LG F4V909P2E - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 9 reviews die zijn achtergelaten voor de LG F4V909P2E op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Goed
  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Aleida 03-03-2021
  • Product getest

LG F4V908P2E 9 kilo wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

7,0
De wasmachine nu een week in gebruik.mooie grote tromnel waar 9 kilo was in kan.Al meerdere programma's uitgeprobeert wasronder het stoom programna.Mooi programma de was komt er met weinig kreukels uit.Het geluid is stukken rustiger als mijn oude machine.Het mooie is dat je de tempratuur en cenrtifuge zelf kan bepalen.De app is ook handig maar zal hem zelf niet vaak gebruiken.Ik hou er niet van dat de was draaid en ik niet thuis ben.Tot mu toe te vreden

Pluspunten

  • Erg rustig
  • Mooie grote vulopening
  • Veel mogelijk heden

Minpunten

  • Tot nu toe geen minpunten

Review criteria:

Voldoende
Voldoende
Goed
Uitstekend

Reageer

Erik 25-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Fijne wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

9,0
We hebben inmiddels de LG F4V909P2E wasmachine een paar weken in huis. Bij ons staat de wasmachine bijna dagelijks aan om alle was weg te werken. Onze twee jonge zoontjes helpen ook goed mee om erg vervuilde was aan te leveren. Gelukkig heeft deze wasmachine daar geen enkele moeite mee.
Onze vorige wasmachine had een capaciteit van 7 kg waarbij het wel eens voorkwam dat er kledingstukken niet mee konden met de was. Met een vulgewicht van 9kg is dat eigenlijk nooit een probleem.
Zoals veel apparaten tegenwoordig is deze LG wasmachine ook smart. Hiermee heb je naast de standaard 12 wasprogramma’s die je via de grote draaiknop kan selecteren nog de keuze voor 25+ andere wasprogramma’s.
Via de Turbo was kan je de was in wel 39 minuten doen als je weinig tijd heb. Als je meer tijd heb kan je ook een zuiniger programma draaien. Dit is ook ’s nachts te doen wat de wasmachine is ook erg stil. Alleen met centrifugeren kan die wel eens iets meer lawaai maken.
Voor het anti kreuk programma wordt 60 graden gebruikt wat toch wel te warm is voor overhemden. Deze hebben we dan ook nog niet gebruikt.
Al met al een fijne wasmachine voor een gezin met twee jonge kinderen.

Pluspunten

  • Mooi design
  • 9kg vulgewicht
  • Veel wasprogramma's via de app

Minpunten

  • Blijft redelijk wat water in het rubber zitten

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

vdH 25-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

LG F4V909P2E, wasmachine voor grote gezinnen.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

9,0
Wij hebben aardig wat wasmachines tot nu toe gehad, maar geen een had het laadvermogen van deze geweldige machine. Rekenkundig is 9 kg maar 1 of 2 kg meer dan de 7 of 8 kg machines... maar je merkt pas hoeveel dat is als je er was in stopt. Daarnaast duurt de 'turbo'-wash ook nog maar 59 minuten (zelfs maar 39 minuten op 1200 toeren), waardoor onze bergen was in no-time zijn weggewassen!
Wij hebben de wasmachine nog maar een paar weken in bezit, dus we hebben nog niet de kans gehad om alle functies uit te proberen. Maar ons is, naast het overweldigende laadvermogen, het volgende opgevallen:

* Er is een programma voor elke denkbare mogelijkheid qua was. Daarnaast kun je erg eenvoudig met een touchscreen de temperatuur, spoelbeurten, centrifuge toeren etc aanpassen.
* De was komt er goed schoon en fris ruikend uit
* De machine halveert de totale wastijd!
* Er is eindelijk een knop om het programma te pauzeren zodat je nog een stuk was erbij kan gooien

Er zijn echter ook wat punten aan te wijzen die voor verbetering vatbaar zijn:
* Er zit een zwarte glasplaat voor de deur, hierdoor zie je niet wat er in de machine gebeurd.
* Ook het geluid had iets zachter gekund. De machine geeft soms een metaalachtige klonk met centrifugeren.

Al met al is dit een machine die ons, als groot gezin, echt helpt om de 'never ending story'... de was... snel klaar te hebben.

Pluspunten

  • 9 kg trommel
  • Stopknop voor tussentijds toevoegen

Minpunten

  • geen zicht door zwart glas voor de deur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend

Reageer

I@mBrie 14-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Mooie ruime energiezuinige wasmachine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

8,0
Dankzij de ThinQ technologie van de LG F4WT409AIDD Direct Drive is er voor alle soorten kleding een wasprogramma. Via de app download je gemakkelijk nieuwe wasprogramma's voor de automaat. Zo was je alle kleding op de juiste manier. Met 9 kilogram vulgewicht is de wasmachine geschikt voor een groot gezin. Door de AI DD technologie blijft je kleding langer als nieuw. De sensoren meten namelijk de zachtheid van je wasgoed en past daar de trommelbewegingen op aan. Hierdoor raken je fijne stoffen niet beschadigd. Voor een hygiënische was gebruik je het Anti-Allergie programma. Deze verwijdert allergenen met stoom.

Pluspunten

  • Stille machine bij 1400 toeren
  • zuinig in gebruik
  • mooi design door grote deur
  • downloadbare wasprogramma's

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Vensaj 13-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Machine met uitgebreide mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

8,0
De wasmachine heeft een groot scala aan mogelijkheden. Er is een grote keuze is programma’s op basis van textiel soort en ook slimme mogelijkheden waarbij je de machine kan koppelen aan wifi en je slimme assistent zoals van Google. De programma’s waaruit je kan kiezen zijn nogal specifiek. Zo heb je een programma van sportkleding, dekens en handdoeken. Maar ook de ‘standaard’ programma’s zoals fijn was, katoen en wol ontbreken uiteraard niet. De onderscheidende factor voor die specifieke programma’s lijkt vooral in doorlooptijd te zitten. Een mooie functie is dat je ongeveer bij de helft van de programma’s gebruik kan maken van een ‘stoomfunctie’. Het apparaat maakt dan gebruik van stoom tijdens het programma, waardoor was er beduidend netter uit komt en strijken (bijna) overbodig wordt.
Het overgrote deel tijdens een programma is de machine zeer stil te noemen. Alleen bij de eind cetrifuge als de machine echt op toeren komt lijkt er het een en ander te trillen, waardoor en redelijk wat herrie geproduceerd wordt, jammer van een apparaat uit deze klasse.

Pluspunten

  • Capaciteit
  • Mogelijkheden

Minpunten

  • Geluid bij veel toeren

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

Eva test producten 10-03-2021
  • Product getest

Sterke machine

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

8,0
Ik mocht deze wasmachine testen voor 4 weken. Wat als eerste opviel, was het uiterlijk van de machine. Groot scherm, veel "knoppen" (lcd touchscreen) en tekst. Ik vind het niet een hele mooie machine, maar eenmaal in gebruik genomen, kwam ik er achter dat het een fijn product is.
Je moet even goed kijken naar alle programma's en mogelijkheden, want er zitten veel opties op. Dit maakte het juiste programma kiezen in het begin even zoeken.
Wat ik heel fijn vind is de ruime machine. Er is maar liefst ruimte voor 9kg was. Met ons grote gezin is dat heel fijn. Ik was aangenaam verrast toen de eerste was gedraaid had. Het rook heerlijk fris en het lijkt minder gekreukeld te zijn, door de steamfunctie. Ik heb gekozen voor een "Turbo wash", 39min. De vlekken in de kleding van mijn jongste telg waren er uit.
Wat mij wel opviel was het geluid dat de machine maakt. Hij zou redelijk weinig geluid maken, maar tijdens het centrifugeren rammelt er iets van metaal luid.
Ik ben voorzichtig enthousiast en wil graag het stoomprogramma proberen, om kleding te luchten.

Pluspunten

  • Ruime machine
  • Veel programma's

Minpunten

  • Geluid

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Voldoende
Voldoende
Uitstekend

Reageer

JipF 08-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Prima machine met slimme functies!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

9,0
Sinds een paar weken aan de slag met deze LG wasmachine, wat een genot. Wij zijn een jong gezin met een zoontje van 6 maanden, dus wassen geregeld slabbertjes met erwten, wortel en andere hardnekkige vlekken. Geen probleem voor deze krachtpatser van LG.

Het grote laadvermogen springt er uit, verder is de machine uitermate connectief wat ik persoonlijk super handig vind. Push notificaties als de was klaar is, op afstand starten, het maakt mijn leven een stuk makkelijker.

Ook het stomen van delicate was is echt super, de machine voelt naadloos aan wat nodig is. Qua gebruik is het een eenvoudig ding om mee om te gaan. Duurde even voor ik doorhad hoed het touch paneel naast de knop werkte, maar toen ik dat eenmaal doorhad was bediening een eitje.

Grootste pluspunt: je hoort de machine amper! Wij hadden hem altijd in de schuur staan maar hij gaat binnenkort naar binnen verhuizen. Verder is ie zuinig in verbruik, wat ook gewoon mooi meegenomen is anno 2021 :)

Pluspunten

  • Fluisterstil
  • Slimme functies
  • Groot laadvermogen
  • Optie om te stomen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Fam. Vos 03-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Hoge capaciteit, veel mogelijkheden

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

7,0
Deze machine hebben wij getest. Hieronder onze ervaring.
Het betreft een mooie machine met veel capaciteit - tot 9 kg (alleen bij het standaardprogramma). Het apparaat heeft een mooi uiterlijk. Het zwarte glas is even wennen; je kunt namelijk zo goed als niets zien in de trommel (niet dat je dat vaak nodig hebt, maar toch).
Ingebruikname is gemakkelijk; mooie grote knop met duidelijk aangegeven programma en et. opties.
De resterende wastijd is duidelijk zichtbaar op het grote scherm met touch-knoppen.
Direct op de startknop drukken start het standaard programma, zodat je niets hoeft in te stellen. De machine weegt de was en bepaald de stofsoort om de wasbeweging af te stemmen op de stof.

De machine is erg stil.

De detectie voor de benodigde wasbewegingen (voorzichtig omgaan met zachte / delicate stoffen) lijkt wel erg goed te zijn.

De stoomoptie voor kreukvermindering werkt goed. De was komt er veel netter uit. We hebben niet uitgebreid kunnen testen hoe dat zich verhoudt met extra wastijd en energieverbruik e.d., maar het is een mooie optie.

Snel - 14 minuten - is ook echt snel. Iets hogere temperatuur of meer toeren centrifugeren kost een paar minuten extra, maar het is echt een snelle was.

Het wegen van de was is meestal erg prettig; omdat de was niet langer dan noodzakelijk draait. Een aantal stukken wasgoed uit een handsopje verstoord de bepaling echter behoorlijk. En met kleine kinderen heb je een sopje van een ongelukje gewoon nodig.

Het is voor een aantal programma's ook iets minder makkelijk. Een voorbeeld hiervan is vitrage; weegt niets, maar voorwas is geen kiesbare optie bij het programma 'fijne was'. De tijdsduur is dan zo kort dat het wel net schoon is, maar handmatig zou ik langer gekozen hebben. Een paar hardnekkige vlekken blijven gewoon zitten. Met de hand voorweken is dan geen optie ivm automatisch gewichtsbepaling. Dit is wel iets om wat mee te stoeien.

1400 toeren voor centrifugeren is voldoende, maar had misschien wel meer gemogen. Meer toeren is dan wel weer meer kreukels uiteraard; en voor 1400 toeren doet hij het nog niet zo slecht, de was is niet veel natter dan onze huidige 1600 toeren machine.

Uiteraard zijn er ook wat aandachtspunten: de zeeplade voelt niet al te sterk; er moet wel met beleid om worden gegaan, anders kon het wel eens knappen.

Verschillende keren vallen er bij het openen van de deur een aantal druppels voor de machine langs. Dit is op zich niet erg; maar je krijgt er wel lelijke strepen van.

Nadat de was afgelopen is, klinkt er slechts éénmalig een geluidssignaal. Daarna gaat de wasmachine helemaal uit. Energiezuinig; maar niet altijd praktisch, omdat je niet altijd in de buurt bent.

Tenslotte; er kan gebruik gemaakt worden van de LG app, om een melding te krijgen wanneer de was klaar is. Dit heeft echter weinig toegevoegde waarde. De was starten vanaf de app is absoluut overbodig, omdat je er toch bij moet zijn om de trommel te vullen.

Pluspunten

  • Stil
  • Hoge capaciteit
  • Hogere bescherming van de stof
  • Gewichtsbepaling voor kortste wastijd
  • Minder kreukels met stoom

Minpunten

  • Alleen standaardprogramma kan 9 kg
  • Weegoptie niet te 'forceren'
  • Slechts éénmalig geluidssignaal

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Uitstekend
Goed

Reageer

Review Roy 02-03-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Schitterende wasmachine met kleine kanttekening

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG F4V909P2E

Algemene score

8,0
Wow, de wasmachine kwam binnen en wat een uiterlijk vertoon. Een mooi ding om te zien citeerde mijn vader. Helder wit met een enorme deur die mij deed denken aan de kluisdeur uit de serie van Casa de Papel. De knoppen zijn groot en het display is helder.

Aangezien ik een man ben houd ik van simpel. De wasmachine gaat met 1 druk op de knop aan, kies je programma en duw op de de play knop. Simpel. Er kan veel was in de machine zo'n 9 kg. Scheelt een was maar bleek wel problemen te geven met de was ophangen aangezien we maar 1 wasrek hadden wat normaal precies vol hing maar nu dus niet meer paste door de capaciteit van de trommel. De kwaliteit is hoogwaardig en ziet er mooi uit. Alles werkt soepel, knoppen ,deur en bedieningspaneel. De Turbowash functie heb ik nog niet gebruikt maar in 39 min klaar kan soms wel handig zijn, als je een droger erbij hebt. Anders moet je tenslotte alsnog wachten tot je kleding droog is.

De Steam functie vind ik zeker van meerwaarde vooral met de kinder kleding en het beddengoed. Ik heb geen metingen gedaan met bacterieen of iets dergelijks maar het lijkt inderdaad schoner eruit te komen als normaal.

Zitten er nog nadelen aan deze machine?
Jazeker wat kleine dingen: Er zaten bijvoorbeeld kleine kindersokken vast in de rand van de wasmachine. Ook is er bij een volle trommel met een dekbed en een kussen een foutcoude opgetreden. Overbeladen. Vermoedelijk doordat het kussen zich vol had gezogen met water.
Ik heb echter niet mijn dekbed en kussen gewogen van te voren dus weet niet of dit de 9 kg overschreven heeft.

Conclusie:
Een mooi apparaat, een zuinige machine en een aanwinst voor het gezin.

Pluspunten

  • mooi design
  • zuinig

Minpunten

  • lage bromtoon
  • kleine kleding kan in de rand komen

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer