Wat is een buggy?

Als je je oriënteert op kinderwagens, dan zie je van diverse merken ook veel buggy’s voorbijkomen. Tussen wandelwagens en buggy’s zit veel verschil. Maar wat is een buggy precies?

Een buggy lijkt op een wandelwagen, maar is een stuk lichter en compacter. Ook de zitting is smaller, de wielen zijn kleiner en jouw kleintje zit lager, dus dichter bij de grond. Een buggy wordt vaak gekocht naast een kinderwagen, voor korte ritjes of trips waarbij je niet veel hoeft mee te nemen.
Een buggy biedt niet veel steun aan baby’s. Gebruik deze daarom pas vanaf het moment dat je kleintje goed kan zitten. Doordat je de buggy eenvoudig opvouwt, is deze wagen ook uitermate geschikt voor op reis. Zo neem je deze makkelijk mee in het vliegtuig, in de auto en op de fiets.
Een buggy gebruik je tot je kindje ongeveer 4 jaar is en is vooral ‘makkelijk’ als je even snel op pad wilt. Voor langere tochten is een kinderwagen meer geschikt.
Op deze pagina lees je alles over goede en mooie buggy’s en een aantal accessoires. Zo kom jij tot een goede keuze als jij een buggy gaat kopen.

Wat is een goede buggy?

Wat is een goede buggy precies? Dit hangt af van een aantal factoren. Hoe wil je de buggy gaan gebruiken? En waar ga je de buggy gebruiken? Deze vragen moet je jezelf eerst stellen voordat je overgaat tot de aanschaf van een goede buggy. Let hierbij op verschillende eigenschappen zoals het gewicht, het type wielen en de bijkomende accessoires. Wil je bijvoorbeeld langere stukken wandelen, kies dan voor een buggy dat ook ligstanden heeft. Zo kan je kindje een dutje doen. Gebruiken zowel jij als je partner de buggy en verschillen jullie in lengte? Dan is de beste buggy voor jullie wellicht eentje met verstelbare handgrepen die je eenvoudig aanpast aan jouw wensen. Let ook op de wendbaarheid. Ben je veel aan het winkelen, dan past een buggy met een grote boodschappenmand en kleinere wielen goed bij jou. Kleinere wielen zijn namelijk wendbaarder en dus ga je makkelijker de bocht om.

Wat is een paraplu buggy?

Reis je veel naar het buitenland met de kinderen? Denk dan eens aan een paraplu buggy. Vliegtuigen hebben hier dankzij de compactheid volop de ruimte voor. Een paraplu buggy ontleent zijn naam aan het vouwsysteem dat overeenkomt met die van een paraplu en de gebogen handvaten. De paraplu buggy weegt meestal onder de 7 kilo en is echt gemaakt voor het praktische nut. Bovendien leg je een paraplu buggy dankzij het ultralight frame gemakkelijk in het bagagevak van het vliegtuig. Een slaapstand is vaak niet mogelijk bij een paraplu buggy; ze zijn daarom vaak niet geschikt voor baby’s.

Paraplu buggy’s hebben vaak een stoffen zitting, basic frame en zwenkwielen. Ga je op vakantie naar een streek met mooi weer, dan biedt de zonnekap uitkomst.

Als je op zoek bent naar een dergelijke buggy, let er dan op dat winkels zelf de term ‘paraplu buggy’ bijna niet gebruiken. Zoek dus naar een compacte, inklapbare en lichtere buggy van 7 kilo of minder.

Wat is een Buggypod?

Een buggypod is ideaal als je vaak met 2 kinderen op pad gaat met je wandelwagen of buggy. Zo kan de oudste even uitrusten als hij constant met je meeloopt. Wat is een buggypod precies? Een buggypod is een soort licht en compact zitje, dat je eenvoudig aan de zijkant van de buggy of kinderwagen klikt. Vaak worden er adapters bijgeleverd, die je eerst aan je wagen of buggy schroeft. Daarna klik je de buggypod erin. Gebruik je de buggypod niet, dan kun je deze eenvoudig inklappen.

Ga je een buggypod kopen, dan heb je de keuze uit 3 varianten:

●Buggypod Lite: Lichte, compacte extra stoel; aan bijna elk soort kinderwagen of buggy te bevestigen

●Buggypod io: zowel een extra zitting als eenvoudige wandelwagen. Met de conversiekit tover je het extra zitje om in een losse driewieler-wandelwagen

●Buggypod Perle: relaxte stoel voor je peuter die je onder de handgrepen van je buggy of kinderwagen plaatst

Wat is een voetenzak voor buggy’s?

Ga je in de winter op pad met de buggy, zorg dan ook voor een voetenzak. Buggy’s en kinderwagens zijn hier vaak standaard mee uitgerust, maar je kunt ze ook los aanschaffen. Voetenzakken vind je in allerlei soorten, maten en kleuren. Vind je de keuze wat overweldigend, neem dan een universele voetenzak. Buggy’s met een voetenzak zorgen ervoor dat de voetjes van jouw baby of peuter lekker warm blijven in de kou. Vaak functioneert een buggy voetenzak ook als slaapzak zodat je kindje lekker warm ligt. Een voetenzak maak je aan de voorkant vast met drukkers en aan de achterkant gebeurt dit vaak met klittenband, dat door de openingen gaat.