Tijdens een zoektocht naar een extra koelkast met diepvries voor in huis uiteindelijk uitgekomen op de Bosch KGN49XLEA. Onze voornaamste eisen waren toch dat we zowel in het vriesgedeelte als koelgedeelte genoeg ruimte kregen, waarbij de Bosch met zijn 70cm brede combinatie echt zijn naam aan doet.
In het begin was het wennen aan voornamelijk de breedte van het apparaat, maar wij waren hier snel aan gewend. Doordat de koelkast extra breed is heb je gewoon merkbaar meer ruimte in de koelkast als dat wij anders gewend waren. Voornamelijk wanneer je groentes, drinken en vlees tijdens de wat warmere dagen gekoeld wil houden is dit hier een gemak. De koelkast is voorzien van 1 grote la en 2 kleinere laden, waar je meer dan genoeg groente en fruit in kwijt kan. Zodat je op de reguliere planken ruimte zat overhoud om flessen drinken en andere dingen te koelen.
Zijn er dan geen minpunten, jawel. Wij missen vooral een houder waar meerdere flessen neergelegd kunnen worden, bij de koelkast wordt wel eentje geleverd, maar is bedoeld voor 2 flessen. Gezien de breedte van de koelkast hadden hier wel één of twee extra bij gedaan kunnen worden.
De diepvries is evenals de koelkast ook gewoon gemakkelijk, met drie grote laden waar je ook weer van alles in kwijt kan. Hier zitten er toevallig wat pizzadozen in, waarbij er ook nog ruimte overblijft voor andere zaken.
Algemeen zorgt de extra brede koelkast voor meer ruimte en gemak.
Minpunten
- één flessenhouder voor 2 flessen