Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 350 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Alecto WS-4700 op Kieskeurig.nl. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,6

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

g**n@o**k.com 11-05-2022
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima weerstation

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Product ziet er kwalitatief goed uit, degelijk en doet wat het moet doen. Een prima weerstation lijkt het.

Pluspunten

  • degelijk
  • mooi scherm
  • duidelijke instructie

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

j**r@g**l.com 08-03-2022
  • Product gekocht
Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

8,0
Hoe kan men in vredesnaam een weerstation maken met een vierkante standaard. Zonder hulpstukken om het station in de noordrichting te kunnen draaien.
Het kostte mij een middag om met eigen gemaakte hulpstukken het weerstation zo te kunnen bevestigen dat ik het weerstation goed op het noorden kon richten.

Reageer

Slechte buitenunit weerstation 29-01-2022
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

slechte service

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

3,0
Ik heb voor de tweede keer het buitenstation stuk van mijn ws 4700.
Hesdo geeft aan dat ik geen garantie meer heb omdat de tweede unit drie jaar oud is.
Dat is als je het mij vraagt wel een hele slechte service van Hesdo. Tenslotte mag je er van uit gaan dat een unit langer mee gaat dan drie jaar. en dan ook nog twee keer achter elkaar.
Het ergste is nog dat Hesdo vraagt of ik de factuur wil opsturen, terwijl zij het factuurnummer van mij hadden gekregen, en daarna zeggen dat ik geen garantie meer heb.
Voor mij dus geen Alecto weerstation meer en ik zou dat iedereen ook afraden om die te kopen.

Cees van den Berg

Pluspunten

  • goed afleesbaar weerstation

Minpunten

  • Zeer slechte service

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Goed

Reageer

m**t@g**l.com 03-10-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Bijzonder goed weerstation voor leuke prijs

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Dit weerstation voldoet meer dan prima aan mijn verwachtingen. De installatie ging vlot dankzij de duidelijke gebruikshandleiding. De gebruikersvriendelijkheid, wat ik toch heel belangrijk vind, is prima. Ook de gegevens op het scherm zijn allemaal heel duidelijk. De prijs-kwaliteitverhouding van dit weerstation is, dankzij de vriendelijke prijsstelling, uitstekend. Samengevat een hele goede aankoop.

Pluspunten

  • Gebruikersvriendelijk
  • Duidelijk scherm
  • Perfecte prijs kwaliteit verhouding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

p**s@g**l.com 11-08-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtig station voor een mooie prijs.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

8,0
Mooie vormgeving en makkelijk te installeren, duidelijke tekens en heel uitgebreid functie arsenaal. Prijs is prima voor zo’n mooi product. Een aanrader.

Pluspunten

  • Duidelijke gebruiksaanwijzing.
  • Goed leesbare tekens.
  • Inschakelbare verlichting.

Minpunten

  • Scherm reflecteert erg.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

a**3@l**e.nl 04-08-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

prima produkt en makkelijk te installeren

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

10,0
Dit is ons 2e weerstation van Alecto. De 1e heeft het vele jaren goed volgehouden. Nu deze aan vervanging toe was niet getwijfeld om weer een weerstation te kopen van Alecto. Werk zeer goed, gaat lang mee, en is makkelijk te installeren. Wanneer vrienden of kennissen en vrienden hiernaar vragen adviseren wij Alecto en verwijzen wij hun naar de site van Alecto om een een juiste keuze te maken.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

h**n@o**k.com 28-07-2021
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Weggegooid geld

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

3,0
Meteen na aankoop was de Alecto niet aan de praat te krijgen. Contact gehad met Alecto. Handigste was apparaat terug te sturen naar de leverancier. Hoop gedoe dus maar ik heb een nieuwe gekocht en mijn geld voor de oude werd geretourneerd. Maar ook het nieuwe apparaat werkt niet naar behoren. Wind word nooit geregistreerd, zelfs bij storm is het maar windkracht 2. En de regenmeter heeft nog nooit 1 drup regen geregistreerd. En nu wordt de buitentemperatuur ook nog weergegeven als HI. Maw een wel heel slecht apparaat en dus weggegooid geld.

Pluspunten

  • Geen

Minpunten

  • Geeft de windsnelheid incorrect weer
  • Regenmeter werkt niet
  • Temperatuur wordt onjuist weergegeven
  • Weergaves vallen regelmatig weg

Review criteria:

Onvoldoende
Voldoende
Onvoldoende
Voldoende

Reageer

l**6@k**l.nl 20-06-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Weerstation

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Het product voldoet perfect aan mijn verwachringen
Gekocht bij bol.com.
Snel levebaar op advies van de instructie zou ik lithium batterije miten AAA moete gebruiken voor het buitenapparaatç echter die kon ik helaas niet krjjgen. Oo gewone AAA functiioneerd het apparaat ook.
Louis Vermeulen

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Ruud 04-05-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Meer over weer!

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

8,0
Scherm ziet er "gelikt" uit met veelzijdige informatie over diverse weerdata. Voor zover ik kan nagaan ook best nauwkeurig als ik de informatie vergelijk met internetinformatie over het plaatselijke weer. En de verbinding tussen buiten-en binnenunit verloopt vlekkeloos.
Maar omdat onze woning geen "open" horizontale vlakken heeft waarop montage mogelijk was bleek de montage een lastige klus.
Adequate montage tegen een verticale muur met het bijgeleverde bevestigingsmateriaal blijkt alleen mogelijk als die muur precies noord-zuid staat en kan dan alleen tegen de oostkant van die muur . Terwijl zelfs een technische leek als ik eenvoudige aanpassingen aan het bevestigingsmateriaal kan bedenken waarmee ook montage tegen verticale vlakken in alle richtingen mogelijk zou worden. Bij een kwalitatief hoogstaand apparaat mag je verwachten dat er adequate bevestiging wordt geleverd.
(Uiteindelijk heb ik horizontaal een houten plateau horizontaal tegen een muur geconstrueerd en daarop het weerstation bevestigd.)

Pluspunten

  • uitvoering
  • hoeveelheid informatie
  • nauwkeurigheid

Minpunten

  • bevestigingsmogelijkheden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Onvoldoende
Uitstekend

Reageer

Wilma 16-04-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi apparaat

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

8,0
Een nieuw huis en eindelijk ruimte voor een windmeter dat niet geblokkeerd wordt door gebouwen. Maar het nadeel vind ik wel dat hij gericht moet worden op het noorden en de (vierkante) palen in mijn tuin staan niet goed. Verplaatsen van die palen is geen optie. Waarom geen rond tussenstuk zodat je die kunt draaien totdat die goed staat? Nu word ik gedwongen eerst een ronde stang te plaatsen voordat ik deze correct kan plaatsen. Jammer. Voor de rest: duidelijke display en werkt goed.

Pluspunten

  • duidelijke display

Minpunten

  • moet op noorden gericht staan voor juiste aflezing

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Ruud 04-03-2021
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handig te plaatsen, geeft alles weer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Zeer compleet, beter dan ik voorheen had. Tijd/datum instelling via atoomklok, dus heel gemakkelijk. Prima koop|

Pluspunten

  • alles wat je wllt
  • goede prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

"Weerprofeet?" 14-02-2021
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Na vele suggesties nog steeds geen ronde bevestigingsstang

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

6,0
Dit exemplaar heb ik sinds 4 jaar. Op het noorden richten kan alleen met een ronde stang. Ik snap niet dat door Hesdo daar niet op wordt ingespeeld. Sinds een jaar is de buitenunit stuk (max. temperatuur en vochtigheid). Dat kan niet worden gerepareerd door dat onderdeel van de buitenunit te vervangen. De hele unit moet worden vervangen tegen betaling van € 49 ex. verzendkosten. Ik heb hen al eens voorgesteld de kleine onderdelen ook aan te bieden i.p.v. een hele unit in het kader van duurzaamheid.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

Frans Pieterse 04-11-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

duidelijk afleesscherm

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Een heel goed product voor een mooie prijs. Een heel duidelijke handleiding en veel informatie op het scherm, kortom ...een topproduct.

Pluspunten

  • duidelijke handleiding
  • goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • duidelijk afleesschrem

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Aad 29-10-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Duidelijk en compact

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Ik heb 10 jaar geleden een Alecto weerstation voor mijn verjaardag gekregen. We keken dagelijks naar de gegevens. Het weerstation was nu echt op. Ik heb een nieuwe gekocht. De buitenunit is compacter dan zijn voorganger en is simpel te instaleren. Ik ben er heel blij mee.

Pluspunten

  • Duidelijk binnenscherm
  • Uitgebreide gegevens
  • Makkelijk te installeren

Minpunten

  • Het binnenscherm staat iets te recht.

Review criteria:

Voldoende
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Richard H. 11-09-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Mooi, compleet en gemakkelijk te bedienen weerstation

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Uitvoerige weergave van veel items, gemakkelijk te bedienen. Installatie van de buitenunit lijkt in het begin wat gecompliceerd, maar blijkt heel erg mee te vallen, zeker wanneer je een ronde buis als verlengstuk gebruikt. Het wisselen van de batterijen van de buitenunit is wat onpraktisch wegens het heel kleine schroefje van het dekseltje van de batterijhouder.
Helaas kan ik met dit apparaat geen verbinding tussen binnen- en buitenunit voor elkaar krijgen,
zodat ik deze maar ga ruilen voor een ander exemplaar. Ondanks dit euvel durf ik dit beslist aan te bevelen.

Pluspunten

  • Duidelijke handleiding en gemakkelijke bediening
  • Veel en duidelijke informatie op het scherm
  • Redelijk eenvoudig te monteren
  • Mooie vormgeving

Minpunten

  • Batterijklepje van buitenunit niet erg praktisch
  • Vierkante ophangbeugel behoeft extra ronde beugel

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Marit 26-08-2020
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

10,0
Het weerstation was een cadeautje voor mijn man. Hij 'klaagde' namelijk al een tijdje dat het weerstation dat we hadden, geen luchtdruk- en luchtvochtigheidsmetingen weergaf. Na het openen sprak de glimlach op z'n gezicht boekdelen. De handleiding werd zowaar gelezen en nog dezelfde dag was de Alecto geïnstalleerd en up-and-running. De metingen zijn nauwkeurig en geven prachtig aan hoe het er binnen- en buitenshuis voor staat. Hij is er als een kind zo blij mee. Aangezien ik meer van het type 'kijk naar buiten om te zien welk weer het is' ben, is de grote meerwaarde voor mij dat het display goed past in ons interieur ;) Het display is duidelijk en kan gemakkelijk aan de muur bevestigd worden. En dat zónder extra snoeren :)

Pluspunten

  • Niet duur
  • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
  • Mooi en duidelijk display
  • Draadloos

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

mariusmenno 08-07-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekregen

Blij verrast!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Was jarig en hoefde zoals altijd niks. Traditie dus. Toch een pakje. Onder het slaken van kreten dat ik niks hoefde toch maar uitgepakt. Blij verrast. Dit wilde ik wel!! Mijn oude weerstation had de moed opgegeven en de club hier wist dat ik daar van baalde. Lithium batterijen besteld en het ding net buiten geïnstalleerd. De hele week wind maar nu even niet... Ben reuze blij mee met de vele zaken die je duidelijk kunt aflezen op het basisstation én de zeer makkelijke installatie met de gebruiksaanwijzing op tafel stelde het niks voor. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt. #superding

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Peter Schiffelers 02-07-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Alecto WS-4700

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

8,0
Het is een mooi weerstation werkt perfect gekocht bij Makro voor een goede prijs .
Een aanrader om te kopen. De houder van de display mocht iets schuiner zijn moeilijk af te lezen.
Helaas geen displaytaal in NL

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Voldoende
Voldoende

Reageer

Erick 17-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Handig en makkelijk in gebruik, maar meet veelal niet juist

Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

5,0
Ik begrijp niet zo goed waarom dit weerstation zulke goede reviews krijgt. Het werkt wel handig, verbinding is goed en makkelijk te installeren. Bij het naar het noorden richten van de buiten-unit voor het meten van de juiste windrichting moet men overigens wat geluk hebben dat dit bij het bevestigen op iets redelijk uitkomt. Anders moet de unit op een ronde paal (die niet inbegrepen is) worden geplaatst. Verder ook een duidelijke en overzichtelijke display. Deze is overigens niet zo duidelijk als op de foto met de beschermingsplakstrip, want cijfers zijn daarop veel dikker. Ook zijn de instellingen vaak in zeer kleine letters en ook nog niet duidelijk. Bereik is wel goed. Ook de handleiding is duidelijk.
De waardes die echter worden gemeten zijn meestal niet correct, althans niet in vergelijking met KNMI en weerapps. Temperatuur wordt alleen juist weergegeven als het bewolkt is, bij zon is deze te hoog. Ik had gehoopt dat de bescherming rondom de temperatuursensor ook de zonkracht zou weren (net zoals je bijvoorbeeld bij sensoren bijvoorbeeld de KNMI ziet), maar dat is hier niet het geval. De regensensor lijkt ook niet goed te meten, net als de wind. Bij veel wind komt de meter toch hooguit windkracht 2 en af toe 3, terwijl deze toch vrij hoog en 'open' hangt. Enige wat wel goed wordt gemeten is de luchtdruk, maar dat is toch wat te weinig.
Ik lees over dit niet zoveel, wel wat over wind en regenmeting; wellicht licht het aan mijn exemplaar.
Maar toch, als ik dit had geweten, was ik toch op zoek gegaan naar een betere, wellicht ook duurdere.

Pluspunten

  • Handige installatie
  • Goed bereik
  • Overzichtelijk display

Minpunten

  • Metingen veelal niet juist

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Voldoende

Reageer

P.N.DEKKER 15-05-2020
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldig weerstation beneden de 100 euro!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Alecto WS-4700

Algemene score

9,0
Mijn oude La Crosse weerstation (uitstekend apparaat overigens) overleed na 12 jaar! Na veel reviews gelezen te hebben kocht ik een Bresser van 385= zag er voor het oog geweldig uit maar week in een hoop waardes veel af...dus terug gestuurd! Ik las de reviews van deze veel goedkopere Alecto WS-4700 ...waren veelbelovend! Na aanschaf nog geen moment spijt gehad...wat een geweldig toestel! Geeft zeer realistische waarden af! Plaats het display op oog hoogte en hij leest geweldig af! Ik ben hier zeer blij mee!

Pluspunten

  • Goedkoop!
  • realistische meetwaarden!
  • makkelijk te installeren!
  • Ziet er sjiek uit!

Minpunten

  • Niet kunnen ontdekken!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Toon meer reviews