De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 1 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Samsung Galaxy Z Fold8 / 512GB / Graphite / 5G op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik gebruik de Samsung Galaxy Z Fold8 nu een paar dagen en ben positief verrast door hoe licht en dun het toestel aanvoelt, maar toch stevig oogt. Het design is erg mooi en ondanks het vouwbare formaat voelt hij helemaal niet lomp aan.
Het scherm aan de voorkant is bovendien echt prettig om te gebruiken. Voor dagelijks gebruik hoef je hem lang niet altijd open te klappen, daar was ik beetje bang voor. Maar juist bij video’s komt ie helemaal tot zijn recht. Even een film of YouTube-video openen, het toestel openklappen en je hebt ineens een veel groter scherm tot je beschikking. Dat kijkt gewoon een stuk fijner.
Ook voor werk is hij een echte alleskunner. Lekker je mail lezen en pdf openen op groot scherm.
Ook het vouwmechanisme is mooi uitgevoerd. Wanneer je hem openklapt, valt de lijn in het midden nauwelijks op. Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt, omdat het scherm daardoor veel rustiger oogt.
Er zijn zeker ook een paar minpunten. Het geluid uit de speakers vind ik niet bijzonder goed. Voor normaal gebruik prima, maar bij het kijken van films mis ik wat volheid en kwaliteit, beetje schel.
Daarnaast heb ik een vreemd probleem met Android Auto. Tijdens het navigeren kan er een glitch ontstaan waardoor de navigatie er ineens een beetje uitziet alsof je naar een aquarel schilderij kijkt. Dat is behoorlijk apart en vooral vervelend omdat het beeld daardoor minder duidelijk wordt, en je niet ziet waar je heen moet.
Al met al vind ik het een goede telefoon. Het lichte design, het goede scherm aan de voorkant en vooral het grote scherm wanneer je hem openklapt maken de Fold8 voor mij een bijzondere telefoon, echt wat anders dan een normale telefoon. De problemen met het geluid en Android Auto zijn wel punten die Samsung wat mij betreft nog mag verbeteren en mij doen twijfelen of ik hem zou nemen.