WMF Lumero - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 12 reviews die zijn achtergelaten voor de WMF Lumero op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

kikker70 22-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

multifunctionele waterkoker

Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

7,0
Mooie multifunctionele waterkoker, je kunt er niet alleen water mee koken, maar ook direct losse thee mee zetten, chocolade smelten, potjes babyvoeding opwarmen en yoghurt mee maken. Het maken van de yoghurt heb ik niet geprobeerd, de rest wel. Het werkt allemaal erg gemakkelijk. Ik vind de waterkoker wel wat aan de grote kant, ik was een wat kleiner exemplaar gewend. Het glazen au bain marie glas voelt erg kwetsbaar. Zo ook het theezeefje. Ze werken beide prima, maar wel kwetsbaar. Water is binnen 3 minuten gekookt, lekker snel. Alles spreekt verder voor zich, makkelijk te bedienen. De bodem van de waterkoker vertoont snel aanslag als je er thee in hebt gezet, moet dus wel regelmatig schoongemaakt worden.

Pluspunten

  • multifunctioneel
  • mooi design

Minpunten

  • fragiel theezeefje
  • kwetsbaar au bain marie bakje

Review criteria:

Voldoende
Voldoende

Reageer

Msmitm 09-12-2020
  • Product getest

Heel fijn product!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Dit is een hele fijne en supermooie waterkoker. Eigenlijk is het veel meer dan dat: je kunt er ook thee mee zetten, babyvoeding warm maken en er zit een warmhoudfunctie op. Ik gebruik zelf de theefunctie graag in combinatie met het warm houden. Zo kan je een grote pot zetten en er wat langer van genieten. De babyvoeding functie heeft bij mij thuis de flessenwarmer overbodig gemaakt. Heel fijn, scheelt weer een apparaat! De enige nadelen die ik heb kunnen ontdekken is dat je hem wel regelmatig moet schoonmaken. Door het glazen design zie je alle aanslag en druppels. En ik vind hem best duur. Je krijgt er een hoop voor terug, maar dan moet je er wel gebruik van maken!

Pluspunten

  • Mooi design
  • Snel

Minpunten

  • Prijzig

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Deenie87 03-12-2020
  • Product getest

Functionele waterkoker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Mooie waterkoker met veel functies en accessoires. Ik vind het vooral een zeer handige waterkoker om thee te zetten. Je kan de temperatuur gemakkelijk zelf instellen. Ook op 100 graden kookt het water in 2,5 minuut. De au bain marie vind ik wel erg lang duren voordat het op temperatuur is. Daar is dus geduld voor nodig.

Een nadeel is ook als je van verschillende functies wilt wisselen je veel handelingen moet verrichten: accessoires wisselen en schoonmaken. Wel kan bijna alles in de vaatwasser.

Pluspunten

  • Veel functies
  • Kookt snel
  • Ideaal voor thee drinkers

Minpunten

  • De handelingen tussen verschillende functies

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Anne 03-12-2020
  • Product gekocht

Stijlvol en multifunctioneel!

Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

10,0
Het design is vooropgesteld fantastisch. Hij staat mooi in de keuken en neemt in tegenstelling tot mijn verwachting niet veel extra ruimte in ten opzichte van ons oude apparaat.

Het oude apparaat is inmiddels 15 jaar oud en hevig aan vervanging toe. Dit product komt dan ook echt als een geschenk uit de hemel.

Vandaag opgehaald en in eerste instantie de standaard water koken functionaliteit getest. Hij is zo stil vergeleken met ons oude apparaat. En een heel stuk sneller.
Daarna met losse thee de thee zet functionaliteit getest. Wat is dat fijn. We hebben groene thee gebruikt. Precies de tijd en temperatuur ingesteld. En eerlijk is eerlijk; het smaakt lekkerder met 80 graden dan met 100.

Kortom; tot nu toe heel tevreden. Yoghurt maken is de volgende functionaliteit om te gaan proberen.

De yoghurt is gelukt! Twee eetlepels yoghurt en 900 ml melk. 12 uur wachten en klaar! Romige volle yoghurt! Feest!

Aubin Marie verwarmen van chocolade is een pluspunt. Dit doe je natuurlijk niet dagelijks, maar als
je het even wil doen kan het wel. Geen gedoe meer met een kommetje in een pan; gewoon deze krachtpatser op het aanrecht.

Mijn baby krijgt sinds kort hapjes. Ook dit kan je op eenvoudige wijze warm maken in de watermolen. Als je de functionaliteiten deelt met andere mensen zijn ze verbaasd. Als ze het eenmaal zien zijn ze onder de indruk. Het apparaat is mooi, praktisch en veelzijdig. Kortom; deze gaat niet meer weg!

Ps, je kunt er ook gewoon water mee koken. En dat gaat super snel!

Pluspunten

  • Snel
  • Stil
  • Multifunctioneel

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Sous 01-12-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Werkt goed en is ook nog eens mooi

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

9,0
Als je net als ik van thee houdt, dan is deze waterkoker ideaal. Ik heb veel verschillende theetjes die het beste te proeven zijn als het water op een bepaalde temperatuur kookt. Dat kan makkelijk met deze waterkoker. Verse theetjes zijn ook makkelijk en goed te zetten door de theefilter die is meegeleverd. Bovendien is het een feestje om het apparaat te gebruiken omdat het ook nog eens een mooi design is. De verschillende onderdelen van de multifunctionele waterkoker die zijn meegeleverd zijn soms wel verwarrend.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Theetjes zijn nu op hun best te proeven
  • Warmhoud-functie

Minpunten

  • Veel onderdelen

Review criteria:

Voldoende
Uitstekend
Goed

Reageer

Essie 13 30-11-2020
  • Product getest

Fijne multifunctionele waterkoker

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Ik vind deze waterkoker echt een aanrader. Zeker als je een liefhebber bent van verse/losse thee. Je kan de temperatuur instellen en dat is heerlijk voor bijvoorbeeld groene of zwarte thee. Ook heb ik voor het eerst yoghurt gemaakt en kun je er au bain marie heel gemakkelijk bijvoorbeeld chocolade in smelten. Kortom multifunctioneel!

Pluspunten

  • Handzaam
  • Water kookt snel
  • Multifunctioneel
  • Mooi design

Minpunten

  • Geen schenktuit
  • Los deksel

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende

Reageer

Renate van Kekeren 30-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooi design

Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Snel water koken zonder al te veel geluid. Ook ideaal om bijvoorbeeld chocolade te laten smelten in een handomdraai. Een heerlijke pot thee zetten met losse thee is ook erg makkelijk en snel

Pluspunten

  • snelheid
  • niet teveel geluid

Minpunten

  • iets aan de grote kant

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

Enrique 29-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kwaliteit, maar niet overtuigend

Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

7,0
Het apparaat heeft een mooi, strak design, met mooie verlichting en bediening. Top! Het is in het begin even zoeken naar het juiste gebruik, vanwege de vele onderdelen. Het koken van water gaat simpelweg gewoon zoals het moet: water erin, op de knop drukken en laten koken. Dat gaat snel. Het zetten van losse thee kost wat handelingen, maar geeft een pot vol prima thee. Het maken van yoghurt heb ik niet gedaan en is voor mijzelf ook een functie die ik niet gauw zal gebruiken. Tot slot het verwarmen van babyhapjes: dit gaat effectief. Het is in het begin erg wennen wat de juiste temperatuur moet zijn, dus dat moet je even voor jezelf uitzoeken. Het apparaat doet wat het belooft en dat verdient lof. Na het apparaat een paar keer gebruikt te hebben met de verschillende onderdelen, loop ik steeds weer aan tegen juist die hoeveelheid van onderdelen. Als ik water wil koken, moet ik eerst de andere onderdelen eruit halen. Als ik thee heb gekookt, moet ik de onderdelen schoonmaken en droogmaken. Als ik het hapje heb verwarmd, moet ik onderdelen eruit halen en ook weer schoonmaken en droogmaken. Voor mijn eigen gemak, kies ik daarom liever voor een losse waterkoker, theezetten met een thee-ei en hapjes verwarmen in de magnetron. Dit gaat uiteindelijk vele malen sneller. Kortom: een kwaliteit product die doet wat hij belooft, maar voor mij niet praktisch overtuigend.

Pluspunten

  • mooi design
  • water kookt snel

Minpunten

  • veel onderdelen
  • schoonmaken kost tijd

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed

Reageer

Johand33 28-11-2020
  • Product gekocht

Prima prijs/kwaliteit

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Het is een prima apparaat om te gebruiken. Wij gebruiken vooral de waterkoker functie als ook de babyvoeding opwarmfunctie . Het is een mooi uitgebreid systeem, met tal van mogelijkheden. Het bedieningspaneel is duidelijk en het design is mooi.
Absolute aanrader.

Pluspunten

  • Design
  • Snelheid
  • Gebruiksgemak

Minpunten

  • Te groot formaat/robuust
  • Minder zuinig

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Voldoende

Reageer

Nlrm8819 27-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Snelle waterkoker, met temperatuur functie

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Wat ben ik blij met mijn nieuwe waterkoker met haar prachtige design. De waterkoker is gemakkelijk te bedienen en voorzien van een digitaal display met prettige verlichting. Hierdoor is het ook handig om in de avond thee te zetten, want ik heb een vrij donkere keuken zonder verlichting onder de kasten. De reden waarom ik juiste deze waterkoker wilde was omdat je hiermee direct je losse thee kunt klaarmaken en bovendien ook nog eens op de juiste temperatuur. Ik merk verschil qua smaaksensatie en ben dan ook enthousiast over de temperaturen. Wel vind ik het theefilter wat fragiel, vooral ten opzichte van de prijs die je voor de waterkoker betaald. En de bodem wordt ook snel vies, waardoor je het na gebruik het beste met een zachte borstel of sponsje schoon kunt maken. Dit is wel weer extra werk, daarom zou ik de losse thee alleen klaarmaken wanneer ik visite krijg.

Pluspunten

  • Snelheid
  • Warmhoudfunctie

Minpunten

  • Glas
  • Bodem snel vies

Review criteria:

Goed
Goed
Goed

Reageer

hadje 27-11-2020
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Praktisch multi waterkoker

Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Deze waterkoker doet meer dan alleen dat . Ik gebruik het om de baby hapjes te verwarmen en de melkflesjes te op warmen. Ideaal als je hou van kruidenthee kan je gelijk een hele pot maken . Als je wil een waterkoker is deze wel een beetje next level . Het is meer een multifunctionele keukenapparatuur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Syl 26-11-2020
  • Product gekocht

Waterkoker anno 2020

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: WMF Lumero

Algemene score

8,0
Dit is een gebruikersvriendelijke waterkoker waar je ook nog meer mee kan au bain Marie, en hapjes of drankjes voor je baby op diverse temperatuur warm maken of zelfs een hele pot thee kan maken. Ideaal en alles ineen.

Pluspunten

  • Handig in gebruik
  • Mooi design
  • Grote vulopening

Review criteria:

Voldoende
Goed
Voldoende

Reageer