De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 47 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de ETNA KIF572ZT op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Mooie inductiekookplaat. Door dat beetje extra breedte (70 centimeter) werkt het zo fijn met grote pannen op het “vuur”.
Goede vlotte heldere bedieningsmogelijkheden.
Snelle reactietijd. Goede boostfunctie. Makkelijk schoon te maken.
Inductieplaat past in standaard nis maar is toch 70cm breed
De ETNA KIF572ZT inductiekookplaat biedt als groot voordeel dat deze in een nis van 57 cm breed kan worden ingebouwd, terwijl de glasplaat zelf 70 cm breed is. Dit zorgt voor een luxere uitstraling, ondanks dat de kookzones qua indeling vergelijkbaar zijn met een traditioneel 60 cm model. Het is jammer dat de kookzones niet verder uit elkaar zitten, maar dit is begrijpelijk gezien het ontwerp. Een ander sterk punt is de aanwezigheid van twee flexzones, wat de kookplaat veelzijdiger maakt.
Voor ons was dit de eerste overstap van koken op gas naar inductie, en we zijn er verrassend snel aan gewend geraakt. Al met al zijn we tevreden over dit product.
Voordelen:
Geen gasaansluiting meer nodig.
Snelle opwarming van de pannen.
Automatische uitschakeling wanneer de pan wordt verwijderd.
Timerfunctie per kookzone, waardoor losse timers overbodig zijn.
Nadelen:
De inductieplaat maakt meer geluid dan verwacht, voornamelijk door de ventilatoren aan de onderkant.
De bedieningsknoppen hadden iets groter of beter zichtbaar mogen zijn. In een schemerige keuken is het soms lastig de juiste knop te vinden.
Conclusie:
De ETNA KIF572ZT is een goede keuze voor wie een iets bredere kookplaat wil zonder dat dit extra nisruimte vereist. Het luxe uiterlijk en de handige functies wegen ruimschoots op tegen de kleine nadelen.
De afmeting van het kookoppervlak valt wat tegen - twee wat grotere pannen passen er niet achter elkaar op - en ik moet even wennen aan de hoogte van de verschillende standen, heb het gevoel dat ik stand 6½ mis na ervaringen met een andere inductiekookplaat. Maar de bediening werkt perfect, door te schuiven kun je de stand heel snel aanpassen (handig als dingen over dreigen te koken) en de plaat reageert daar meteen op. Ook het koppelen van twee zones gaat heel gemakkelijk en werkt prima. Prijs/kwaliteit verhouding is uitstekend.
Superfijne kookplaat door individuele schuifjes per zone. En het maakt bijna niet uit waar je je pan neerzet door de zones. Enige minpunt is de zichtbaarheid van de iconen, het is wat moeilijker zichtbaar waar de knopjes zitten.
Erg tevreden met deze aankoop. De vlakke plaat en zones geven je meer vrijheid om de pannen op het fornuis kwijt te kunnen. De bediening vind ik een verademing: elke pit heeft zijn eigen regelaar en zijn eigen timer die direct met de plusjes en minnetjes ingesteld kan worden. De pauze functie is typisch zo iets waarvan je het niet wist hoe handig het is - tot je het gemak ervaart: in een druk gezin kan je gauw even stoppen met koken en daarna meteen de draad weer oppakken.
Wij hebben deze kookplaat nu enkele weken in gebruik en ben er nog steeds erg tevreden mee.
Op zoek naar een nieuwe inductie kookplaat kwam ik deze tegen.
10 cm breder met dezelfde inbouw maat waardoor je meer ruimte heb voor de pannen.
Ik wist niet wat ik moest denken van 4 kookzone's met dezelfde diameter, nl.18 cm. omdat je vaak kookt met grotere pannen.
Maar dit gaat prima. Ik merk niet dat er tekort vermogen is voor grotere pannen.
Weergaloos is het feit dat je tegelijkertijd twee keer twee kookzone's kan koppelen tot een grote kookzone. Dus bv. twee braadslede' s of gril platen.
En dat alles zeer eenvoudig te bedienen.
Voor mij een topper.
Kees.
Fijne kookplaat, makkelijk te installeren. Voornamelijk de bediening valt ons op, snel en zeer eenvoudig. Doordat je per blok eenvoudig met een vloeiende beweging het vermogen kunt bedienen is koken met deze kookplaat een feestje.
Prachtige kookplaat met vele functies. Van de vier kookpitten kun je samenvoegen tot twee lange kookpitten voor bv tepan yaki platen. Dit is ideaal om zowel vegetarische als vleesgerechten tegelijk op 2 tepan yakki platen wilt maken. Dit was voor ons doorslaggevend om voordeze kookplaat te kiezen, daar wij zowel vegetarische en vleesgerechten tegelijk willen bereiden.
Zelf ben ik geen keukenprinses en kook ik voor maximaal vier mensen niet te moeilijke gerechten. Een hele grote of speciale uitvoering was in mijn geval dus niet nodig. Bovendien is dit de eerste keer dat ik op inductie kook. Ik ben blij verrast! Heel gemakkelijk in gebruik middels touch "knoppen" en in verschillende standen te schuiven simpelweg met je vinger, zonder hard te moeten drukken. Er zijn vier zones waar je de pannen kan plaatsen en mocht je die weg halen, detecteert de plaat dat gelijk. Grappig vind ik de aanduiding na het koken als de plaat nog aan 't afkoelen is. Waarbij een hoofdletter H heet aangeeft en een kleine letter h aangeeft dat het nog iets warm is. Ook de boost functie is gemakkelijk met 1 tikje aan en uit te zetten. Daarnaast ziet de kookplaat er strak en mooi uit door zwart glas.
perfect, mooi en ideaal voor vegatariers en vleeseters
Prachtige inductie kookplaat. Vele functies en opties zoals de optie van vier kookzones twee lange te maken voor bijvoorbeeld tepan yakki platen. Ideaal als je zowel vleesgerechten en vegetarisch tegelijk wilt bereiden op bakplaten. Het eten voor iedereen is daarmee op zelfde moment klaar. Wij hebben zowel vegetariërs als vleeseters en hebben daarom voor deze inductieplaat gekozen…. Iedereen blij
Fijne Etna inductie kookplaat( nr even niet bij de hand)
Kookplaat inductie. Boven verwachting ! De oude electrische plaat was kapot. .Deze nieuwe gekocht.2 kookzones en 4 kookplekken.Duidelijk bedieningspaneel.Ik ben zeer blij met de kookplaat.Een hele verbetering.Etna inductie plaat
is een kookplaat die precies voldoet aan onze eisen en wensen.
ook goede prijs kwaliteit verhouding mooi aanbod voor 3 jaar aanvullende garantie tegen duidelijke voorwaarden.
duidelijke installatie instructie en gebruik handleiding.
kort om een goede investering in ons privé project van het gas af.
Ben een super groot fan van ETNA en in mijn keuken komt geen andere merk ,3 jaar geleden een nieuwe Etna inductie kookplaat inbouw en een Etna inbouw oven nieuwe gekocht, maar twee weken geleden liet ik een pot koffie op mijn kookplaat vallen en helemaal gescheurd en daarom, weer the one and Only Etna inductie opnieuw gekocht, wat een juweeltje in jou keuken en gemaakt om mee te koken en werken toppie, Etna Keep Up The Good Work,You’re The Best❤️