Canon EF 100-400 LIS 2 - Reviews

Best Reviewed jun 2019 Canon EF 100-400 LIS 2
Best Reviewed - juni 2019
Specificaties
Beeldstabilisator
Ja
Lensvatting
Canon EF
Filtermaat
77 mm
Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 15 reviews die zijn achtergelaten voor de Canon EF 100-400 LIS 2 op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

9,1

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend
  • Uitstekend

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

lkapitein 16-12-2016
  • Product paar dagen in bezit

Superscherp en snelle autofocus

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Ik had de voorganger type 1 in mijn bezit en nu type 2. Het is een aangename verrassing. Beetje prijzig, maar dan heb je ook wat. De snelheid waarmee het scherpstelt is echt verbeterd. In het verste bereik zeker scherper dan zijn voorganger. Het is nu ook mogelijk nog dichterbij te fotograferen. Mooi voor wat macro beelden. De stabilisatie is echt verbeterd t.o.v. de voorganger, het scheelt mij anderhalve stop. Het gewicht is goed hanteerbaar. Het luikje in de zonnekap is goed bruikbaar voor een polarisatie filter.

Pluspunten

  • Zoomberreik
  • Stabilisatie
  • Snelle AF
  • Zonnekap met luikje

Minpunten

  • De prijs

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

jacobhjansen 28-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Snelle autofocus, scherpe foto,s

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

8,0
Op zoek naar een vervanger voor mijn tamron 70-300 mm , deze lens aangeschaft wat een verschil autofocus is veel sneller en foto,s zijn stuk scherper met name in de natuur fotografie is snel scherpstellen van groot belang.de draaizoom is prettig om mee te werken. Lens is ondanks het gewicht toch goed in evenwicht te houden.voor iedereen die in de natuur of actiesport fotografeert een aanrader.
In samenwerking met met canon EOS 6dmark2 werkt de lens uitstekend.

Pluspunten

  • Snelle autofocus
  • Scherpe foto,s

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

TomHteR 22-08-2018
  • Product paar maanden in bezit
  • Product gekocht

Groot, zwaar, wit, prijzig maar fantastisch!

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
Dit objectief is groot, behoorlijk zwaar, nogal prijzig en wel erg opvallend wit.
Zo, tot zover de onbelangrijke bijkomstigheden.
Gaan we nu over op de belangrijke zaken:
scherpstellen gaat razendsnel en bizar nauwkeurig. Zeker met behulp van de schakelaar die instelbaar is op de hele range van dichtbij tot oneindig OF vanaf drie meter tot oneindig.
ImageStabilazer werkt ook bij dit objectief perfect. Met matig licht en 400 mm een scherpe foto uit de hand (nou ja, twee handen ter ondersteuning) nemen is geweldig. Al moet je het natuurlijk niet overdrijven, IS is een hulpmiddel, geen tovermiddel. Bovendien is deze lens niet erg lichtsterk te noemen.
Minimale focusafstand is nog geen meter, en dat is dus vanaf de sensor die in de achterkant van de camera zit. Met 400 mm zijn macro-achtige foto's dus mogelijk. Mogelijk, niet makkelijk. Ik heb het een paar keer geprobeerd, viel me wat tegen maar toch fijn dat de mogelijkheid er is. Wil je echt gaan macro fotograferen zal een 'echte' macro lens toch gemakkelijker en effectiever zijn, een 1:1 resultaat geven. Groter op de sensor komen dan bij deze lens dus.
Al met al komen de foto's levendig en kleurrijk uit m'n Canon 5 Ds waarvoor ik dit objectief heb aangeschaft, want wat heb je aan een zeer hoge resolutiecamera als je glaswerk niet op hetzelfde niveau is? Dat is dan ook het nadeel van zo een camera: je gaat je objectievenwinkel tegen het licht houden en vervolgens vervangen.
De 'oude' 70-300 DO was al niet de allerscherpste en valt nu dan toch echt door de mand.
In de loop der tijd verbeterd de fotografie, en daar is dit klasse objectief een duidelijk voorbeeld van! In de markt voor een nieuw tele zoom objectief?
Vergeet de 70-200 serie en ga voor deze 100-400 L II IS USM!

Pluspunten

  • superbe autofocus
  • erg scherp
  • met 100 tot 400 mm breed inzetbaar
  • macro- achtig fotograferen met 400 mm
  • levendige beelden, mooi op kleur

Minpunten

  • groot, zwaar, wit en prijzig maar fantastisch!

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

T70D 28-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Superlens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
Ik was hiervoor de eigenaar van een CANON EF 70-300mm f/4-5.6L IS USM
Ik wilde wat meer milimeters en de mogelijkheid om een extender te gebruiken wat op de 70 -300 niet ging
De nieuwe lens is haast niet meer van de body geweest en de extender gaat er denk ik ook niet komen want wat blijft deze lens scherp ook tijdens croppen

Pluspunten

  • Superscherp en snel

Minpunten

  • Geen

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Marcocamaro 07-11-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Een dijk van een lens. Super scherp en wat een zoombereik.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
Na lang wikken en wegen besloten om de Canon EF 100-400 LIS 2 USM te kopen.
Desondanks het gewicht, wat pittig is (1,6kg), heb ik er geen spijt van.
Mark II had toch de voorkeur boven de oude Mark I.
Met name de Zoom draaien, in plaats van schuiven en de verbeterde beeldstabilisatie gaf de doorslag voor de keuze.

Pluspunten

  • Enorme zoom bereik
  • Super snel scherpstellen
  • Fluisterstil
  • Robuust

Minpunten

  • Gwicht
  • Prijs

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Theofilus 03-10-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Weergaloze lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Deze lens is weergaloos goed: scherpe foto's en je hebt een groot bereik. De ideale lens voor de gevorderde en professionele fotograaf. De lens is wel wat zwaar.

Pluspunten

  • Scherpe foto's
  • Groot bereik

Minpunten

  • gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

H. Lammers 19-07-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Canon EF 100-400 mm. II F/4.5-5.6 iS USM + ET-83D zonnekap

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
Ik heb deze lens + extender 1.4 onlangs aangekocht bij Kamera Express en ben er erg enthousiast over deze lens en de goede service en snelle levering.
De Canon EF 100-400mm f / 4.5-5.6L IS werkt uitstekend voor vogelfotografie eventueel i.c.m. de extender 1.4. Je hebt een breed bereik aan afstanden met een enkele lens.
De autofocus van de EF 100-400mm II op mijn EOS 1D Mark IV is ongelooflijk snel en accuraat, zodat je weet dat als je met met lens op pad gaat dat het altijd raak is.
Het brandpuntsafstandbereik van 100 - 400 mm maakt het een uitstekende landschapslens. Het brede zoombereik op de 100-400 maakt zeer gevarieerde opnames van een enkele scène mogelijk.
Naast de andere portretlenzen van Canon werkt de 100-400 mm. lens ook goed hiervoor. De langere brandpuntsafstanden die door deze lens worden geboden, maken het goed voor portretten van gemiddelde tot zeer lichte afmetingen. Met deze lens is het eenvoudig om onbewogen foto's van mensen van langere afstanden te maken.
Het brede brandpuntsafstandbereik en de lange maximale brandpuntsafstand in combinatie met de uitstekende beeldkwaliteit maken de Canon EF 100 - 400 mm f / 4.5-5.6L IS USM Lens tot een zeer veelzijdige en een zeer populaire lens. Dit is een van de lenzen die ik zeker aan iedereen aanbeveel.

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Wilco 14-06-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Pracht Lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Beetje zwaar maar dat weegt niet op tegen het eindresultaat. Prachtige scherpe foto's zelfs op 400mm los uit de hand! Ben echt tevreden over dit pracht objectief welke ik gekocht heb bij Kamera express.

Pluspunten

  • Snelle autofocus
  • Scherpe foto's
  • Degelijke kwaliteit

Minpunten

  • Beetje zwaar

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Paul 10-06-2019
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Toplens voor Amateur en Professional

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Gekocht bij Kamera Express Den Bosch , deze lens voldoet aan al mijn verwachtingen , superscherpe foto’s en perfecte stabilisatie , ook als je uit de hand fotografeert en in combinatie met mijn 6D mark II en 80 D body een ware belevenis met de resultaten van de foto’s.

Pluspunten

  • Snelle en stille autofocus
  • Superscherpe Foto’s
  • Goede balans ondanks het gewicht

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

dtm 17-02-2019
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

Prima zoom lens

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

8,0
Prima zoom lens. Snelle en goede autofocus. Acceptabel gewicht om langdurig mee door de natuur te wandelen, zonder nek/schouderklachten te krijgen. Meer dan acceptabel compromis vwb diafragma waarden/zoombereik bij gewicht/omvang/image quality, mede door goede image stabilisation. Het lijkt me lastig om de prestaties van deze lens te overtreffen met soortgelijke lenskenmerken. Zoals bekend vd L-lenzen een stevige behuizing en solide bediening. Mooie/stevige lenstas/hoes itt mijn oudere L-lens. Een aanrader. Wel van tevoren even sparen gezien de serieuze aanschafprijs.

Pluspunten

  • goede image stabilisation
  • goede image quality
  • acceptabel gewicht
  • solide behuizing en bediening
  • goede/snelle autofocus

Minpunten

  • niet erg lichtgevoelig
  • prijzig

Review criteria:

Goed
Goed
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

cynthia 29-12-2018
  • Product paar weken in bezit
  • Product gekocht

geweldige lens

Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
goede lens die niet te zwaar is, je kan vanuit de hand fotograferen. snel en mooi contrast in de kleuren, goede helderheid

Pluspunten

  • snelheid
  • mooie kleuren/contrast

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Theo.s 22-10-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Topobjectief, superscherp

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

10,0
De Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6 L iS USM
Topobjectief, superscherp

Gekocht in Eindhoven bij Kamera Express goed geholpen, vriendelijke bediening

1 dag in bezit, en al een aantal foto’s mee geschoten.
De beeldkwaliteit is verbazingwekkend. De scherpte is vanaf f/5.6 al heel goed en vanaf f/8 meer dan uitstekend. De focusmotor werkt razendsnel en heel nauwkeurig. De beeldstabilisatie werkt prachtig op dit objectief .Ik vind het een topobjectief dat z'n geld waard is. Vooral met de cashback aktie.

Mooi scherp
Mooie kleuren en onscherpte
Gewicht is redelijk
Uitstekende beeldstabilisatie
Snelle focus

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Nico Praat 02-06-2018
  • Product paar dagen in bezit
  • Product gekocht

Beste zoom telelens met dit bereik

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Nadat mijn Canon 28-300 mm het had begeven, notabene na reparatie van de diafragma unit, was nu de stabilisatie aan de beurt. Dus weggedaan.
Ik zocht een lens met goed zoombereik. Aangezien ik alles van Canon heb kwam ik uit op deze lens. De testen zijn zeer goed voor buitenopnames, aangezien de lens niet echt lichtsterk te noemen is. Voor binnen heb ik altijd nog mijn Canon 70-200 mm 2,8. De stabilisatie is sterk verbeterd in vergelijking met mijn vorige lens (ontwerp is al wat ouder). Uit de hand is fotograferen ook met wat langere sluitertijden goed mogelijk. De IQ is fantastisch. Wel wat aan de zware kant, maar dan heb je ook wat.
De zoom is vaster te zetten, zodat deze niet schuift als je bijv naar boven of beneden fotografeert op statief. Dit kan bij macro opnames (ja dat kan hij ook) wel voorkomen.
De autofocus kan op verschillende afstanden gezet worden, waardoor heen en weer zoeken beperkt kan worden.
De stabilisatie kan 3 standen: 1 voor algemeen gebruik, 2 voor pannen, 3 voor een mix van voorgaande.
Een lens die ik aanbeveel, hoort bij de top van Canon wat mij betreft

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Stabilisatie
  • Bereik

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Noël Vanderlinden 02-03-2018
  • Product half jaar of langer in bezit
  • Product gekocht

Kwalitatieve zoomlens met een uitstekende stabilisatie.

Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

6,0
Het gewicht van deze zoomlens is beperkt zodat foto's zonder statief kunnen gemaakt worden.
Een niet te vergeten nadeel is dat deze lens niet stofvrij. In stofferige omstandigheden komen er stofdeeltjes terecht op het inwendige van de lens. Deze ontstaan door het bewegen van de zoom enkunnen niet verwijderd worden.

Pluspunten

  • gewicht
  • stabilisatie

Minpunten

  • zoom werkt niet stofvrij
  • inwendig reingen van de lens is niet mogelijk

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend
Voldoende

Reageer

Clemens 06-01-2017
  • Product paar weken in bezit

Zeer goede lens, erg mooie scherpte.

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: Canon EF 100-400 LIS 2

Algemene score

9,0
Heb deze lens nu 2 weken in combinatie met de 5D MKIV en ben er erg blij mee, de kwaliteit is boven verwachting goed. Ook de autofocus is erg snel en precies.

Pluspunten

  • Scherpte
  • snelheid autofocus
  • bouw kwaliteit

Minpunten

  • zwaar maar te verwachten bij een dergelijke lens

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer