Funcooking set kopen | Tips en informatie

Wil je een funcooking set kopen en weten waar je op moet letten? Deze informatie en tips helpen je verder. Vergelijk funcooking apparatuur op Kieskeurig.nl!

Direct funcooking vergelijken Bekijk en vergelijk

Funcooking set kopen

Funcooking set kopen: tips en informatie

Een heerlijke maaltijd eten met je vrienden of familie, dat is voor veel mensen de perfecte vorm van gezelligheid. Het kost alleen vaak wel veel tijd en stress om een lekkere maaltijd voor meerdere mensen op tafel te zetten. Funcooking is de perfecte oplossing, hierbij koken en eten jullie gezellig samen!

Direct funcooking sets vergelijken

Soorten

Welke soorten funcooking zijn er?

Zie je al een gezellige keukentafel vol kokkerellende vrienden voor je maar weet je nog niet precies welke funcooking set je graag wilt? We nemen de verschillende opties even met je door.


 • Gourmet en raclette

  Misschien wel de meest traditionele vorm van funcooking die we in Nederland kennen. Het concept is net zo simpel als smaakvol. Iedereen bakt zijn eigen stukje vlees, vis of groenten in zijn eigen kleine pannetje. Zo kan iedereen steeds eten wat hij wil.

  Een raclette is interessant als je nog iets meer variatie wilt. Hierbij kun je de pannetjes namelijk ook onder het verwarmingselement plaatsen. Zo krijgen je gerechten een gegrilde smaak. Bovendien kun je zo je hapjes ook makkelijk gratineren met een lekker laagje gesmolten kaas.

  Bekijk en vergelijk
 • Fondue

  Nog zo’n klassieker, waarbij je vlees, vis en groenten in een pan met hete olie laat garen. Favoriete varianten hierop zijn kaasfondue en bouillonfondue, dus je kunt met een fonduepan ook nog eens heerlijk variëren. En wat dacht je van een chocoladefondue als toetje?

  Bekijk en vergelijk
 • Steengrill

  Op een steengrill bak je eenvoudig verschillende soorten vlees, vis en groenten tegelijkertijd, die je vervolgens onder je gasten verdeelt. Je hebt hierbij geen olie nodig, dus het eten is ook veel minder vet. Het enige dat je hoeft te doen om aanbakken te voorkomen is wat zout op de grillplaat strooien.

  Bekijk en vergelijk
 • Teppanyaki of grillplaat

  Bij deze Japanse kookkunst bak je de ingrediënten op een hete ijzeren plaat. Hierbij maak je wel gebruik van een beetje olie op de plaat om het aanbakken te voorkomen. De meeste grillplaten beschikken over een anti-aanbaklaag, zodat het achteraf makkelijk schoonmaken is.

  Bekijk en vergelijk
 • Poffertjes en pannenkoeken

  De perfecte gerechten voor een geslaagd kinderfeestje, maar ook voor veel volwassen nog steeds een favoriet. Kleine pannenkoekjes kun je maken met een gourmetstel, maar er zijn ook speciale crêpemakers voor lekker luchtige dunne pannenkoekjes. In een poffertjesmaker bak je samen met de kleintjes aan tafel in een handomdraai de heerlijkste poffertjes.

  Bekijk en vergelijk
 • Pizzamaker

  Voor het maken van pizza’s zijn er verschillende funcooking apparaten verkrijgbaar. Het meest populair is de Pizzarette, een kleine steenoven waarin je meerdere mini-pizza’s tegelijkertijd bereidt. Er zijn ook kleine steenovens waarin je pizza’s op normaal formaat klaarmaakt. Deze passen makkelijk op tafel en de pizza’s zijn snel klaar, dus ook ideaal voor gezelschappen.

  Bekijk en vergelijk
 • Cupcakemaker

  Een cupcakemaker ziet er een beetje uit zoals een poffertjesmachine. Hierin bereid je snel en simpel meerdere cupcakes. Iedereen aan tafel kan de cupcake vervolgens decoreren naar zijn eigen smaak. Experimenteren met het deeg (bijvoorbeeld met chocolate chips) is natuurlijk ook altijd leuk!

  Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van populaire funcooking sets. Er is nog veel meer mogelijk, zoals bijvoorbeeld:

  • Chocoladefonteinen
  • Suikerspinmachines
  • Popcornmachines
  • Donutmakers

  Bekijk en vergelijk

Eigenschappen

Belangrijke eigenschappen van funcooking apparaten

Funcooking apparaten zijn er voor allerlei gerechten en deze verschillen onderling natuurlijk enorm van elkaar. Wel zijn er een paar eigenschappen om op te letten zodat je zeker weet dat je een gezellige en smakelijke avond gaat beleven.


Aantal personen

Bekijk voor je een funcooking set gaat kopen goed voor hoeveel personen deze geschikt is. Je kunt eventueel in beurten het apparaat gebruiken, maar misschien is het slimmer om een extra apparaat aan te schaffen.

Reinigen

Na gebruik is het belangrijk dat je je funcooking apparaat goed reinigt, zodat je er een volgende keer ook weer plezier van hebt. Ga je bakken met het apparaat, let er dan goed op dat deze over een anti-aanbaklaag beschikt. Ook hebben sommige sets onderdelen die je gewoon in de vaatwasser kunt doen. Dat maakt het schoonmaken natuurlijk ook al weer wat makkelijker.

Regelbare thermostaat

Het leuke van funcooking is dat iedereen zijn eigen gerechtjes kan bereiden. En omdat niet elk ingrediënt op dezelfde temperatuur bereidt wordt, is het handig als je funcooking apparaat over een regelbare thermostaat beschikt. Je bepaalt dan eenvoudig wat de temperatuur van het apparaat is.

Nu je weet wat er allemaal mogelijk is en waar je op moet letten is het tijd voor de laatste stap: het uitkiezen van jouw favoriete funcooking apparaat. Dat doe je heel eenvoudig met onze handige vergelijker. Je ziet direct welke opties er zijn en geeft aan welke eigenschappen voor jou belangrijk zijn. Je ziet dan direct de funcooking sets die het beste bij jouw wensen passen!


Direct funcooking vergelijken Bekijk en vergelijk

Ontwikkelingen

Nieuwe ontwikkelingen


Met de enorme opkomst van funcooking verschijnen er continu nieuwe apparaten voor nog meer kookplezier op tafel. Speciaal voor de lange zomeravonden zijn er bijvoorbeeld ook steeds meer funcooking sets die je buiten kunt gebruiken. Zo zijn er compacte houtskoolbarbecues en barbecue-emmers die je makkelijk op tafel plaatst.

Ook voor het dessert verschijnen er steeds meer handige apparaten. Kleine softijsmachines bijvoorbeeld, die samen met een ijshoorntjesmaker voor een heerlijk nagerecht zorgen. Met machines speciaal voor roomijs, yoghurt en milkshakes zijn ook de mogelijkheden op dat gebied steeds uitgebreider.


Beste funcooking
Populairste funcooking