Gezichtsbruiner kopen | Tips en informatie

Wil je een gezichtsbruiner kopen en wil je weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk op Kieskeurig.nl!

Direct gezichtsbruiners vergelijken Bekijk en vergelijk

Gezichtsbruiner kopen

Wat is een gezichtsbruiner?

Je kunt een gezichtsbruiner het beste zien als een minizonnebank. Zoals de naam al doet vermoeden is het de bedoeling om met een gezichtsbruiner je gezicht bruin te laten worden. Zo heb je het hele jaar door een gezond kleurtje op je gezicht in plaats van alleen in de zomermaanden.

Een gezichtsbruiner is voorzien van lampen die ultraviolet licht uitstralen, ook wel UV-licht genoemd. Het werkt hetzelfde als met het UV-licht dat van de zon afkomstig is. Je huid maakt door het licht van de zon of een gezichtsbruiner pigment aan en verkleurt daardoor. Het handige van een gezichtsbruiner is dat je de blootstelling aan UV-licht gemakkelijk zelf kunt doseren. En dat is wel zo verstandig en veilig!

Hier kun je direct gezichtsbruiners vergelijken

Is een gezichtsbruiner schadelijk?


Omdat UV-licht schadelijk is voor je ogen, moet je nooit met onbeschermde ogen in de lampen van een gezichtsbruiner kijken. De meeste gezichtsbruiners worden daarom ook geleverd met bijbehorende beschermbrilletjes. Let er verder op dat je door een gezichtsbruiner ook kunt verbranden. Bouw de tijd dat je je gezicht aan de bruiner blootstelt daarom langzaam op zodat je huid kan wennen aan het apparaat. Houd ook rekening met je eigen huidtype, want een lichte huid kan natuurlijk veel minder hebben dan een donkere huid. Vraag even na bij je schoonheidsspecialist, huisarts, apotheker of dermatoloog welk huidtype je hebt. En zoek daarnaast ook op hoelang je met jouw huidtype voor de gezichtsbruiner plaats mag nemen. Meestal is dat soort informatie ook te vinden bij de beschrijving of gebruiksaanwijzing van je gezichtsbruiner.

Of een gezichtsbruiner gezond is, hangt met name af van hoe je hem gebruikt. In principe kan het geen kwaad om af en toe je gezicht te bruinen. Ga er in elk geval niet meteen uren achter zitten, maar bouw het bruiningsproces langzaam op.


Eigenschappen

Eigenschappen van gezichtsbruiners

Elke gezichtsbruiner beschikt over verschillende features of onderdelen. Wat je er allemaal mee kan, bepaalt dan ook voor een groot deel het onderscheid tussen de verschillende soorten gezichtsbruiners.


Aantal lampen

Het aantal lampen van een gezichtsbruiner heeft
invloed op het bruiningsveld. Hoe meer lampen er aanwezig zijn, hoe groter het bruiningsveld wordt. De meeste modellen beschikken over vier of zes lampen. Soms zijn er ook lampen aan de zijkanten geplaatst, zodat het makkelijker wordt om je gezicht gelijkmatig bruin te krijgen. Meestal zijn die zijkanten ook inklapbaar: handig als je het apparaat wil opbergen. Je bespaart er namelijk enorm veel ruimte mee.

Vermogen

Ook het vermogen is verschillend bij de diverse types. Dit vermogen bepaalt wat voor lampen er in de gezichtsbruiner moeten, hoe krachtig het apparaat werkt en hoeveel energie er wordt verbruikt.

Timer

Met een timer stel je in hoe lang de gezichtsbruiner je gezicht beschijnt. Zo weet je zeker dat je nooit te lang voor het apparaat zit. Hij schakelt zich automatisch uit op het moment dat de ingestelde tijd verstreken is.

Bruiningsafstand

De bruiningsafstand bepaalt hoe ver je van het apparaat moet gaan zitten om je gezicht veilig te laten bruinen. Om met een gezichtsbruiner een gezond kleurtje te krijgen wordt meestal een afstand van minimaal 10 centimeter geadviseerd.


Alternatief

Gezichtsbruiner of zonnebank?


Een alternatief voor het gebruik van een gezichtsbruiner is een zonnebank. Met een zonnebank kun je in een keer je hele lichaam bruin laten worden. Een ander alternatief is natuurlijk om gewoon buiten in de zon te gaan zitten. In de zomer of op vakantie een prima optie, maar in het najaar of de winter laat de zon zich meestal een stuk minder vaak zien.

Het voordeel van een gezichtsbruiner ten opzichte van een zonnebank is dat je met een gezichtsbruiner een specifiek gedeelte van je lichaam (meestal je gezicht) heel precies bruiner kunt laten worden. Zeker als je een gezichtsbruiner hebt die (inklapbare) lampen aan de zijkant heeft. Op die manier wordt niet alleen de voorkant van je gezicht goed bruin, maar ook de zijkant ervan. Daarnaast is het gebruik van een gezichtsbruiner ook erg eenvoudig en neemt hij weinig ruimte in beslag. Een zonnebank wordt nog wel eens als een grote sta-in-de-weg gezien, terwijl je een gezichtsbruiner gemakkelijk erbij pakt en weer wegzet.


Keuzehulp

Zo kies je de juiste gezichtsbruiner


Om de beste gezichtsbruiner voor jouw situatie te kiezen, is het handig om vooraf een lijstje te maken met zaken die je belangrijk vindt. Vervolgens stel je een duidelijk overzicht samen van de verkrijgbare modellen met behulp van onze vergelijker. Houd daarbij je budget in het achterhoofd en ontdek welke gezichtsbruiner voor jou het meest geschikt is.

Wil je dat de gezichtsbruiner zich automatisch uitschakelt na een bepaalde tijd? Kies dan voor een gezichtsbruiner met een timer. Als je op zoek bent naar een gezichtsbruiner met een groot bruiningsveld, kies dan voor een apparaat dat meerdere lampen heeft en daarnaast wellicht ook nog over inklapbare zijlampen beschikt.

Is je lijstje met belangrijke punten gereed? Dan heb je genoeg informatie verzameld om een verantwoorde keuze te maken. Gebruik daarbij ook onze handige vergelijker, zodat je direct ziet welke gezichtsbruiner voor jou het meest geschikt is.


Direct gezichtsbruiners vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwste ontwikkelingen bij gezichtsbruiners


Op dit moment zijn er niet echt nieuwe ontwikkelingen aan te geven op het gebied van gezichtsbruiners. Wel is het zo dat sommige zonnebanken beschikken over een ingebouwde gezichtsbruiner.


Beste gezichtsbruiners
Populairste gezichtsbruiners