Dit product wordt aangeboden door 1 aanbieders met een prijs vanaf € 49,50Bekijk alle aanbieders
8.2

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 10 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Trust GXT 493 Carus - Wireless Gaming Headset - USB Type-C / USB Type-A & Bluetooth - Black op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.

Aardbeibloem13-07-2026

Prima product

Prima product voor een toegankelijke prijs. Goed geluid, makkelijk aan te sluiten en leuk geprijsd.
Pluspunten
  • Makkelijk in gebruik
  • Goed geluid
Minpunten
  • Microfoon voelt goedkoop aan
Glenn9812-07-2026

Dit is een goede game koptelefoon

Wat direct opvalt, is hoe goed deze budget headset presteert in vergelijking met mijn oude. Trust laat hier zien dat je voor een lagere prijs toch een degelijk product kunt krijgen. In gebruik is de koptelefoon erg prettig. De bediening werkt eenvoudig en ook koppelen met je telefoon via Bluetooth gaat soepel, al mis ik wel een duidelijk signaal dat de verbinding tot stand is gekomen. Het draagcomfort is beter dan verwacht. Waar ik normaal snel last heb van warme oren, blijft dat bij deze headset gelukkig beperkt. De pasvorm is prettig en hij zit ook bij langere sessies comfortabel. De audiokwaliteit is netjes voor deze prijsklasse. Het geluid is helder, al is de bass wat minder sterk aanwezig. De microfoon presteert ook erg goed, als ik mijn gamevrienden mag geloven. Een klein minpunt is dat de oorschelpen vrij stug zijn en niet extra kunnen draaien, waardoor de headset iets minder flexibel aanvoelt. Al met al is dit een prima keuze als je op zoek bent naar een betaalbare gaming headset met goede basisprestaties.
Pluspunten
  • Microfoon
  • Pasvorm
  • Lange accu duur
  • Makkelijke instalatie
  • Te gebruiken voor meerdere apparaten
Minpunten
  • Oorschelp niet te draaien
  • Luidruchtig voor omgeving
  • Geen geluid bij verbinden
f**********@g********09-07-2026
Dit is een goede game koptelefoon. Waar andere soms zacht en krakers klinken, komt hier een goed en duidelijk geluid uit. Ook zit hij comfortabel op het hoofd en de oren.
r*******@g********07-07-2026
Ben jij de casual gamer? Dan is deze koptelefoon geschikt voor jou! Ik heb deze koptelefoon vergeleken met mijn eigen koptelefoon en ik was aangenaam verrast. Het geluid is goed in vergelijking met de prijs-kwaliteit verhouding. De koptelefoon is snel en makkelijk te gebruiken vanwege het straight-forward design van de knopjes. Ook een voordeel is dat je de koptelefoon ook via USB kan gebruiken! Dit is vooral handig als je de microfoon wil gebruiken, wat normaalgesproken de kwaliteit van het geluid onderdrukt wanneer je via bluetooth de microfoon gebruikt en het geluid afspeelt via hetzelfde apparaat. Anderen geven aan dat het geluid van de microfoon veel beter is dan die van de laptop, en beter mijn stem onderscheidt van achtergrondsgeluiden. Wel even opletten - de microfoon die moet je er de eerste keer goed indrukken voordat deze echt werkt. De oorkussens zijn groot waardoor ze makkelijk over je oren vallen, maar na een lange gamesessie (vooral op warme dagen) ga je zweten rondom je oren. Al met al – speel jij geen competitive met je vrienden, dan is deze koptelefoon prima!
d*******@g********03-07-2026
Deze headset is fijn in gebruik. De koptelefoon zit prettig op je hoofd, de oordoppen zijn zacht. Het passend maken gaat eenvoudig. Opladen gaat verrassend snel en ook gaat de accuu best lang mee. De microfoon kan losgekoppeld worden dit vind ik een pluspunt. Het geluid is helder en duidelijk. Voor deze prijs een mooie headset.
r***************@h**********02-07-2026

All in headset voor een mooi prijsje

In de afgelopen weken heb ik de Trust GXT 493 Carus gebruikt voor zowel gamen als muziek luisteren, en ik ben erg tevreden over deze headset. Het eerste wat opviel, is hoe eenvoudig de installatie is. De headset is vrijwel plug-and-play, zowel draadloos als bedraad. Wil je hem met een kabel gebruiken, dan hoef je alleen de AUX-kabel aan te sluiten en je kunt direct aan de slag. Voor de draadloze verbinding maak je eenvoudig via bluetooth verbinding met je pc, telefoon of een ander apparaat, waarna de headset direct klaar is voor gebruik. De 2,4 GHz draadloze verbinding zorgt voor een minimale vertraging tijdens het gamen. Vooral bij shooters is dat een groot voordeel, omdat iedere milliseconde telt! Ook de batterijduur is indrukwekkend. Met een volle accu gaat de headset met gemak één tot twee dagen mee, afhankelijk van het gebruik. Opladen gaat bovendien eenvoudig via USB-C, wat super fijn is natuurlijk! De geluidskwaliteit is uitstekend voor een headset in deze prijsklasse. Het geluid klinkt helder en gebalanceerd, zonder schel te worden. Tijdens het gamen kun je goed horen uit welke richting geluiden komen. Ook voor het luisteren naar muziek presteert de headset verrassend goed. De microfoon levert eveneens een prima geluidskwaliteit. Stemmen klinken duidelijk, zonder storende ruis of gekraak. Daarnaast is de microfoon afneembaar, wat handig is wanneer je hem niet nodig hebt in discord etc. Al met al biedt de Trust GXT 493 Carus veel waar voor zijn geld. Voor deze prijs krijg je een complete headset met een goede geluidskwaliteit, een lange batterijduur en veel gebruiksgemak. Een uitstekende keuze, zowel als cadeau als voor jezelf en voor het gamen.
Pluspunten
  • Simpel design
  • werkt goed
  • mooi geluid
s*************@g********01-07-2026
De headset is eenvoudig naar wens af te stellen en heeft een ruime, comfortabele pasvorm. Het volume regel je gemakkelijk met het scrollwieltje op de headset. Houd er wel rekening mee dat de volumeregeling van het aangesloten apparaat dan niet meer werkt. De oorkussens zitten prettig en de microfoon is handig in gebruik. Als je deze niet nodig hebt, kun je hem eenvoudig uit de weg klappen. De batterij is groot genoeg en is bovendien snel weer opgeladen. Dankzij het lichte gewicht blijft de headset ook tijdens langdurig gebruik comfortabel en gaat hij niet irriteren. Met de meegeleverde usb-connector maak je snel verbinding met allerlei soorten apparaten.
TokkeTauros01-07-2026

Headset met goed geluid, werkt vlot, top batterij!

Headset, goed geluid, werkt vlot, top batterij! Dat was het in het kort. Ik ben er zeer blij van dat ik het kan verbinden via bluetooth & een ontvanger. Die ontvanger steekt nu in de vaste game PC en het werkt zonder problemen. er zit geen delay op, wat fantastisch is. De microfoon is scherp van geluid, echt kraakhelder. Ik kan moeiteloos tussen apperaten wisselen, op de Nintendo Switch 2 werkt deze ook zeer goed. Een aanrader voor een headset binnen een beperkt budget. Ik ga er nog veel uren plezier aan hebben, voornamelijk door het feit dat de batterij zo lang mee gaat!
Pluspunten
  • batterij
  • geluidskwaliteit
  • aansluitingsmogelijkheden
  • microfoon kan je er af halen
Lckasse@hotmail.com29-06-2026

Fijne headset

Fijne headset. Microfoon installeren lukte niet direct. Gebruikt voor gaming via psd. Bluetooth pakte hij direct zonder moeite. Fijne pasvorm en makkelijk bij te stellen. Geluid erg prettig, volume kan zeer luid. Microfoon zit prettig dichtbij de mond en ben goed te verstaan.
Pluspunten
  • Pasvorm
  • Geluid
Minpunten
  • Installeren microfoon
Pascal4Test29-06-2026

Trust GXT 493

Ik heb de Trust GXT 493 Carus enkele weken gebruikt voor gamen, muziek luisteren en online gesprekken. Over het algemeen is het een prima headset, maar er zijn wel een aantal punten die mij opvielen. Het eerste wat ik merkte, is dat de headset voor mijn hoofd vrij strak zit. Tijdens korte sessies is dat geen probleem, maar bij langdurig gebruik begon ik de druk rondom mijn oren en hoofd wel te voelen. Qua geluidskwaliteit levert de headset voldoende volume. Op Android-apparaten vond ik het volume zelfs erg hoog, waardoor het soms lastig was om het geluid precies op een comfortabel niveau af te stellen. Daarbij werkt de volumeregeling op de headset onafhankelijk van het apparaat waarmee je verbonden bent. Dat kan handig zijn, maar zorgde er bij mij soms voor dat ik twee verschillende volumeniveaus moest beheren. De microfoon presteert goed. Mijn stem kwam duidelijk over tijdens gesprekken en teamchats, terwijl achtergrondgeluiden behoorlijk goed werden onderdrukt. Mensen aan de andere kant van de lijn gaven aan dat ik goed verstaanbaar was. De accuduur is naar mijn ervaring ruim voldoende. Ik hoefde de headset niet vaak op te laden en kon zonder problemen meerdere dagen normaal gebruik halen. Wat wel jammer is, is dat bedraad gebruik alleen mogelijk is via de AUX-aansluiting. Via USB kun je de headset niet als bedrade headset gebruiken; USB dient uitsluitend voor het opladen. Dat beperkt de flexibiliteit enigszins. De Bluetooth-verbinding is stabiel en het bereik is naar mijn ervaring prima. Binnen huis kon ik mij vrij bewegen zonder direct last te krijgen van onderbrekingen.
Pluspunten
  • Helde microfoon
  • Goede accuduur
  • Prima draadloos bereik
Minpunten
  • Zit vrij strat op het hoofd
  • Volume op android soms last af te regelen en gauw te hard
  • Volumergeling werkt onafhanekelijk van het aangesloten apparaat
  • Bedraad gebruik alleen via aux
  • niet via usb