Informatie over voetenbaden

Een voetenbad (ook wel bekend als voetmassageapparaat) kan verlichting geven bij pijnlijke, vermoeide en warme voeten. Het stimuleert bovendien de bloedtoevoer en ontspant gespannen spieren en weefsel van de voeten. Ook als je geen klachten hebt, kan een voetenbad heerlijk ontspannend werken. Wil je een voetenbad kopen, of verschillende voetenbadden vergelijken? Hieronder lees je meer informatie over voetenbadden.

voetenbad

Bekijk alle Voetenbaden

Hoofdfuncties

Voetenbaden hebben drie hoofdfuncties, die hieronder worden besproken.

 • Massagefunctie
  Bij de massagestand worden de voeten gemasseerd door middel van vibrerende massagenoppen op de bodem van het voetenbad. Dit kan uiteraard als het bad met water gevuld is, maar dat hoeft niet. Er zijn ook voetenbaden waarin je de massagefunctie ‘droog’ kunt gebruiken.
 • Bubbelfunctie
  Als je de massagefunctie en de bubbelfunctie combineert, zorgt dat voor een nog prettiger gevoel. Via kleine openingen wordt het water naar buiten gespoten, waardoor er in het water bubbels ontstaan. De bubbels gaan langs de voeten en masseren zo op een zachte manier de huid, wat ontspannend aanvoelt. Je kunt de werking nog versterken door badproducten zoals olie te gebruiken.
  Let er wel op dat je geen schuimende producten gebruikt, want daardoor zouden de luchtgaten verstopt kunnen raken.
  Vooral wanneer het erg warm weer is, kan een bubbelmassage met koud water heel verfrissend werken.
 • Warmtefunctie
  Voetenbaden beschikken over een warmte-element, dat er voor zorgt dat het warme water waarmee je het voetenbad vult, niet te snel afkoelt. Bovendien zijn er voetenbaden verkrijgbaar met een element dat ook in staat is om koud water op te warmen.

Accessoires

Soms worden er bij een voetenbad extra accessoires meegeleverd. Voorbeelden hiervan zijn een massagebal, een roterende massagekop en losse massagenoppen. Zo kun je de massage van jouw voeten naar jouw eigen wensen aanpassen.

Wordt er bij het voetenbad een acupressuur-hulpstuk meegeleverd, dan kun je daarmee de voetzool extra masseren. Onder de voetzolen bevinden zich namelijk vele reflexzones. Dat zijn zenuwuiteinden die in verbinding staan met interne organen. Door deze reflexzones te masseren, kun je de verschillende organen stimuleren en de doorbloeding van jouw voeten verbeteren.
Er zijn boeken verkrijgbaar met uitgebreide informatie over de plaats en effecten van deze zones.

Beste voetenbaden
Populairste voetenbaden