Sony WF-1000XM4 - True Wireless Noise Cancelling In-Ear Headphones - Silver - Oordopjes
De beste noise-canceling oortjes die er zijn!
Sinds dat ik de WF-1000XM4 oortjes heb ontvangen gebruik ik mijn oudere Sony over-ear koptelefoon nauwelijks meer, met de nieuwste technologie van Sony hebben ze het voor elkaar gekregen om een uitstekende geluidskwaliteit en de beste noise-cancelling in dit kleine formaat te krijgen!
In combinatie met de Speak-to-chat functionaliteit is het zelfs geen probleem om de noise-canceling aan te zetten als je met andere mensen zit, zodra je praat gaat de noise-canceling uit en als het weer stil is schakelt deze weer automatisch aan. Ik vind dit zelf erg fijn tijdens het studeren, hierdoor kan ik ongestoord aan de slag maar kan ik wel nog even tussendoor wat woorden wisselen.
De oortjes zitten in je oor met dopjes van foam, dus niet zoals bij andere oortjes silicone dopjes. Deze dopjes zitten erg goed in het oor waardoor ze (bij mij) nog nooit zijn uitgevallen, zelfs niet als ik actief bezig ben. Wel kan dit na een aantal uur een beetje gaan irriteren, maar dat is natuurlijk te verwachten van alles dat langere tijd in je oren zit. Hoewel dit bij een over-ear koptelefoon misschien niet is weegt dit kleine formaat hier voor mij zeker tegen op, vaak heb ik de oortjes mee op momenten waar ik mijn over-ear koptelefoon geen eens mee zou kunnen hebben!
Pluspunten
- Beste noise-canceling
- Goede geluidskwalitet
- Fijne en gebruiksvriendelijke Sony app
- Speak-to-chat functie is erg fijn
Minpunten
- Na een aantal uur irriteren de oortjes wat
verassend goed!
Product heeft een mooi design, de kleur zelf is mooi neutraal maar met een mooie matte look. Ondanks dat de oortjes redelijk groot lijken in het begin, went dit. Ik kan ze prima uren achter elkaar dragen zonder dat ik last krijg. Het geluid is erg goed, en helemaal naar wens in te stellen via de app. Dit in combinatie met de noise cancelling zorgt ervoor dat ik helemaal tot rust kan komen met deze oordopjes in. Kortom echt een super investering!
Pluspunten
- prachtig geluid
- is persoonlijk optimaliseren
Minpunten
- vallen mogelijk wat groot
top geluid
Vandaag precies 3 dagen de Sony WH-1000XM4 oordopjes in gebruik.
Ik ben tot nu toe zeer verrast en blij met het geluid dat er in het kleine formaat zit.
En mooi design.
De accuduur van 8 uren en oplaadetui met nog eens 2 x 8 uren kom je de dag wel door.
Ook fijn is het draadloos opladen (Qi) geen gedoe met snoeren en opladers.
De noise cancelling is boven verwachting goed met zijn 2 ANC microfoons waardoor je je omgevingsgeluid optimaal kan dempen zonder verlies van geluidskwaliteit
en met de Sony app kan je de noise cancelling onder andere ook persoonlijk afstemmen en alle instellingen aanpassen en updaten.
Je hebt de gebruiksaanwijzing niet eens nodig om te begrijpen hoe het allemaal werkt, erg fijn.
Het geluid is krachtig en met zijn mooie lage tonen en diepe bas erg fijn om naar te luisteren ongeacht het soort muziek dat je afspeelt.
De functie speak to chat vind ik lastig aangezien ik altijd mee zing en dan de muziek op pauze word gezet en de omgevingsgeluid harder gaat, maar die kan je gelukkig uit zetten in de sony app en door zingen of schreeuwen :P
Je muziek klinkt nog beter met de nieuwe DSEE Extreme technologie en LDAC, weer zo'n geweldige uitvinding van Sony.
Met de touchbediening op de oortjes is het ook makkelijk het geluid te regelen of de instelling die je wilt gebruiken en dat is allemaal aan te passen in de app.
Nooit geen wind meer in je oren als het waait.
En als je gebeld word heerlijk kunnen praten zonder ruis, geweldig vind ik het.
Hey Google werkt ook prima.
Dit is tot nu toe mijn ervaring met deze mooie oordopjes.
Pluspunten
- veel accu
- schitterend geluid
Top voor het OV, niet voor fiets-fanaten
Na goede ervaringen met mijn Sony WH-1000XM3 headset heb ik besloten de overstap te maken naar in-ears en dit is mij erg goed bevallen. Allereerst zitten deze in-ears erg comfortabel. Ik ben niet bang dat ze uit mijn oren vallen omdat de seal in mijn oor erg goed is. Hierdoor wordt veel geluid van buitenaf al passief geblokkeerd. Daarnaast helpt de ANC extra door whitenoise er verder uit te filteren. In mijn ervaring werkte dit goed in het OV, maar juist niet op de fiets. Bij harde wind of snel fietsen pakken de microfoons veel ruis van de wind op en versterken dit verder. Hierdoor krijg je een averechts effect waarbij je juist meer lawaai ervaart met ANC aan. Verder heb ik niets op de headphones aan te merken. De bouwkwaliteit lijkt solide, het product ziet er goed uit en voelt premium aan en de geluidskwaliteit is on-par met mijn veel grotere Sony headset.
Pluspunten
- bouwkwaliteit
- fit
- ANC whitenoise
Minpunten
- windgevoelig
Fantastische oortjes
Ik ben al meerdere malen in aanraking geweest met Sony. Zo heb ik zelf een headset en bedrade oortjes van Sony. De geluidskwaliteit van de Sony WF-1000XM4 overtreft al mijn verwachtingen. Je hebt een fantastische noise cancelling functie waarbij je echt niks hoort van je omgeving. Het enige minpunt vind ik dat de oortjes aan de grote kant zijn. Het liefst zou ik willen sporten met deze oortjes, maar ze passen niet goed genoeg waardoor ze uitvallen. Dit vind ik onwijs jammer als ik het vergelijk met de geluidkwaliteit. Overigens is de accuduur ook uitstekend. De oortjes gaan lang mee en laden op als ze in de case zitten. De gesprekskwaliteit is ook uitstekend. Als beller zijnde hoor je geen ruis. Daarnaast heb je het gevoel alsof je een koptelefoon op hebt waarbij je ook de muziek hoort van alle kanten. Kortom ik ben onwijs tevreden over dit product, alleen de pasvorm valt tegen.
Pluspunten
- Geluidskwaliteit
- Noise cancelling
Minpunten
- Pasvorm