Wasdroger - tips voor een frisse, droge was

Wachten tot de was droog is, lijkt altijd een eeuwigheid te duren. Heb je gewassen kleding snel nodig, dan scheelt een wasdroger een hoop tijd. Er zijn wel zaken om op te letten. Door te kiezen voor het juiste droog-programma zorg je er bijvoorbeeld voor dat je kleren niet beschadigen. En wat is eigenlijk beter voor je kleding, een wasdroger of (buiten) ophangen? Dat en nog veel meer wasdroger-tips lees je op deze pagina.

Wil je een wasdroger kopen? De ene droger is de andere niet. Zaken om rekening mee te houden zijn het vulgewicht, de droogtechniek en het energie-label. Lees hier meer wasdroger-informatie.

Een droger is een droger, toch? Nou, niet helemaal. Zo zijn er drie typen wasdrogers. We zetten de voor- en nadelen van alle drie de soorten nog even voor je op een rij. Zo maak je een weloverwogen keuze!

Top 10 beste wasdroger van dit moment

Naar de Top 10

Wil je je schoongewassen kleding drogen, dan zijn er twee opties: de wasdroger of was ophangen aan de waslijn of een rekje. Voor beide manieren valt wat te zeggen. Wasdroger of ophangen, je vindt het antwoord hier.

Wasdrogers zijn standaard voorzien van een droogprogramma voor katoen en synthetische was. Daarnaast vaak nog voor specifieke soorten textiel, zoals jeans, zijde of wol. Welk droogprogramma heb je nodig?

Er zijn twee soorten wasdroger die veel verkocht worden, namelijk de condensdroger en de warmtepompdroger. Welke wasdroger past het best bij jou: warmtepomp of condens? Vergelijk ze hier.

Het vulgewicht (ook wel trommelinhoud) vertelt je iets over de grootte van de trommel en de hoeveelheid was die hier maximaal in past. Lees hier alles wat je over vulgewicht moet weten bij aanschaf van een droger.

Het energieverbruik van je wasdroger hangt van een hoop facetten af. Lees daarover meer op deze pagina. Wil je daarna de kosten drukken? Dan vind je hier bespaartips voor je wasdroger.

Een droger gebruiken is eenvoudig: je doet je vochtige wasgoed er in, kiest het juiste programma en klaar ben je. Toch valt er nog wel wat te leren over kleren drogen in de wasdroger. Lees onze wasdroger-tips!

Hoe voorkom ik een huis vol wasrekjes na de vakantie? 

Thuiskomen van vakantie is heerlijk, maar het is jammer dat je huis de dagen erna vaak vol hangt met wasrekjes. De droger biedt dan een uitkomst. Let er wel goed op dat niet alles in de droger kan. Hier lees je er alles over

Hoe houd ik mijn condensdroger schoon?

Ook je wasdroger moet je af en toe goed schoonmaken om ervoor te zorgen dat hij goed blijft werken. Maar hoe doe je dat, je condensdroger schoonmaken en -houden? Hoe zorg je ervoor dat het pluizenfilter niet verstopt raakt en dat de condensbak niet te vol zit? Hier vind je het antwoord