Informatie over buggy's

Een buggy is een simpele kinderwagen en is zeer geschikt voor kleine tochten. Buggy's zijn in vergelijking met kinderwagens kleiner en compacter. Een buggy is makkelijk te besturen en opvouwbaar. Hierdoor is een buggy zeer geschikt om zelfs op de fiets mee te nemen. Ga je op vakantie? Kies dan een compacte buggy speciaal voor op vakantie. Omdat een buggy relatief weinig plaats in beslag neemt, kun je hem eenvoudig op reis meenemen.
Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt bij de aankoop van een buggy.
kinderwagen

Bekijk alle Buggy's

Veelgestelde vragen over buggy's

"Wat is de beste buggy?"
Als je van plan bent om de buggy elke dag te gebruiken, kun je het beste een lichte maar wel sterke buggy kiezen. Ga je de buggy juist heel weinig gebruiken, dan is een goedkope buggy voor jou interessant. Wil je de buggy veel in bijvoorbeeld winkels gebruiken, dan zal de wendbaarheid voor jou van belang zijn. In dit geval zal ook de grootte van de boodschappenmand van belang zijn. Om erachter te komen welke buggy voor jou het beste is, moet je dus eerst weten hoe je de buggy gaat gebruiken. En waar ga je de buggy gebruiken?

"Is het veilig om een tas aan de buggy te hangen?"
Een tas aan de buggy hangen wordt sterk afgeraden! Hierdoor kan een buggy minder stabiel worden, waardoor het risico toeneemt dat hij omvalt met je kind erin.

"Welke buggy wordt aangeraden in het vliegtuig?”
Als je de buggy in het vliegtuig mee wil nemen, bedenk dan goed hoe onvoorzichtig met je buggy om wordt gegaan. Een hele dure buggy is dan niet zo’n goede keuze. Goedkope buggy’s die je goed kunt invouwen, zijn voor reizen dan veel beter.

Buggymodellen

Een buggy is een lichtgewicht kinderwagen, erg compact en zeer wendbaar. Gemiddeld weegt een buggy tussen de 8 en 9 kilo. Toch zijn er ook uitzonderingen en buggy’s lichter dan 6 kilo zijn er ook. De meeste buggy's zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer een half jaar oud. Ook zijn er buggymodellen die voor kinderen jonger dan 6 maanden geschikt zijn. Controleer daarom bij de aankoop altijd goed of de buggy voor de leeftijd van je kind geschikt is. Bij een buggy die voor kinderen jonger dan 6 maanden bestemd is, kan de rugleuning plat gelegd worden. Vanwege de compacte afmetingen en het lichte gewicht van een buggy is deze ideaal om op de fiets mee te nemen.

Duobuggy's
Er zijn buggymodellen die speciaal zijn ontworpen voor het vervoeren van twee kinderen. Bij duobuggy's zijn de zitjes achter elkaar of naast elkaar geplaatst.

 
Buggy's met zitjes naast elkaar
Buggy's met zitjes achter elkaar
Buggy's met zitjes naast elkaar

Buggy's met verstelbare ruggesteun

Bij sommige buggy's is het mogelijk om de ruggesteun te verstellen. Zo kan het kind tijdens de rit ontspannen zitten. De meeste buggy's met een verstelbare ruggesteun kunnen ook in de slaapstand gezet worden. Dit zorgt ervoor dat het kind een dutje kan doen in de buggy.

Buggy's met omkeerbare duwbeugel

Het is soms mogelijk om de duwbeugel van de buggy's om te keren. Een buggy met een omkeerbare duwbeugel is wel erg luxe. Zo'n buggy stelt je kind in staat om de wijde wereld in te kijken of met het gezicht naar je toe te zitten. Ook is het soms mogelijk om de duwbeugel in hoogte aan te passen. Zo kun je de duwbeugel ergonomisch afstellen. Dankzij deze mogelijkheid kan de buggy op een prettige manier voortbewegen

Handige accessoires bij een buggy's

Bij de aanschaf van een buggy zijn vaak accessoires inbegrepen. Deze zijn vaak erg handig en bruikbaar. Je kunt denken aan een regenhoes, een boodschappennet of bagagemand die je onder de buggy kunt bevestigen. Je kunt eenvoudig wat spullen opbergen en je hebt geen losse tassen aan het stuur van de buggy hangen, wat erg onveilig is! Zo voorkom je dat de buggy omkantelt.

Beste buggy's
Populairste buggy's