Frituurpannen - Vergelijken & kopen

Wil je een Airfryer kopen? Voor snacks die je in deze heteluchtfriteuse bakt, heb je weinig of geen olie nodig. Veel gezonder dus! Er is flink veel keuze: van klein (met een inhoud van maximaal 2 liter)tot de Philips Airfryer XL en zelfs de Airfryer XXL . Door op prijs te vergelijken, kun je ook de beste Airfryer aanbieding vinden!

Filteren

Inventum GF500HLD

Inventum GF500HLD
Best Reviewed feb 2023
9,3 (153)
Best Reviewed feb 2023

Russell Hobbs Satisfry 5 Liter Airfryer - 26510-56

Russell Hobbs Satisfry 5 Liter Airfryer - 26510-56 Best Reviewed apr 2023
9,0 (11)
Best Reviewed apr 2023

Inventum GF350HLD

Inventum GF350HLD Best Reviewed nov 2022
8,8 (121)
Best Reviewed nov 2022

Tefal XXL Easy Fry & Grill XXL 2-in-1 heteluchtfriteuse EY801D

Tefal XXL Easy Fry & Grill XXL 2-in-1 heteluchtfriteuse EY801D
8,4 (7)

EDEN ED-7005 Airfryer

EDEN ED-7005 Airfryer Test panel 8.7 nov 2021
8,7 (12)
Test panel 8.7 nov 2021

Princess Airfryer 182074

Princess Airfryer 182074 Best Reviewed jul 2022 Test panel 8.1 jun 2022
8,3 (20)
Best Reviewed jul 2022 Test panel 8.1 jun 2022

Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018 3-in-1 Heteluchtfriteuse

Tefal Easy Fry Grill & Steam FW2018 3-in-1 Heteluchtfriteuse
9,4 (7)

Tefal XXL Easy Fry & Grill XXL EY8018 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler

Tefal XXL Easy Fry & Grill XXL EY8018 2-in-1 heteluchtfriteuse - met uitneembare verdeler
7,0 (5)

Airfryer

Een airfryer is het alternatief voor de friteuse. Het wordt dan ook vaak een heteluchtfriteuse genoemd. Een alternatief voor de friteuse, maar wat betekent dat precies? Wat is dan het verschil tussen die airfryer en die friteuse? Het grootste verschil is olie en daarmee ook gemak. In een gewone frituurpan giet je olie waarin je je snacks bakt: in een airfryer zorgt de hete lucht ervoor dat je snack gaar, warm en knapperig wordt. Dat betekent dat je geen frituurvet hoeft in te slaan en dus ook niet ermee kunt knoeien. Plus: het gedoe van het recyclen van oud frituurvet is ook niet nodig. Plus: die hevige lucht van frituurolie hangt niet nog een week in huis. Daarnaast is er nog een groot verschil tussen de airfryer en de friteuse: doordat frituurvet geen rol meer speelt, zou het gebruik van de heteluchtoven minder ongezond zijn. Dat is echter maar gedeeltelijk waar en afhankelijk van wat je maakt: veel airfryer-producten zijn voorzien van extra vet aan de binnenzijde, om toch dat krokante effect te krijgen. Om die reden is er in het diepvriesschap van de supermarkt een verschil tussen airfryerfriet en friteusefriet.

Verschil airfryer en friteuse

Een groot verschil tussen de airfyer en de friteuse is dat er meer functies zijn op een airfryer: wil je bijvoorbeeld iets met bladerdeeg maken, dan kan dat ook. Je kunt er niet alleen mee frituren, maar ook bakken en grillen. Een airfyer lijkt in dat opzicht eigenlijk meer op een oven: het is er immers juist droog van binnen in plaats van vochtig. Dit zorgt er meteen voor dat het schoonmaken van het apparaat aanzienlijk makkelijker is. Is de airfryer werkelijk in alles beter? Bijna: het apparaat legt het af tegen de frituurpan op twee gebieden: de aanschafprijs en de baktijd. Aan de andere kant heb je aan een frituur extra kosten door het kopen van frituurvet, terwjil je de airfyer altijd zo kunt gebruiken en die kosten dus uitblijven. Ook is de baktijd van een airfyer alsnog niet enorm lang: het zit meestal tussen die van een friteuse (een paar minuten) en de oven (gemiddeld 25 minuten) in.

Airfryer kopen

Maken die pluspunten jou niets uit, dan kun je overwegen een airfyer te kopen. Dat doe je bij een elektronicazaak of online. Er zijn varianten van allerlei merken, zoals Tefal en Philips. Daarin wordt vooral verschil gemaakt in grootte. Ben je alleen of met zijn tweeën, dan kun je vaak met een veel kleinere airfryer aan de slag dan wanneer je met een groter gezin met twee of drie kinderen wil eten. Qua richtprijs kost een airfryer rond de 100 tot 400 euro: het verschil is dus enorm. Maar, daarvoor haal je wel een apparaat in huis dat ook dienst kan doen als kleine oven. Je kunt er weliswaar niet zo makkelijk een grote ronde pizza in bakken, met een beetje creativiteit zijn daar alternatieven voor te bedenken die je wel in deze moderne vorm van heteluchtoven kwijt kunt.

Welke airfryer is het beste?

Niet veel mensen weten het, maar de airfryer is een oer-Hollandse uitvinding. Fred van der Weij ontwikkelde de airfryer in zijn werkplaats in Almere. Philips kwam er uiteindelijk als eerste mee en wordt dan ook vaak gezien als de koning van de airfryer. Er zijn inmiddels veel varianten: klein, groot, met speciale vetverwijdertechnologie en zelfs met een app om het apparaat op afstand aan te zetten. Welke airfryer het beste is, dat hangt dus helemaal van je situatie af en van je budget. Airfyers kosten tussen de 100 en 400 euro. Ze worden inmiddels allang niet meer alleen door Philips gemaakt. Onder andere Tefal en Princess bieden deze hetelucht-apparaten ook aan.

Is eten uit een airfryer gezond?

Een airfryer gebruikt geen vet, maar lucht van rond de 200 graden om je voedsel te verwarmen en te garen. Dat betekent echter niet dat al het eten dat uit een airfryer is gezond is. Je kunt alsnog bitterballen en friet in de airfryer doen, terwijl deze producten vaak veel vetten en zout bevatten. Volgens het voedingscentrum bevat eten uit de airfyer minder vet en minder calorieën dan frituren, omdat de snacks niet ‘zwemmen’ in het frituurvet dat er vervolgens in gaat zitten. Vergeleken met koken zou een airfryer meer vitamines vasthouden, wat ook een betere oplossing is voor de gezondheid. Er moet echter van dit vrij nieuwe product nog worden onderzocht of het op alle gebieden gezond is.

Beste frituurpannen
Populairste frituurpannen