Siemens EQ.6 TE654319RW Volautomatische Espressomachine - Zwart - Espressomachines

Siemens EQ.6 TE654319RW Volautomatische Espressomachine - Zwart
Siemens EQ.6 TE654319RW Volautomatische Espressomachine - Zwart
Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 649,00 Bekijk alle aanbieders
8.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 86 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens EQ.6 TE654319RW Volautomatische Espressomachine - Zwart op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Ranya06-11-2017

Mmm lekkere koffie

De koffie is lekker.. Ik heb vooral de latte geprobeerd, die is lekker. Wel jammer dat het geen hete koffie is
Pluspunten
  • Lekkere schuim
  • Verse koffiebonen kan je gebruiken
  • De hoeveelheid melk kan je aanpassen
Minpunten
  • De prijs van het apparaat
  • De koffie is niet echt heet
Marleenmh06-11-2017

Heerlijk kopje koffie

Een fijn apparaat met eenvoudige bediening. De bijbehorende handleiding heb je eigenlijk niet nodig. Erg prettig dat elke soort koffie in meerdere maten te verkrijgen is. Ik was al bekend met een espresso apparaat. (ons huidige apparaat was na 3 jaar intensief gebruik aan vervanging toe.) En dit apparaat is een erg goed alternatief. Ons huidige bonen apparaat was namelijk na 3 jaar aan vervanging toe. Vanaf het allereerste kopje koffie werd ik blij.
Pluspunten
  • veel keus in soorten koffie
  • eenvoudige bediening
  • makkelijk te reinigen
  • groot waterreservoir
  • redelijk stil
Minpunten
  • duur
  • jammer dat er geen melkkan standaard bij zit
monrom05-11-2017

Insiders review

Ik mag de EQ.6 plus s400 testen. Ik heb normaal een senseo apparaat omdat ik van andere apparaten snel vind dat de koffie bitter of zurig smaakt. Ik was dan ook blij verrast dat dat met dit apparaat niet het geval is. Dit kan natuurlijk ook aan het soort bonen liggen dat je gebruikt en gelukkig kan je die gewoon zelf kiezen. Het apparaat maalt snel en met weinig geluid de koffiebonen. Het waterreservoir is wel wat klein, doordat je ook water verbruikt met reinigen moet deze snel bijgevuld worden. Fijn dat het opvangbakje voor de koffie los zit van de waterlekbak, dit vergemakkelijkt het legen. De lekbak is vrij snel vol, terwijl ik toch echt alle spoelbeurten opvang in een kopje Het apparaat is vrij fors, maar heeft een luxe uitstraling door de mooie display. Alles wordt heel duidelijk aangegeven. Ik drink normaal gesproken senseo met veel gekookte melk. Ik ben nu vooral fan van de Latte machiato en de Flat white. De koffie verkeerd versie vind ik minder lekker. Wel jammer dat de melk niet echt heel warm wordt, ik warm de koffie nu nog een half minuutje in de magnetron op. Vreemd is dat je bij alle melkversies een reiniging van het melksysteem krijgt, maar niet bij de Flat white. Dan wordt alleen het koffiegedeelte gereinigd. Je moet dit dan via het menu alsnog doen Wel jammer dat je niet de hoeveelheid koffie of melk kunt aanpassen. Wel de sterkte, maar je hebt dan toch een bepaalde verhouding melk en koffie. Prima dat er geen melkreservoir in zit, nu kan je gewoon vanuit het pak gebruiken en dat is veel hygiënischer en minder schoonmaak. Het kunnen kiezen van de kopgrootte is ook prettig, aangezien ik vaak een grote mok drink en je anders een dubbele hoeveelheid moet nemen. Had fijn geweest als er in de gebruiksaanwijzing ook een verklaring zat van wat elke koffiesoort inhoudt. Nu moet je het eerst uitproberen voor je het ziet. Zo had ik nog nooit van een Flat white gehoord of een Americano
Pluspunten
  • lekkere verse koffie
  • weinig geluid
  • zelfreinigend tussendoor
  • veel keuze koffievariaties
  • het kunnen instellen van 2 favorieten
Minpunten
  • Klein waterreservoir
  • lekbak vrij snel vol
  • geen reiniging melkgedeelte na Flat White
E Kuipers05-11-2017

Prima volautomaat

We zijn jaren in het bezit geweest van een Siemens EQ7 machine welke helaas een tijdje terug de geest heeft gegeven. We hebben dan ook een vergelijking kunnen maken tussen de Siemens EQ6 plus en de Siemens EQ7. Wat positief is aan deze machine ten opzichte van de EQ7 is dat de melkopschuimer is geïntegreerd. Voor het bereiden van koffie hoef je niet de koffie uitloop te draaien. Dat is erg positief. Daarnaast kan je ook 2 cappuccino’s tegelijkertijd bereiden. Bij de EQ7 is dit niet mogelijk. De selectie van dranken is erg eenvoudig met een paar drukken op de knop is de hoeveelheid en de sterkte van de koffie zo aan te passen. Het apparaat geeft netjes aan wanneer de lekbak vol zit en het water reservoir leeg is. 1 klein minpuntje is wel dat het apparaat niet aangeeft wanneer de bonen bijgevuld moeten worden. De kwaliteit van de koffie (afhankelijk van de bonen) en het melkschuim is goed. Deze is ook vergelijkbaar met onze oude machine de Siemens EQ7. Al met al een goede machine die ook niet onder doet voor de Siemens EQ7. Ik zal zelf ook niet meer gaan voor de EQ7. Deze heeft namelijk weinig voordelen ten opzichte van de EQ6 Plus. Zeker als je niet teveel waarde hecht aan design is dit een prima volautomaat.
Pluspunten
  • Duidelijk display
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Bereiden van 2 melkproducten gelijkertijd
Minpunten
  • Geen signaal als bonen bijgevuld moeten worden
  • Geen bonen proefpakket meegeleverd
MrLarstig04-11-2017

Zeer gebruiksvriendelijke machine

Erg mooie machine die heel veel verschillende soorten koffiespecialiteiten kan bereiden. Zeer gebruiksvriendelijk!
Pluspunten
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Veel verschillende mogelijkheden
Minpunten
  • waterreservoir had groter gemogen
Chiara04-11-2017

Heerlijke en snelle koffie

De Siemens EG.6 plus staat nu een week in de keuken, en ik heb nog nooit zoveel koffie gedronken als in de afgelopen week. Het is zo makkelijk dat je voor even een kopje koffie alleen maar op een knop hoeft te drukken, en niet eerst een koffiepad of -cup hoeft te pakken, installeren, water bij te vullen of af te meten. Op mijn werk was dit al gewoon, maar thuis voelt dit toch anders. 's Ochtends zet ik nu even snel een kop koffie, maar dan wel van verse bonen. Het installeren van het apparaat was supersimpel: neerzetten, stekker in het stopcontact, even de bak omspoelen, water en bonen erin, even de basisinstellingen goed zetten (de gebruiksaanwijzing geeft duidelijk aan hoe dit moet) en klaar! Handig aan dit koffieapparaat is dat je elk soort koffie kan zetten dat je maar wil, van espresso tot latte macchiato. De cappuccino's en lattes die uit het apparaat komen zijn overigens erg lekker. Di ingebouwde melkopschuimer werkt goed en is makkelijk schoon te maken. Ook ideaal is dat je per kopje gemakkelijk kunt instellen hoe sterk de koffie moet zijn, wat met een 'eenvoudig' koffiezetapparaat, zoals ik gewend was, niet gaat. De juiste bonen zoeken is nog wel een uitdaging, want de smaak van de koffie is hier sterk van afhankelijk. Fijn dat je een aantal favoriete koffies kunt instellen. Als je gasten de koffie dan anders drinken, hoef je na die tijd niet al je eigen instellingen weer handmatig terug te zetten, maar kan dit in 1x. Het touchscreen is erg duidelijk en gebruiksvriendelijk. De koffiemachine is niet té groot, zodat hij niet gelijk een heel groot deel van het aanrecht in beslag neemt. Bij ons staat hij mooi in een hoek van de keuken, en staat hij dus nauwelijks in de weg. Bij het koffie-apparaat werd een 'waterfilter' meegeleverd. In de handleiding staat niet (duidelijk) wat hier de bedoeling van is. Ook vind ik het jammer dat er niet een aantal test-setjes bonen meegeleverd worden, zodat je na het uitpakken ook gelijk koffie kunt zetten en heel even kunt proberen wat je zelf lekker koffie vindt. Een pak bonen is namelijk niet écht goedkoop. Minpuntje: het zetten van meer dan 1 kopje koffie duurt lang. Als je de machine instelt op 2 kopjes, dan maalt hij eerst bonen voor het eerste kopje, en produceert hij 1 kopje (of, in dit geval dus 2 halve kopjes) koffie. Daarna gaat de machine opnieuw aan de slag en komt het tweede kopje koffie er pas uit.
Pluspunten
  • Gemakkelijk in gebruik
  • Duidelijk display
  • Goed melkschuim
  • Gemakkelijk schoon te houden
Minpunten
  • Meerdere kopjes koffie zetten duurt lang
  • Geen bonen (testpakket) meegeleverd
artificial_sunlight03-11-2017

Mooie koffie, snel gemaakt

De Siemens volautomaat bevalt tot nu toe heel goed. Er zijn wel wat minpuntjes te vinden. Ik verdeel het in smaak, beleving en techniek. De espresso macchiato is mijn favoriet! -Smaak De koffie smaak is zeer goed, ik ben de varianten aan het proberen en ik heb nu twee soorten bonen geprobeerd. La Place espresso bonen, deze was ik gewend bij familie. En Earth bonen, deze ben ik gewend van de sportschool, deze zijn wat verfijnder en milder. Ik vind dat beide bonen lekkere koffie geven, maar mijn vrouw heeft een sterke voorkeur voor de Earth bonen. De maal instellingen heb ik nog niet geprobeerd, dus hier kan ik nog niet over oordelen. Het melk opschuimen gaat makkelijk en er komt goed schuim uit. Jammer genoeg wordt deze niet zo goed opgewarmd waardoor de cappuccino en latte macchiato snel koud zijn. Ik heb de koffie temperatuur al verhoogd om dit wat te compenseren. -Beleving en Bediening Het apparaat is makkelijk te bedienen, en alles spreekt voor zich. Het apparaat is in te stellen in verschillende talen waaronder het Nederlands. Voor de dagelijkse bediening is het gewoon een kwestie van op het plaatje klikken, je krijgt dan de laatste instelling van bijvoorbeeld espresso. Je kan dan direct starten of de sterkte of kopmaat aanpassen. De menu's voor de geavanceerdere instellingen en reiniging spreken ook voor zich en het scherm geeft aan wat er gedaan moet worden als je bijvoorbeeld het melksysteem wilt reinigen. De cappuccino wordt verkeerd om gezet, dat is erg raar wat mij betreft. Eerst moet de espresso erin, en dan pas de melk. Ook zijn niet alle koffiespecialiteiten uit het boekje te kiezen. -Techniek De inhoud van het bonenreservoir, de waterbak en lekbak zijn wat mij betreft goed. De vorm van de waterbak (lang en smal) vind ik niet heel handig, hij is te lang voor onze ronde spoelbak, dus we vullen hem met een waterkan. De lekbak moet zeer regelmatig geleegd worden, maar dit gaat verder makkelijk. Als je een kopje onder de uitloop zet bij het aan- en uitzetten scheelt al wat, en ook het automatisch afschakelen langer zetten kan helpen, zodat hij niet automatisch gaat spoelen. Het reinigen van het apparaat is simpel. En zelfs de automatische melk reiniging is al zeer effectief als je het elke keer doet voordat je het apparaat uit zet.
Pluspunten
  • stille werking
  • goede smaak
  • zeer makelijk te reinigen
Minpunten
  • Melk wat te koud
  • Cappuccino verkeerd om
Dagmar02-11-2017

Aanrader!!!

Na al heel wat jaren senseo koffie gedronken te hebben, waren wij wel toe aan echte koffie. We hebben dit apparaat mogen testen en we zijn er heel erg tevreden over. De enorme hoeveelheid aan functies zorgt ervoor dat je de sterkte en hoeveelheid van iedere kop koffie in kunt stellen. Daarnaast zijn er een tal van mogelijkheden voor de verschillende soorten koffie zoals, cappuccino, latte machiato, melkschuim, espresso. Het is ook heel handig dat het geen apart melkreservoir heeft, maar je kunt een slangetje in je fles melk houden. De hoeveelheid wordt door het apparaat zelf geregeld. Aanrader!
Myself01-11-2017

Eenvoudig te bedienen. Heerlijke koffie, goed heet&smaakvol

Ik kreeg de unieke mogelijkheid om dit apparaat te testen. Nadat we in ons vorige huis al heel tevreden waren met een siemens inbouwapparaat was dit een logische vervolgkeuze. En hij heeft ons niet teleurgesteld. Goed heet, heel stil (Veel stiller dan we gewend waren) en de koffie is vol van smaak. Niet onbelangrijk het is een mooi apparaat op je aanrecht. Hier gaat hij niet meer weg. Wij zijn er superblij mee!
Pluspunten
  • Goed heet
  • Stil
S20501-11-2017

Professioneel kopje koffie

Voor Insiders mag ik het espresso apparaat testen. Het uiterlijk van het apparaat is erg chique. Het ziet er professioneel uit en het display is erg overzichtelijk. Je kunt je gewenste kopje koffie nemen en zelf in grootte instellen. Het apparaat bevat geen melkreservoir, maar het slangetje kun je gemakkelijk in een pak melk hangen. Voordeel is dat het systeem zichzelf reinigt na gebruik. Ik moest wel wat wennen aan het pruttelen en water spetteren (wat hij dus blijkbaar doet bij aanzetten , maar ook nog bij uitzetten van het apparaat). En daarnaast geeft het apparaat ook nog aan de lekbak te legen, waar dus ook water terecht komt met reinigen. De smaak van de koffie is echt onwijs goed. En dat kun je natuurlijk ook nog aanpassen aan de soort koffiebonen die je gebruikt. Ik vind mezelf geen echte koffiekenner, maar ik vind dit een machtig kopje koffie in de ochtend. Ik drink zelf voornamelijk cappuccino of latte macchiato. De buurman was erg tevreden met de espresso. Hij gaf aan dat deze vol van smaak is. Ik heb zelf de flat white ontdekt via een andere reviewer (espresso en melk), en dat is echt mijn favoriet geworden. Wat ik een minpunt vind is dat hij bij gebruik van melk eerst een dot water spuit. Ik probeer dit dan onhandig te voorkomen door snel een ander kopje eronder te zetten. Ook wordt de melk direct uit het melkpak niet echt heel warm (als het uit de koelkast komt) Tot nu toe ben ik zeer tevreden.
Pluspunten
  • Smaak
  • zelfreinigend
Minpunten
  • gebruikt veel water bij het reinigen
  • bij gebruik van melk, geeft hij eerst water
Jouke28-10-2017

Veelzijdig apparaat

Het apparaat is makkelijk te 'installeren' zodat de eerste koffie snel gezet kan worden. De kwaliteit van de koffie hangt natuurlijk ook af van de bonen die je gebruikt en ik heb op advies de normale aroma rood bonen van DE gebruikt. De eerste week heb ik het apparaat op zijn standaard instellingen getest en nog geen persoonlijke voorkeuren ingevoerd. Ik ga er van uit dat de fabrieksinstellingen een prima koffie maken.. Normale koffie: De normale koffie mist voor mij wat pit en smaakt wat aan de waterige kant. Wanneer ik de koffie sterkte aanpas naar sterk of zeer sterk krijg ik al een betere koffie. Maar dit maakt de machine voor een normale koffie geen €1000,- waard. Espresso: Hier eigenlijk hetzelfde als voor de normale koffie, de pit mist.. Cappuccino: De standaard cappuccino komt met heel veel melk en weinig koffie, de cappuccino bestaat voor 1/3e uit koffie maar dat komt er nu niet uit. Heet water: Even snel een thee zetten gaat super goed met dit apparaat. Doordat het apparaat zichzelf elke keer spoelt bij het uitzetten krijg je dus geen koffie smaak aan je thee. Met in mijn achterhoofd de prijs van het apparaat drink/test ik de koffie want het duurste hoeft natuurlijk niet het beste te zijn. Ik heb wel is lekkerdere koffie gehad uit andere apparaten. Al met al vind ik de mogelijkheden van de EQ.6 plus s400 erg groot en dit zie ik als grootste pluspunt. afgelopen week heb ik andere bonen gebruikt en hier is de smaak van de koffie al beter van Grootste nadeel van het apparaat is het legen van de lekbak, dit moet erg vaak gebeuren naar mijn gevoel.
Pluspunten
  • Veel keuze
Minpunten
  • Lekbak snel vol