Koffiecups kopen | Tips en informatie

Wil je koffiecups kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk koffiecapsules op Kieskeurig.nl!

Direct koffiecups vergelijken Bekijk en vergelijk

Koffiecups kopen

Koffiecups kopen: tips en informatie

Van lekkere koffie houdt bijna iedereen. Maar helaas hebben we niet allemaal de skills van een echte barista. Of de tijd om ’s ochtends verse koffiebonen te malen en zorgvuldig die perfecte espresso te zetten. Gelukkig zijn er handige koffiezetapparaten met cups. Zo kies je uit allerlei soorten heerlijke koffie en staat er supersnel een lekker vers kopje koffie op tafel.

Op deze pagina lees je waar je precies op moet letten als je koffiecups gaat kopen. Zo weet je straks zeker dat je de beste koffiecapsules kiest!

Direct koffiecups vergelijken

Werking koffiecups

Hoe werken koffiecups eigenlijk?


Een koffiecup is een klein aluminium bakje waarin koffie is verpakt. Het bijzondere is dat de koffie luchtdicht wordt bewaard, waardoor deze tot wel een jaar na productie vers blijft. Deze capsule plaats je in een daarvoor geschikt koffiezetapparaat. Deze prikt kleine gaatjes in de cup, waarna er onder hoge druk heet water doorheen wordt geperst.

Het systeem staat ook wel bekend onder de naam Nespresso, het merk dat deze techniek voor het eerst op de markt bracht. Een aantal van Nespresso’s patenten zijn inmiddels verlopen. Daardoor mogen ook andere merken de koffiecups verkopen. Dat heeft geleid tot een groter aanbod in smaken en lagere prijzen.


Eigenschappen

Hoe vind je de beste koffiecups?

De perfecte koffie, dat is natuurlijk vooral een kwestie van smaak. Maar als je koffiecups gaat kopen zijn er wel een paar eigenschappen om op te letten. Die maken het makkelijker om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten cups en zo je favoriet te kiezen.


Koffiesterkte

De koffiesterkte van de cup staat heel handig aangegeven met een cijfer op een schaal van 1 tot 10. Hoe hoger het cijfer, hoe sterker de koffie is.

Arabica

De term Arabica verwijst naar een specifieke familie koffieplanten, oorspronkelijk afkomstig uit Ethiopië. Andere soorten zijn Robusta en Liberica, maar Arabica is vanwege haar kwaliteit veruit het populairst.

De meeste Arabicakoffie komt tegenwoordig uit Brazilië, maar wordt in allerlei landen van Midden-Amerika tot Zuid-Oost Azië geproduceerd. Daardoor ontstaan er kleine smaaknuances in de verschillende koffie, zeker de moeite waard om eens uit te proberen dus!

Smaak

Over smaak valt niet te twisten, maar gelukkig zijn er wel een heleboel benamingen voor de verschillende koffiesmaken. Bij termen als sterk, intens en zacht kun je je vast iets voorstellen. Maar heb je al eens een bloemige of fruitige koffie geprobeerd? Met koffiecups in allerlei smaken valt er zo altijd wel iets nieuws te ontdekken.

Hervulbare koffiecups

Koop je graag verse koffiebonen maar heb je geen duur espressoapparaat? Dan bieden hervulbare koffiecups uitkomst. Deze zijn gemaakt van kunststof en leeg je na gebruik. Even schoonmaken en er kan de volgende keer weer opnieuw versgemalen koffie in!

Nu je weet waar je op moet letten voor je koffiecups koopt is het nog maar een kleine stap naar jouw perfecte koffie. In onze handige vergelijker vul je je voorkeuren in en je ziet direct wat de beste koffiecapsules voor jouw smaak zijn.


Direct koffiecups vergelijken Bekijk en vergelijk

Beste koffiecups
Populairste koffiecups