Gezichtssauna kopen | Tips en informatie

Wil je de beste gezichtssauna kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct gezichtssauna's vergelijken Bekijk en vergelijk

Gezichtssauna

Reinig je huid en stimuleer de bloedsomloop

Wil je jouw huid reinigen? Dat kan met een gezichtssauna. De stoom reinigt de poriën van de huid en heeft een ontspannend effect. Helpt een gezichtssauna tegen acne? Ja, een dergelijke sauna kan verlichting brengen bij gezichtsonzuiverheden zoals acne, maar ook bij verkoudheid en hooikoorts.

Het gebruik van een gezichtssauna is een ideale basis voor verdere behandeling van je gezicht. Stoom opent de poriën van de huid en stimuleert de bloedsomloop. Doordat de poriën zich openen, kunnen verontreinigingen beter verwijderd worden en dringen verzorgende producten door tot diep in de huid. De werking van bijvoorbeeld een gezichtsmasker of vochtinbrengende crème wordt geoptimaliseerd na gebruik van de gezichtssauna.

Jij wilt natuurlijk de beste gezichtssauna voor jouw situatie. Wij helpen je verder door je nuttige informatie en tips te bieden. Zo kun jij de gezichtssauna kopen die precies bij jou past.

Direct gezichtssauna’s vergelijken

Eigenschappen

Verschillende eigenschappen

Welke eigenschappen jouw nieuwe gezichtssauna moet hebben, hangt af van jouw wensen, eisen en budget. Lees hieronder meer over de mogelijke features die er zijn.


Stoomafgifte

Bij sommige gezichtssauna’s kun je zelf de stoomafgifte regelen. Zo kun je de stoomafgifte aanpassen aan je eigen voorkeur. Of je nu van veel stoom tegelijk houdt of juist niet, je kunt er alle kanten mee op.

Automatische afslag

Deze handige functie op de gezichtssauna zorgt ervoor dat het apparaat automatisch uitschakelt als het water helemaal verdampt is. Als je per ongeluk vergeet de gezichtssauna uit te zetten zal deze niet ‘droogkoken’ of oververhit raken.

Vermogen

Het aantal watt van de gezichtssauna geeft aan hoe snel hij het water kan omzetten in stoom. Hoe hoger het vermogen, des te sneller is je stoom klaar voor gebruik.

Timer

Het kan natuurlijk gebeuren dat je de tijd vergeet terwijl je heerlijk aan het genieten bent van je gezichtssauna. Om te voorkomen dat je te lang stoom blijft toevoeren, hebben sommige varianten een timer die bijhoudt wanneer de gewenste tijd voorbij is.


Soorten

De verschillende soorten gezichtssauna’s

Er zijn verschillende soorten gezichtssauna’s om uit te kiezen. Op basis van jouw wensen en eisen kun je de diverse types vergelijken die we hieronder voor je op een rij zetten. Zo kun je zelf de beste gezichtssauna kopen voor jouw situatie.


 • Gezichtssauna voor aromatherapie

  Omdat een gezichtssauna de poriën van je gezichtshuid opent, kun je naast een diepgaande reiniging van je huid ook voor aromatherapie kiezen. Elk aroma heeft zijn eigen bijzondere eigenschappen. Munt helpt bijvoorbeeld bij een verstopte neus, kamille en lavendel ontspannen en eucalyptus verkwikt lichaam en geest.

  Vaak wordt er een extra mond/neusopzetstuk bij je gezichtssauna geleverd. Hiermee kun je genieten van de heilzame werking van essentiële oliën en kruiden. De aroma’s worden met de stoom verspreid. Je kunt jouw eigen favoriete geuren toevoegen aan het water of aanbrengen op een wattenschijfje dat in het apparaat geplaatst kan worden.

  Soms worden er aromasachets meegeleverd met de gezichtssauna. In deze sachets zijn aroma’s verpakt die eenvoudig in de gezichtssauna te plaatsen zijn. Dit zijn vaak combinaties van kruiden die bijvoorbeeld een ontspannend, verfrissend of kalmerend effect hebben.

 • Gezichtssauna met ionenfunctie

  Kies je voor een gezichtssauna met ionenfunctie, dan kun je door de werking van de ionen rekenen op een diepgaande reiniging en hydratatie van je huid. De ionenfunctie kun je trouwens ook uitschakelen, zodat je alleen de waterdampfunctie gebruikt.


Waarom niet gewoon stomen boven heet water?


In principe doet een gezichtssauna hetzelfde als wanneer je gaat stomen boven heet water: het opent de poriën van je gezichtshuid. Dat zorgt voor een diepgaande reiniging van de huid. Daarnaast stimuleert stomen de doorbloeding van je cellen. Die delen zich daardoor sneller en zo komt de natuurlijke schoonheid van je huid beter tot zijn recht.

Toch is er een verschil tussen een gezichtssauna en een kom heet water. De gezichtssauna is namelijk precies gemaakt om je gezicht in te leggen. De pasvorm is heel comfortabel en de afstand tot de stoombron is precies goed. Dat is het grote voordeel van een gezichtssauna ten opzichte van zelf stomen boven heet water. Met natuurlijk de extra opties die een gezichtssauna kan bieden en die je bij de primitievere variant niet hebt.

Het is aan jou om te bepalen of je voor dit voordeel zo’n 30 tot 55 euro wilt betalen of dat je het liever houdt bij de ouderwetse methode.


Keuzehulp

De keuze voor de beste gezichtssauna


En, weet je al wat voor jou de beste gezichtssauna tegen acne of andere onzuiverheden is? Daarvoor moet je eerst weten welk type je wilt: een regulier model, eentje die geschikt is voor aromatherapie of een variant met ionenfunctie.

Wil je er eentje met veel vermogen of maakt het je niet uit dat je iets langer moet wachten op je stoom? Vind je automatische afslag een veilig idee? Is een timer handig? En wat dacht je van regelbare stoomafgifte?

Als je antwoord geeft op deze vragen, kun je voor jouw situatie de beste gezichtssauna kopen. Zoals bij alle apparaten geldt dat gezichtssauna’s duurder worden als ze meer geavanceerde opties hebben of meer vermogen.


Direct gezichtssauna's vergelijken Eenvoudig gezichtssauna’s vergelijken

Ontwikkelingen

Gezichtssauna van de toekomst


De ionenfunctie is een redelijk nieuwe techniek die is toegevoegd aan de reguliere functie van het apparaat. Dit soort innovaties zijn de toekomst van gezichtssauna’s. Er zullen de komende jaren vast nog veel meer nieuwe features en baanbrekende technologieën worden toegevoegd aan de modellen.


Beste gezichtssauna's
Populairste gezichtssauna's
 • 1
  Carmen Facial Sauna
  Carmen Facial Sauna
  v.a. € 22,95 (2 prijzen)
  Direct naar de goedkoopste
 • 2
  Vulpes goods Vulpes HealthCare® Aerosoltoestel - Ultrasone Vernevelaar – Inhalatieapparaat voor Kinderen, Volwassenen en Baby’s – 2 modes – Medische Inhalator – Waterverstuiver – Helpt tegen Luchtwegaandoeningen - Incl. 3 mondstukken
  Vulpes goods Vulpes HealthCare® Aerosoltoestel - Ultrasone Vernevelaar – Inhalatieapparaat voor Kinderen, Volwassenen en Baby’s – 2 modes – Medische Inhalator – Waterverstuiver – Helpt tegen Luchtwegaandoeningen - Incl. 3 mondstukken
  v.a. € 31,95 (1 prijs)
  Direct naar de goedkoopste
 • 3
  NanoSpray Nano Mist vernevelaar | Nano Mist Sproeier | Mini Gezichtssauna | Nano Mist Sprayer | Waterverstuiver | Wit |
  NanoSpray Nano Mist vernevelaar | Nano Mist Sproeier | Mini Gezichtssauna | Nano Mist Sprayer | Waterverstuiver | Wit |
  v.a. € 13,29 (1 prijs)
  Direct naar de goedkoopste