Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart - Reviews

Specificaties
Soort apparaat
gemalen koffie, koffiebonen
Kleur(en)
zwart
Fabrikant kleur(en)
piano zwart

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 38 reviews die zijn achtergelaten voor de Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Voldoende

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

J E 08-07-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Vrij geluidloos ,erg En grote water reservaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

8,0
Prettige machine. En erg blij mee en goed geholpen in de winkel met de juiste uitleg
Mooi strak uiterlijk
En gelukkig niet zo’n lawaai met malen vd bonen
Tot nu toe erg blij mee

Pluspunten

  • Grote water reservaat
  • Niet veel geluid

Minpunten

  • Koffie bakje snel vol kleine kant
  • Schoonmaken is wel weer wennen

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

H lokken 18-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een mooie machine makkelijk in gebruik en heerlijke koffie.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

9,0
Zoals boven beschreven mooie machine makkelijk in gebruik en goede koffie wat voor toetsen je ook gebruikt. De machine maakt het waar wat hij belooft.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Majanka 15-06-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

zeeer gebruiksvriendelijk

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
Wij hebben gekozen voor dit product omdat Siemens bekend staat als een zeer betrouwbaar merk. Het apparaat is zeer gebruiksvriendelijk en geeft lekkere koffie. Is makkelijk schoon te maken en goed te bedienen. Goede aankoop.

Pluspunten

  • duidelijk display
  • zeer gebruiksvriendelijk

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jacques 03-06-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Keurige machiene

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

9,0
het apparaat voldoet zeer goed en de koffie instellingen zijn makkelijk in te stellen het schuim van de melk is voor ons zeker perfect, de koffie temperatuur is ook in te stellen en heeft voor ons een groot voordeel wij houden van echt warme koffie,
ons vorige apparaat was ook een siemens en heeft het bij ons erg lang uitgehouden met een gemiddelde van 1.5 kg bonen per week wel 6 jaar ben erg tevreden zeker zijn geld waard !

Pluspunten

  • makkelijke bediening
  • warmte instelbaar van de koffie
  • supper goede schuim

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Peter 18-04-2020

Fijne machine

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

8,0
Vriendelijke machine, zowel in gebruik als displaytekst, met heerlijke koffie. [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

EAB 30-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Heerlijke koffie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

9,0
Ik heb de Siemens EQ-500 nu een paar weken in gebruik. Ik heb de EQ-500 mee naar mijn werk genomen, om de EQ-500 goed aan de tand te kunnen voelen. Meerdere meningen, dus een zuivere beoordeling. Ten eerste kun je door het grote waterreservoir veel kopjes koffie zetten. Door de plaatjes op de bovenkant van het apparaat kun je gemakkelijk een keuze maken van voor de soort koffie die je wenst. Per soort kun je ook nog eens de sterkte van het "bakkie" instellen. Wanneer je voor de melkvarianten kiest, hoef je alleen een het meegeleverde slangetje in een melkpak te steken en wordt de melk door de EQ-500 aangezogen en vervolgens op temperatuur in je kopje geschonken. Om het slangetje weer schoon te krijgen, stak ik deze na gebruik in een fles heet water, en liet ik de EQ-500 het hete water aanzuigen, waardoor het slangetje weer schoon was. De EQ-500 is verder ook gemakkelijk schoon te maken. Het opvangbakje voor de koffiedik en het afvalwater zijn gemakkelijk te reinigen. Zo ook het hart van de machine, de maalinstallatie. De smaak van de koffie is voortreffelijk, een optelsom van meerdere collega's, die hoopten dat de machine voor langere tijd zou blijven. De smaak van het melkschuim was ook voortreffelijk. Zo lekker kun je het handmatig bijna niet krijgen. Al met al een fijne espressomachine

Pluspunten

  • Lekker melkschuim
  • Groot waterreservoir

Minpunten

  • Kleine afvalbak

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

DHR. Jan Kneppers 25-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie vormgeving, eenvoudige bediening d.m.v. tiptoetsen ..

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

9,0
Goede afmetingen, eenvoudige bediening en door zijn moderne uitstraling ook een sieraad in je keuken.

Pluspunten

  • Goed zicht op het waterreservoir

Minpunten

  • op dit type GEEN warmhoudplaat ingebouwd.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Martin 18-01-2020
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Super machine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
Echt een genot deze machine. Gemakkelijk in gebruik en veel instel mogelijke heden. Gemakkelijk in onderhoud

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jeanine 16-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

top toestel

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
ziet er mooi uit. Design. Makkelijk met 1 druk op de knop heerlijk koffie en koffievarianten. Vooral de Latte is top.

Pluspunten

  • makkelijk te bedienen
  • mooi

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Anoniem 13-01-2020

Siemens espresso eq 500

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
Geweldige koffie machine! Volgens onze zoon heeft hij nog nooit zulke lekkere cappuchino gehad. Hij is heel gemakkelijk te bedienen en te reinigen!
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Anoniem 13-01-2020

Siemens espresso eq.500

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
Geweldige koffiemachine. Volgens onze zoon heeft hij nog nooit zulke lekkere capuchino gehad. Hij is zeer makkelijk te bedienen en te reinigen [Deze beoordeling is verzameld als deel van een promotie.]
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Manuel Nijhof 06-01-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

10,0
Een goede espressomachine die heerlijke koffie en cappuccino zet. Volgens mijn zoon heeft hij nog nooit zo'n lekkere cappuccino gehad. Verder is hij veel stiller als onze vorige espressomachine. De afmetingen zijn ook niet al te groot voor op het aanrecht.

Pluspunten

  • Stil
  • Heel warm

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Gerda 02-01-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk, en makkelijkm te bedienen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

8,0
We wilden een goed bakkie koffie daarom hebben we een volautomatisch espressoapparaat aangeschaft. Tot op heden zijn we dik tevreden. Wel jammer dat er geen proef ontkalkingstabletten en/of reinigingstabletten in de verpakking zaten.
Gezien de prijs hadden we dit wel verwacht.

Pluspunten

  • Makkelijk te bedienen
  • Makkelijk schoon te maken
  • Makkelijk de inhoud voor een kopje aan te passen

Minpunten

  • nog geen minpunten

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

Ad 27-12-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Lekker stil ten opzichte van vorige koffiemachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

9,0
Fijne machine, deze is een stuk stiller dan mijn vorige en zet fijne koffie varianten.
Hij is misschien een beetje aan de prijs maar als je alles automatisch wil moet je wel iets meer betalen.
Mooi moderne uitstraling met de tiptoetsen en schermpje, niet te veel rommel erop en makkelijk in te stellen.

Pluspunten

  • mooi design
  • lekker rustig
  • meerdere koffie varianten
  • makkelijke bediening en intellingen

Minpunten

  • misschien iets te kleine koffie opvangbakje

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Elis 22-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Valt helaas tegen

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

4,0
Toen we de Siemens EQ500 net in huis hadden, konden we niet wachten om een lekkere kop koffie te maken. Wat een mooi apparaat! Ziet er veelbelovend uit. Het installeren ging makkelijk. We hebben ons water getest, het filter geplaatst en het bonen- en waterreservoir gevuld. We gingen voor een gewone koffie (cafe crema) en voor een latte macchiato, dus we hebben er meteen een pak gekoelde houdbare melk bij gepakt. Allebei vonden we de smaak van de koffie helemaal niet lekker. Kan gebeuren, al hadden we onze eigen vertrouwde bonen gebruikt. Toen het reservoir leeg was, hebben we de bijgeleverde bonen gebruikt. Dit hielp, maar helaas vinden we de smaak van de koffie niet echt lekker. We hebben van alles geprobeerd: de sterkte van de koffie, maling van de bonen etc ingesteld, maar helaas. Ook vonden we de temperatuur van de koffie veel te koud. Nu we de temperatuur op de heetste stand hebben gezet, is het voor ons redelijk acceptabel. De koffie moet dan wel meteen op worden gedronken. De melkfunctie werkt op zich perfect. Handig, wendbaar slangetje voor in een glas of pak en het systeem is met een paar drukken op een knop gereinigd. Helaas zakt de melk iedere keer als een kaartenpakhuis in elkaar! Verse halfvolle melk werkt redelijk, maar de houdbare melk die ik normaal zonder problemen met een melkopschuimer gebruik, helemaal niet. Het waterreservoir is fijn groot. Daarentegen is de lekbak voor zowel vocht als koffieprut zo vol, terwijl we altijd een leeg glas onder de spoeltuit gebruiken. Volgens mij heeft dit model geen heetwaterfunctie (of ik kijk er overheen?). Dit is voor mij een groot gemis. Nu heb ik alsnog een extra apparaat nodig om thee te kunnen zetten.
Heel handig dat zelfs mijn latte glas goed onder het apparaat past. De machine is niet snel, maar dit is voor ons geen groot probleem. Het apparaat heeft wel een heel mooie touch bediening.
We waren al in het bezit van een hele oude bonenmachine en geven helaas de voorkeur aan ons huidige apparaat. De Siemens heeft een aantal voordelen, maar wat ons betreft vooral nadelen. En voor deze hoge prijs, zouden we dit apparaat aan niemand aanbevelen.

Pluspunten

  • reiniging melkfunctie
  • groot waterreservoir

Minpunten

  • smaak koffie
  • temperatuur koffie

Review criteria:

Slecht
Voldoende
Goed
Goed
Goed

Reageer

Saskia 22-12-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Veel variëteiten van koffie en een stil apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

7,0
De koffievariëteiten zijn eindeloos. Je kunt alles variëren, de sterkte, de hoeveelheid koffie of melk, al naargelang je behoefte of grootte van je kopje. De schuim is lekker, echter nadeel is dat je het melkpak ernaast moet zetten en van daaruit melk aanzuigt. De druppelschaal is klein en moet vaak geledigd worden als je het apparaat vaak gebruikt. Ook is het bonenreservoir niet echt heel groot en wat onhandig te vullen. Wij waren niet onder de indruk van de warmte van de koffie, meteen opdrinken is het devies en de smaak van de koffie, deze laatste bleef wat bitter ook na proberen van diverse bonen, dit is wel heel persoonlijk. Het apparaat heeft een mooi design en is super stil bij het malen van de bonen. Per kopje wordt er best veel koffie gemalen, dus je moet bij regelmatig gebruik vaak bonen bijvullen.

Pluspunten

  • veel variatie
  • mooi design

Minpunten

  • kleine druppelschaal, snel vol met water
  • klein bonenreservoir
  • koffie niet echt warm
  • veel gebruik van koffie voor 1 kopje

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer

Guus 21-12-2019
  • Product paar maanden in bezit
  • Product getest

Doet wat het moet doen!

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

7,0
Al langere tijd zijn wij op zoek naar een goede volautomaat voor in onze keuken. We houden van lekkere maar vooral ook gemakkelijke koffie. We willen niet te veel schoonmaken en gewoon snel van onze koffie kunnen genieten.
De EQ500 TP503R09 hebben wij in de afgelopen maanden mogen testen. Bij het uitpakken viel allereerst op dat het apparaat wat goedkoop plastic achtig oogt. Zelf had ik bij deze prijsklasse een wat degelijker en duurzamere afwerking verwacht.
Het installeren ging vervolgens erg gemakkelijk. Al snel hebben we onze eerste koppen koffie gedronken. Allereerst gewoon zwart en dit beviel ons enorm. De koffie smaakt goed en heeft een lekkere creme laag. Wel viel direct op dat de koffie snel afkoelde en dat deze standaard niet heel erg warm wordt gezet. Direct de temperatuur daarom maar wat hoger gezet. Voor zwarte koffie is dit op zich daarmee opgelost. Maar voor een lekkere cappuccino verwarmt het apparaat de melk eveneens onvoldoende, dit is echt een minpunt.
Na de eerste bakken koffie valt direct op dat de lekbak wel erg snel vol is. Intern lekt het apparaat water, mogelijk tijdens het schoonmaakproces? Maar dit heeft tot gevolg dat je dagelijks de lekbak moet legen.

Pluspunten

  • Lekkere koffie
  • Instelbare sterkte & hoeveelheid
  • Gemakkelijk in gebruik

Minpunten

  • Lekbak is erg snel vol
  • Geen melding bij leeg bonenreservoir
  • Melk wordt onvoldoende warm
  • Afwerking voelt enigszins goedkoop aan

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Lilo 16-12-2019

Goed af te stellen smaak variaties!

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

6,0
Fijn dat je alle koffie varianten ook kunt afstemmen op je eigen smaak en zodoende ook de smaakt sterkte kunt aanpassen. Dat kun je natuurlijk altijd door je persoonlijke voorkeur aan koffiebonen doen, maar juist die extra sterkte espresso is s’morgens ook wel heel lekker. Iets hetere koffievariaties zouden wel fijn zijn, wellicht kan ik dat nog beter instellen.
Voorheen maakte ik altijd een cappuccino of Latte macchiato met twee apparaten. Eerst de koffie klaarmaken en daarnaast nog de melk schuimen, samenvoegen en klaar. Met de EQ500 TP503R09 van Siemens is dat nu wel heel erg makkelijk. Het apparaat warmt op, ik zet de melk erbij en met 1 knop heb ik een perfecte koffie. Alleen het melktuitje afnemen en de machine reinigt zichzelf, ideaal!

Qua look and feel, zou ik de foto's van de koffievarianten op de bovenkant liever niet hebben gehad, ze maken het uiterlijk wat goedkoop, net als de zilvergekleurde plastic deel waar de koffie uitkomt. Dat had ook wel glanzend zwart gemogen om het geheel mooi af te werken.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

JK32 16-12-2019

Tegenvaller

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

4,0
Tegenvaller....
café roma is lekker en in temperatuur te regelen.
Cappuccino en latte machiato zijn lauw.
Melkschuim doet het goed, ook met andere soorten melk zoals havermelk.

Lekbak moet vaak geleegd worden omdat apparaat goed doorspoelt. Na iedere 4 koppen of 2x aan/uit; verschonen dus!

Geduld is een schone zaak. Het duurt allemaal wat langer.
Oorspronkelijk gepost op siemens-home.bsh-group.com

Reageer

Linda 13-12-2019
  • Product getest

Mooi ding, maar apparaat is het net niet

Geschreven voor: Siemens EQ500 Classic TP503R0P zwart

Algemene score

7,0
Schitterende machine met veel mogelijkheden. Mooi display, ideaal qua koffievariaties. Maar 1 groot minpunt: koffie, melkschuim, variaties en theewater komen er niet heet uit.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel koffievariaties

Minpunten

  • Temperatuur te laag

Reageer

Toon meer reviews