De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 553 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens EQ6 plus TE651209RW op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Dit is mijn tweede koffieapparaat van Siemens. Vorige ging 5,5 jaar mee. Koffie erg lekker, schoonmaken ook makkelijk te doen. Bediening van apparaat makkelijk en overzichtelijk.
Zeer tevreden over deze koffie machine vandaag voor het eerst in gebruik genomen alles is makkelijk te bedienen nog geen problemen gehad alles is duidelijk weer gegeven op het scherm .En natuurlijk de koffie uit deze machine is goed.
Super fijne koffiemachine. Niets op aan te merken, goed te onderhouden, voelt ook als een premium apparaat. Het is alleen niet mogelijk om 2 melk-drankjes tegelijk te maken maar dit vind ik geen probleem. Aanrader.
Gekocht als vervanger voor onze oude Siemens EQ5 (ging 8 jaar mee!). Deze mooie, nieuwe machine is verder verbeterd en dat merk je meteen. De bediening is erg eenvoudig met touchscreen en alles is goed in te stellen: sterkte, maalgraad, hoeveelheid en zelfs favorietgeheugen. Heel fijn is de melkschuimfunctie: die komt via de koffieuitloop direct in het kopje. Schoonmaken van het melksysteem is gelukkig ook simpel (de machine doet het grootste deel zelf). Belangrijkste: de koffie is heerlijk, mooie, dikke cremalaag! Het apparaat start snel op en is erg stil. Aanrader!
Voorheen had ik een Philips Saeco, deze gaf veel herrie en vaak problemen. Maar de koffiemachine van Siemens is ECHT een aanrader. Wat een lekkere koffie, goede en makkelijke bediening met een zeer goede prijs- kwaliteitverhouding. Bovendien weinig geluid en heeft een mooie degelijke uitstraling.
Wij hebben de nieuwe koffiemachine nu bijna 4 maanden in gebruik en willen die niet meer missen.
Het apparaat is zeer eenvoudig in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Helaas krijgen wij om de drie weken een bericht dat die gereinigd en ontkalkt moet worden. Dat gaat weer via een gemakkelijk programma en is het behoud van je koffiemachine. Het is afhankelijk van je koffie gebruik.
De koffie is heerlijk!!!!
Ik kan dit product zeker aanraden, het kost wel een paar munten maar dan heb je ook wel wat. Niet alleen de keuken ziet er wat fraaier uit maar ook de koffie op zich zelf en de opties die de machine te bieden heeft is goed en zeker de moeite waard.
bijzonder mooi apparaat om te zien een echte blikvanger
hebben ons door verkoopster van siemens bij media markt laten adviseren over dit product, het is een mooi apparaat om naar te kijken, apparaat heeft voldoende mogelijkheden voor verschillende soorten koffie en het mooie is de cappuccino gaat vol automatisch. het apparaat maakt zich zelf schoon bij aanzetten en als je hem uit zet ik vindt dit wel handig zo heb je altijd een schoon apparaat. de machine is echt eenvoudig te bedienen ben er zeer tevreden mee, heb hem nu 14 dagen in gebruik en heb nog geen minpunten kunnen ontdekken wel vindt ik dat het apparaat wat aan de dure kant is maar daarvoor heb je dan ook wel een veelzijdig volautomatische koffiemachine
Prijs kwaliteit verhouding is uitstekend. Als ik deze machine vergelijk met de €1.500+ machines op mijn werk, past deze er gewoon tussen zonder dat hij onderdoet aan de kwaliteit. 90% van de tijd zetten wij een cappuccino of een Latte, heerlijk om dit in je eigen keuken te maken. Uiteraard is het gebruiken van een goede kwaliteit koffieboon essentieel! Het apparaat doet de rest! Als je klaar bent en het apparaat in slaapstand gaat, reinigt hij zichzelf wat het onderhoud weer beperkt.
Twee soorten koffie naar keuze - je eigen koffieprofiel
De koffiewensen zijn erg verschillend. Door het eigenkoffieprofiel ingesteld te hebben kan ik af en toe voor een Decaf koffie kiezen via het extra koffiereservoir voor de gemalen koffie aan de zijde. Door alle toepassingen (sensor flow, maalwijze..etc) is de koffie veel lekker dan mijn vorige apparaat (Saeco). Wat een verschil, veel minder zuur met dezelfde boon. Kortom aanrader.
We waren zelf op zoek naar een ander apparaat.
De gezien bij mijn neef en meteen om.
De zelfde week gekocht en een zeer goede uitleg gehad bij de Mediamarkt (top)
Ik heb voor dit koffiemachine gekozen omdat hij makkelijk te bedienen is,en omdat je het apparaat niet een keer per jaar hoef weg te sturen om schoongemaakt te worden want dit kun je allemaal zelf.
Het water reservoir is wat klein maar daar heb ik geen moeite mee.
Voor mij had de latte wat warmer mogen zijn, maar verder is het een top apparaat
Makkelijk in de bediening, fijn dat je koffiesterkte kan wijzigen. Verder heerlijke koffie. We gebruiken hem in de kantine en iedereen kan naar wens een kopje koffie maken.
Mooi om te zien strak design en netjes afgewerkt. Volledig kleuren touchscreen display. Goede kwaliteit koffie, ruime keuze en veel instel mogelijkheden, voor ieders wil. Onderhoudsvriendelijk!
Op het moment dat ons oude koffiezetapparaat de geest gaf, gezocht naar een volautomatische machine. Hierbij viel de keus op de Siemens EQ 6 plus.
De machine arriveerde in een stevige doos voorzien van een goede piepschuim laag welk transportschade nagenoeg onmogelijk maakt. Bij het uitpakken viel ons op dat de machine deugdelijk gebouwd is. Ondanks de kunstof onderdelen, welk er overigens goed uitzien, is de machine doordacht ontworpen.
Bij onze machine werd geen waterfilter geleverd. Dit wisten wij van te voren en derhalve ook direct meebesteld. Na het plaatsen van het filter, de machine in gebruik genomen. Na enkele spoelingen de eerste bak koffie gezet. Hierbij zijn wij van mening dat de EQ 6 uit de doos erg goede koffie zet. Het maalgeluid is op normaal niveau wat geen overlast veroorzaken. Buiten het malen om is de machine erg stil. Een pluspunt van de EQ 6 is naar onze mening het waterreservoir. Deze is voorzien van een klep aan de bovenzijde waardoor hij te vullen is waarbij het reservoir niet uitgenomen hoeft te worden. Het waterverbruik is eveneens een pluspunt. In diverse reviews gelezen dat deze hoog moest zijn. Onze ervaring is dat dit reuze meevalt.
Het bedieningsgemak is erg goed te noemen. Het display is helder en reageert goed op aanraken. Ook het doorlopen van het menu is kinderspel en daardoor zeer gebruiksvriendelijk. Het ontbreken van een melkkan voor de cappuccino is voor ons geen minpunt. Hoewel deze los verkrijgbaar is, gebruiken wij gewoon een melkpak waar de aanzuiging van de machine ingaat. Het reinigen van het melksysteem werkt ook prima en neemt eigenlijk geen tijd in beslag gezien dit automatisch gaat.
Het reinigen van koffiemachines is bij diverse apparaten nog wel eens een stevige klus. Bij de EQ 6 is hier goed over nagedacht. Naast de automatische reinigings is de zetgroep eenvoudig uit te nemen en ook te reinigen. Een positief punt in deze is dat de zetgroep, met daarboven het maalgedeelte, zich boven de lekbak bevind. Alles wat er gemorst wordt valt dan ook niet in de machine, maar direct in de lekbak. Ook de kop waarin zich de uitstroom openingen voor zowel de koffie, als de melk zich bevinden, is eenvoudig uit te nemen en te reinigen.
Over het geheel kunnen wij de conclusie trekken dat deze machine waar voor zijn geld bied waarbij er naast goede koffie, cappuccino etc, goed aandacht is besteed aan het gebruiksgemak. Als wij al een verbeterpunt moeten toevyis dit het ontbreken van een standaard toegevoegde waterfilter.
SmaakUitstekend
MogelijkhedenUitstekend
GebruiksgemakUitstekend
VormgevingUitstekend
DuurzaamheidUitstekend
Pluspunten
Smaak en kwaliteit van de diverse koffie producten
Stijl en uitstraling
Bouwkwaliteit van het apparaat
Gebruiksgemak van de menu's en reactie touchscreen
Na goed advies in de Mediamarkt gekozen voor de Siemens EQ6 plus 100. Zeer gebruiksvriendelijk en heerlijke koffie van biologische Arabica bonen. Hopelijk vinden de gasten het ook erg lekker.
Heel mooi design en eenvoudig in gebruik.
Vele mogelijkheden voor een lekkere kop koffie.
Je kan je favoriete kopje koffie opslaan zodat je alleen maar op start hoeft te drukken.
Na 6 jaar DeLonghi Prima Donna S overstapt naar Siemens, EQ6 plus. Eenvoudig in gebruik met veel mogelijkheden.
De zetgroep kan je in één keer volledig reinigen. Mooi strak design en lekkere koffie.