Smartwatch - Haal alles uit je slimme horloge

Er zitten veel voordelen aan het kopen van een smartwatch ten opzichte van een traditioneel horloge. Zie het als een verlengstuk van je smartphone - je krijgt meldingen binnen op je pols en zit niet telkens aan je telefoon vastgeplakt. De vele fitnessfuncties spreken ook veel mensen aan. Hoe koop je de beste smartwatch voor jou? Dat lees je hier.

Je wilt dus niet alleen de beste, maar ook de mooiste smartwatch. Met deze tips kun je bepalen welke smartwatch de beste keuze voor jou is. Wat zijn de belangrijkste eigenschappen om op te letten?

“Mooi hoor. Maar wat kun je er eigenlijk mee?” Dat is steevast de vraag die op je afgevuurd wordt wanneer je op een feestje staat te pochen met je smartwatch. Inderdaad, wat kan een smartwatch allemaal?

Top 10 beste smartwatches van dit moment

Naar de Top 10

Twijfel je tussen de aanschaf van een fitnesstracker of smartwatch? De twee verschillen flink van elkaar, zowel qua ontwerp als mogelijkheden. We zetten de overeenkomsten en verschillen op een rij.

Net wat gezonder leven is een doel van velen, maar hoe pak je dat aan? En als je nou wilt beginnen met rennen (je hebt nu toch die smartwatch of fitnesstracker die je route bijhoudt), waar moet je dan op letten? 

Zakelijk of sportief? Klassiek ogen of juist een moderne gadget-uitstraling? Apple of Android? Heb je nfc en/of 4g nodig? Genoeg zaken om af te wegen bij het kopen van een smartwatch. Lees er hier alles over.

Er zijn veel verschillende soorten smartwatches op de markt, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Je vraagt je misschien af waar je bij aanschaf zoal op moet letten en deze tips helpen daarbij.

Je hoort vaak dat een smartwatch alleen werkt als je ook een smartphone hebt. Toch zien we dat smartwatches steeds zelfstandiger worden. Lees hier meer over het koppelen van een smartwatch aan je smartphone.

Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen dure en goedkope smartwatches? Je hoort wel eens dat goedkoop duurkoop is, zeker bij elektronische gadgets. Maar zo zwart/wit is het niet. Wij zoeken het voor je uit.

Wat zijn de verschillen en overeenkomsten tussen een smartwatch, smartband en hartslagmeter? Dat zetten we in dit artikel voor je uiteen, zodat je daarna beter geïnformeerd wearables vergelijken kunt. 

De top 10 smartwatches hebben allemaal vergelijkbare functies, maar elk merk heeft natuurlijk zijn eigen kracht. Je vraagt je wellicht nog af wat de voordelen van een smartwatch zijn. Dat leggen we hier uit.

De beste smartwatch voor jou

Ee smartwatch kopen is geen sinecure. Er zijn veel soorten en maten, en niet elke smartwatch werkt met elke smartphone. Als je weet wat je wensen zijn, kun je gaan kijken welke smartwatch het beste bij jou past

Goedkope smartwatches

Niet de volle mep betalen, wel een goede smartwatch om je pols? Dat kan! Er zijn genoeg betaalbare smartwatches op de markt. Maar realiseer je wel dat goedkoop soms duurkoop kan zijn. 

Smartwatch met bloeddrukmeter

Een van de nieuwste features van smartwatches is de bloeddrukmeter, weer een extra manier om je gezondheid in de gaten te houden. Hoe werkt het, en is het het waard? 

Smartwatch voor kinderen

Ook kinderen kunnen vele baat hebben bij het dragen van een smartwatch, tijdens het sporten of gewoon in het dagelijks leven. Waar moet je op letten als je een smartwatch voor je kroost koopt? 

Hybride smartwatch

Dat smartwatches doorgaans niet de allermooiste gadgets zijn, daar zijn de meesten het wel over eens. Met een hybride smartwatch los je dat op: het is een doodgewoon horloge, maar mét slimme functies. 

Smartwatch met simkaart

Bellen met je pols? Dat kan! Sommige smartwatches beschikken over een eigen simkaart. Zo heb je je telefoon helemaal niet meer nodig als je even snel een belletje moet plegen tijdens het hardlopen.