Enkele weken geleden hebben we deze AEG Saphirmatt inductiekookplaat aangeschaft en we zijn er ontzettend blij mee. Alles bij elkaar een duidelijke upgrade ten opzichte van onze vorige inductieplaat.
Wat direct opviel bij de installatie is dat dankzij de slimme klemmen aan de onderkant van de plaat dat hij meteen perfect gecentreerd in het werkblad ligt. Bij onze oude kookplaat was het recht leggen het meeste werk. Wel een kleine opmerking, de meegeleverde stroomkabel is aan de korte kant. Je hebt een Perilex-stekker nodig, dus mijn tip is om meteen een complete Perilex-kabel (stekker + langere kabel) mee te bestellen. Dan voorkom je verrassingen.
Uiterlijk en schoonmaken
De Saphirmatt-afwerking is niet alleen mooi matzwart, maar vooral práktisch. Vingerafdrukken, vetspetters en kookresten veeg je er zó vanaf Na een paar weken intensief koken ziet de plaat er nog steeds uit alsof hij nieuw is.
Kookprestaties
Het opwarmen gaat ontzettend snel, zeker met de boostfunctie. Een pan water kookt in no-time, veel sneller dan we gewend waren. Ook bij normaal gebruik merk je dat de plaat heel direct en krachtig reageert.
Conclusie
Kort samengevat: prachtige uitstraling , supersnel, en vooral extreem makkelijk schoon te houden. De korte kabel is het enige kleine minpuntje, maar dat los je eenvoudig op. Wij zijn erg tevreden met deze aankoop en kunnen de AEG Saphirmatt van harte aanbevelen!