Fitbit Charge 4 Activity Tracker - Paars

Fitbit Charge 4 Activity Tracker - Paars

5.6

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 8 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Fitbit Charge 4 Activity Tracker - Paars op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

m*******@z*******20-04-2022
4.0

Lijkt leuk maar is snel versleten

4.0
In begin leuk, dan scheurt bandje al na een paar maanden. Vervolgens is de tijd niet meer te lezen als het licht is. En nu breekt spontaan het bandje van het uurwerk. Ik ben echt niet tevreden.
Marjon12-07-2021
5.0

Valt tegen, mn de batterij

5.0
In het begin was ik heel tevreden maar bij langer gebruik is dat snel verminderd. De bediening is niet altijd even makkelijk, het swipen en tikken werkt niet altijd even goed. Het aantal tikken om het wandelen of fietsen te starten is meer dan met mijn vorige fitbit charge 2. Het leek er in het begin op dat de batterij lang mee gaat, zo’n 4 a 5 dagen maar dat werd al snel minder. Vandaag gestart met 100% (om ca 900 uur losgekoppeld) en een wandeling gemaakt met gps van ca 60 minuten. Nog voor het einde van de wandeling was hij al leeg. Ik denk dat hij de kast in gaat en dat ik mijn charge 2 er weer bij pak (hoewel, daar deed de gps het juist weer slecht) Geen succes dus voor mij.
Pluspunten
  • Leuk om bij te houden wat je doet op een dag
Minpunten
  • Batterij raakt door gebruik gps snel leeg
  • Bediening is niet echt makkelijk
r**********@l******05-06-2021

Doen!

Cadeau gedaan aan mijn ouders. Ze zijn super blij met de Fitbit Charge 4. Ze hadden eerst een eenvoudige stappen teller op de telefoon, ook prima alleen is dit uitgebreider en houdt alles bij op de via de app van Fitbit. Ik heb de Fitbit zelf al een tijdje en ben er zeer tevreden over. Het houdt alles bij dus maakt je bewust actief te zijn en blijven en goed te slapen. Mocht je willen krijg je allerlei tips om je hierbij te helpen. Echt een super horloge. Eenmaal aan heb je niet eens het gevoel dat je het om hebt!
Pluspunten
  • houdt slaap, conditie bij
  • houdt je bewust actief te blijven
Alfred27-03-2021
4.0

Fitbit voldoet niet aan verwachting..

4.0
Nadat mijn eerste fitbit niet goed werkte en ik meerdere opties heb geprobeerd dit te verbeteren heb ik de fitbit retour gestuurd. De slaapscore ontving ik niet, de gps was instabiel en de stappenteller bleek ook niet betrouwbaar. De medewerkers van de helpdesk waren heel vriendelijk en behulpzaam. Na ruim twee weken ontving ik een nieuwe fitbit. Wat bleek, het was een refurbished apparaat die ook niet correct werkte. (Wat is refurbished in deze??) Ik diende klacht in en kon de refurbished fitbit retour sturen voor een niew apparaat. Dus weer zonder fitbit.. wat blijkt nu, in eerste instantie werkte de fitbit goed maar ook nu valt de gps verbinding uit tijdens workout en ontvang ik geen slaapscore. En dit terwijl ik betaal voor een premium abonnement! Kortom, ik baal dat ik gekozen heb voor fitbit!
Pluspunten
  • Licht en mooi apparaat
Minpunten
  • Gps onbetrouwbaar
  • Stappenteller niet betrouwbaar
  • Slaapscore is instabiel
Marieke46727-05-2020

Activiteitstracker met gps zorgt voor inzicht in prestaties

De Fitbit Charge 4 gebruik ik nu een week of zes en in deze tijd heb ik deze activiteitstracker ervaren als een toegankelijk apparaat. Via de app kun je bij 'Sneltoetsen voor training' zelf instellen welke trainingen je vanuit de Fitbit direct kunt starten. Je kunt daarbij kiezen uit een mooie lijst activiteiten en zelf de volgorde wijzigen. Het prettige daaraan is dat het simpel is om daarna vanuit de app te beginnen met een activiteit. Bij het starten van een activiteit waarvoor gps nodig is (walk, run, bike bijvoorbeeld) heb je als gebruiker even geduld nodig, omdat de fitbit nog zoekt naar gps. Hij trilt wanneer hij een signaal gevonden heeft en daarna kun je starten met de activiteit. Gps maakt het gebruik van de fitbit nog leuker. In de app kun je later namelijk precies zien welk stuk je hebt afgelegd en op welke stukken je het snelst was. De app deelt alle informatie over, zodat je kunt zien hoeveel calorieën je verbruikt hebt, maar ook hoeveel stappen je hebt gezet en hoeveel zoneminuten je had. Daarnaast is inzichtelijk in welke hartslagzones je hebt getraind. Fijn apparaat en ik zou hem zeker aanraden.
Pluspunten
  • Snel wisselen tussen verschillende activiteiten
  • Gps-tracker
Minpunten
  • Gps trekt relatief snel batterij leeg.
Janny26-05-2020

Niet wat ik had verwacht

Op zich doet de fitbit wat ie moet doen en dat is ook prima alleen valt het mij zwaar tegen dat je buiten moeilijk kunt zien hoe laat het is of je aktiviteiten controleren. Wanneer je op het beginscherm alleen de digitale klok selecteert dan kun je nergens meer je stappen,hartslag, trap lopen ed zien...Jammer ... De betaalfunctie vind ik super en gebruik hem ook geregeld.
Pluspunten
  • Betaaloptie
  • GPS
Minpunten
  • Gebruik bij buitenlicht ver onder de maat
Anne-Chris8408-05-2020

Nauwkeurige activitytracker in een mooie kleur!

Een spannend moment tijdens het uitpakken van de charge 4. Als een echte fitbitfan was ik namelijk ontzettend benieuwd naar dit product! Bij het openen van de verpakking valt als eerste de kleur op. Met Palisander heb ik duidelijk de goede keuze gemaakt! De kleur van de fitbit komt echt overeen met de kleur op het plaatje. Het model ziet er strak uit en draagt overdag fijn aan de pols doordat het ook licht is. Wat mij wel meteen opviel was dat de charge hr wat goedkoper en meer plastic oogt als mijn vorige fitbit (alta hr rosegold). De schermgrootte is voor mij precies goed voor het uitlezen van de activiteiten. De getallen zijn duidelijk zichtbaar en het scrollen door het menu is eenvoudig. Op deze fitbit is het ook mogelijk om watsapp te ontvangen. De berichtjes zijn prima leesbaar. Wat jammer is is dat je niet kan selecteren van welke contacten je appberichten op je fitbit wil ontvangen. Ik zit in een aantal groepsgesprekken en ook deze komen massaal binnen wat voor mij persoonlijk iets teveel van het goede is waardoor ik de keuze heb gemaakt om watsappberichten uit te schakelen. Ook omdat dit batterij kost. Bij een activity tracker is het leuk om gebruik te kunnen maken van GPS. Dit systeem werkt super simpel, is nauwkeurig en als je een activiteit selecteert wordt alles nauwkeurig opgemeten en berekend. Tijdens het bewegen werkt de fitbit extra motiverend omdat deze met een lichte tril en boodschap op het scherm aangeeft of je in de vetverbrandingsfase zit of in de cardio fase. Tijdens het sporten ben ik nieuwsgierig en bekijk ik dit graag. Wanneer de zon in het scherm schijnt kan je helaas niet altijd het scherm aflezen. Gelukkig wordt alles duidelijk wanneer je na de activiteit je fitbit uitleest in de app. Heel leuk om precies te kunnen zien waar je hebt gelopen, hoeveel je verbrand hebt, hoe lang je hebt gelopen en hoeveel procent van de activiteit, cardio,Vetverbranding of neutraal was. Wat ik een nadeel vind is dat deze optie wel behoorlijk wat vraagt van je batterij. Bij gebruik van gps is mijn batterij echt een stuk sneller leeg. Logisch maar wat mij betreft wel iets te snel. Voordeel is wel dat de fitbit in ongeveer 1,5 uur volledig opgeladen is. Ook in je slaap kan je de fitbit dragen. Tijdens je slaap wordt dan gemeten wat je kwaliteit van slapen is geweest en kan je controleren of de percentages van bijvoorbeeld je remslaap en diepe slaap valt in de gewenste marge. Wanneer je de slaapresultaten hebt geladen op je app wordt er een kwaliteitscijfer aangehangen. De registratie werkt prima maar waar ik de fitbit overdag fijn vind dragen vind ik het ‘s nachts echt vervelend. van deze functie heb ik dus weinig gebruik gemaakt omdat ik er (ongeacht hoe strak of los het bandje ook zit) een slapende hand van krijg. Ivm Corona en vermijden van winkels heb ik nog geen gebruik gemaakt van contactloos betalen. Ook heb ik nog niet kunnen zwemmen met de fitbit. Al met al ben ik wel zeer tevreden. Ik vind de charge 4 een fijne fitbit. De uitstraling had iets minder plastic gemogen maar de fitbit doet waar hij voor gemaakt is.
Pluspunten
  • Mooie kleur
  • Goede activity tracker
  • Laadt snel op
Minpunten
  • Batterij bij veel gebruik van gps snel leeg
  • Bij zonlicht is het scherm soms lastig.
Tony25-04-2020

Niet kopen synchroniseert niet

Helaas synchroniseert dit apparaat niet met de Fitbit app. Dus je kunt je activiteiten niet goed volgen. Schijnt sinds enige tijd een probleem te zijn met alle Fitbit’s. Dus niet kopen.
Pluspunten
  • Ziet er mooi uit
Minpunten
  • Synchroniseert niet