JURA ENA 4 Full Metropolitan Black - Volautomatische Espressomachine

JURA ENA 4 Full Metropolitan Black - Volautomatische Espressomachine

Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 611,00Bekijk alle aanbieders
h********@o**********19-05-2025
Wij hebben de Jura ENA 4 nu anderhalf jaar en deze is alweer 2x terug geweest voor reparatie. Wij hebben dit apparaat gekozen omdat je er ook gemalen koffie in kan doen voor de caffeine vrije koffie ‘s-avonds. Wij onderhouden de machine goed met originele Jura artikelen. De koffiemaling is onregelmatig, evenals de hoeveelheid koffie dat er uit komt. Er is geen eenduidigheid in sterkte en hoeveelheid koffie. Koffie en water komen regelmatig in de afvalbak terecht ipv in het kopje. Bij terugkeer van het apparaat kregen wij niet te horen wat er gerepareerd was. Dus gebeld. Dat bleek behoorlijk veel te zijn. Desgevraagd: - Kunnen we de gemalen koffie beter niet gebruiken (die functie zit er kennelijk op om niet te gebruiken). - Gemiddeld 10 kopjes koffie per dag is voor dit apparaat wel wat veel… - Het apparaat vraagt reiniging na 180 kopjes koffie. Aanbevolen wordt een extra reiniging te doe na 90 kopjes (waarom dan 180 en moeten we dit turfen?). - Het is niet goed dat het apparaat stil staat als we een maand weg zijn. - We kunnen de maalstand beter wat grover zetten (waarom zitten er dan 6 standen op om de juiste smaak te krijgen?). Over een half jaar vervalt de garantie. Ik houd mijn hart vast. Wellicht ga ik ‘m zelf uit elkaar halen en als het niet lukt ‘m te repareren een andere koffiemachine kopen. Zonde en jammer.