De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 9 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de JBL Bar 500MK2 Soundbar - 5.1 Channel - 750W - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik mocht de soundbar testen.
Omdat ik een groot muziekliefhebber ben,ben ik erg enthousiast over het geluid. Het is helder en vol en met de diepe bas klinkt het erg mooi. Hij is makkelijk te bedienen met de afstandsbediening.
De installatie ging bij ons iets mi der maar met een beetje hulp is het gelukt.
Hij heeft een mooie strakke vorm alleen is de subroofer wat aan de grote kant maar dat stoort ons niet.
Al met al, een mooie soundbar, met krachtig geluid.
Ideaal voor wie graag muziek hoort.
Deze soundbar leek me een goede aanvulling voor mijn TV.
Het ontwerp van de soundbar valt mooi weg precies zoals ik wil van een soundbar.
Instaleren duurde 15 minuten; het grootste gedeelte was alles uitpakken, want het was goed ingepakt.
Alles voor het installeren zit in de doos, plugpunten voor het niet nodig hebben van een account voor de JBL app.
Ik had in het begin wat problemen met lag in het geluid maar dit is te fixen in de app.
Het geluid is supergoed, stemmen zijn goed te verstaan en de sub geeft actiefilms een extra boost.
Atoms klinkt leuk, maar haalt het toch niet bij een 5.1 systeem, maar het klinkt 10x beter dan de TV zelf.
Pluspunten
Makkelijk te instaleren
Top geluid
Geen account nodig voor de app
Minpunten
Jammer dat ik de app nodig had om de delay te fixen
Na het aanschaffen van mijn nieuwe TV wilde ik er ook graag een soundbar bij hebben.
Ik ben voor de JBL Bar 500MK2 met 750 watt aan vermogen gegaan, een ware toevoeging en ook nog voor een redelijke prijs.
De soundbar was gemakkelijk aan te sluiten en door de automatische geluidskalibratie was hij zo ingesteld.
Met de afstandsbediening kan ik kiezen tussen vier standen voor de bastonen, erg prettig bij muziek en films.
Het verbinden van mijn telefoon kostte geen moeite doormiddel van bluetooth. Er zitten aan de achterkant twee HDMI-aansluitingen.
In plaats van de soundbar op de tv-kast te plaatsen kan je hem ook eenvoudig ophangen met de bijgeleverde beugels voor een nog beter geluid.
Het schoonmaken van de soundbar gaat ook gemakkelijk, eenvoudig een doekje over de bovenkant en hij is weer schoon. Omdat de soundbar makkelijk van het ophangsysteem af te halen is, kun je de achterkant ook gemakkelijk ontdoen van stof.
Het enige minpuntje is de grote subwoofer die ergens geplaatst moet worden, daar ontkom je helaas niet aan.
Ik heb via Review de soundbar mogen testen bwe zijn er zeer tevreden mee hij is makkelijk te installeren en te kalibreren je haalt er ook makkelijk een doekje overheen voorde stof al met al we zijn er zeer tevreden mee.
Ik heb de JBL Bar 500MK2 mogen testen en ben er echt heel tevreden over. De installatie ging verrassend makkelijk. Binnen een paar minuten stond alles goed ingesteld en werkte het meteen zoals het hoort. De soundbar bevalt erg goed, vooral door het volle, heldere geluid en de diepe bas van de draadloze subwoofer. Films klinken veel intenser en muziek heeft echt die krachtige JBL-sound die de hele kamer vult.
Het gebruiksgemak is top, ook voor mensen die niet zo technisch zijn. Je schakelt moeiteloos tussen tv, Bluetooth en andere apparaten. De afstandsbediening reageert goed en ook via de app werkt alles soepel. Schoonmaken is simpel dankzij het gladde, moderne design.
Kortom, een stijlvolle soundbar die geweldig klinkt en je film- en muziekervaring echt naar een hoger niveau brengt.
Bij het uitpakken van de JBL Bar 500 MK2 merkte ik meteen dat alles degelijk verpakt zit. Het voelt stevig an, en je ziet dat er aandacht is besteed aan de kwaliteit. De installatie was echt zo gepiept: HDMI erin, stekker in het stopcontact, en klaar. De subwoofer maakt automatisch verbinding geen gedoe dus. Je moet alleen even goed nadenken over het wegwerken van de stroom en HDMI-kabels, zeker als je het een beetje strak wilt hebben staan.
De subwoofer zelf is aan de forse kant. In eerste instantie dacht ik: moet dat zo groot? Maar zodra je hem hoort, snap je het meteen. Het geluid is echt top. Vol en helder en met een diepe bas die precies goed is afgesteld. Films, muziek en zelfs gamen klinken allemaal indrukwekkend. Je krijgt meteen dat bioscoopgevoel in je woonkamer.
Toch merkte ik na een week of wat gebruik dat ik iets miste. Het geluid is krachtig en mooi in balans, maar die echte surroundervaring – het gevoel dat je ook van achteren wordt meegenomen in het geluid – blijft een beetje uit. Ik heb eerder een set gehad met achterspeakers, en dan merk je dat verschil toch wel. Het is absoluut geen tegenvaller, maar het zou de ervaring net dat laatste beetje extra geven.
Al met al ben ik supertevreden over de soundbar. Hij klinkt geweldig, ziet er strak uit en is makkelijk in gebruik. Voor wie op zoek is naar een flinke upgrade van het tv-geluid zonder meteen een hele speaker opstelling te bouwen, is dit echt een aanrader.
Ik heb de JBL Bar 500 MK2 (middenklasse product) twee weken getest als upgrade van mijn budget Philips soundbar uit 2020 met eenvoudige Atmos-functionaliteit. De bouwkwaliteit is stevig, met een grote subwoofer die bijna te krachtig aanvoelt voor mijn woonkamer van 40 m². De installatie was eenvoudig, met slechts twee stopcontacten nodig, en hij maakte moeiteloos verbinding met mijn Hisense TV. Dolby Atmos levert merkbaar diepere bas dan standaard Dolby, al merkte ik dat achtergrondgeluiden op Netflix soms de dialogen overstemmen. Voor muziek presteert hij uitstekend—luid genoeg voor een feestje. De afstandsbediening is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met batterijen. Al met al biedt deze soundbar uitstekende waarde voor zijn prijs, vooral geschikt voor grotere ruimtes en/of woningen op de begane grond.
Het geluid is lekker vol en de bas doet goed z’n werk. Jammer alleen dat het geluid allemaal van voren komt. Het mist een ruimtelijk gevoel. Voor muziek en films alsnog prima, maar verwacht geen surround-ervaring.