Wasdroger kopen en vergelijken | Tips en informatie

Wil je een wasdroger kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Wasdrogers vergelijken doe je op Kieskeurig.nl!

Direct wasdrogers vergelijken Bekijk en vergelijk

Wasdroger kopen

Wasdroger kopen: handige tips en informatie

Onder sommige klusjes kom je niet uit, maar je kunt er natuurlijk wel voor zorgen dat je het jezelf zo makkelijk mogelijk maakt. Zo kun je de was ophangen en een nacht wachten tot het weer droog is. Maar je kunt je gewassen kleding ook lekker makkelijk in de wasdroger doen. Je bent geen tijd kwijt aan het ophangen, de was neemt geen ruimte in huis in en het is ook nog eens supersnel droog!

Een ideaal apparaat dus, maar waar moet je nu precies op letten als je besluit een wasdroger te kopen? Dat vertellen we je in dit overzichtelijke artikel, zodat jij straks alles weet om de beste wasdroger te kiezen.

Direct wasdrogers vergelijken

Eigenschappen

Eigenschappen van een wasdroger

Ga je wasdrogers vergelijken, dan zie je dat er verschillende eigenschappen zijn om rekening mee te houden. Dit zijn de punten waarop de drogers zich van elkaar onderscheiden, dus het is belangrijk om te weten wat je precies zoekt in je toekomstige wasdroger. Daarom nemen we ze even met je door.


Trommelverlichting

Komt de wastrommel op een donkere plek te staan? Dan is het slim om bij het vergelijken van wasdrogers te kijken of er trommelverlichting aanwezig is. Er zit dan een lampje in de droogtrommel, zodat je goed kunt zien of er geen was achterblijft.

Energieklasse

Je was ophangen is natuurlijk de meest energiezuinige manier om deze te drogen. Maar ook als je een wasdroger gaat kopen kun je een energiezuinige keuze maken. Je kijkt daarvoor naar het energielabel. Deze loopt bij wasdrogers van de minst zuinige klasse C tot de meest zuinige klasse A+++.

Geluidsniveau

Als je een wasdroger koopt en deze op zolder of in de garage zet, dan maakt het je vast niet zoveel uit of deze een beetje geluid maakt. Maar staat de droger vlakbij de woonkamer of slaapkamer, dan is het wel prettig als deze wat stiller is. Vind je dit belangrijk bij het vergelijken van wasdrogers, let dan op het aantal decibellen dat op het energielabel staat. Onder de 63 dB geldt als zeer stil, 63- tot 65 dB als stil en daarboven als minder stil.

Besturing

Met de besturing van een wasdroger bedoelen we hoe de machine bepaalt dat het droogprogramma voltooid is. Is de wasdroger tijdgestuurd, dan stopt de machine na de ingestelde tijd met drogen. Het kan dan dus zijn dat er te kort of juist iets te lang wordt gedroogd. Dat nadeel heb je niet bij een automatische gestuurde droger. Die meet namelijk de vochtigheidsgraad en stopt pas als de was droog is.

Vulgewicht

Aan het vulgewicht van een wasdroger zie je hoeveel was je maximaal in één beurt kunt drogen. Het meest logische is om te kijken naar het vulgewicht van je huidige wasmachine. De hoeveelheid kleding die je wast zal namelijk gelijk zijn aan de hoeveelheid kleding die je wilt drogen. Gemiddeld houden we voor het ideale vulgewicht de volgende indeling aan:

• 1 of 2 personen: vulgewicht t/m 7 kg
• 3 tot 5 personen: vulgewicht van 7 t/m 8 kg
• 6 personen of meer: vulgewicht van 8 kg of meer

Let er wel op dat je de wasdroger niet te volpropt, je hebt dan meer kans op gekreukte kleding.


Soorten

Soorten wasdrogers

Wil je wasdrogers vergelijken, dan is de eerste vraag eigenlijk wat voor soort wasdroger je wilt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten, die we onderscheiden op basis van de manier waarop de vochtige lucht wordt afgevoerd.


 • Luchtafvoerdroger

  Zoek je een relatief goedkope wasdroger, dan kom je al snel uit bij een luchtafvoerdroger. Via een slang voert de droger de warme lucht af. Die slang sluit je bij voorkeur aan op een speciaal rooster in je muur, maar je ziet ook nog wel eens dat men de slang uit het raam hangt.

  Bekijk en vergelijk
 • Condensdroger

  Bij een condensdroger wordt de warme lucht als condens in een aparte bak opgevangen. Deze is uitneembaar, waarna je hem makkelijk in de gootsteen leegt. Er zijn ook condensdrogers met een afvoerslang die je op de waterafvoer aansluit. Je hoeft er dan niet meer aan te denken om het condensbakje regelmatig te legen.

  Bekijk en vergelijk
 • Warmtepompdroger

  Een warmtepompdroger is vergelijkbaar met een condensdroger, maar gaat een stuk zuiniger met energie om. Dat komt omdat de warme lucht die nodig is om de was te drogen wordt aangemaakt door een ingebouwde waterpomp in combinatie met een koelmiddel. Die pomp zet het gasvormige koelmiddel om in een vloeistof. Hierbij komt warmte vrij, die weer wordt gebruikt om de was te drogen. Een warmtepompdroger doet zijn werk op lagere temperaturen, waardoor deze zeer energiezuinig is. Het kan daardoor wel wat langer duren voor de was droog is. Een voordeel is weer dat deze manier van drogen beter voor je kleding is.

  Bekijk en vergelijk
 • Droger of wasdroogcombinatie?

  Wat is nu slim: een wasdroger kopen of misschien toch een wasdroogcombinatie? Zowel wassen als drogen met één apparaat is handig en het scheelt ruimte. Maar als je nog een goede wasmachine hebt is het natuurlijk zonde om deze te vervangen. Bovendien kan het voor een groot gezin handig zijn om alweer een nieuwe was te kunnen draaien als de vorige was in de droger zit. Zoals je ziet hangt het vooral af van je wasgedrag en de al aanwezige apparatuur wat voor jou de beste keuze is.


Keuzehulp

Wat is nu de beste wasdroger?


Nu je precies weet waar je op moet letten als je een wasdroger gaat kopen, is het tijd om alle informatie op een rijtje te zetten. Bepaal voor jezelf wat je wensen zijn en je komt vanzelf uit bij de beste wasdroger voor jouw persoonlijke situatie.

Vraag je allereerst af hoeveel was je per keer wilt drogen. Het aantal personen dat van de wasdroger gebruikmaakt is een goede indicatie van het ideale vulgewicht. De tweede stap is de keuze voor het soort wasdroger.

Met een kleiner budget kom je al snel uit bij een luchtafvoerdroger. Let er dan wel op dat er op de plek van de droger ook mogelijkheden zijn om de warme lucht af te voeren. Een condensdroger is wat dat betreft al een stuk praktischer. Een warmtepompdroger is ook nog eens superzuinig, maar in aanschaf wel wat prijziger.

Ook zijn er nog opties die het gebruik van de wasdroger een stuk prettiger maken. Zo stopt een tijdgestuurde droger na een bepaalde tijd, maar houdt een automatische gestuurd model pas op met drogen als de was ook echt droog is.

Denk ook goed na over de plek waar je de wasdroger gaat plaatsen. Op een plek vlakbij de woon-of slaapkamer is een wat stiller exemplaar namelijk wel zo prettig. Staat je droger straks in een donkere ruimte, dan is trommelverlichting zeker geen overbodige luxe.

Met al je wensen voor de beste wasdroger op een rijtje ben je klaar om jouw ideale model uit te kiezen. En ook met die belangrijke laatste stap helpen we je natuurlijk. Ga snel naar onze handige vergelijker, geef je voorkeuren aan en ontdek welke drogers het beste bij jouw situatie passen.


Direct wasdrogers vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

De wasdrogers van de toekomst


Omdat het altijd beter, makkelijker en sneller kan blijft men ook in de wereld van wasdrogers steeds weer innoveren. De zorg voor je kleding krijgt daarbij steeds meer aandacht. We kennen bijvoorbeeld allemaal het advies dat je fijne kleding beter niet in de droger kunt doen. Gelukkig wordt er op dat gebied veel vooruitgang geboekt. Je zult in de toekomst dus ook dit soort kleding vaker in de droger kunnen doen, zonder dat je bang hoeft te zijn voor gaatjes of slijtage.

Natuurlijk zien we ook de opkomst van zogenaamde slimme drogers. Deze maken via wifi verbinding met je netwerk, waarna je de droger vanaf je smartphone met een app bedient. De was moet je er natuurlijk nog wel even zelf in doen, maar je kunt wel veel preciezer programmeren. Bijvoorbeeld om te zorgen dat de was al droog is vlak voor je ‘s ochtends opstaat. De kleding blijft dan niet zolang in de droger, waardoor er minder kans op kreukels is.


Beste wasdrogers
Populairste wasdrogers