Informatie over robotstofzuigers

Is stofzuigen ook niet je hobby? Bekijk dan eens onze robotstofzuigers op Kieskeurig.nl. In navolging van de bekende stofzuiger komen nu steeds meer merken met de robotstofzuiger. Er komen steeds weer nieuwe modellen op de markt , met weer nieuwe snufjes. De ontwikkeling van de robotstofzuiger is nog steeds in volle gang. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een robotstofzuiger koopt en is het dé vervanger voor onze oude bekende stofzuiger?

Bekijk alle Robotstofzuigers

robotstofzuiger of een gewone stofzuiger

De robotstofzuiger is natuurlijk eigenlijk niks anders dan een automatische stofzuiger. Deze nieuwe robotstofzuigers maken nog niet zo goed schoon als de bekende stofzuiger maar worden wel steeds beter. Ze kunnen gemakkelijk grotere oppervlaktes schoonmaken en doen dit in een willekeurig patroon. Gezien de vorm en hoogte van de huidige robotstofzuigers, kunnen ze niet makkelijk onder meubels of in de hoeken komen. Dit zal je dan wellicht nog wel een paar keer zelf moeten reinigen. Een automatische stofzuiger is nu vooral een handig hulpje in de huishouding voor een snelle stofzuigbeurt.

accu van een robotstofzuiger

Een robotstofzuiger werkt op een accu. Bij de meeste robotstofzuigers krijg je er een laadstation bij. Die kan je dan ergens in de hoek van kamer zetten. Wanneer de robotstofzuiger dan bijna leeg is zal hij zelf naar het laadstation rijden om de accu weer op te laden. Niet alle geautomatiseerde stofzuigers gaan dan weer verder met het programma, maar de meeste wel. Als ze dan weer opgeladen zijn, dan maken ze route verder af. Zit er geen laadstation bij de robotstofzuiger meegeleverd dan zal deze stoppen op de plek waar de accu leeg is gelopen.

stofreservoir leegmaken

De stofopvangbak van een robotstofzuiger is kleiner dan die van een gewone stofzuiger. Het is verstandig om na elke zuigbeurt de opvangbak te legen, ook om vervelende geurtjes tegen te gaan. Je kan voor de robotstofzuiger geen stofzuigerzakken kopen en je zal deze dus zelf ook met water of sopje moeten schoonmaken.

programmeren van de robotstofzuiger

Een geautomatiseerde stofzuiger kan je goed vooraf programmeren. Zijn er momenten dat je niet thuis bent en je wil graag dat de woonkamer gezogen wordt? Dan kan je de robotstofzuiger zo programmeren dat hij pas begint als jij weg bent. Heel handig want zo zit je zelf ook nooit in de weg of dat de stofzuiger ineens begint met zuigen terwijl je visite hebt.

sensoren

Een robotstofzuiger heeft in de meeste gevallen botssensoren , afgrondsensoren en afstandssensoren. Met deze specificaties voorkomt de automatische stofzuiger dat hij tegen je mooie beeld aanstoot of de hele tijd tegen een muur aan blijft rijden. Vaak hebben ze een laser ingebouwd zitten die het apparaat waarschuwt als er een obstakel aan zit te komen of als er een afgrond in de buurt is. Met een afgrondsensor kan je robotstofzuiger ook niet van de trap af vallen als hij een kamer of gang boven moet zuigen.

Beste robotstofzuigers
Populairste robotstofzuigers