Tefal Express Protect SV9202 Stoomgenerator - 2800W - 7.5 bar - 520 g/min - Wit/Blauw - Stoomgeneratoren

Dit product wordt aangeboden door 4 aanbieders met een prijs vanaf € 129,99Bekijk alle aanbieders

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 31 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Tefal Express Protect SV9202 Stoomgenerator - 2800W - 7.5 bar - 520 g/min - Wit/Blauw op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Efbee25-10-2020

Perfect strijkresultaat

Het eerste wat opvalt is het gewicht van het strijkijzer, dit voelt zwaarder dan mijn Philips en blijkt inderdaad 200 gram zwaarder te zijn. Daarnaast ligt het handvat minder goed doordat het niet gegoten is uit een stuk maar met elementen vastgeklikt is en de rand tussen het boven en onderste deel duidelijk voelbaar is. Als je langere tijd achter elkaar strijkt, ontstaat er een drukplek in je handpalm. Qua bediening is de stoomgenerator heel gemakkelijk, de knoppen wijzen voor zich en de handleiding geeft met tekeningen ook duidelijk de verschillende mogelijkheden aan. Het apparaat warmt snel op en geeft een piepje als hij klaar is. De normale stand voldoet voor het merendeel van de strijk, wil je minder stoom zoals bij gevoelige stoffen is de ecostand fijn en bij hardnekkige kreukels in bv. jeans is de extra stoomstand ideaal. Wat erg fijn is is de continue stoomtoevoer tijdens het strijken, er ontstaat geen onderbreking als het apparaat water pakt, iets wat bij mijn Philips erg hinderlijk is omdat er dan geen stoom meer uitkomt en je steeds moet stoppen. Met deze Tefal kun je moeiteloos blijven doorstrijken, een groot pluspunt. Wel even wennen dat het strijkijzer nog nastoomt als je de knop loslaat. Als je 3x kort achter elkaar de stoomknop indrukt komt er een langere stoomboost uit. Wat minder is het geluid dat het apparaat steeds maakt, weliswaar niet hard maar toch hoorbaar. Als het water bijna op is, gaat ie nog meer trillen. Het waterreservoir gaat wat lastig uit het apparaat en vergt enige kracht, het bijvullen gaat gemakkelijk omdat je het reservoir op de plank kunt neerzetten. De inhoud van 1,8 liter is ruim voldoende. Het schoonmaken van het antikalkfilter is heel gebruiksvriendelijk. Het ontkalken kun je boven de wasbak doen of in de rode houder, in verband met de vele stoom wel aan te raden. Verbeterpunten zijn wat mij betreft het gewicht van het strijkijzer, het goedkoop aanvoelende handvat met naden en het trillende geluid. Pluspunt is de continue stoomtoevoer waardoor het strijkresultaat echt top is! Daarmee wint Tefal het voor mij van de concurrent ;-)
Pluspunten
  • Strijkresultaat
  • Continue stoom
Minpunten
  • Gewicht
  • Handvat
Yolspi24-10-2020

Soepeltjes

Binnen enkele minuten nadat je de stekker in het stopcontact hebt gestoken kun je starten. Geen uitgebreide uitleg, niet uitzoeken waar welke knopjes voor dienen. Gelijk aan de slag. Een zeer groot waterreservoir waar je uren mee kunt blijven strijken. Flinke kracht achter de stoom waardoor de kreukels eruit vliegen. Dikke spijkerbroeken hoef je maar eenzijdig te strijken en je ziet goed resultaat op beide zijden. Ontkalken was nog niet nodig maar heb al gezien dat dit geen erg moeilijk klusje is. Enige nadeel is dat er voor de slangen (stekker) geen fijn opbergsysteem aan/in het toestel is verwerkt zodat de kabels helaas naast het toetel blijven hangen.
Pluspunten
  • krachtige stoom
  • groot waterreservoir
  • makkelijk in gebruik
  • simpel te ontkalken
Minpunten
  • geen opbergsysteem om de kabels in op te bergen
Top apparaat22-10-2020

Veel stoomkracht, groot reservoir, echt een top apparaat

Het is echt een heel fijn apparaat, geen moeilijke instellingen, gewoon gaan! Het apparaat is snel warm en gebruiksklaar, de stoomkracht is echt heel goed, alle stoffen zijn zo weer strak. De onderkant glijd zo over de stoffen heen, zelfs de koksbuis van mijn vriendin is zo weer netjes, terwijl dit toch echt een dikke stof is. Het reservoir is groot en makkelijk te vullen, fijn als je een grote stapel was hebt liggen.
Pluspunten
  • Stoomkracht, zelfs voor koksbuizen
  • Groot waterreservoir
  • Goede zool, dus glijd makkelijk
Rita197921-10-2020

Top apparaat

Nu een week in gebruik. En wil niet anders meer. Het is bijna niet nodig de instructies te lezen, aangezien er ook informatie op het reservoir zelf staat. Na 2 minuten kun je gewoon al op volle kracht strijken. De strijkijzer is simpel te bedienen en glijdt over het strijkgoed. Voor een nog sneller resultaat kun je de strijkijzer op de maximale stand zetten. Dit vond ik overigens niet nodig. Strijkijzer heeft zo al voldoende kracht.
Pluspunten
  • Warmt snel op
  • Je hoeft geen kracht te zetten
  • Glijdt makkelijk over kleding heen
  • Gebruiksvriendelijk
  • Lang snoer
Edwin B21-10-2020

SV9202 WOW

Dit is mijn eerste strijkijzer met stoomgenerator, eerder maakte ik gebruik van een standaard strijkijzer ... en WOW! Ik weet niet waarom ik zo lang heb gewacht om er een te kopen. Het strijkijzer heeft maar een paar minuten nodig om op te warmen en is dan klaar voor gebruik. Super om bij elke stof te zien hoe de stoomstrijkijzer glijdt zonder de instellingen te hoeven veranderen en het is krachtig genoeg om kreuken aan beide kanten van de kleding glad te strijken zelfs bij spijkerbroeken! Het hebben van een groot waterreservoir is ook fantastisch, want je zit eigenlijk nooit zonder water, zelfs niet na een paar strijkmanden. Het enige nadeel van stoomgeneratoren (ongeacht het merk) is dat ze behoorlijk wat opslagruimte innemen wanneer ze niet worden gebruikt. Dit strijkijzer is qua prestaties zo goed dat het dat kleine minpuntje zeker laat verdwijnen.
Pluspunten
  • Geen instellingen nodig
  • Veel power
Minpunten
  • Groot
JohanH7921-10-2020

Niet nadenken, gewoon strijken!

Zeer krachtig (stoom) en regelt alles zelf. Maakt t werk niet leuker, maar wel een stuk makkelijker op deze manier.
Pluspunten
  • Veeel stoom
  • Makkelijk in gebruik
Minpunten
  • Kan niet los recht op staan
  • Heel stug snoer