Sony SEL2470GM - Reviews

Specificaties
Lensvatting
Sony E
Filtermaat
82 mm
Grootste diafragma
2,8
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 11 reviews die zijn achtergelaten voor de Sony SEL2470GM op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,0

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Thomas 05-12-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Prachtige fullframe lens voor dagelijks gebruik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

8,0
Deze lens heb ik gekocht als basis lens bij mijn gloedjenieuwe Sony a7iii. Ik heb lang getwijfeld over mijn overstap van Canon dslr naar sony fullframe, maar na het nodige inlezen en sparen toch de stap gezet. Na ruim een week spelen en experimenteren is mijn enthousiasme over zowel camera als lens alleen maar aan het groeien, wat een prachtige spullen maakt Sony toch. De lens voldoet tot nu toe ruimschoots aan mijn hoge verwachtingen. De lens heeft een practisch zoombereik en lichtgevoeligheid waarmee ik verwacht 70 tot 80 procent van mijn camera gebruik te kunnen afdekken. Dat is voor familie foto's/ groepsactiviteitenen vakantie gebruik, zowel binnen als buiten, dus eigenlijk de standaard 'kiekjes'. Het enige minpuntje dat al meteen opvalt is het vrij hoge gewicht, wat ten koste gaat van hanteerbaarheid, ook als je de camera alleen maar bij de hand houdt. Dat is dan de keerzijde van een verder zeer hoogstaande alleskunner. Ik ben er erg blij mee en verwacht nog vele jaren veel plezier van te hebben van deze mooie combinatie.
Een domper op de ervaring is de Sony cashback procedure, waarbij de van Sony zelf ontvangen registratie- en bevestigings mails uitgeprint en per post terug gestuurd moeten worden. Ronduit schadelijk voor de eventuele restwaarde is dat ook de originele streepjescode van de doos uitgeknipt en meegestuurd moet worden. Kom op Sony, hiermee ondermijnen jullie het technisch en kwalitatief vooruitstrevende imago dat jullie hebben, doe daar aub wat aan.

Pluspunten

  • Erg mooie foto's
  • Practisch zoombereik
  • Snelheid autofocus

Minpunten

  • Gewicht
  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Edo 11-11-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Een veelzijdige lens voor elke (semi-)professional

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

9,0
De 24-70 GM van Sony is de beste 24-70 die ik ooit gebruikt heb. Ik werk zelf primair met prime lenzen (vast brandpunt) omdat ik scherpte erg belangrijk vind. Dit is de eerste 24-70 die qua scherpte, snelheid en lichtsterkte zich goed kan meten met mijn primes. Fantastische lens!

Pluspunten

  • Zeer degelijk
  • Bijna net zo scherp als primes
  • Lichtsterk
  • Snelle AF

Minpunten

  • De lens is vrij zwaar en groot van formaat

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Uitstekend
Goed
Uitstekend

Reageer

Jeroen 29-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Optisch topproduct, wel tillen en betalen

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

8,0
Deze lens overwogen naast een 24-105 f4. Uiteindelijk voor deze gegaan voor de grotere lichtsterkte en scherpte. Volgens de verkoper ook een betere bouwkwaliteit. Je betaalt wel maar daar krijg je ook wat voor. Ook moet je sterke polsen hebben want de lens is zwaarder dat mijn a7 camera, maar daar kom je niet omheen in zoomlenzen van deze kwaliteitsklasse.

Al met al een allround zoomlens van topkwaliteit.

Pluspunten

  • Vlijmscherp
  • Nauwelijks chromatische aberratie
  • Lichtsterk
  • Nauwelijks vertekening

Minpunten

  • Zwaar
  • Duur

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Jurjen 14-07-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Uitstekend maar wel groot en zwaar

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

9,0
Onlangs heb ik mijn Sony/Zeiss SEL2470Z F4 ingeruild voor de SEL2470GM F2,8. De GM lens brengt alles wat er wordt beloofd - de scherpte is echt veel beter dan de Sony/Zeiss F4 en de extra stop meer licht is belangrijker dan ik van tevoren dacht. Met deze lens zijn echt professionele resultaten te schieten.

Maar wat is de lens groot en zwaar! 886 gr tegen 426 is meer dan twee keer zo zwaar... dat maakt ik mijn a7r toch wat minder snel 'even' meeneem. Aan de andere kant voor 'even' shots heb ik een telefoon - en met 36 MP aan boord loont het zeker om het beste glas er voor te zetten.

Pluspunten

  • super scherp en helder
  • F2,8 - prima bokeh en veel licht in de lens
  • Professionele presentatie

Minpunten

  • groot en zwaar
  • professionele prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

www.dekunstvanfotografie.nl 08-02-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prachtige Bokeh, scherpe beelden.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

9,0
De 24-70GM is de beste zoom die ik tot nu toe gebruikt heb. Normaal heb ik liever prime lenzen, maar deze zoomlens komt erg dicht in de buurt qua kwaliteit. De lens geeft zeer scherpe beelden, de randen zijn op 24mm op 2.8 wat minder scherp, maar niet storend. Een stop hoger en het is al opgelost. De beelden zijn scherper dan de Nikon 24-70 en bijna net zo scherp als de Canon 24-70L. De bokeh van deze lens is ongekend, dit heb ik eerder alleen op prime's gezien zoals de Sony 55mm 1.8 en 85mm 1.8. Iets wat de Canon en Nikon variant niet kunnen evenaren.
Nadelen, de lens is zwaar, hij komt qua gewicht gewoon in de buurt van mijn 70-200 2.8.
Daarnaast is de lens duur, maar daar krijg je wel wat voor terug.

Pluspunten

  • Bokeh
  • Scherp
  • Kleuren
  • AF knop op de lens (handig voor eye AF).
  • had ik Bokeh al genoemd?

Minpunten

  • Zwaar
  • Groot
  • Duur

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed
Goed

Reageer

PatriciavB 29-01-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Stevige, goede, scherpe lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

9,0
De lens is zwaarder dan ik gewend ben, maar goed te hanteren. Fijn dat de lens 'op slot' kan als je 'm even niet gebruikt. Mooi scherp helder beeld. Prachtig.

Pluspunten

  • Scherp
  • Degelijke kwaliteit behuizing
  • Professioneel

Minpunten

  • Aan de zware kant

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

ROLAND 20-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

TOP LENS

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

10,0
Kwaliteitsvol gemaakte lens met een zeer snelle geruisloze autofocus. Waanzinnig scherpe beelden. Uitstekend voor fotografie met weinig licht (snelle f/2.8)

Pluspunten

  • ultra-scherpe beelden
  • heel snelle en stille autofocus

Minpunten

  • prijs
  • groot en zware lens

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

giri 10-01-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Mooie lens voor Full frame systeemcamera

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

8,0
Zware lens, beetje aan de dure kant. Maar voldoet 100% aan mijn verwachtingen. Het is een lens die je veilig als enige kan meenemen op vakantie. Van zoom tot semi-wide, een stuk makkelijker om je compositie samen te stellen. Met een goede lichtgevoeligheid en scherpte die gegarandeerd een glimlach op je gezicht brengt.

Pluspunten

  • range
  • lichtgevoeligheid
  • scherp
  • bouw
  • degelijk materiaal

Minpunten

  • zwaar
  • prijs

Review criteria:

Goed
Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Jutvanjuul 23-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Geweldige lens!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

10,0
Ik wilde een allround lens voor op mijn camera, zowel voor fotografie als voor videografie! En deze lens heeft alles. Stelt snel scherp, heeft een prachtige scherptediepte (f2.8) en je kan je brandpuntafstand locken! Ik twijfelde tussen de 24-70 f4.0 en 24-70 f2.8 maar ik ben blij dat ik toch doorgespaard hebt!

Pluspunten

  • Snelle AF (stelt snel scherp)
  • Goede beeldstabilisatie

Minpunten

  • Het blijft een dure aankoop

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

GPs 12-11-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Machtige lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

10,0
In combinatie met de sony A7 ii heb je echt een superset. Deze lens is lichtgevoelig, handmatig scherpstellen is een eitje. door de automatische superzoom. Ondanks de forse prijs toch voor deze lens gekozen want nu heb ik de flitser -haast- niet meer nodig.

Pluspunten

  • Lichtgevoelig
  • 24-70 bereik

Minpunten

  • best stevig geprijsd

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer

Mariette (vak)fotograaf 31-10-2017
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Proffessionele lens

Geschreven voor: Sony SEL2470GM

Algemene score

9,0
Gekocht voor op Sony Alpha 6000 (geen full frame) maar lens is meteen full-frame als ik later een A7 body (fullframe) koop. Investeren in glas en in de toekomst dus. Lens is topkwaliteit en mijn eerste professionele lens, geschikt voor al het bruiloften en partijen werk (licht groothoek en licht zoom) tot 6 m ver af max.

Pluspunten: full frame; past op cropped Alpha 6000 (E-mount); past op Sony A7 Mark I/II/III en op de nieuwe A9; handgeslepen lenzen; 5 jaar garantie, cashback €150,-
Minpunten: prijs, maar ja is ook proff.equipment; erg groot voor mij Alpha 6000

Pluspunten

  • full frame
  • past op cropped Alpha 6000 (E-mount)
  • past op Sony A7 Mark I/II/III en op de nieuwe A9
  • handgeslepen lenzen
  • 5 jaar garantie, cashback €150,-

Minpunten

  • prijs
  • groot/zwaar (op Alpha 6000)

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer