Valt helaas tegen
Toen we de Siemens EQ500 net in huis hadden, konden we niet wachten om een lekkere kop koffie te maken. Wat een mooi apparaat! Ziet er veelbelovend uit. Het installeren ging makkelijk. We hebben ons water getest, het filter geplaatst en het bonen- en waterreservoir gevuld. We gingen voor een gewone koffie (cafe crema) en voor een latte macchiato, dus we hebben er meteen een pak gekoelde houdbare melk bij gepakt. Allebei vonden we de smaak van de koffie helemaal niet lekker. Kan gebeuren, al hadden we onze eigen vertrouwde bonen gebruikt. Toen het reservoir leeg was, hebben we de bijgeleverde bonen gebruikt. Dit hielp, maar helaas vinden we de smaak van de koffie niet echt lekker. We hebben van alles geprobeerd: de sterkte van de koffie, maling van de bonen etc ingesteld, maar helaas. Ook vonden we de temperatuur van de koffie veel te koud. Nu we de temperatuur op de heetste stand hebben gezet, is het voor ons redelijk acceptabel. De koffie moet dan wel meteen op worden gedronken. De melkfunctie werkt op zich perfect. Handig, wendbaar slangetje voor in een glas of pak en het systeem is met een paar drukken op een knop gereinigd. Helaas zakt de melk iedere keer als een kaartenpakhuis in elkaar! Verse halfvolle melk werkt redelijk, maar de houdbare melk die ik normaal zonder problemen met een melkopschuimer gebruik, helemaal niet. Het waterreservoir is fijn groot. Daarentegen is de lekbak voor zowel vocht als koffieprut zo vol, terwijl we altijd een leeg glas onder de spoeltuit gebruiken. Volgens mij heeft dit model geen heetwaterfunctie (of ik kijk er overheen?). Dit is voor mij een groot gemis. Nu heb ik alsnog een extra apparaat nodig om thee te kunnen zetten.
Heel handig dat zelfs mijn latte glas goed onder het apparaat past. De machine is niet snel, maar dit is voor ons geen groot probleem. Het apparaat heeft wel een heel mooie touch bediening.
We waren al in het bezit van een hele oude bonenmachine en geven helaas de voorkeur aan ons huidige apparaat. De Siemens heeft een aantal voordelen, maar wat ons betreft vooral nadelen. En voor deze hoge prijs, zouden we dit apparaat aan niemand aanbevelen.
Pluspunten
- reiniging melkfunctie
- groot waterreservoir
Minpunten
- smaak koffie
- temperatuur koffie
Veel variëteiten van koffie en een stil apparaat
De koffievariëteiten zijn eindeloos. Je kunt alles variëren, de sterkte, de hoeveelheid koffie of melk, al naargelang je behoefte of grootte van je kopje. De schuim is lekker, echter nadeel is dat je het melkpak ernaast moet zetten en van daaruit melk aanzuigt. De druppelschaal is klein en moet vaak geledigd worden als je het apparaat vaak gebruikt. Ook is het bonenreservoir niet echt heel groot en wat onhandig te vullen. Wij waren niet onder de indruk van de warmte van de koffie, meteen opdrinken is het devies en de smaak van de koffie, deze laatste bleef wat bitter ook na proberen van diverse bonen, dit is wel heel persoonlijk. Het apparaat heeft een mooi design en is super stil bij het malen van de bonen. Per kopje wordt er best veel koffie gemalen, dus je moet bij regelmatig gebruik vaak bonen bijvullen.
Pluspunten
- veel variatie
- mooi design
Minpunten
- kleine druppelschaal, snel vol met water
- klein bonenreservoir
- koffie niet echt warm
- veel gebruik van koffie voor 1 kopje
Doet wat het moet doen!
Al langere tijd zijn wij op zoek naar een goede volautomaat voor in onze keuken. We houden van lekkere maar vooral ook gemakkelijke koffie. We willen niet te veel schoonmaken en gewoon snel van onze koffie kunnen genieten.
De EQ500 TP503R09 hebben wij in de afgelopen maanden mogen testen. Bij het uitpakken viel allereerst op dat het apparaat wat goedkoop plastic achtig oogt. Zelf had ik bij deze prijsklasse een wat degelijker en duurzamere afwerking verwacht.
Het installeren ging vervolgens erg gemakkelijk. Al snel hebben we onze eerste koppen koffie gedronken. Allereerst gewoon zwart en dit beviel ons enorm. De koffie smaakt goed en heeft een lekkere creme laag. Wel viel direct op dat de koffie snel afkoelde en dat deze standaard niet heel erg warm wordt gezet. Direct de temperatuur daarom maar wat hoger gezet. Voor zwarte koffie is dit op zich daarmee opgelost. Maar voor een lekkere cappuccino verwarmt het apparaat de melk eveneens onvoldoende, dit is echt een minpunt.
Na de eerste bakken koffie valt direct op dat de lekbak wel erg snel vol is. Intern lekt het apparaat water, mogelijk tijdens het schoonmaakproces? Maar dit heeft tot gevolg dat je dagelijks de lekbak moet legen.
Pluspunten
- Lekkere koffie
- Instelbare sterkte & hoeveelheid
- Gemakkelijk in gebruik
Minpunten
- Lekbak is erg snel vol
- Geen melding bij leeg bonenreservoir
- Melk wordt onvoldoende warm
- Afwerking voelt enigszins goedkoop aan
Mooi ding, maar apparaat is het net niet
Schitterende machine met veel mogelijkheden. Mooi display, ideaal qua koffievariaties. Maar 1 groot minpunt: koffie, melkschuim, variaties en theewater komen er niet heet uit.
Pluspunten
- Mooi design
- Veel koffievariaties
Minpunten
- Temperatuur te laag
Tegenvaller
Wat een teleurstelling deze koffieautomaat, ik had me er op verheugd en had gehoopt een mooi product te gaan gebruiken maar helaas. De negatieve punten tellen zwaarder dan de positieve en dat maakt dat ik deze automaat niet aan zou bevelen.
Negatief:
- Bij dranken met melkschuim heb je gewoon koude koffie die je direct op moet drinken, zelfs als je de koffie op de heetste temperatuur zet. De melk wordt simpelweg niet warm genoeg.
- Latte Macchiato kun je volgens het apparaat tot 360 ml zetten maar zo'n groot glas past er niet onder! Je kunt de zetter vooraan dan wel omhoog schuiven maar niet hoog genoeg, het melkslangetje zit dan in de weg (en die is toch wel nodig voor een latte)
- Het apparaat lekt! Om precies te zijn het zetgedeelte binnenin druppelt constant. Gevolg is dat de lekbak élke dag geleegd moet worden. En dat terwijl ik altijd een kom onder de zettuiten zet om het spoelwater bij opstarten en afsluiten op te vangen.
- Het materiaal komt nogal goedkoop en zwak (niet duurzaam) over. Voor deze prijsklasse had dat wel beter gemogen.
- Het melkslangetje vind ik dubieus. Het is dan wel eenvoudig te reinigen middels de reinigingsfunctie maar dit maakt de buitenkant van het slangetje niet schoon waardoor je het slangetje eigenlijk dagelijks van het apparaat af zou moeten halen om ook aan de buitenzijde te reinigen. (anders hang je een slangetje met oude opgedroogde melk in je pak met verse melk, bah)
- Er komt erg veel stoom uit diverse plekken van het apparaat. Ja, ik begrijp dat heet water stoomt maar het komt mij vreemd over dat uit wel erg veel kieren stoom komt.
- Het apparaat vind ik vrij groot in vergelijking met andere apparaten die dezelfde soorten koffie kan maken. En dat terwijl het bonenreservoir en het koffiedikbakje dan weer relatief klein zijn.
- De toetsen lijken soms traag te reageren waardoor je niet zeker weet of je nu wel of niet goed op de knop hebt gedrukt.
- Apparaat maakt net zoveel lawaai als mijn vijf jaar oude en zeer veel gebruikte machine (had gehoopt dat een nieuwe minder geluid zou maken)
Positief:
- De melk schuimt mooi
- Op de cafe creme zit een mooi schuimlaagje
- Koffie zonder melk smaakt goed
- Eenvoudige, intuïtieve bediening van het apparaat
- Handig en lekker groot waterreservoir dat, in tegenstelling tot de rest van het apparaat, juist erg stevig en goed aanvoelt. Ergonomisch ook goed ontworpen, pakt makkelijk beet met de 'ingebouwde' handgreep.
Pluspunten
- Intuïtief gebruik
- Voldoende keuzes / soorten koffie
- Mooie schuimlaag (zowel melk als crema)
Minpunten
- Melk wordt niet mee verwarmd (lauwe cappuccino)
- Apparaat lekt
- Laagwardige materialen
grote scherm, gode accuduur
Moderne apparaat, snelle resultaat met een knop.
Goede prijs - Kwaliteit verhouding .
Werkt zoals verwacht.
Heerlijke koffie, maar veel onderhoud.
Het is een prachtig, maar groot apparaat op je aanrecht.
De keuze uit de verschillende soorten, sterktes en hoeveelheden koffie is super en maakt het een multifunctioneel apparaat.
Maar wil je een kopje koffie zetten moet je wel even geduld hebben. Als je het apparaat aanzet dan spoelt hij eerst het mechanisme door (wat er wel weer voor zorg dat alles schoon blijft),dan worden de bonen gemalen en wordt je koffie vers bereid. Als je na 1 kopje klaar bent en het apparaat uit zet, spoelt hij weer eerst het mechanisme door. Ik vind dit erg veel water verbruik voor 1 kopje koffie.
Als je er geen lekbakje onder zet moet je meerdere malen per dat het wateropvang reservoir legen en dus het hele apparaat open maken.
Het apparaat maakt zeer lekkere koffie, maar ik vind voor ons gezin niet opwegen tegen het onderhoud wat je er aan hebt.
Pluspunten
- Heerlijke koffie
- Zelf regelen van sterkte van de koffie
Minpunten
- Melkschuim wordt niet heel erg warm
- Vaak lekbakje legen
Goede volautomaat
Apparaat ziet er mooi en netjes afgewerkt uit. Het apparaat is makkelijk te bedienen door middel van de afbeeldingen op de display. Je kan ook gemakkelijk de sterkte en de hoeveelheid van de koffie aanpassen.
Bij niet zo veel gebruik vind ik dat de machine heel vaak wordt gereinigd, bij zowel aan- als uitzetten. Dit had voor mij ook alleen bij het uitzetten van de machine gekund.
Tevens is de Latte of cappuccino niet heel erg warm en is meteen drinkbaar. Het is wel handig dat je het slangetje meteen in een pak melk of een kannetje kan doen, maar bij het reinigen wordt alleen de binnenkant schoon gemaakt.
Al met al ben ik wel tevreden over dit product.
Pluspunten
- Sterkte van de koffie kun je instellen
- Hoeveelheid koffie kun je instellen
- Veel verschillende soorten koffie
- Groot waterresevoir
- Makkelijk in gebruik
Minpunten
- Lekbak is snel vol
- Als de bonen op zijn, krijg je geen melding
- Melk wordt niet heel warm
- Machine reinigt heel vaak
Lekkere Koffi
apparaat makelijK te onderhouden en te reinigen simpel te bedienen heerlijke verschillende soorten koffie
Net niet de perfecte koffiemachine
Al zolang wij in onze huidige woning wonen (bijna 2 jaar) zijn we op zoek naar de perfecte koffiemachine voor onze keuken. Daarbij vinden we het vooral erg belangrijk dat de koffie lekker is, en precies zoals we hem willen hebben. Ook gebruiksgemak is een belangrijk punt, op de vroege ochtend heb ik geen zin om allerlei fratsen uit te halen om een lekker bakkie te zetten.
Een volautomaat leek de oplossing, maar doordat er zoveel verschillende apparaten op de markt zijn wist ik niet welke ik moest hebben.
Ik heb de EQ500 TP503R09 mogen uitproberen, en ik ben erg blij met de kwaliteit van de koffie die ik heb gedronken. Er zijn diverse opties die je zelf kunt instellen, zoals hoe warm de koffie wordt en hoe sterk je het wilt hebben. Fijn aan dit apparaat is dat je er ook melkspecialiteiten mee kunt maken, zonder dat je hier een apart apparaat (melkopschuimer) voor nodig hebt. Met het buisje maak je deze namelijk met de automaat. Dit vind ik tevens een minpuntje van de machine. Het slangetje van de melk kan door de machine gereinigd worden, maar er blijft aan de buitenkant, die je in een melkpak hangt, niet volledig schoon. Je kunt je voorstellen dat dit niet heel fris is, dus elke keer na gebruik spoel ik deze nog eens af onder de kraan. Het stukje gemak wordt hier wel minder door. Ook vinden we de temperatuur van de melk aan de lage kant. Een latte of cappuccino is direct drinkbaar, wat prettig kan zijn, maar daardoor heb je ook behoorlijk snel een koude kop voor je neus staan. Ik merk dat ik de koffie snel opdrink, in plaats van er rustig van te genieten zoals ik graag doe met een kop koffie.
Al met al is mijn conclusie dat ik een volautomaat erg fijn vind, maar dat dit model toch niet geheel aan mijn wensen voldoet. Ik blijf dus nog even doorzoeken naar de perfecte machine voor in onze keuken.
Pluspunten
- Koffie naar smaak aan te passen
- Makkelijk in gebruik
Minpunten
- Slangetje in melkpak hangen
- Melk niet warm genoeg
Voor de echte koffieliefhebber
Mooi modern apparaat waarmee je voor ieder wat wils koffie of thee kunt maken. Van cappuccino tot een gewone kop koffie en van een latte tot een kop thee. Makkelijk in onderhoud en maakt heerlijke koffie. Ook de sterkte is apart instelbaar evenals de hoeveelheid.
Pluspunten
- lekkere koffie
- makkelijk
Minpunten
- groot
- klein bonenreservoir
De smaak is geweldig, maar het oog wil ook wat.
Ik ben een echte koffie-fan, in allerlei varianten. Maar mijn hart gaat sneller kloppen van een goede cappuccino of Latte macchiato. Heerlijk genietmoment wat mij betreft.
Gemak
Voorheen deed ik dat altijd met twee apparaten. Eerst de koffie klaarmaken en daarnaast nog de melk schuimen, samenvoegen en klaar. Met de EQ500 TP503R09 van Siemens is dat nu wel heel erg makkelijk. Het apparaat warmt op, ik zet de melk erbij en met 1 knop heb ik een perfecte koffie. Alleen het melktuitje afnemen en de machine reinigt zichzelf, ideaal!
Voor ieder wat wils
Fijn dat de eerste vuurdoop een verjaardagsfeest was en iedereen zijn favoriete koffie gewoon lekker zelf kon pakken. Het apparaat is zo eenvoudig in gebruik, dat dat geen enkel probleem was.
Smaak
Fijn dat je alle koffie varianten ook kunt afstemmen op je eigen smaak en zodoende ook de smaakt sterkte kunt aanpassen. Dat kun je natuurlijk altijd door je persoonlijke voorkeur aan koffiebonen doen, maar juist die extra sterkte espresso is s’morgens ook wel heel lekker.
Uiterlijk
Een robuuste machine, met een groot waterreservoir. Iets te groot, want het apparaat is behoorlijk fors en hij is door het waterreservoir ook niet eenvoudig in een hoek te zetten. Het doorlopen van de menu’s werkt heel eenvoudig via het menu bovenop. De foto’s van de diverse koffie varianten maken het uiterlijk wat goedkoop, net als de zilvergekleurde plastic deel waar de koffie uitkomt. Dat had ook wel glanzend zwart gemogen om het geheel mooi af te werken.
Ik vind hem qua prijs/kwaliteit te duur
Pluspunten
- koffie varianten
- groot waterreservoir
- special invoer voor gemalen koffie
- melkpak met tuutje
Minpunten
- groot apparaat
- maakt veel geluid
- lekbak is snel vol
goed en mooi apparaat, maar wel verbeter punten
EQ-500 afgelopen vrijdag de siemens op de plek van onze De'Longhi gezet. Ik de handleiding lezen en aan m'n man verteld welke knopjes hij moet drukken. Waar hij bij onze oude standaard een dubbele espresso nam en om 21.30 z'n laatse koffie nam, kreeg ik vrijdagavond toen ik laat thuiskwam, te horen dat ie om 19.30 maar gestopt was met de espresso. haha betere koffie kwaliteit dus. (de bonen uit het oude apparaat gebruikt trouwens) Wel de opmerking dat de koffie heter mocht. Zaterdag verder aan de puzzel , want ik wou de latte proberen, en de temp dus op de maximale stand gezet. Bij 'big bazaar'' mooi latte glazen gekocht..............passen ze niet onder de uitlooop............ 14 cm is net te hoog helaas. oplossing..rooster van lekbak verwijderen, maar is gedoe. De latte is niet echt warm en moet je direct opdrinken, maar ik vind standje mild 320 ml wel erg lekker. Dacht van te voren dat het slangetje in een pak melk hangen handig zou zijn, maar denk toch naar een andere versie met bij horend melkreservoir te neigen. De kids drinken ook latte of alleen schuim, dus reservoir is met een paar uur leeg. Dat het apparaat na elk kopje spoelt is best irritant. 4 x per dag de lekbak leeggooien is vervelend Na een 2 weken nog steeds zeer tevreden over de kwaliteit van de koffie. Met visite is het even puzzelen welke sterkte en hoeveel ml hun smaak is (luxe probleem) Als je een tweede kopje direct na de eerste zet is die al een stuk heter. Mij is niet helemaal duidelijk of je nu de melk systeem direct via het menu na elk kopje melkvariant moet reinigen of dat dit aan het eind v/d dag mag.
Pluspunten
- diverse melkvariaties met 1 knop gemaakt
- groot water reservoir
- instelbaar qua sterkte en kop grootte(ml)
- mooi design
Minpunten
- lekbak veel te snel vol
- weinig hoogte tussen uitloop en rooster.
- Glazen voor latte passen niet
- 1e kopje niet super warm
- voor alleen water moet melk slang er af
Makkelijk te gebruiken, handig opschuimen
We hebben de Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart getest ter vervanging van ons Nespresso apparaat omdat we koffie willen zetten met verse bonen. Het apparaat zet goede koffie van verse bonen. We konden experimenteren met de malinggraad om de koffie zo te krijgen zoals wij hem wilde hebben. Wij vonden de grootste plus dat het opschuimen ontzettend handig werkt en zichzelf reinigt. Dat is bijna geen werk meer, waardoor we vaker cappuccino's maken.
Wel vind ik de machine, in vergelijking met een nespresso, veel ruimte in nemen op het aanrecht en je moet soms even geduld hebben omdat de knoppen niet direct reageren na het aanraken.
Pluspunten
- prima koffie
- reinigt zichzelf
- goede melkschuim
- goed ontworpen handvat voor waterreservoir
Minpunten
- groot op het aanrecht
- knoppen reageren soms traag
- vaak schalen legen
Gemakkelijk Cappuccino en latte Machiato maken
Zeer gemakkelijke koffie machine welke in een handomdraai een espresso, koffie maar ook latte Machiato en cappuccino kan maken.
Nadeel is wel dat je eerst erg moet kijken welke sterkte koffie je het lekkerste vind. Er zijn namelijk 5 varianten (mild, gewoon, sterk, extra sterk en double) in te stellen. Ook het spoelen en legen van de uitleg bak met het slangetje is erg lastig.
Ideaal is dat je ook gemakkelijk gemalen koffie erin kan doen (wel lastig om het erin te krijgen)
Koffie smaakt goed en snel te maken.
Pluspunten
- Snel
- verschillende sterktes
- gemakkelijk voor Cappucino
Minpunten
- geregeld legen van de lekbak
- slangetje van melk kan je nergens kwijt bij legen.
Mooi design
Helaas voldoet dit apparaat niet aan mijn verwachtingen. Het heeft even geduurd voordat we de juiste bonen hadden, de meeste bonen waren erg bitter van smaak. Maar daar kan het apparaat natuurlijk niks aan doen. Het kost helaas veel tijd voordat je van je koffie kunt genieten. Het reinigen van het apparaat, wat bij aanzetten en uitzetten gebeurd, kost tijd en je moet zorgen dat er altijd een glas oid onder het apparaat staat. Het ontbreken van een melkkan is echt wel een gemis. Ik heb een karaf gekocht waar ik de melk nu in heb, omdat het zo lelijk staat als je er een pak melk naast zet. De temperatuur van bijv. een Latte Machiato is een beetje lauw. De melk wordt (bijna) niet opgewarmd. Natuurlijk heeft het apparaat ook pluspunten. Het design is erg mooi en strak, het apparaat is makkelijk schoon te maken en het wisselen tussen verschillende soorten koffie is ideaal.
Pluspunten
- Design
- Makkelijk te reinigen
Minpunten
- Niet erg warm
- Bereidingstijd
Mooie machine met super melkschuim
Mooie strakke machine, met voldoende ruimte voor verse boontjes. Met drie malings mogelijkheden even zoeken naar wat de beste maling is voor het boontje, en daarna nog machinaal een scala aan mogelijkheden voor de koffie sterkte en het aantal mm uitgifte.
Met drie verschillende melksoorten (jersey, volle en geitenmelk) drie keer prachtig melkschuim! Double shot is superhandig in de latte, wel even wachten want tussen de shots zit wat tijd.
Met verschillende bonen goede espresso, al is de temperatuur niet heel erg hoog, dus voor meerdere mensen espresso maken en gelijk delen en de kopjes goed voorverwarmen!
minpuntjes: erg aanwezig qua geluid en door tussendoor reinigen behoorlijk veel watergebruik en snel
Volle lekbak, die wel afdoende groot is en makkelijk te verwijderen.
Pluspunten
- Mooi melkschuim
- Veel instellingsmogelijkheden
- Snel verschillende goede koffiesoorten
Minpunten
- Qua geluid goed aanwezig
koffiemachine
Mooi design er kunnen veel verschillende koffie's automatisch mee gezet worden en zelfreinigend systeem is ook heel fijn omdat iedere keer na het maken van een koffie alles schoon te moeten maken voor mij geen optie is. In vergelijking met andere volautomatishe machines is dee zeer edelijk geprijsd
Pluspunten
- mooi
- veel mogelijkheden
Minpunten
- uit de doos halen was een drama
- geen
Good coffee, good day
Erg lekkere koffie, mooi design en ook veel mogelijkheden in koffie. Persoonlijk vind ik het jammer dat de temperatuur niet heel hoog is. Verder heb ik wel de indruk dat dit apparaat veel melk gebruikt voor het opschuimen van de melk. De cappuccino mag van mij een iets grotere schuimlaag hebben. Ik vind het verder een ideaal apparaat. Je kan inhoud zelf instellen, net als de sterkte.
Pluspunten
- Koffiebonen
- Reinigingssysteem
- Inhoud in te stellen
- Sterkte in te stellen
- Veel keus in koffiesoorten
Minpunten
- Temperatuur mag warmer
- Geen warmhoudmogelijkheid van kopjes
Fijne Volautomaat
Het is een moderne volautomaat. Veel mogelijkheden om verschillende koffies mee te zetten.
Het apparaat is snel geïnstalleerd, makkelijk in gebruik, geschikt voor jong en oud.
- Makkelijk schoon te houden
- Weinig geluid
- Groot waterreservoir
- Weinig onderhoud nodig
De koffie is heerlijk, en als hij nog niet naar wens is, is hij makkelijk bij te stellen, waardoor veel mogelijk is.
Je kunt het zo gek maken als je wilt, maar de standaard instellingen zijn ook ruim voldoende.
Melk instellingen zijn ook super makkelijk te gebruiken. Slangetje in het melkpak en klaar.
Hierna even schoonspoelen en het pak kan weer in de koelkast.
Het enige nadeel is de prijs. Ik vind het toestel toch wel aan de prijzige kant.
Er is best een grote markt, maar voor dit bedrag is er veel verkrijgbaar.
Conclusie:
Opzoek naar een makkelijk, snel, stil apparaat met lekkere koffie? Dan is dit een echte aanrader!
Pluspunten
- Stil
- Groot waterreservoir
- Makkelijk in gebruik
- Weinig onderhoud
Minpunten
- Prijs
- Geen melkreservoir
Mooi apparaat / prijs kwaliteit vrij hoog
Nu al meerdere verschillende koffie's gezet. Gewone koffie, cappuccino, latte enz...
Persoonlijk vind ik de cappuccino of latte véél te lauw/koud... Erg jammer. Ik houd van erg warme / hete koffie. De koffie is wél lekker heet. Op verschillende manieren getest maar dat de cappuccino of latte te lauw is vind ik een ongelooflijke afknapper. Vooral bij zo een duur apparaat. Vind het daarnaast een beetje onhandig om een melkpak naast het apparaat te zetten en dat slangetje te gebruiken. Vind ik best knoeien zo... Ook vind ik dat de waterbak vrij snel volraakt. Moet dus echt vaak leeggemaakt worden. Voor elk los kopje koffie spoelt hij voor en na de tijd. Want meestal drink ik ff snel een kopje alleen.
Onze kinderen vinden dit apparaat ook vrij veel lawaai maken. Als ik erachter sta en praat met onze kinderen versta ik ze amper.
Wat trouwens wel handig is dat je aan kan geven hoe groot je de koffie of cappuccino wil. Kopje of mok. De gewenste ml kan je aangeven. Heerlijk. Dit heb ik niet op mijn oude vertrouwde nespresso machine. 😅
Ik vind het een mooi apparaat, maar zou hem persoonlijk niet kopen tegen dit grote bedrag, puur omdat ik de té lauwe cappuccino / latte niet lekker vind. Echt gemiste kans. Want het melkschuim is subliem 🥰
Voor mensen die dit prima vinden om direct de cappuccino of latte te willen opdrinken mooi en ideaal apparaat.
Pluspunten
- Verschillende koffiesoorten
- Heerlijke melkschuim
- Lekkere koffie
- Het aantal ml kunnen kiezen / grote van kop
Minpunten
- Lawaai
- Te koude cappuccino / latte
- Los pak melk naast het apparaat vind ik onhandig
Goede koffie
Hiervoor ook een Siemens gehad, ondanks de relatief korte levensduur toch weer een nieuwe Siemens gekocht vanwege bedieningsgemak en smaakvolle koffie.
Pluspunten
- Duidelijk display
Minpunten
- Kleine opvangbak voor water
Altijd Hherlijke koffie met fantastisch gebruiksgemak
Ultiem balans in prijs/prestatie verhouding. Ik hou echt van gadgets, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en genot. Nou als er ergens deze zaken voor een reële prijs bij elkaar komen is het deze Siemens Espresso machine. Ik vindt het echt onzin om meer dan 1000 euro uit te geven voor een goede Espresso machine maar wilde ook geen concessies doen aan bovenstaande. Nou in deze machine heb ik het toch bij elkaar gevonden. Echt top en ook nog redelijk eenvoudig e gebruiksvriendelijk in schoonmaak.
Pluspunten
- Degelijk, bertrouwbaar, Modern
- eenvoudig in gebruik
Minpunten
- tja 700+ is toch serieus geld
- not connectet
Klasse apparaat uitvoering mocht wel iets kleiner
Dit apparaat van siemens gekocht op aanbeveling van Familie die ook een koffiemachine bezitten.
Alle keukenapparatuur is ook van siemens en zijn we zeer tevreden over, Nieuwe machine past goed bij de andere apparatuur
Pluspunten
- Lekkere koffie
- Automatische reiniging
Minpunten
- Dure aanschaf
Koffie zetten!
Ons vorige apparaat ging kapot. Zonder koffie kunnen we niet en we zagen dit apparaat. We waren gelijk verkocht voor de vele mogelijkheden. Bij het proeven van de heerlijke koffiesmaak waren we overtuigd. Absoluut een goede keuze!
Pluspunten
- veel mogelijkheden
- lekkere smaak
- makkelijk in gebruik
Minpunten
- nog niet ervaren