Rowenta X-Plorer serie 85+ RR87D5 - Robotstofzuiger

Rowenta X-Plorer serie 85+ RR87D5
Rowenta X-Plorer serie 85+ RR87D5
Dit product wordt aangeboden door 2 aanbieders met een prijs vanaf € 261,99 Bekijk alle aanbieders
7.7

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 20 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Rowenta X-Plorer serie 85+ RR87D5 op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

N*********@g********07-01-2026

Goede stofzuiger voor goede prijs

Na een goedkope tweedehands robotstofzuiger toch toe aan wat beters. Deze voldoet aan al mijn wensen en voor een mooie prijs
Pluspunten
  • Makkelijke te installeren
  • Eenvoudige app
j***************@g********30-12-2025

Een top aankoop

Al poosje op zoek naar goede maar betaalbare stofzuigerrobot. Na veel vergelijken uiteindelijk gekozen voor de Rowenta X-Plorer serie 85+. Nu week in bezit en geen moment spijt van gehad. Hij voldoet aan alle verwachtingen. Gewoon heerlijk wanneer je thuis komt en je woonkamer is gezogen. Echt aanrader dus.
j**********@g********23-12-2025

J*****s

Een stofzuiger met zeer goede zuigkracht, met als bonus een goede dweilfunctie. Een duidelijke installatie handleiding. Ook de app werkt gemakkelijk met goede instructie om de stofzuiger te onderhouden, Wij zijn zeer tevreden
Pluspunten
  • goede zuigkracht
  • duidelijke instructie
Minpunten
  • geen minpunten
p******@l******21-12-2025

Neemt werk uit handen

Ik heb een chronische ontsteking en dagelijks stofzuigen werd echt een opgave. Na veel lezen van reviews ben ik voor de Rowenta Xplorer S85+ gegaan. Onze steelstofzuiger is ook van Rowenta en daar zijn wij zeer tevreden over... Maar sinds wij de robotstofzuiger hebben valt er een last weg voor mij. Nu loop ik ongeveer nog 1x per week of soms 1x in de 2 weken met de steelstofzuiger achteraan. Ze Rowenta Xplorer S85 is lekker stil, je kan gewoon tv kijken terwijl die zijn werk doet... 40m2 doet die een kleine 45min over. Onze dochter neemt nog wel eens een halve zandbak mee naar binnen maar dit is zo opgeruimd door de Rowenta. Gewoon een gebied selecteren en ruimt het op tot de laatste kruimel! Ook even dweilen is geen probleem voor deze Rowenta. Laat geen nare strepen na en dat vind ik echt een pluspunt. Nu nog 1x per maand grondig dweilen met een sopje maar dat vind ik prima. Kortom een geweldig apparaat en bij twijfel gewoon doen. Je krijgt er geen spijt van alleen maar gemak!
Pluspunten
  • Stil
  • Dweilfunctie
  • Programmeerbaar
  • Tijd over
Minpunten
  • Nog niet kunnen ontdekken
a*************@g********11-09-2025

Nette robotstofzuiger

Ik ben over het algemeen tevreden met de Rowenta X-Plorer Series 85. Het laadstation is handig en de stofzuiger maakt een nette en duidelijke plattegrond van de ruimte, wat helpt bij het efficiënt schoonmaken. Een nadeel is dat de stofzuiger vrij hoog is en daardoor niet onder onze bank past – iets om rekening mee te houden als je lage meubels hebt. Wat ik echt jammer vind, is dat de app slechts één stofzuiger ondersteunt. Het is niet mogelijk om een tweede stofzuiger toe te voegen of tussen twee apparaten te wisselen. Dat maakt het minder geschikt als je bijvoorbeeld ook een toestel voor bovenverdieping wil gebruiken. Kortom: een goede robotstofzuiger met slimme navigatie, maar met beperkingen in hoogte en vooral in de appfunctionaliteit.
Pluspunten
  • Plattegrond
  • Afvalbak
Minpunten
  • App
  • Lawaai
L*******@g********10-09-2025
Sinds de X-Plorer Serie 85 bij ons in huis is, is schoonmaken nog nooit zo moeiteloos geweest. Het gemak waarmee deze robotstofzuiger zelf zijn werk doet én automatisch terugkeert naar het laad- en leegstation, is echt indrukwekkend. Geen gedoe meer met stofbakjes legen of nadenken over opladen – alles gebeurt vanzelf. De zuigkracht is krachtig, zelfs op tapijten, en dankzij de slimme navigatie rijdt hij netjes om meubels heen. Het voelt bijna alsof je een huishoudhulp in huis hebt. Een echte gamechanger in ons dagelijks leven!
Vlam_3930-08-2025

Ondersteuning in het huishouden!

Na lang twijfelen hebben we eindelijk een robotstofzuiger aangeschaft en we zijn ontzettend blij dat we die beslissing hebben genomen. Bij het uitpakken viel direct op hoe eenvoudig de installatie is. Binnen enkele minuten was de robot klaar voor gebruik en omdat de batterij al bijna halfvol was, konden we meteen een eerste schoonmaakbeurt uitvoeren. Daarna hebben we hem volledig opgeladen zodat hij zijn eerste echte taak goed kon uitvoeren: het in kaart brengen van onze woning. Dit doet hij volledig zelfstandig en met verrassend veel precisie. Binnen de gemaakte plattegrond kun je gemakkelijk zones instellen, zoals aparte kamers of gebieden waar hij niet mag dweilen. Dat is vooral handig voor tapijten of kwetsbare vloeren. De dweilfunctie is niet bedoeld als vervanging van een grondige dweilbeurt, maar zorgt er wel voor dat de vloer er zichtbaar schoner uitziet. Kleine vlekjes en stof worden netjes meegenomen, waardoor het huis direct frisser oogt. Wat we echt waarderen is de flexibiliteit van het systeem. Je kunt ervoor kiezen om de robot handmatig te starten, maar ook een schoonmaakschema instellen zodat hij automatisch begint. Hij beweegt zich soepel tussen meubels door, gaat keurig langs randen en laat weinig liggen. De app is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk, al zou een iets snellere reactie soms prettig zijn. Al met al zijn we erg tevreden. Het is een fijn idee dat het huis automatisch schoon blijft, zonder dat we daar dagelijks zelf moeite voor hoeven te doen.
Pluspunten
  • Nauwkeurig
  • Werkt via app
Minpunten
  • App niet super snel
Estherdm29-08-2025

FIjne robot met goede zuigkracht

De Rowenta robotstofzuiger was heel makkelijk te installeren. Binnen no-time stond hij in de app en kon hij het huis mappen. Ik gebruik graag één app voor al mijn slimme apparaten, dus het is fijn dat hij ook werkt met de Smart Life app. De Rowenta-app zelf vind ik minder prettig. Hij kan ook gekoppeld worden aan Google Home, zodat ik hem met de smart speaker kan bedienen. Qua stofzuigen doet hij het erg goed. De zuigkracht is duidelijk beter dan onze vorige robotstofzuiger. Ook drempels zijn geen probleem, waar onze oude robot nog wel eens vastliep. De dweilfunctie is handig, maar verwacht geen wonderen bij hardnekkige vlekken; hij haalt vooral een natte doek over de vloer. Het automatische leegstation vind ik super praktisch, al maakt het wel lawaai, dus 's nachts laten legen is niet ideaal. Er zijn wel een paar minpuntjes. Als je meubels verplaatst, past de robot de kaart niet automatisch aan. Zo stofzuigt hij bijvoorbeeld niet op de plek waar ik eerst een bed had staan. Je moet dan een nieuwe kaart laten aanmaken. Dat vind ik zelf wel onhandig. Ook de valsensoren werken niet altijd even goed; de robot stuiterde hier ineens de trap af. Gelukkig is hij wel stevig, want hij was nog helemaal heel. Nu hebben we hier gelukkig nog een traphekje, dus die doen we nu standaard dicht. Ondanks de paar minpuntjes ben ik erg blij met deze stofzuiger. Hij zuigt krachtig, werkt met verschillende smart home-systemen en het automatische leegstation is een groot pluspunt.
Pluspunten
  • zuigkracht
  • leegstation
Minpunten
  • statische mapping
  • minder goede valsensoren
Michelhabets21-08-2025

Aan te raden. Werkt super.

Meteen het belangrijkste, ja dit toestel is goed. Is alles goed, nee. Sorry, de app laat een paar steken vallen. Het toestel daaraantegen niet. Die is grondig, zuigt alles op, slaat niks over en de batterijduur is prima in orde. Werkt stil genoeg om niet hoorbaar te zijn. Maar de turbo stand is krachtig genoeg om alles mee te nemen. Het enige wat echt teveel lawaai maakt is het automatisch legen in het leegstation. Maar dat is een kleinigheidje. De app is overzichtelijk, duidelijk maar heeft 1 nadeel. En dat is dat je niet kunt instellen dat die bijv om de dag doet dweilen en de andere dagen alleen stofzuigen. Het is voor iedere dag hetzelfde. En ja dat is wel een behoorlijk minpunt in mijn ogen. Nog steeds ben ik echt super tevreden met dit toestel en ik zou hem nog steeds aanbevelen.
Pluspunten
  • Grondig
  • Stijlvol
Minpunten
  • App
j*******************@h**********20-08-2025
De stofzuiger komt heel goed verpakt aan, met een dikke gebruiksaanwijzing en een short guide om er snel mee aan de slag te gaan. Helaas gaat het verbinding maken met de app niet vanzelf: de ene keer krijg ik melding dat hij de stofzuiger niet kan vinden, de andere keer blijft de set up steeds op 80% hangen..Op de telefoon van mijn zoon maakt hij wel gelijk verbinding, maar hij zit natuurlijk niet zo te wachten om "stofzuigbaas" te worden.. De andere dag probeer ik het nog eens, en pakt hij wel op mijn telefoon. Ik kan zelfs een leuke naam bedenken voor mijn stofzuiger ;) De stofzuiger heeft een ruime plek nodig, het liefst met 50 cm ruimte aan beide kanten. Hier heb ik me een beetje op verkeken, ik heb niet zoveel ruime hoeken in mijn huis waar hij kan staan. Het apparaat ziet er wel mooi uit, dus het is niet erg als hij wat in het zicht staat. Hij begint met het maken van een kaart van je huis. Soms rijdt hij op tegen b.v. onderstel van een stoel, en dan moet ik hem even recht zetten. De robot heeft de omgeving snel in kaart gebracht. Via de app kun je ook nog kiezen voor verschillende geluidsniveaus. Hij zuigt echt heel goed, zuigt de kleinste kruimeltjes op. Eenmaal terug op zijn station, leegt hij zichzelf automatisch (wat even wat meer herrie maakt, logisch) Ik betrap mezelf wel meerdere malen op de gedachte: "dat kan ik zelf nog altijd sneller", en: "past het bij mij om steeds via de app aan te sturen (weer iets via een schermpje).. en: "wat een groot apparaat in mijn kleine huisje". Ik denk dat het gebruik van een robotstofzuiger bij je moet passen. Dat doet niks af aan de kwaliteit van het apparaat. De dweilfunctie is natuurlijk een mooie aanvulling, al zal het lastig zijn om hardnekkige plekjes weg te krijgen (je kent dat wel, wanneer je met je voet even extra op je dweil gaat staan om een plakkerig plekje weg te krijgen). Het zal een mooie aankoop zijn voor heel veel mensen die hun tijd liever anders besteden dan aan het huishouden, die de ruimte hebben om de robot kwijt te kunnen en die het gebruiksgemak van een app waarderen boven het zelf actief zijn door even de stofzuiger door het huis te halen. Conclusie: apparaat is top, bedenk wel of het bij jou en je huis en je voorkeuren past!
daph240919-08-2025

Prima hulp in huis

Prima hulp in huis. App werkt prima en hierin kan je no go zones instellen. Ook geeft de robot via de app onderhoud aan, zoals bv borstels schoonmaken. Hier draait hij 2x d de gehele beneden verdieping, wat prima gaat. Alleen op het kleed bij de bank kan hij soms vastzitten tussen de tafelpoten. De dweil had iets krachtiger mogen zijn, maar voor een dagelijkse schoonmaak routine werkt deze prima.
Pluspunten
  • Design
Minpunten
  • Accu
m***************@g********16-08-2025

Wat een gemak!

Wat een verrassend handige uitkomst, deze robotstofzuiger van Rowenta! Ik moet toegeven dat ik lange tijd sceptisch was — zo’n apparaat leek me vooral een luxe die je eigenlijk niet nodig hebt. Maar inmiddels ben ik helemaal om. Wat een gemak! In plaats van meerdere trappen op en af te sjouwen met de stofzuiger, verplaats ik nu alleen de robot af en toe. Het is bijna meditatief om hem aan het werk te zien — ik betrap mezelf er soms op dat ik blijf kijken, terwijl dat natuurlijk totaal niet nodig is. Zodra hij een verdieping in kaart heeft gebracht, kun je heel nauwkeurig aangeven welke zones hij moet mijden. Rond het trapgat heb ik bijvoorbeeld een no-go-zone ingesteld. Verder kun je vaste schoonmaaktijden instellen en de zuigkracht aanpassen, afhankelijk van het soort vloer. En zelfs het dweilen pakt hij verrassend goed op; dat scheelt weer een extra klus! Wat me dit weekend wel opviel, is een klein nadeel. Wanneer ik het laadstation naar een andere verdieping verplaats, moet ik het apparaat soms opnieuw verbinden met mijn wifi. Dat betekent helaas dat eerder opgeslagen plattegronden verloren kunnen gaan, en dat is jammer — zeker als je al tijd hebt gestoken in het instellen van schoonmaakzones. Toch weegt dat minpuntje niet op tegen het algehele gemak. Ik merk zelfs dat ik gevoeliger ben geworden voor rommel: waar ik vroeger een pluisje misschien over het hoofd zag, wil ik nu meteen dat de vloer weer strak en schoon is. Blijkbaar zorgt een schoon huis ook voor een scherp(er) oog! Laat me weten als je ook een derde versie wil (bijvoorbeeld nog formeler of juist informeler), of als je de tekst ergens op wil afstemmen (zoals een specifieke doelgroep of stijl van een website).
Pluspunten
  • Gebruik
Minpunten
  • Plattegrond kan kwijtraken
Stephanie Leijer 15-08-2025

Fijne stofzuiger met mooi design

De installatie was erg gemakkelijk en de stofzuiger ging daarna snel zijn gebied afzoeken en zijn werk doen. Hij heeft wat moeite met het kleed die hoogpolig is, maar uiteindelijk lukt het hem wel. Zeker een aanrader ! De kinderen wilde hem graag een naam geven en dat is Sjors geworden. Sjors ziet er degelijk uit en is mooi vormgegeven. Ook als hij aangeeft dat Sjors onderhoud nodig heeft in de app staat duidelijk stap voor stap omschreven wat je moet doen. Super makkelijk
Pluspunten
  • Dweilfunctie
  • Makkelijke installatie
Minpunten
  • Niet echt geluidloos
  • Moeite met hoogpolig tapijt
  • Tekening niet 100% naar eigen wens aan te passen
elfje1115-08-2025
2.0

Tegenvallende prestaties in grote woning

2.0
Na jarenlang tevreden gebruik te hebben gemaakt van een eerdere generatie Rowenta robotstofzuiger, besloten we bij de verhuizing naar ons nieuwe, grotere huis (met een begane grond van ca. 200 m²) opnieuw voor Rowenta te kiezen. Onze verwachtingen waren dan ook hoog. Helaas is deze nieuwe generatie robotstofzuiger een grote teleurstelling gebleken. Allereerst was de installatie ronduit frustrerend. Ondanks dat we beiden technisch onderlegd zijn, hebben we maar liefst vier dagen (!) moeten worstelen met het installeren. Het koppelen aan de wifi bleek onmogelijk – we moesten voortdurend een hotspot maken om überhaupt verbinding te krijgen. Een gebruiksvriendelijke installatie was dit absoluut niet. Daarna begonnen de problemen pas echt. De robot lukt het niet om de hele benedenverdieping in één sessie in te scannen. Hij moet tussentijds opladen, maar daarbij raakt hij ook (delen van) de eerder ingelezen kaart kwijt. Dit betekent dat we, zelfs na dagen proberen, nog steeds géén volledige plattegrond van onze begane grond hebben. Zonder duidelijke kaart werkt de robot inefficiënt, rijdt constant terug naar al schoongemaakte plekken, en laat andere delen volledig liggen. Wat ook opvalt, is dat deze versie slechts één ronddraaiend borsteltje aan de onderzijde heeft, terwijl het vorige model er twee had. Hierdoor blijft er regelmatig vuil liggen. Al met al zijn we zeer teleurgesteld. Waar de vorige Rowenta ons jarenlang trouw en probleemloos heeft geholpen, is dit nieuwe model onhandig, technisch instabiel en simpelweg niet geschikt voor grotere woningen. Erg jammer, want we hadden gehoopt op een waardige opvolger van ons oude, betrouwbare model.
D**************@l******09-08-2025

Top apparaat

Echt een fijn apparaat en een aanwinst voor je huishouden. Het is op afstand te bedienen waardoor je hem ook aan kan zetten wanneer je er niet bent. Hij maakt goed schoon alleen de dweilfunctie is wat minder voor hardnekkige vlekken maar voor dagelijks dweilen doet hij het prima. Het leegstation maakt dat je er geen omkijken meer naar hebt.
Pluspunten
  • Leeg station
  • Gebruiksvriendelijk
  • Goed schoon
Minpunten
  • Sensor zit bovenop
  • Mindere dweilfunctie
M*************@h**********07-08-2025

Wij waren opzoek voor onze nieuwe verbouwde woning naar een robotstofzuiger. Een van de eisen was dat hij een zwart design had en een leegstation. Via diverse reviews van andere kwamen we uit op de rowenta. Ik moet echt toegeven ik heb er geen spijt van. Prijs kwaliteit verhouding is top, verwacht geen wonder stofzuiger. Het is eerder een ondersteuning van het huishouden. De dweilfunctie is leuk, maar niet echt een toegevoegde waarde. Echt vlekken (knoeien van kids) krijgt hij niet schoon. Maar dat is natuurlijk ook logisch
Pluspunten
  • Zwart design
  • Leeg station
Minpunten
  • Dweil functie is matig
S*******@h**********06-08-2025

Krachtig en stil

De stofzuiger maakt weinig geluid. Alleen als hij de afvalbak leegt is er veel lawaai, maar dit is gelukkig maar kort. De app is heel eenvoudig te bedienen. Je kunt ruimtes instellen en schema’s. Ook de dweilfunctie werkt goed! Wij zijn heel tevreden.
Pluspunten
  • Stil
  • Dweilfunctie
Minpunten
  • Groot omhulsel
R*******@h**********05-08-2025

Gebruiksvriendelijke robotstofzuiger

Na het uitpakken blijkt de robotstofzuiger eenvoudig te installeren. Geen onnodige losse onderdelen maar een duidelijk en gebruiksvriendelijke manier van installeren. Zorg dat de stofzuiger eerst goed opgeladen is zodat deze de gehele kamer kan scannen. De app is gebruiksvriendelijk en het is al snel duidelijk wat de diverse mogelijkheden zijn. De stofzuiger doet zijn werk! Er zijn meerdere mogelijkheden om op diverse krachten te stofzuigen maar zelfs op de eco stand een verrassend resultaat. De dweilfunctie is een plus alleen het nadeel dat je dit moet voorbereiden met water in het reservoir. Restant water Na dweilen moet ook weer worden geleegd. Al met al een positieve ervaring met deze stofzuiger en een hoop tijd bespaard !
Pluspunten
  • Gebruiksvriendelijk
  • Mooi resultaat
Minpunten
  • Accuduur
t***********@h**********04-08-2025
Het installeren ging harstikke makkelijk. Ook de app downloaden werkte snel. In de app staan een aantal functies zoals een tijdschema. Die heb ik meteen ingesteld en merk nu na een week dat het weekschema dus niet werkt. Terwijl de app wel verbonden is, want ik kan hem op afstand gewoon aanzetten. De zuigkracht kan je ook instellen en zelfs op de hardste zuigstand, zuigt ie niet alles op. Dit geldt ook voor de dweilstand, hij laat strepen achter op de vloer en dweilt bij lange na niet grondig en schoon. Dat kan ook niet want er moet koud water in. En hij heeft natuurlijk de kracht niet om hardnekkige vlekken weg te halen. En ondanks dat wij geen vloerkleden oid hebben en alleen pvc, komen we erachter dat we toch nog zelf veel moeten stofzuigen. Er zit bovenop een soort van grote knop waardoor hij niet onder de tafel, bank en kasten door kan. Had die knop er niet opgezeten had dit wel gekund.
t****28-07-2025

Fijne robotstofzuiger

Ik heb recent de Rowenta robotstofzuiger X-Plorer serie 85+ gekocht en ben er erg tevreden over. Het apparaat werkt goed. Hij is heel makkelijk hij te gebruiken, binnen enkele minuten stond hij ingesteld via de app.
Pluspunten
  • Sterke zuigkracht
  • Dwijlfunctie
  • Makkelijk te gebruiken
  • Besturen met app
Minpunten
  • Geeft meer lawaai met legen