echt helpt is het koffie tuitje helemaal naar beneden te trekken en dan aan de zijkant het melk reservoir te plaatsen. Dan werkt die wel elke keer goed. Het schoonmaken van de machine is ook gemakkelijk gemaakt. Wanneer iets leeg(water, bonen, melk) is of vol(lekbak) geeft de machine dit netjes aan. Eens in de week maak ik de gehele machine schoon en dus ook de zetgroep. Met wat klemmetjes en schuifjes heb je alles zo los en weer in elkaar gezet. Hier gaat weinig aan fout en houdt de machine dus op en top in orde. Over het algemeen ben ik erg tevreden over de machine. Hij zet heerlijke koffie als je de juiste bonen kiest. Mijn vriendin dronk tot voor kort zelfs geen koffie en is inmiddels helemaal om.
Pluspunten
  • Uitgebreide keuze mogelijkheid
  • Goede koffie;
Minpunten
  • Melk reservoir werkt niet altijd goed
J. Gabriels19-11-2018

Beste aankoop ooit!

Ik vind de Siemens EQ9+ connect echt een top apparaat! Het apparaat maakt heerlijke koffie en is duidelijk in zijn behoeftes. Het apparaat is zeer uitgebreid en kan alle soorten koffies naar smaak en naar wens maken. Wat sterkere koffie? Een hoger melk percentage? Geen probleem! Alle opties zijn naar smaak in te stellen. De Home Connect app maakt het gebruik van de Siemens volautomaat nog veel gemakkelijker. Wanneer je van lekkere koffie en gemak houdt dan is de Siemens EQ9+ echt een aanrader.
Pluspunten
  • Alles naar smaak te maken
  • Makkelijk in gebruik
Minpunten
  • Vrij klein water reservoir
Edwin-S19-11-2018
4.0

Melkschuim laat te wensen over

4.0
Met de komst van deze mooie machine, waar ik zeker een hoge verwachting van had, staat er een aandachttrekker in de keuken. De koffie die gepresenteerd wordt is zeker goed te noemen en de mogelijkheid om de koffie naar wens aan te passen is zeer indrukwekkend. Dus wil je een extra sterk bakkie of een die echt heet is is dit per kop in te stellen, zelfs met de app in te stellen en een naam aan te geven. Helaas valt het opschuimen van de melk wel tegen en is de machine wat mij betreft als liefhebber van cappuccino en latte een tegenvaller en raad ik deze machine niet aan. De hoeveelheid koffie recepten is overweldigend en is een gespreksthema op verjaardagen, daarbij is het leuk om de wensen van de gasten op te nemen in de playlist en deze daarna te zetten. wat ik helaas niet kon vinden is de mogelijkheid om een verkeerde bestelling ui t de playlist te verwijderen.
Pluspunten
  • Design
  • Groot waterreservoir
Minpunten
  • Melkschuim
  • Prijs
Vlien8819-11-2018

Met gemak een perfecte bak

Een prachtig apparaat, allereerst om te zien en het zet werkelijk heerlijke koffie. De standaard instellingen zijn prima, maar je hebt de mogelijkheid om alles naar eigen wens te wijzigen. Even uitzoeken en proberen, maar met het gewenste resultaat. Zeer makkelijke bediening. De melkkan is makkelijk op te bergen in de koelkast. Ook handig is de functie om een gehele kan koffie te zetten voor als je veel visite hebt (voor iedereen een losse kop koffie zetten duurt wel lang). De automaat houdt zichzelf tussendoor netjes schoon (daardoor wel wat vaker de lekbak legen, maar dit gaat zeer makkelijk) en eens in de zoveel tijd een grote schoonmaakbeurt. Bijna alle onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser, ideaal. Gezien de hoge koffiekwaliteiten valt de melkfunctie wat tegen, wat slap/ waterig schuim en de melk blijft lauw-warm. Maar al met al een top-apparaat: iedereen zet hiermee een perfecte kop, elke dag opnieuw.
Pluspunten
  • Zeer goede koffie, mooie crema
  • Makkelijke bediening
  • Meeste onderdelen vaatwasserbestendig!
Minpunten
  • Melkschuim wat slap/ waterig
  • Melkproducten wat lauw-warm
Marijke17-11-2018

EQ.9 TI9553X1RW

Deze Siemens koffie automaat is een degelijke machine, maar erg aan de prijs. Het bedieningsgemak krijgt een dikke 10. De koffie smaakt lekker, de cappuccino en andere koffiedranken met melk beng ik niet positief over. De watertank is lekker groot, dus er hoeft niet elke keer water gevuld te worden, er gaan redelijk veel koffiebonen in de houder en ook de lekschaal en koffieprut opvangbak zijn niet te klein . Een negatief punt is de kwaliteit van het melkschuim. Die is nogal dun en verdwijnt als de koffie niet meteen opgedronken wordt. De koffie is ook niet echt goed warm. Dat is in te stellen, maar ik merk weinig verschil al de koffie op de hoogste temperatuur staan ingesteld. Kortom voor iemand die van cappuccino houdt is dit geen aanwinst.
Pluspunten
  • grote watertank
  • lekkere koffie
  • gebruiksvriendelijk
Minpunten
  • slechte cappuccino
  • duur
Carola16-11-2018

Luxe, veelzijdig koffie apparaat

Inmiddel gebruik ik de Siemens EQ.9TI9553X1RW ruim twee weken. Mijn eerste reactie was dat hij een stuk groter was dan ik had verwacht, wat overigens door het mooie design geen nadeel is. Ook de variatie in verschillende koffie's is groter dan ik had verwacht. Leuk ook om ze allemaal uit te proberen . Bij dit apparaat kun je ook nog eens per kopje de sterkte, temperatuur, hoeveelheid water/melk etc. instellen , waardoor je jouw kopje koffie helemaal op je eigen smaak kan aanpassen. Hier maak ik dan ook uitgebreid gebruik van. Ik drink al jaren koffie uit cups waardoor ik wel weer aan de echte koffiesmaak moet wennen. Het gebruik en schoonhouden van het apparaat is eenvoudig. Ook het installeren ging bijna vanzelf. Het zetten van een kopje koffie vergt wel wat tijd daarom zou ik als je veel kopjes achter elkaar moet zetten de functie gebruiken waarbij je een hele kan koffie kan zetten. De koffie is absoluut lekker. Alleen de koffie variaties met melk zouden voor mij echt een stuk warmer mogen. Dit vind ik het enige nadeel van dit apparaat, verder is mijn eerste indruk positief. Lees minder
Pluspunten
  • zeer uitgebreid
  • mooi design
  • goede koffie
  • makkelijk in gebruik
Minpunten
  • koffie met melk, niet warm genoeg
Frank16-11-2018

Luxe apparaat,heerlijke koffie met een paar verbeterpunten

De Siemens is een flink apparaat, in ieder geval flink groter dan de Nespresso Cube die wij hiervoor hadden Hij voelt zéér solide aan. Hij heeft een RVS buitenkant wat er erg mooi uit ziet. De gebruiksaanwijzing is duidelijk. In 15 minuten staat de eerste koffie voor je neus en in 30 minuten had ik voor mijn gevoel het meeste wel door, inclusief reinigen enzovoorts. Je wordt makkelijk door het installatieproces geleid. Het viel mij op dat de lichtste hardheid van het water 1 is, terwijl hij bij ons door een kalkfilter 0 is. Maar ik denk niet dat dat uit maakt. Ook het koppelen aan het netwerk, het installeren van de app en het koppelen van de app met het apparaat ging soepel. Ik was erg benieuwd naar of ik de app een voordeel zou vinden. Je kunt met de app de koffie op afstand laten maken en er zitten een aantal extra internationale specialiteiten zoals Galao of de Nederlandse koffie verkeerd. Echter, eigenlijk volstaan de standaard koffiesmaken gewoon. Wat betreft het op afstand aan zetten: behalve voor de wauw-factor, heb je er niet heel veel aan. Die wauw-factor is er overigens wel. Ik had gasten in huis bij het eerste gebruik en die vonden het erg leuk. Nu nog iemand die iedere keer een schoon kopje klaar zet. Het apparaat spoelt iedere keer bij opstarten en uitzetten. Dan de koffie zelf. We hebben verschillende soorten koffie met en zonder melk geprobeerd. De smaak is erg goed. Ik zou voor een apparaat van deze klasse niet anders verwachten, maar het is natuurlijk wel het belangrijkste. De melk wordt ook mooi stevig opgeklopt, wij gebruiken volle houdbare melk. Je kunt de koffie zo specialistisch instellen als je wilt. De basisaanpassingen zijn trouwens heel makkelijk in te stellen, zowel in de app als op het apparaat zelf. Er zijn ook nadelen. Melkschuim werkt niet altijd goed en er komt een klein beetje water in de koffie na het spoelen voordat de koffie erin gaat. Geen probleem bij een volle kop, wel bij een ristretto/espresso. Al met al is het wat ons betreft nog steeds een aanrader. Maar de variant zonder WiFi is net zo goed.
Pluspunten
  • Erg lekkere koffie
  • Heel veel instelmogelijkheden
  • Mooie interface
  • Makkelijk schoon te maken
Minpunten
  • Wifi dure optie, niet echt nodig
  • Melkreservoir moet goed vastgeklikt worden
  • Niet goedkoop
wilma14-11-2018

Moderne espressomachine

Ik heb dit prachtige apparaat mogen testen. Het geeft heerlijke koffie die je naar eigen wens kunt instellen. Fijn is het dat men 2 kopjes tegelijkertijd kunt zetten. Het is een stille machine die handig is bij te vullen. Dit wordt overigens ook aangeven op het mooie heldere display. De lekbak en melkkan kunnen in de vaatwasser. Met de optie Home connect kun je vanuit je luie stoel het apparaat bedienen. Het installeren hiervan koste even wat tijd maar werkt daarna perfect. Dit is makkelijk als je gasten hebt en je alle koffie wensen kunt opnemen om ze daarna achter elkaar te bereiden. Met 1 druk op de knop vanaf je mobiel alleen nog even de kopjes wisselen. Het waterreservoir, melk en bonenreservoir zijn mooi van formaat.
Pluspunten
  • geluid
  • groot waterreservoir en melkkan
  • water en melkkan mooi weggewerkt in het apparaat.
  • Home Connect
  • Barista modus.
Minpunten
  • koffie vanuit bed niet mogelijk ivm spoelen
  • instellen van hoe lang apparaat aan moet blijven
  • home connect werkt niet buiten de deur.
Nanno12-11-2018

Goede koffie, mooi apparaat maar wel te duur

Het apparaat oogt mooi maar heeft wel een rare schuine afloop naar achteren. Ik had zelf wel een meer robuuste machine verwacht qua rvs materiaal. Ik vind dat het voor deze prijs maar dun materiaal is. Als je bijvoorbeeld het roostertje van de lekbak 1 keer zou laten vallen zit er voor mijn gevoel gelijk een deuk in die je er niet meer uit zou krijgen. Dat zou ik voor deze prijs niet verwachten. De kopjes warmer viel tegen. Het is maar een klein oppervlak waar je kopjes op kan zetten en er kunnen er ook niet meer dan 2 tegelijk opgewarmd worden. Het koppelen met Homeconnect is helaas niet gelukt. Het lijkt erop of hij het netwerk niet kan vinden. Het koppelen van mijn telefoon met de machine lukt wel maar daarna kan het apparaat geen verbinding maken met het netwerk. Andere apparaten die in de buurt van de machine zijn kunnen deze verbinding wel maken. Het koppelen met Homeconnect heb ik na een 5-tal pogingen opgegeven. Daarnaast vind ik €500,- extra voor deze optie niet in verhouding staan. Het waterreservoir, bonenreservoir en melkreservoir zijn stuk voor stuk makkelijk te vullen. De bediening van het display en het kiezen van een koffie variant zijn erg makkelijk en gaat erg snel. De espresso, ristretto, cappuccino en latte macchiato zijn, na het aanpassen van mijn eigen wensen, erg goed en lekker. Het melkschuim komt er goed uit en is stevig. Het hete water is ook erg warm, wat ik goed vind, om er een kop thee voor te pakken. De warme melk is geen succes. Deze komt er lauwwarm uit. Verder vind ik het apparaat prettig qua geluid. Hij is vrij stil als ik dat vergelijk met andere apparaten bij vrienden en familie. Al met al een fijn en goed apparaat maar qua prijs/kwaliteit niet voor ons.
Pluspunten
  • Veel dranken variaties
  • makkelijke bediening
  • mooi design
Minpunten
  • Homeconnect voegt weinig toe
  • hoge prijs
  • dun RVS materiaal
Bakker07-11-2018

Chique apparaat

Prachtig apparaat met veel koffiemogelijkheden. De app is wat mij betreft echt overbodig. Je zal erbij moeten zijn om geen spoelwater in je kopje erbij te willen. De koffie is naar eigen wens aan te passen in sterkte, warmte en volume en hoeveelheid eventuele melk. Het apparaat is vrij stil in vergelijking met alles wat opwarmt en geluid maakt in onze keuken. Prachtige afwerking en alles is aan te passen. Geschikt voor 2 kopjes tegelijk. Er kan 2,25 liter water in en 250 gram bonen per keer ongeveer. Je kan veel kopjes drinken maken zonder te moeten bijvullen. Helaas geeft het apparaat geen notitie als het melkreservoir leeg is. En smaakt heet water toch wel een beetje naar koffie. Het is nou eenmaal een volautomatische koffiemachine. Je moet er wel op verschillende momenten bij zijn om kopjes te wisselen als je via je playlist 4 kopjes achter elkaar wilt zetten, of dus geen spoelwater bij je koffie wilt. Qua koffie is het een prachtapparaat en is hij heel divers, eenmaal je voorkeur ingesteld, dan onthoudt hij het ook. En het is en plaatje in je keuken. Wel vrij groot vergeleken met nespresso of senseo. Tijd van uit naar kopje koffie is ongeveer 2 minuten.
Pluspunten
  • vele smaken voorgeprogrammeerde koffie
  • strakke vormgeving
  • makkelijk te installeren
  • makkelijk bonen bijvullen
  • groot waterreservoir
Minpunten
  • app is overbodig
  • mogelijkheid van spoelwater in koffie
  • duur
  • heetste water is niet waterkoker-heet
44 procent03-11-2018

Veelzijdige espressomachine

We zijn erg blij met deze espressomachine. Hij ziet er mooi uit, en is makkelijk te bedienen, en maakt de bonen bijna geruisloos. Je kunt ieder kopje koffie precies naar je wens zetten in de barista modus. Een kan koffie, of melkschuim of heet water voor thee kan je er ook mee zetten. Het apparaat spoelt na ieder kopje koffie, en het melksysteem kan in de vaatwasser Home Connect is handig als je visite hebt, of wanneer je vanaf de bank je koffie wilt zetten. De koffie is heerlijk, met goed stevig melkschuim. 2 keer per week moet je even de zoetgroep schoonspoelen, maar dit is zo gebeurd.
Pluspunten
  • Uiterlijk
  • Veel mogelijkheden
  • Makkelijk te reinigen
  • Makkelijk bedienbaar
Dekker02-11-2018

Aanrader

Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en alles spreekt voor zich. Gewoon de handleiding volgen en de instructies de machine aangeeft. De koffie vinden wij erg lekker en zeker omdat je de koffie en temperatuur zelf kan instellen. Wat zeker een pluspunt is, het is ze lekker stil als de bonen gemalen worden. Een minpuntje is, dat het best wel spetterd, ook al kun je de hoogte instellen. De variaties zijn super en echt een uitkomst voor het hele gezin. Wat mij betreft zeker een aanrader en een hele mooie machine om als pronkstuk neer te zetten in je keuken.
Pluspunten
  • temperatuur in te stellen per kopje
Minpunten
  • spettert
Koffieleut02-11-2018

Wat een genot is deze machine zeg!

De eerste kennismaking was met de doos die ik bij een DHL afhaalpunt dicht bij me in de buurt heb opgepikt. Die weegt 12 kilo. Uitpakken en installeren van de machine ging erg makkelijk. Er zit uitgebreide documentatie bij, maar die heb ik niet echt doorgelezen. Wel heb ik de instructies gevolgd voor de eerste ingebruikname. Na eerst een paar kopjes door te laten spoelen heb ik als eerste een espresso geproefd. Selecteren van de gewenste koffie gaat erg makkelijk met de draaiknop. Wat een lekker bakkie zeg! Het mooie is dat ik nauwelijks iets heb gehoord van het malen van de bonen, wat gaat dat lekker stil zeg! Als je de machine aanzet dan spoelt die eerst een beetje water door. Als je die niet in je koffie wilt dan is dat wel iets om rekening mee te houden. Ik heb de machine in Barista mode gezet. Hierdoor komen alle opties beschikbaar om de smaak naar believen aan te passen. Daarna heb ik de machine op mijn wifi netwerk aangesloten. Dat ging erg soepel. Met de installatie van de Home Connect app is de bediening via de app erg leuk! Lui als ik ben zet ik graag vanuit de bank de machine aan en selecteer dan een kopje koffie naar believen. Wat erg handig is, is dat iedereen zijn eigen voorkeuren voor de diverse kopjes koffie in een eigen persoonlijk profiel kan zetten om deze later snel en makkelijk opnieuw te kunnen selecteren. We zijn nu de hele waslijst aan verschillende koffies aan het uitproberen en ze smaken tot nu toe allemaal erg lekker! Wat ik jammer vind is dat de handelingen die het apparaat doet wel gemeld worden in de app, maar niet op het scherm van het apparaat zelf. Soms geeft het apparaat al de melding 'Alstublieft' om aan te geven dat de koffie gereed is, maar soms is de machine dan nog niet helemaal klaar. Daarom wacht ik altijd tot de lichtjes gedoofd zijn.
Pluspunten
  • Mooi
  • Maalt erg stil
  • Makkelijk schoon te houden
Minpunten
  • Eerste kopjes lauw
Chantalle02-11-2018

Luxe koffie!

Prachtig apparaat welke lekkere koffie geeft. Mooi, duidelijk display. Mogelijkheid tot aanmaken van eigen favoriete koffieprofiel. Door middel van Home connect app kun je vanaf elke plek in huis je koffie zetten, (wel kopje plaatsen...) Sterkte van koffie, hoeveelheid koffie/ melk: alles is in te stellen. Voor de luxekoffiedrinker is dit een geweldig apparaat.
Pluspunten
  • Veel verschillende soorten koffie
  • Waterreservoir
  • Melkreservoir
Minpunten
  • neemt veel ruimte in op aanrecht
  • Prijs