De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 6 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA KIF6472ZT op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
We hebben deze kookplaat nu een paar weken in gebruik en ik moet zeggen: ik ben echt positief verrast. We koken al ruim tien jaar op inductie en onze oude plaat was aan vervanging toe. Je zou denken dat er weinig meer te verbeteren valt aan een kookplaat, maar dat blijkt dus totaal niet waar. Deze nieuwe plaat wint op alle fronten.
De bridgefunctie was het eerste dat ik testte, meteen op dag één, met onze grote ovale gietijzeren pan. Waar onze oude plaat maar twee kleine zones verwarmde, verwarmt deze de hele pan perfect egaal. Dat verschil merk je meteen.
Ook de timer is een flinke upgrade. Je kunt hem los instellen zonder eerst een kookzone te kiezen, of juist per pit een eigen timer zetten. En mocht je per ongeluk de plaat uitschakelen, dan onthoudt hij gewoon hoelang de timers al liepen. Ideaal als je tijdens het schoonmaken per ongeluk over het knopje veegt.
Alle kookzones zijn even groot, waardoor de glasplaat wat ruimer is, maar hij past gewoon in onze bestaande uitsparing. Verder heb ik de boil-, fry- en grillfuncties getest.
Boil: Je zet de pan op de plaat, kiest de boilfunctie en klaar. De plaat brengt het water aan de kook en houdt het daar, zonder overkoken. Timer erbij en je hebt er geen omkijken meer naar.
Fry: De frituurfunctie werkt verrassend goed. Officieel moet je pan een bepaalde maat hebben, maar ik heb het gewoon geprobeerd met onze wok. Je kiest stand 1, 2 of 3 (in de app zelfs per graad) en de plaat houdt de olie netjes op temperatuur. Het werkt net als een elektrische frituurpan.
Grill: Met de grillfunctie verwarm je een grillpan — eventueel over twee zones — tot de perfecte temperatuur. Zodra het knipperen stopt kun je beginnen met grillen.
De app: Ik dacht eerst dat wifi op een kookplaat onzin was, maar het tegendeel is waar. Als ik een simpele AVG kook, loop ik vaak even weg. Onze keuken zit apart, dus ik hoor de piepjes niet altijd. Nu krijg ik gewoon een melding op mijn telefoon. Daarnaast kun je via de app precieze temperaturen instellen, vooral handig bij frituren.
Ik ben echt heel tevreden en zou deze kookplaat zonder twijfel zelf kopen als onze huidige het begeeft.
Ik heb deze Etna kookplaat nu een paar weken in huis en ik ben tot op dit moment tevreden erover, echter zijn er ook een aantal minpuntjes. De kookplaat is iets groter dan normaal. Echter kun je het grotere oppervlakten niet gebruiken. Je kunt de kookplaat alleen binnen de aangestelde lijntjes gebruiken. Dus de extra oppervlakten is eigenlijk onbruikbaar. Dat is zeer jammer. De kookplaat is verder zeer makkelijk in gebruik. De kookpaat warmt snel op. Er sit panherkening op waardoor die automatisch de juiste koppeling maakt. Je kunt keuze maken uit verschillende opties. Zoals frituren, sudderen of warm houden. De kookplaat maakt weinig geluid wat er fijn is en gaat automatisch uit als je de pan van de plaat afneemt.
Kookplaat is makkelijk in gebruik. Heeft goed vermogen en verdeeld de temperatuur gelijkmatig. hierdoor blijven de pannen recht en trekken ze dus niet krom.
De automatische panherkenning werkt prima evenals de mogelijkheid om de pan naar een andere zone te verschuiven waarbij de kookstand meegaat.
Er zijn wel veel voorgeprogrammeerde instellingen voor bijvoorbeeld koken, bakken etc. Bijna teveel, maar je kan ook zelf een programma aanmaken.
De kookplaat is groot voor de nismaat, hierdoor ruim kookoppervlak.
Al met al zeer tevreden over deze kookplaat.
Wij waren uitgekozen om deze te gaan testen. Hij werd vakkundig geïnstalleerd door een monteur. Wij zijn van gas nu naar deze kookplaat gegaan. Wat een super apparaat. Hij is simpel te bedienen en van alle gemakken voorzien. Turbo stand is echt Turbo. Makkelijk te koppelen via wifi. In het begin kregen wij wel vaker mors waarschuwingen, dat is verholpen sinds we speciale matjes hiervoor gebruiken.
Een heel mooie en fijne kookplaat. Je kunt hem handig op de juiste stand zetten: je zet de plaat aan, de plaat herkent de pan en je drukt op de stand die je wilt. Je hebt ook automatische standen, zoals koken en grillen e.d. Grillen is heel gemakkelijk. Koken is wat onhandiger. Maar wij hebben een kokendwater kraan en daarna gaat het sneller om de pan op de boost stand te zetten dan de kookstand. Het is eenvoudig te bedienen en de platen aan elkaar te koppelen zodat je een groot opprvlakte hebt. En er zit genoeg kracht in om mijn grote wokpan goed heet te laten worden. De plaat is wel heel gevoelig voor als er iets van vocht op komt. Wat wel eens gebeurt tijdens het koken. Maar als je weet waardoor dit gebeurt, is het snel verholpen. Al met al dik tevreden met de kookplaat
Mooie kookplaat, en lekker ruim (tov mijn vorige van 60 cm breed) en toch past hij in de standaard nismaat.
Kookt gelijkmatig/constant, in tegenstelling tot de vorige keramische. Ook de automatische kookstanden zijn erg makkelijk. Wel stopt de kookplaat erg snel, als er iets overkookt. Met een grotere pan is dit geen probleem.
De app heeft alleen (nog?) weinig meerwaarde.
Alles bij elkaar erg tevreden met deze kookplaat!