Wij wilden overstappen van een nespresso naar een espresso apparaat. Vanwege onze kleine keuken wilden wij een compact apparaat. Daarnaast vonden we niet elk koffiecupje goede koffie geven, al gebruikte wij constant dezelfde soort. Ook het vele afval stoorde mij.
Ik vond het apparaat mooi compact, wel wat meer plastic dan ik had verwacht, maar lekker lichtgewicht, wat fijn is bij het schoonmaken van de keuken.
Fijn dat de handleiding werkt zoals bij de IKEA, met plaatjes. Het was snel duidelijk en al gauw dronken we ons eerste bakkie. Tot nu toe lekkere koffie, telkens opnieuw.
Fijn dat het apparaat simpel en automatisch werkt, ook de oppas kan ermee overweg.
De grootste tegenvaller vinden wij de koffieprut die nog wel eens wil achterblijven en het nalekken van het piston na het naspoelen.
Verder moeten wij de grote schoonmaak nog doen, daar zijn wij na 2 weken nog niet aan begonnen.
Al met al:
+ elk bakje koffie is smaakvol
+ bakje voor de bonen is goed afgesloten en niet te groot dus je bonen blijven goed
+ automatisch en makkelijk in gebruik
+ compact voor de kleinere keukens
+ minder afval dan nespresso
- koffieprut restjes vraagt aandacht tussen het zetten van de kopjes koffie door
- plastic feel, voelt wat minder luxueus, maar krijg er toch veel complimenten over de looks in de keuken!
? benieuwd hoe een grotere schoonmaak gaat en of je overal lekker bijkomt
Wij zijn tevreden!