De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op 5 goedgekeurde reviews die zijn achtergelaten voor de Samsung RS90F64EDTEF op Kieskeurig. Deze beoordeling wordt berekend door de som van de reviewscores te delen door het aantal reviews.
Ik had de Samsung koelkast uitgekozen om te ervaren hoe goed de automatische deur open wekte. Het is iets dat je nooit miste, maar nu niet meer wil missen. Wat een gemak dat je alleen de sensor hoeft aan te raken. Alle informatie is van het scherm duidelijk af te lezen en de koelkast is via scherm goed in te stellen. Het AI houdt versheid van producten in de gaten en waarschuw je op tijd voor bederf. Handige functie is het scannen van de vleesbarcode. Het snel koelen en vriezen werkt super. Met 2 uur is de volle koelkast op tempratuur. Hierbij is de koelkast fluisterstil. Ik ben zeer tevreden met de Samsung RS91F64EDTEF.
De Samsung RS90F64EDTEF is een ruime, moderne Amerikaanse koelkast met luxe uitstraling. Het design in roestvrijstaal oogt strak en past mooi in onze keuken.
Wat bevalt mij:
- 9inch scherm en SmartThings maken het gebruik slim en handig.
- Auto Open Door is ideaal met volle handen.
- Ruime indeling met goed gekoelde en stabiele temperatuur.
- Water- en ijsdispenser zijn erg praktisch.
- Stil en energiezuinig (ook in de nacht)
Minpunten:
- Deuren moeten ver open voor de lades, wat veel ruimte vraagt.
- Planken zijn niet verstelbaar.
- IJsdispenser kan knoeien en maakt lawaai.
-Handleiding alleen digitaal en spraakbesturing beperkt.
Eindoordeel:
Een slimme, energiezuinige en ruime koelkast die luxe en gemak biedt. Ondanks kleine minpunten geniet ik er dagelijks van en zou ik hem zeker aanraden.
Ik was meteen onder de indruk van het 9-inch touchscreen. Alles ziet er strak uit en reageert snel. Best leuk om apps te openen zoals Spotify of YouTube, toch merk ik dat ik mijn telefoon er vaker bij pak puur uit gewoonte. Het is dus vooral leuk, niet iets wat ik écht nodig heb.
De koelkast zelf werkt super: hij koelt goed, ziet er goed uit in de bijkeuken en voelt heel degelijk gebouwd. Wat ik wel jammer vind, is dat Apple-gebruikers een beetje achtergesteld worden. Zo kan ik mijn iCloud-agenda niet koppelen en ook niet mijn Microsoft ToDo-lijst synchroniseren. Dat zou echt een grote meerwaarde zijn geweest.
Conclusie: Supertof als je van gadgets houdt, maar voor de gemiddelde gebruiker zou een standaard Amerikaanse koelkast van Samsung zeker volstaan.
fijne, grote koelkast, maar let op waar je hem plaatst.
Wat een fijne koelkast! De Samsung RS90F64EDTEF biedt enorm veel ruimte, zowel in de koelkast als de vriezer. We gebruiken de koelkast met veel plezier en zou hem niet meer willen missen. Wel heeft hij een paar verbeterpunten:
- vriezerdeur gaat snel open als je bezig bent in de koelkast door het no touch systeem
- no touch systeem voor deuren is niet los aan te zetten. Of beide deuren hebben de functie, of beide niet
- knop voor no touch kan je niet op hoogte aanpassen. Als dit kon, zou je minder snel last hebben dat de vriezer automatisch open gaat
- planken deur en koelkast zelf kun je niet in hoogte verstellen
- planken in de vriezer maar op 1 plek
- installeren is vrij makkelijk alleen de grote gebruiksaanwijzing is alleen digitaal. Het duurde daardoor een tijdje voor we doorhadden hoe hij ijsblokjes maakt
- door de dikke deuren en plaatsing van de scharnieren moeten 180 graden open om de lades helemaal eruit te krijgen cq goed te gebruiken. Hierdoor past hij eigenlijk niet goed bij ons in de nis. Maar door alle andere punten (zie onder) nemen we dat maar voor lief.
- de uitgifte van ijsblokjes, en met name crushed ice, kan wat rotzooi geven als het glas niet helemaal goed hoog tegen de opening aangehouden wordt.
- de functie waarin je kan zetten welk eten er nog in de koelkast/vriezer/voorraadkast staat is leuk, maar het heeft 3 weken geduurd voordat wij de test-eieren weer uit het systeem hadden.
- de metalen panelen van de deuren zijn niet super hard, na een paar weken zitten er al kleine deukjes in (die zie je alleen bij bepaald licht, maar toch jammer).
Maar naast de verbeterpunten heeft de koelkast vooral veel voordelen:
- heerlijke grote koelkast en vriezer
- tap functie voor gekoeld water en ijsblokjes/crushed ijs
- deuren die open gaan als je de no touch sensor gebruikt, super handig met volle handen. Hierdoor blijft niet de koelkast/vriezerdeur onnodig lang open staan omdat je eerst de deur moet openen en dan pas de spullen kunt pakken.
- licht in de koelkast kan je via de app instellen om felheid. Je kan zelfs instellen dat hij s avonds minder fel is.
- je krijgt een melding als je deur niet goed gesloten is
- scherm op de koelkast is makkelijk te bedienen en werkt nauwkeurig
- je kan allerlei apps op het scherm tonen. Zo toont hij bij ons altijd onze gezamenlijke agenda en het weer. Super handig. Ook gebruik ik de kookwekker regelmatig.
- spraakbediening werkt goed, alleen het is jammer dat hij niet in het nederlands is. Hierdoor gebruiken wij het niet echt
- apparaat lijkt erg zuinig door het metalen achterwand paneel en de verneveling in het vriezer gedeelte. Hierdoor blijft de koelkast en de vriezer goed kijkt en heb je weinig temperatuurschommelingen, wat de houdbaarheid van je producten bevordert. We hebben al een feestje gehad en alle producten bleven mooi op temperatuur ondanks het vele open en dichtgaan van de deur.
- hij ziet er mooi uit, niet te opvallend
- zorgt ervoor dat we beter water drinken; water tappen is een feestje, zeker met de ijsblokjes
Ik heb lang gezocht naar een Amerikaanse koel/vries combinatie ter vervanging van mijn klassieke koel/vries combinatie. Voornaamste reden is om meer inhoud van het vriesdeel te krijgen, de ijs- en koud water dispenser en natuurlijk de mooie uitstraling.
Na de levering dan ook gelijk geprobeerd te installeren (dit deed de bezorgdienst niet) wat niet helemaal vanzelf ging. De installatiehandleiding zou wat meer stap-voor-stap kunnen maar goed uiteindelijk is het gelukt om de waterleiding aan te sluiten. De leiding is overigens maar een dun leidinkje (waar je toch een soort van tuinslang verwacht) dus dat is makkelijk weg te werken. Wel jammer dat er een aparte (meegeleverde) waterfilter aangesloten moet worden. Je verwacht toch dat dat netjes geïntegreerd zit. Deze moet je ook periodiek vervangen dus wel even nadenken waar je die gaat plaatsen. Wat voor mij nieuw is bij een koel/vries is het inregelen van de instellingen (wifi, smarthings app etc) via het overigens grote en fijne LCD Touchscreen. Dat gaat vanzelf en is responsief. Geeft ook lekker veel informatie zoals stroomverbruik, recepten etc. Zelfs Youtube en Spotify zitten er standaard op. Makkelijk dus om bijvoorbeeld een kookinstructie te volgen. De Bixby spraakbesturing (in het engels) heeft voor mij weinig toegevoegde waarde. Bijvoorbeeld het openen via de aanraaktoets gaat een stuk sneller en makkelijker, ook als je met volle handen staat. Daarnaast zit er ook nog zeer uitgebreide memo functie en digitaal boodschappenlijstje op. Het is mij nog niet gelukt om dat lijstje dan bijvoorbeeld naar de telefoon te sturen (of te syncen via mail o.i.d.) kan worden als je boodschappen gaat doen.
Wat daarnaast gelijk opvalt is de flinke omvang, er staat echt wat. Het opstarten van de koeling en vriezer gaat vlot en doen gelijk goed hun werk. Ook de Snelvries/koelstand werkt dan goed waardoor ook de eerste ijsblokken en koud water als snel voorhanden zijn. Deze laatste is wel wat mindere fijn want de koud water dispenser heeft een erg harde straal waardoor je al snel knoeit doordat het water uit je glas klotst. Bij gebruik van een gewoon glas weet je namelijk ook niet precies waar je je glas moet houden (nu weet ik dat je het echt helemaal bovenin moet houden). Het helpt ook niet dat de uitlaatmond niet recht naar voren staat maar een beetje naar links en is ook niet aan te passen. Je verwacht toch dat het gewoon naar voren eruit komt. Daarnaast zit er ook geen lekschaal o.i.d. onder waardoor het geknoeide water ook gelijk langs de deur op de grond loopt. Dat kan beter.
Na enkele weken gebruik vindt ik dat de automatisch deuropener erg prettig is. Bijvoorbeeld als je staat te koken/bakken met wat vieze handen en dan erg makkelijk de deur kan openen. Het in- en uithalen van de ijsemmer is wel wat lastiger en is iedere keer een gehannes maar ach zo vaak doe je dat niet. Voor mij ook wennen is de vriezer met voornamelijk legschappen en 2 kleinere bakken. Voldoende ruimte maar voorheen stopte ik alles in de bakken nu moet je het netjes plaatsen en stapelen op een schap doe je niet zo gauw.
Deze samsung voldoet dus voor wat het moet doen; het Twin Cooling+™ concept werkt prima en houdt ook de producten lekker en lang vers. Het levert prima ijsblokjes en koud water, is handig in gebruik, smart en ziet er mooi uit.