De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens TF301E09 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
We hebben twee van deze Siemens espresso machines gehad. Beide gingen na een kleine 4 jaar lekken. Dat komt omdat het verwarmingselement is gemaakt van aluminium en dat is niet bestand tegen ontkalken. Andere machines gebruiken roestvrij staal voor hun verwarmingselement, die zijn wel bestand tegen het ontkalkingsmiddel.
Het apparaat moet vaak ontkalkt worden en dwingt dat ook af, anders stopt de machine met functioneren. Je moet dus wel ontkalken, maar je sloopt daarmee langzaam je koffiezetapparaat. Ook als je - zoals wij - altijd de originele Siemens reiniging- en ontkalkingstabletten gebruikt.
Een kleine vier jaar heb je heerlijke koffie, maar na een ontkalkingsbeurt is de machine ineens lek en stort korte tijd later volledig in.
Andere gebruikers beschrijven hetzelfde probleem en een daarvan heeft de oorzaak onderzocht: het aluminium verwarmingselement.