LG GMX945MC9F - Reviews

Review type:

Gemiddelde beoordeling

De gemiddelde beoordeling is gebaseerd op de 9 reviews die zijn achtergelaten voor de LG GMX945MC9F op Kieskeurig.nl.

Help anderen en geef jouw mening over dit product. We verloten iedere maand onder alle reviewers 2 x € 250,-.

8,3

Schrijf een review

Kieskeurig.nl review criteria:

  • Uitstekend
  • Goed
  • Goed
  • Goed

Echte reviews van echte gebruikers, door ons gecontroleerd op betrouwbaarheid.

Aniet 25-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Kanjer

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

7,0
Op het moment dat de koelkast geleverd werd, konden we alleen maar een WOW uit brengen !! Wat een prachtig apparaat, donkergrijs metallic kleur, grote deuren, zowel boven als beneden. Bijna een sieraad voor je keuken 🙂

Het bovendeel betreft de koeling en het onderste gedeelte is het vries gedeelte. Dit in tegenstelling tot veel andere Amerikaanse koelkasten die 2 hoge deuren hebben met links vriesgedeelte en rechts koelgedeelte. Dit is naar mijn idee mooier en praktischer

De rechtse deur van het koelgedeelte is nog mooier gemaakt, met een 'deur in deur', een deurtje van donkerglas, wat met 2x kloppen een lichtje laat aangaan, zodat je precies kunt zien wat er in de deur opgeborgen staat. Met een klein handgreepje open je dan alleen dit stukje in je koelkast. Heel handig voor frisdrank, melk en artikelen die je vaker in gebruik hebt.

Het is heel mooi om te zien, maar daarnaast ook heel handig. Extra voordeel is dat het de koelkast minder energie laat verliezen. Enkele seconden na openen, gaat het lichtje weer automatisch uit.

Het koelgedeelte is ontzettend ruim. Wij zijn een gezin van 3 personen en met onze wekelijkse boodschappen houden we nog heel veel ruimte over, dit maakt wel dat alles heel overzichtelijk op te bergen is. Het zijn 3 grote planken en 2 hele ruime laden onderin (voor groenten e.d.)
Het Pure-N-Fresh systeem zorgt ervoor dat je minder last hebt van nare geurtjes, en naar mijn idee werkt dit heel goed.
Het Extra Space Compartiment is naar mijn mening niet zo handig, ziet er mooi uit, maar er past werkelijk heel weinig in, maar misschien ben ik een pietlut!
Het Space Plus Ice System zit in de linkerdeur van het koelgedeelte en heeft een ijs- crushed ijs en water dispenser (ideaal, hier maken we veel gebruik van). Omdat dit aan de binnenkant van de deur zit, verlies je geen ruimte en kun je de hele bovenste plank gebruiken. Nadeel is dat het niet uitmaakt hoe voorzichtig je ook wil doen, het gecrushte ijs vliegt overal naar toe. Dus dweilen…. Misschien is het gat te groot?
Het onderste gedeelte bevat 2 delen vriesvak. Hierin vind je aan zowel de linker- als de rechtkant 3 diepe laden, waarin je heel netjes en overzichtelijk je verschillende producten kunt opbergen.
Ook in de deuren zitten vakken waarin je kleinere items kunt bewaren.
Het NO-Frost systeem maakt dat je het apparaat nooit meer handmatig hoeft te ontdooien, scheelt heel veel tijd en rommel en je hoeft niet te wachten op temperaturen onder 0, om je bevroren etenswaren buiten te zetten.

De bijbehorende SmartThinQ app, is heel handig om de temperaturen op afstand te regelen, al denk ik niet dat dit vaak nodig zal zijn. Voor de gadgetliefhebbers onder ons is dit waarschijnlijk wel een Pré.
Voor een koelkast van dit formaat, is hij heel geluidsarm.

Pluspunten

  • mooi design
  • veel ruimte

Minpunten

  • crusher gooit er veel naast
  • energie verbruikt A+

Review criteria:

Goed
Goed
Voldoende
Voldoende

Reageer

unicura2016 16-02-2021
  • Product getest

de amerikaanse koreaan

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

9,0
Sinds 2 weken staat de LG Koelkast GMX945MC9F bij ons in de keuken. Al voordat deze kwam waren we razend enthousiast…de specificaties beloofden veel goeds. Als jong gezin met 4 kids waren we uit onze combi-koelkast gegroeid, was dit de oplossing? Jazeker!

Toen de koelkast kwam waren we blij verrast hoeveel opbergruimte deze daadwerkelijk heeft! Zowel onze vriesvak als koelvak was letterlijk verdubbeld! Dat ene lampje in die koelkast waarbij de andere kant niet meer verlicht is… en nu overal verlichting en overzicht, hoe vol we hem ook proberen te stoppen! De eerste indruk is gewoon geweldig!

Als je de buitenkant van de koelkast ziet dan is het een strak design. Van dichtbij lijkt het een donkerzwart geborsteld rvs. Het zweeft tussen mat en een matte glans. Het is wel gecoat, dus hoe stevig dit is zullen we met de kids gaan beleven. Het InstaView Door-in-Door-systeem is mooi strak in de buitenkant verwerkt. Het glas is donker en steekt niet af. Overdag kan je er doorheen spieken, als het donker is moet je echt kloppen om te zien wat er achter het glas zit, leuke gadget voor jong en oud!
Het bedienpaneel en water/ijsblokuitgifte zijn uiteraard zichtbaar aanwezig, maar dat hoort bij deze Amerikaanse Koreaan. Het display gaat een aantal seconden na bediening uit.
Van binnen is de koelkast luxe afgewerkt. Verchroomde greepjes, gelagerde lades en zeer overzichtelijk. De deurvakken in de vriezer zijn ideaal voor die kleine verpakkingen die weer net dat beetje extra ruimte geven. Van de zomer ijsjes erin en de kinderen hoeven niet meer in de lades te graaien.

Het Extra Space-compartiment in de koelkast is perfect voor die pakjes boter of kleine voorraad als broodbeleg. Deze zit mooi onderin verwerkt en is makkelijk toegankelijk. Het intrekbare plateau voor de grotere items zit aan de rechterkant. Deze hadden wij liever links gehad maar verplaatsen gaat niet. Het voelt ietsje fragiel bij het schuiven, maar wij gebruiken deze gewoon als volledige plank, alle dranken die we direct willen pakken hebben wij in de dubbele Instaview deur staan. Deze kan je apart openen en daarvoor hoef je niet direct in de koelkast te zijn

Het SpacePlus™ Ice System zit in de koelkastdeur ingebouwd hierdoor blijft de bovenste plateau bruikbaar. Er zit een behoorlijke voorraad ijsblokjes in en komt er heerlijk geschaafd of heel uit.

De groenten in de koelkast blijven zeker langer goed van smaak en kleur dan onze vorige koelkast. In de gebruiksaanwijzing staat duidelijk waar je wat het beste kan stoppen. Volgens het LINEAR Cooling™ systeem en luchtopeningen aan de voorkant van de koelkast helpen deze de temperatuur op peil te houden, en temperatuurschommelingen te verminderen. Dit lijkt zeker zijn werk te doen!

Het Pure-N-Fresh systeem moet geurtjes minimaliseren met een uniek luchtfiltersysteem. Een ventilator blaast naar zeggen actief lucht door het koolstoffilter en voert deze lucht terug in de koelkast. Mijn vrouw is erg gevoelig voor luchtjes maar ruikt geen nare luchtjes in deze koelkast.

De SmartThinQ™ app van LG kun je de koelkastinstelling op afstand regelen. Leuk dat het kan maar niet iets wat dagelijks zal veranderen. Wel is een pluspunt dat je de status van het luchtfilter en het waterfilter kan zien. Eventueel kan je op afstand de quick freeze functie activeren vanuit de supermarkt, we hebben het getest en het werkt bij invriezen van verse producten.

Als gezegd waren we razend benieuwd naar de koelkast voordat hij kwam, nu twee weken later zijn we nog steeds zeer enthousiast. De verbetering in ruimte en het gemak van de deur in deur. Onze kinderen drinken nu graag koud water uit de koelkast en de jongste van 4 kan het zelf pakken zonder te knoeien. We kunnen niet wachten tot de zomer er is en we wat vaker ijs gaan pakken. (Eerst trouwens wel 24 uur wachten tot je ijsklontjes hebt want de eerste uren blijft het voorraad compartiment nog leeg.

Heel veel voordelen zien wij in het gebruik van deze koelkast. Als we moeten zoeken naar nadelen dan komen we er maar een paar tegen. Met 1 koelkastdeur helemaal open kom je moeilijk achterin, de opening is dan net te smal, oplossing is simpel, 2e deur open.
De koelkast vraagt ruimte. Naast een muur zetten is niet mogelijk, je hebt ruimte nodig om de deuren open te slaan. Als je de koelkast ergens tussen zet dan moet de koelkast ongeveer 7cm naar voren uitsteken om deuren te kunnen openen. Vlak met andere meubels gaat dus niet.

En als we LG een tipje mogen geven, zet even in de gebruiksaanwijzing wat voor wateraansluiting er nodig is. Dit betreft dus een ¾ aansluiting, een gewone wasmachinekraan werkt. Ook mist in de omschrijving hoeveel lengte waterslang erbij zit. Dit is ongeveer 4 meter. Je hoeft dus niet direct achter de koelkast een aansluiting te hebben.

Zoek je een koelkast met een mooie uitstraling, functioneel, stil en een zee aan ruimte. Wij bevelen hem aan!

Pluspunten

  • de groentela

Minpunten

  • benodigde ruimte in je keuken

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

PaulvRoosendaal 05-03-2021
  • Product getest

Zeer mooie LG koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

10,0
Sowieso is LG een goed en degelijk merk, maar deze koel/vrieskast is echt top .
Het begon al op de dag dat we hem binnen kregen, het leek wel kerstmis zo opgewonden waren we en zelfs de kids hielpen mee met uitpakken.
Eenmaal in de keuken konden we er niet vanaf blijven en zagen we steeds meer dingen die deze koelkast kon.
Ondanks grote vorm misstaat deze koelkast niet in menig keuken.
Lekkere veel ruimte mooi ingedeeld in vele vakjes en lades.
Last van nare luchtjes krijg je bijna niet door een speciale filter die erin zit.
Ook als je hem open maakt ontsnapt er weinig kou door een soort van "gordijn".
Ben je benieuwd wat voor drinken je nog hebt, dan til je 2maal op het glas en gaat het licht aan, zo hoef je de koelkast niet steeds open te doen om te zien wat je hebt.
Wat ook heel fijn is dat je koud water kan tappen en zelfs ijsblokjes.
Wil je geen ijsblokjes dan kun je ook gecrushd ijs pakken.
Kortom een hele mooie en functionele koelkast die ondanks z'n hoge prijs zeker de moeite waard is.

Pluspunten

  • Alles is een dikke plus

Minpunten

  • Geen minpunt kunnen vinden

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Miranda 03-03-2021
  • Product getest

Prachtig design

Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

7,0
Een prachtige ijskast om te zien.
Helaas is ons gezin verder niet enthousiast.
Wat vinden we wel goed:
Grote groente en fruitlades.
Het display
Wat vinden we minder:
Ijsklontjes uitgiftegat te groot: stukjes ijs vliegen langs je glas en laat constant water achter, tot op de vloer.
Het water is gewoon kraantemperatuur, jammer.
Door-in-door is leuk om op te tikken, maar we weten nog altijd niet wat we erin moeten zetten. Het ziet er al snel slordig uit.
De ijskast had in 2 gedeeld mogen zijn en de diepvries had de lange indeling mogen hebben. Wij konden er niet genoeg in kwijt. Zeker het brood niet, 2 broden en 1 vak was vol. In de ijskast konden we alleen liggend flessen kwijt, onhandig vonden wij.
Wij zouden dus gaan voor de dichte variant en zonder ijsklontjes.
Luchtjes heb je in 4 weken niet, dus die hebben we niet geroken.
De ijskast voelt wel kwalitatief goed aan.
Past perfect in een 2 max 3 persoons huishouden met een grote moderne keuken, dan zou ik hem aanraden.
Duurzaamheid...opletten.. ik schuurde met de stofzuigerslang erlangs en had al zichtbare krasjes op de buitenlak

Pluspunten

  • Grote groente en fruitlades

Minpunten

  • Ijsuitgifte

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

Isabel 27-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Stijlvolle Amerikaanse koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

7,0
De LG GMX945MC9F koelkast is een enorme koelkast, met een gewicht van 130 kg,
De koelkast is voor zien van 4 deuren, 2 voor de koelkast en 2 onder voor het vriesgedeelte.
In de koelkast deur zit een ijsblokjes maker en de andere deur is voor zien van een glazen raam. Deze deur is in 2 delen te openen.
Wanneer je tikt op het glazen raam gaat het licht aan en kan je zien wat er in de koelkast staat zonder de deur te openen.
De vriezer is voor zien man lades die zeer makkelijk uit te trekken zijn. Waar je wel op moet letten om de lades in zijn geheel uit te schuiven, dat de deur helemaal open staat.
De deuren van de koelkast zijn vrij dik, ook wat zwaar wanneer deze gevuld zijn met flessen.
Regelmatig moet ik 2 deuren open zetten om wat groot in de koelkast te plaatsen.
Produkten blijven zeer vers, groenten blijven een week goed knapperig en vers.
Geurtjes komen niet vrij in de koelkast, wat een ik een zeer groot pluspunt vind.
Wanneer de deur te lang open staat gaat er een alarm af.

Pluspunten

  • ruimte
  • design
  • weinig geluid

Minpunten

  • kleine opening, regelmatig beide deuren open

Review criteria:

Voldoende
Goed
Goed
Uitstekend

Reageer

synchro_1 25-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

stille, ruime koel en vrieskast

Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

9,0
Een zeer prettige en ruime koel-vriescombinatie. Door het door in door systeem zie je snel wat je in de koeling hebt staan zonder de deur te openen. Ook verminder je de warme luchttoestroom doordat je in mindere mate de deur opent. De plateaus zijn zelf in te delen waardoor je alles makkelijk en naar eigen inzicht kunt indelen. ongeacht de producten die je in huis hebt. De lades kun je indelen op fruit en groente, de koelkast zorgt zelf voor de juiste toestroom van lucht e.d. Nare geurtjes zijn verleden tijd in deze koelkast.

Pluspunten

  • energiezuinig
  • app bediening
  • deursysteem
  • veel opbergruimte

Minpunten

  • groot

Review criteria:

Uitstekend
Goed
Goed
Goed

Reageer

skrobbert 24-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Een stijlvolle koelkast

Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

8,0
De LG GMX945MC9F is een opvallende koel-vriescombinatie. Het is niet alleen een mooi model met water en ijs door de deur, maar het heeft ook een slimme glazen 'Door-in-Door'-voorziening. Dit is een groot glazen raam in de koelkastdeur dat kan worden geopend om toegang te krijgen tot de inhoud van je koelkastdeur, zonder dat je de hele deur hoeft te openen, waardoor koude lucht kan ontsnappen en warme lucht naar binnen kan. Er is ook een slimme functie aan de raam dat het raam verlicht door twee keer op het glas te tikken, om je te laten zien wat er in de deurrekken zit.

Afgezien van de door-in-door-functie, is de koelkast met vriesvak handig in gebruik. De planken in zowel de koelkast als de vriezer zijn mooi en diep, waardoor ze goed kunnen worden opgeborgen en de lichtstrip loopt langs de zijkanten van het apparaat voor een goede verlichting.
Wij hebben een jong gezin met 2 kinderen. De kinderen vinden het leuk om et kloppen op het raam, maar nu hebben ze zelf ook makkelijk toegang tot hun drinken. Er is zeker meer dan genoeg inhoud om voor een week boodschappen in kwijt te kunnen.

Qua prestaties heeft deze koel-vriescombinatie uitstekend werk geleverd door een gelijkmatige temperatuur te behouden in zowel de koelkast als de vriezer. De snelheid waarmee de temperatuur in de koelkast weer normaal werd, nadat de deur openstond, was redelijk goed.

De LG GMX945MC9F is een ideale aankoop als je keuken het middelpunt van je huis is en je van een statement-apparaat houdt. Opslag is erg goed. De Door-in-Door-functie is niet alleen leuk, maar kan ook erg handig zijn door niet veel warme lucht binnen te laten wanneer u de hoofddeur van de koelkast opent. Ik beveel het zeker aan.

Pluspunten

  • Veel ruimte
  • Snelle toegang
  • Stijlvol

Minpunten

  • Het zal niet in elke keuken passen.
  • Het is een van de duurdere koelkasten.

Review criteria:

Goed
Uitstekend
Goed
Goed

Reageer

PaulvRoosendaal 23-02-2021
  • Product getest

Geweldig mooie koelkast

Ja, ik beveel dit product aan
Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

10,0
Deze koelkast is echt een lust voor het oog.
Zelfs het uitpakken was een genot.
Veel ruimte, zowel de koel als het vries gedeelte.
Geen last van nare luchtjes door een speciale filter , deur opendoen en de kou ontsnappen is ook verleden tijd.
Je kan de gehele koelkast instellen zoals je zelf wilt, ook via een app op je telefoon kan je deze bedienen.
Kan zoveel zeggen over de LG koelkast maar je kan het beter zelf proberen om erachter te komen wat voor fantastisch product dit is.
Prijs is hoog maar zeker meer dan waard.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Veel ruimte
  • Via app instelbaar
  • Ijsblokjes

Minpunten

  • Geen minpunt gevonden

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend

Reageer

Huskie 16-02-2021
  • Product paar weken in bezit
  • Product getest

Zeer mooie en practische koel / vries combinatie

Geschreven voor: LG GMX945MC9F

Algemene score

8,0
Ik heb deze koel / vries combinatie getest voor de reviewclub. Mijn eerste indruk was dat hij een prachtig design had. De zwarte deuren met de chrome strips zijn erg mooi. Wel vond ik hem erg groot. Wij hebben een grote vrijstaande keuken maar ik denk dat hij voor veel huishoudens al snel te groot is.
De beschrijving bij de koelkast was erg duidelijk. Het aansluiten op de watertoevoer stond goed uitgelegd en dit was erg makkelijk. Ik had hem binnen enkele minuten aangesloten.
De koelkast beschikt over meerdere opbergsystemen. Je kunt de plateau's hoger en lager zetten en je kan plateau's inschuiven om grote items op te bergen. De kwaliteit van deze plateau's is erg goed en stevig. Je kan erg veel kwijt in de koelkast. Waar wij eerst 2 koelkasten en 2 kleine vriesers hadden past nu alles in deze koelkast. Hierdoor verbruikt er nu nog maar 1 apparaat stroom in plaats van 4. Dit zal op jaarbasis zeker geld besparen.
De koelkast is uitgerust met een Pure-N-Fresh filtersysteem. Dit neutraliseert geurtjes in de koelkast. Hierdoor ruik je eigenlijk helemaal geen etenswaren. Dit is erg prettig.
De koelkast is via de Wifi te koppelen aan de LG SmartThinQ app. Deze app is erg gebruiksvriendelijk en de koelkast is eenvoudig te koppelen. Je kunt in deze app enkele functies van de koelkast bedienen. Ook kun je de status zien van de koelkast en van de filters. Mocht je per ongeluk de deur open laten staan dan krijg je na enkele minuten een melding op je telefoon.

Pluspunten

  • Veel ruimte
  • Mooi design
  • Gebruikersvriendelijk

Minpunten

  • Zware deuren
  • Geen opvangbak, waterdispensor
  • Bij crushed ice gaat het ijs alle kanten op

Review criteria:

Uitstekend
Uitstekend
Uitstekend
Goed

Reageer